tej

A vádlottak padján: a tej! Vajon mi az igazság?

Míg régen mindenki készpénznek vette a szlogent, miszerint: „A tej: élet, erő, egészség”, mára mindez megdőlni látszik, és a szakemberek óvva intenek bennünket a tejfogyasztástól. Ugyanakkor az emberek fejében sok kedves emlék él a vasárnapi habos kakaóról, a tejeskávéba lógatott kifliről, a nagymama madártejéről, amelyen jéghegyként úszkáltak a tojásfehérje habgaluskák.

Vajon mi az igazság? Ezt próbáltam ma kideríteni egy képzeletbeli bírósági tárgyaláson, ahol a tej ült a vádlottak padján. Tovább »

Egy pohár tej

pohár tejEgy nap egy fiatal Béres legény, házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillérje sem, mivel minden pénzét tankönyvekre költötte. A szomszéd házból jött.
Már alig élt az éhségtől, mikor egy fiatal lány nyitot neki ajtót. Először egy pohár vízzel kinálta, de mikor látta, hogy nagyon éhes, egy pohár tejet adott neki.
A legény lassan itta, majd megszólalt: "Mennyivel tartozom én ezért?"
Ugyan már, egyáltalán semmivel. - válaszolt a nő
Anyám arra tanított, hogy Tovább »

Ne csak ábrándozz...!

tej
Egy tejeskannát cipelő lány arra gondolt, hogy eladja a tejet, árából tojásokat vesz, kikelteti, a csibékből lesznek tyúkjai, azokat is eladja, és a pénzen házat vesz magának.

Ám az ábrándozás közben megbotlott és elesett. Az összes tej kiömlött.
Álmok, ég veletek!

A következő 3 napon a lány megint elindult, és ugyanaz történt vele.
Az ötödik nap fogta magát, Tovább »