elvárás

Ne aggódj, Isten minden gondodat megoldja!

Nemrégiben csatlakoztam egy motivációs témájú csoporthoz. A motiváció, serkentés, nekem fontos élelem, úgyhogy szeretem habzsolni ezt az ízt, mint a csokoládét. Tovább »

Banánhéjak - Mi az, amitől egy nőt a hideg ráz egy kapcsolatban?

Mostanában sokat foglalkozom a férfi-nő kapcsolattal, házassággal, boldogsággal. Tovább »

Aranyosi Éva: Legyél az apukám!

Kedves ismerőseim!

Szeretnék megosztani veletek egy cikket. A feleségem írta és néhány jó tanácsot tartalmaz leendő apukák számára.
Ha férfi vagy és előtted áll még az életnek ez a csodálatos pillanata, amikor apa lesz belőled, akkor szerintem érdemes fontolóra venni a cikkben olvasható gondolatokat. Ha az anyai szerepre készülsz, javaslom olvastasd el leendő pároddal, érdemes. Tovább »

Az elfogadás valódi művészete az elvárásokban rejlik!

Ezt a bejegyzést a "A vonzás törvényével nem tudod irányítani az életed, hiszen maga a törvény az irány" bejegyzés alapján írom. Tovább »

Álmaim megvalósulnak

Shakti, meghívó, festésMindig is szerettem rajzolni, csak azt mondták a szüleim, hogy válasszak olyan munkát, amiből meg tudok élni. "A szakma fontos. Aki nem dolgozik keményen, az nem keres sok pénzt." stb. Ismerősek ezek az önkorlátozó hirdelmek? Pedig csak mondta valaki, akinek ez volt a tapasztalata. De ez nem kell, hogy a te életed is legyen. Bár most nem erről akartam írni, mégis az én példám jó arra, hogy felnyissa a szemed, hogy mindig minden úgy van, ahogy gondolod. És ha "megetted" Tovább »

Megbántottság..

Kedveseim :-)

Néhány, elmúlt hetekben történt dolog elgondolkodtatott.
Kedvesem már írt nagyon fantasztikus cikkeket ezekről a témákról,mégis úgy érzem,ez ki kell jöjjön belőlem.
Nagyon kérlek Titeket,senki se vegye magára,ha olyasmit írok,ami nem esik jól valakinek,mert az én érzéseimet írom le.
Folyamatos változás az életem,életünk. Tovább »

Törvény, erkölcs, elvárás

Van egy problémám. Még mindig ugyanaz :-) Most másképp közelítem meg. Az a kérdésem, van e erkölcse a vonzás törvényének?

Sokan azt gondolják, hogy van. A szeretet, az elfogadás az alapja a vonzás törvényének. Az érzelmeid mutatják a helyes utat. Ha megfelel a gondolatod és lelki célod, akkor jóérzés tölt el, ha nem, akkor rossz (minden egyszerűsítés torzít, de most vállalom). Csak az érzéseidre kell figyelned. De ez nem erkölcs! Ez egy működési szabály. Mert törvénynek csak Tovább »

Az elvárás, mint önbeteljesítő jóslat

elváró kutyus"Az ilyen elvárások hatása a benyomás alakítására néha meglehetősen zavaró következményekkel járhat, például önbeteljesítő jóslatokhoz vezethet, amikor is a célszemély végül ténylegesen alkalmazkodik a mi elvárásainkhoz."

Rosenthal és Jacobson (1968) általános iskolai tanároknak azt mondták, hogy osztályukból néhány (véletlenszerűen kiválasztott) gyerek az év folyamán várhatóan nagyot fog javítani teljesítményén. A tanároknak nem mondták meg, hogy véletlenszerűen választották ki a gyerekeket, ehelyett egy tesztre hivatkoztak, hogy annak alapján várható javulás. Az iskola év végén a gyerekek intelligencia hányadosát egy valóságos intelligenciatesztel mérték meg. Azok az eredetileg véletlenszerűen kiválasztott gyerekek, akiktől a tanáraik javulást vártak, társaikhoz képest 10 pontal nagyobb növekedést értek el az inteligenciahányadosban. Tovább »