Mai napi inspirációm - Patch Adams

patch adamsGondoltam még most frissen leírom az élményt amíg élénken van bennem. Hogy miről szólt a film. Nem mondom el nézze meg mindenki saját maga.

Annyi szó esik manapság mindenféle spirituális filmekről, de én azt veszem észre, hogy az emberek még mindíg általános, mindenkire érvényes recepteket keresnek arra, hogy hogyan is legyenek boldogok. És sokszor az igazság ott fekszik előttünk, csak éppen nem vesszük észre annyira magától érthetődő. Ebben a filmben nincsenek fénykörök az emberek feje körül, sőt rómaiak sem harcolnak egy elveszettnek hitt igazságról. Ez a film abban segít, hogy mikor megnézed csak döbbenten állsz és nézel magad elé, hogy te jó ég, ez akár én is lehetnék!

Hgy mi is a titok? A titok egyszerűen az, hogy azzal, hogy másokat boldogabbá teszünk magunk is boldogabbak leszünk. Egyszerűen csak fel kell élesztenünk magunkban az empátia csodálatos képességét! Hisz az ember alapvetően boldog, és igen egy ember is tehet csodákat. Nem látványosakat ugyan de annál sokkal többet.

Úgy éreztem ebben a filmben benne van mindaz amit és is hitvallásomnak tekintek. Az hogy másokon segítsünk mindíg és minden körülmények között. Én is így próbálok élni. És nincs itt semmilyen titok. Mert ez minden ember teremtő ereje! A tiszta szív. :)

Jóéjt! :)

Hozzászólások:)

én is megkönnyeztem a filmet, szerettem nagyon..
És szerettem ezt a mondatodat: "A titok egyszerűen az, hogy azzal, hogy másokat boldogabbá teszünk magunk is boldogabbak leszünk."

köszi:-):-)

Tök jóóóó, megint egy kedvencem :-)
én is szeretettel ajánlom, nagyon emberi :-)
Good Will Hunting-ot is nézd meg, isteni :-)

Nagy-nagy mosoly Neked!

Unique**
Keep smiling :-)A titok az egy szó , semmi

A titok az egy szó , semmi egyébb , mint az ahogyan írsz a hitvallásról , boldoggá tenni másokat , empátia , erre rájönni és így élni , ez a "titok "...Ölelés MártaÖrülök ha ezt érzed.

Örülök ha ezt érzed. Tudod miért? Mert az hogy ilyen formában ezeket a dolgokat le tudtam írni egy nagyon hosszú és kemény munka eredménye. Nem akarom részletezni, az az énem már múlóban van. De kemény férfi létemre (hehehe... most adhatsz a fejemre) van benne egy jelenet - amikor a tárgyalóteremben bejönnek a gyerekek és felteszik a bohóc orrot - amit mindíg megkönnyezek. Megkönnyezni.... ez is új tulajdonság :)

Szép napot neked! :)

------------------------------------------------------------------------------
„Állandónak tekinteni azt,ami csak átmeneti,
Hiú ábránd.”
- Buddha -Kedves nesxx,

a te ujjaidból olvasni,hogy titok,meg teremtő erő.?
Öröm,kiegyensúlyozottság,tiszta jó.Ezt érezni a soraidon át.
Szavaktól függetlenül:)