Könyvajánló

Alkimista„- Egyáltalán miért beszélget velem ezekről a dolgokról?
- Mert te megpróbálod, hogy a Személyes Történetedet éld. És most kis híján lemondtál róla.
- És ilyenkor maga mindig megjelenik?
- Nem mindig ebben az alakban, de mindig megjelenek. Néha például egy új gondolat, egy jó ötlet formájában. Máskor meg, válságos pillanatokban, megkönnyítem a dolgokat. S így tovább; az emberek többsége mindezt észre sem veszi.

Az öreg elmondta, hogy az előző héten egy drágakövet keresőnél jelent meg kődarab képeben. Ez az ember mindenét otthagyta, és elment smaragdot keresni. Öt éven át robotolt a folyónál, és felpattintott 999 999 követ, hogy egyetlen smaragdra leljen. Éppen föl akarta adni, és már csak egyetlen kő volt hátra, csak EGYETLEN KŐ, hogy rábukkanjon a smaragdjára. És mivel ez az ember mindent a Személyes Történetére tett föl, az öregember úgy döntött, hogy beavatkozik. Kővé változott, amely annak az embernek a lábára hullott. A férfi a követ kínjában és az elvesztegetett öt évért érzett dühében felkapta, és jó messzire elhajította. De olyan vadul dobta el, hogy az becsapódva feltört egy másik követ, amelyikben hirtelen felcsillant a világ legszebb smaragdja.

- Az emberek nagyon hamar fölismerik, mi az, amiért élniük kell – szólt az öreg kissé keserűen. – Talán éppen ezért nagyon hamar föl is adják. De ez már csak így van.”

Olvastam Paulo Coelho: Az alkimista című könyvében.
A könyv egy fiatal pásztorfiúról szól, aki a Személyes Történetét, neki kiszabott életét akarja megvalósítani mindenféle nehézségek árán.
Számomra is ajánlották, és most jutottam hozzá. Mert most kellett, hogy hozzájussak, hiszen eddig magam sem tudtam volna értelmezni. Eddig csak egy regény lett volna az életemben, de most A regénnyé vált. Most vagyok abban az élethelyzetben, amibe kellett egy kapaszkodó, és számomra ez a könyv adta meg.
Hát ezt a könyvet szeretném a figyelmetekben ajánlani. Ugyanakkor ez a könyv számomra legalább annyira értékes, mint a Titok. Aki elolvassa, meglátja ugyan a kettő közötti különbséget, de biztos vagyok benne, hogy felismeri az azonosságot is a Vonzás Törvényével kapcsolatosan. Meglátja benne a kitartás, a küzdeni akarás és küzdés értelmét. Erőt merít belőle; ha még nehéz is a helyzete, van kiút. Nagyon ajánlom azoknak, akik most egy picit „maguk alatt vannak”, mert úgy gondolják, hogy az élet nem habos torta és nem szolgálják fel nekik tálcán.
Kívánom, hogy legalább olyan sok jót kapjatok a könyvtől, melyet én kaptam.
Köszönöm, hogy elolvastátok írásomat.

Címkék:

HozzászólásokKedves Ery, Csillair, Gini, Hankara, Katis!

Köszönöm, hogy elolvastátok, mert nagyon fontosnak tartom ezt a könyvet azon emberek számára, akik keresik a kiutat valamiből, ami lehet rossz és lehet jó, de mindenképpen jobbat szeretnének. Ajánlom azoknak is, akiknek nem működik még rendes a Vonzás Törvénye, és már éppen feladni készülnek. Ajánlom azoknak, akik éppen valamilyen kátyúból próbálnak kikecmeregni és nem találják azt az egy kapaszkodót, amely lendítene rajtuk. Ajánlom tehát mindenkinek.
Bízom abban, hogy sokan el fogják még közülünk olvasni ezeket az írásokat, Paulo Choelo könyveit és sokan nagyon nagy erőt fognak meríteni belőle.Domcsi! Nagyon kedvelem

Domcsi!
Nagyon kedvelem Coelhot. Az Alkimistát 3 évvel ezelőtt ajánlotta valaki, és akkor az épp aktuális vizsgákra tekintettel elutasítottam. egy év múlva olvastam valahol egy idézetet Coelhótól, és az addig megjelent összes könyvét gyorsan megvettem és elolvastam. ((-: Amikor beérett az ideje, amikor befogadóvá válunk... (((-:

Varázslatosan szép és hálával telt, fénnyel áldott pillanatokat, s hozzá gyermeki szemet, hogy észrevedd, és rácsodálkozhass.Domcsika!:-))

Imádom Coelhot, és az Alkímista inditott neki egy "más" útnak...
Döbbenet...
Sok embert ismerek, akikre pont olyan hatással lett, mint vártam, vagy reméltem, amikor kölcsönadtam neki. Hatalmas ereje van a könyvnek.
Valamikor bevágtam Coelho mester néhány gondolat morzsáját, itt van:
http://www.thesecret.hu/node/2366

Gyönyörű, szelíd, csendes esős napot nektek is!:-)

www.aminababa.com
www.flavin7.com
Az első millióm ebből jött 2 hónap alatt!Erről a Vörös oroszlán, az örök bestseller jut az eszembe.

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell * www.5rol6ra.huDomcsi,Ery

Már olvastam,imádtam,és furcsa,de nem emlékszem semmire sem belőle.
Köszönöm Ery a megadott linket.
Domcsi,és milyen igaz,amikor kell,megkapjuk.
Vagy így,vagy úgy.

Szép napot mindkettőtöknek!:)Drága Domcsi!

Nagyon jó, ismerem, köszönöm, hogy írtál ról, a Szerző fantasztikus, más műveiben is.
Van egy hely, ahonnan letölthető:
http://www.hotdog.hu/doksi/doksi.hot?d_id=49267

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery