fogorvos

Mikor tőlünk félnek mások

fogorvosVannak olyan szakmák, amelyekhez az emberek nagy többségében negatív érzések és félelmek kötődnek. Hát az enyém ilyen. Én szeretem csinálni, mert úgy érzem sokat segítek másoknak, de sokáig nem tudtam rájönni miért van az, hogy akár egy 4 órás műszak végén is szellemileg és fizikailag teljesen kifacsartnak érzem magamat. Azt se értettem, hogy míg a kollégáim többsége szavak nélkül érti, miért érzem nehéznek a szakmámat, ezt képtelen vagyok értelmesen elmagyarázni egy kívülállónak. Tovább »

Hogyan érezheted magad jól a fogorvosnál?

fogorvosnálTegnap kihúzták a bölcsességfogamat. Nem untatnék senkit a részletekkel, csak annyit, hogy bár nem fájt maga a foghúzás, hiszen kaptam érzéstelenítőt, de az a 25 perc, amíg viaskodott a doki a fogammal, az nem volt kellemes, úgy éreztem magam néha mint egy rajzfilm figura, akinek bármeddig nyújthatja a rajzoló (fogorvos) az arcát, nem szakad el...

Mikor beültem a székbe - és már az előző nap is - arra "programoztam" magam, hogy minden rendben lesz, komplikáció nélkül kiveszi a fogamat az orvos, és a gyógyulás is zökkenőmentesen zajlik majd. Hozzáteszem, hogy novemberben már kiszedte ez az orvos egy másik bölcsességfogam, szükséges volt, és tudtam, hogy vár még rám egy ilyen menet... Tovább »