Rezgésskála

Egy pár gondolat a rezgésskáláról, és annak érzelmi, képességbeli vetületéről.

Az Ábrahám-Hicks-féle verziót most nem írom le, arra ott vannak a könyvek. Bár ez a másik nagyon hasonló lesz hozzá.

Először a képességek skálája:
1. Képes vagyok rá, és mindenki mást képesnek látok rá.
2. Egyszer megcsináltam, de nem biztos, hogy újra sikerül.
3. Oké, többen is képesek rá, de én nem. Segítség! (Álcázhatja magát úgy, hogy én segítek másnak, mert ő a fontos, én ráérek később is!)
4. Na, jó talán van egy-két mázlista, aki meg tudja csinálni, de én nem.
5. Nem vagyok rá képes, és nem is ismerek olyant, aki képes lenne.

Az érzelmeké:

Béke
Elfogadás
Bátorság

Büszkeség
Harag
Szenvedélyes vágyakozás
Félelem
Bánat
Apátia, közöny

Teljesen mindegy, hogy egy-egy témában hol vagy! Az a lényeg, hogy hova kerülhetsz!
Ha világít a lámpa az autódban, hogy kifogyott a benzin, akkor tankolsz, és nem siránkozol, nem akarod kikötni a jelzőfényt, hogy ne idegesítsen. Ám ha egy rossz érzést élünk meg, akkor általában el akarjuk nyomni, vagy ott maradunk vele és siránkozunk, hogy annyival többet reméltem! Az érzés csak azt mutatja meg, hogy mire figyelsz, és ez által hogyan rezegsz és vonzol. Tehát, ha nem tetszik, indulj felfelé a rezgésskálán!

Az első lépés, hogy vedd észre, általában valamilyen rossz, neked nem tetsző dolgot akarsz kikerülni, megszüntetni. Ez lehetetlen, ne is foglalkozz vele! Semmi nem szűnik meg, csak legfeljebb nem találkozol vele többet. Bármit meg akarsz változtatni, az első lépés, hogy elfogadod, és nem adsz neki több figyelmet! Aztán fokozatosan összehangolódsz a valódi céloddal. A hangsúly a fokozatosságon van! Bánatból békébe lépni ritkán sikerül, és akkor sem stabil a dolog. Nem viseli jól a tudatunk a kvantumugrásokat.

Ahhoz, hogy kiderítsd alkalmanként, hogy mit tagadsz magadban, lehet, hogy a környezeted kell megnézned! Ha zavar, hogy a másik negatív, tehetetlen, akkor esetleg figyeld meg magad! Lehet, hogy te is izomból vagy pozitív, és azért teszel dolgokat, hogy ne tűnj tehetetlennek!

A felfelé vezető úton több érdekesség van. Egyrészt nem szívesen élünk meg rossz érzéseket, és nem látjuk be, hogy a közöny helyett miért jobb a bánat. A harag pedig végképp nem spirituális, és ezért igyekszünk kihagyni. Nem azt kéri senki, hogy dagonyázz ezekben az érzésekben, és maradj bennük végtelen ideig! A haragot is jobb, ha magányodban megoldod a kispárnával, ne állj véres bosszút a másikon, amíg tart. Ami fontos, hogy most tudatosan keresed a következő rezgésszintet, így megérezheted, hogy az erőtlenséghez képest a harag jobb. Csak majd menj tovább innen is, feljebb!

A másik dolog, hogy néha van egy-egy energetikai távolság a szintek között. Például a büszkeség és a bátorság szintje között van egy szünet, ahol sokan egyfajta unalmat élnek meg. Nem is szólva a megszokott érzések, gondolatok hiányáról, amiről még írni fogok. Csögyam Trungpa írja, hogy a meditáció nem más, mint megtanulni színvonalasan unatkozni.

A szenvedélyes vágy egy érdekes szint. Sokan ezzel tévesztik össze a Titkot. Büszkék rá, hogy ők milyen intenzíven vágynak dolgokra. De ha egy kicsit jobban figyelünk, akkor a kötődő vágy magában hordoz egy visszatartást is. Azt hisszük, ha nem vágyakozunk eléggé, akkor nem kapjuk meg a dolgot. Kicsit olyan, mint amikor a strandlabdáért túl hevesen nyúlunk a vízben, és arrébb is lökjük a mozdulattal. Ábrahám szerint a vágy gyorsítja az energiaáramlást, de ha nem engedtük el az ellenerőket, akkor nagyobbakat ütközünk, Sokszor ezért van az, hogy az ezozizik betegebbek, mint az átlagember. Nagy vágyak, nagy ellenállás.

A béke szintjén annyira természetes mindennek a működése, hogy nem is kell vele foglalkoznod. Van, aki küzd, mondjuk egy rákos daganattal, Szvámi Ráma pedig egyetlen gondolatával teremtett egyet a testében, aztán pedig eltüntette percek alatt. Ahogy te felemelsz egy tollat. Akarás nélkül, csak lazán.

A csúcson mi vár? Ahogy Láma Ole fogalmazza: minden atom az örömtől vibrál és a szeretet tartja össze, minden friss és új, tele korlátlan lehetőségekkel, mindenki a megvilágosodás tökéletes kifejeződése, akár tudja magáról, akár nem.

Hogyan lehet felfelé lépdelni? Vagy a kicsivel jobb érzést okozó gondolatot keresd, vagy a felbukkanó érzésekkel járó akarásokat engedd el! (Ha még nem olvastad az Elengedésről cikkemet, akkor ajánlom figyelmedbe!)

Érdekes, mély információk vannak a rezgésskálákról az ERŐ kontra erő című könyvben, melynek írója David R. Hawkins az Elengedés módszerével érte el megvilágosodását.

HozzászólásokVárom én is az alkalmat!

Mikor is aktuális?

Az öntőformáról és a "hiányról" írok a napokban valamikor. Nagyon jó felé tapogatózol! :-)Talán kapcsolódik még...

...ez az egykori bejegyzésem, és a kiegészítés ide:
http://www.thesecret.hu/node/8723#comment-98332
Nekem ugyan nincs ilyen nagyszerű lexikális tudásom és spirituális "előképzettségem", de örülök, hogy hasonló gondolatok születnek meg bennünk!
Sok sikert!Kedves András!

Őszintén örülök a bejegyzéseidnek! Egyre jobban várom, mikor tudunk összejönni egy kis kamera előtti beszélgetésre!
Bennem is születtek meg hasonló gondolatok az elengedésről, arról, hogy mikor és hol van a vágy helye és szerepe és hogy nem kell görcsösen vizualizálni állandóan, mert azzal csak folyamatosan kitöltjük azt a vákuumot, ami pontosan olyan "formájú", mint a vágyunk tárgya. A gondolataink által kreált "gipszmintát" fel kell oldani a megengedésben és az elengedésben, hogy a helyén keletkezett vákuumot pontosan a vágyunk tárgyával tölthesse ki a végtelen energiamező. Erről is írok az ingyen letölthető e-könyvben, amit bárki szabadon letölthet innen:
http://www.fokatv.blogspot.com
András, remélem, hogy hamarosan egy Veled történő beszélgetés is fel fog oda kerülni! :)
(Az e-könyvet megtaláljátok a videóblog oldalsávján, el se lehet téveszteni!)
Szép napot!
-Fóka :)Nem tudok most többet mondani:

veszem az adást.