rejtély

A pokol haragja semmiség egy sértett nő dühéhez képest (… avagy titkok és rejtélyek a budai napkirály udvarából)

A budai napkirály, Mátyás király életének is léteznek ám olyan fejezetei, amikről a történelemkönyvek szinte egyáltalán nem regélnek. Olyan titokzatos tudományok és különös rejtélyek szálai húzódnak meg a király életrajzának száraz, csakis történelmi jellegű információi mögött, amik akár egy izgalmas, misztikus filmdráma forgatókönyvének is simán alapját képezhetnék. Tovább »

Mi a szerelem? Tényleg a világ egyik legnagyobb rejtélye?

Idilli környezetben, egy étterem orgonabokrokkal és tulipánfákkal szegélyezett hatalmas, teljesen különálló, hátsó teraszán fogadtam a vendégeimet. A szélső asztalon tea, kávé, sütemény, ahogy illik, a nagy asztalon azonban – ami köré csupáncsak 4 széket rakattam - egészen meghökkentő volt a teríték. Tovább »

Rejtélyes őszi vers

Mottó: Nem minden az, aminek látszik. Tovább »

Ágyba bújt – e a legkedvesebb tanítványával Jézus? Rejtélyek Mária Magdolna személye körül

Ismerve önmagamat, erős a gyanúm, hogyha 2000 évvel ezelőtt élek, akkor simán beleszeretek Jézus Krisztusba, Isten egyszülött fiába, mert egy hihetetlenül karizmatikus személyiség volt. Mindegyik mondata egy retorikai gyöngyszem, viselkedésében pedig ötvöződött: a visszafogottság, a határozottság, nyugalom és az Erő. Tovább »

A Rohonci- kódex rejtélye – hatalmas csattanóval

A világ egyik legrejtélyesebb könyve: a mi kutyánk kölyke, hiszen Magyarországon őrzik. Egyáltalán nem olyan dekoratív megjelenésű, mint a híres kódexek általában, hanem csak egy szürke „kisegér”. Papírlapjait színes iniciálék nem díszítik, sőt, még címoldallal sem büszkélkedik szegényke, mégis olyan izgalmas, mint egy krimi. Tovább »

Hogy kerül a csizma az asztalra - az űrhajó meg egy középkori freskóra?

Meghökkentő, furcsa hieroglifákat mutatok, azután pedig olyan ufós, űrhajós képeket, amikkel akár művészettörténeti lexikonok, tankönyvek illusztrációi között is találkozhattok. Nézegetve őket, az ember esze megáll, és ácsorog, mert logikailag sehogy sem illeszkednek: sem az adott korszakhoz, sem a témához. Tovább »

Kronovízor - a Vatikán időlátó gépe

Katolikus körökben létezik egy "legenda", mely szerint a Vatikánban őrzik Pellegrino Ernetti, bencés atyának, - aki mellesleg híres ördögűző, s nemzetközileg is elismert tudós, zenetudós is volt, - egy csodálatos találmányát.

Miről van szó konkrétan? Egy időlátó gépről. Tovább »

Meghökkentő „mesék” - Titokzatos eltűnések

Úgy döntöttem, hogy indítok egy új sorozatot, melyben megmagyarázhatatlan misztikus dolgokat, rejtélyeket próbálok körbejárni.

Ugye ti is hallottatok már olyan emberekről, akik úgy tűntek el, mintha a föld nyelte volna el őket?
S képzeljétek, a köddé válás nemcsak egy legenda! Tovább »

A hasonmások rejtélye

A hasonmások létezése izgalmas, olykor misztikus kérdéseket vet fel.
Az egypetéjű ikrek látványának megszokott csodáján túl az igazi döbbenetet a saját „tükörképünkkel” vagy az egyik ismerősünk hasonmásával való találkozásunk váltja ki, főleg akkor, ha a hasonlóság az összetéveszthetőségig fennáll. Tovább »

Mi lehet a rejtély nyitja?

A múltam egyik szakaszának lezárását, hatalmas kérdőjelek nehezítik, ennek az apropóból született a mai bejegyzés.

Mindenkinek vannak titkai, amiket ilyen vagy olyan megfontolásból, célszerűnek tart rejtegetni még a közvetlen környezete elől is. Tovább »

Apokalipszis, most!

Ennek is eljött az ideje, nyakunkon az újabb apokalipszis! Unalomig emlegetett szám a 2012, és talán tényleg jelent is valamit. A Titok is csak egy mozzanat az egészben, legalább annyira, mint a Mátrix c. film, mely mára már beleivódott a kollektív tudatba. A virtuális valóság ugyanúgy életünk része, mint a vonzás törvénye.

Sokan kételkednek még benne, vagy "nem tudják működtetni", ami önmagában abszurd, olyan mintha azt mondanám, rám nézve a gravitáció nem működik. Dehogynem, épp azért nem tudsz "talpra állni", és csak meg kéne tanulni járni... gyakorlat teszi a mestert! Tovább »

2012 Maja Kód

Kedves blog olvasóim! Tovább »

Mindenért ő a felelős, átfogó elemzés – Vili? - Echnic

Mindenért ő a felelős, átfogó elemzés – Vili? - Echnic

Minden dologért, még a negatív dolgokért is a jobb agyfélteke a felelős.
A bal agyfélteke csak a parancsokat osztogatja, saját süket intelligenciája van.
A bal agyfélteke a Vilmos osztogatja a parancsokat, hogy ő mit kíván.
Azt mondja, legyél beteg, legyél szerencsétlen, idióta, vakmerő, léhűtő. Tovább »

Az élet értelme nem a tudásban, hanem a rejtélyben van!

tudás rejtélyLáttad már valaha magadat valaki más szemével, akivé válhatnál? Megálltál már valaha egy percre, hogy magadba nézz a végső megfigyelő szemeivel? Kijelentetted már valaha, hogy: "Én sokkal több vagyok, mint amit hiszek magamról! Sokkal több lehetek, mint ami most vagyok! Befolyásolni tudom a környezetemet, az embereket! Befolyásolni tudom magát a teret! Befolyásolni tudom a jövőt! Én vagyok a felelős mindezekért a dolgokért! És a környezetem nem független tőlem! Egyek velem! Mindennel és mindenkivel kapcsolatban vagyok! Nem vagyok egyedül!"
Ezeken a kérdéseken mélyebben elgondolkodva egy újfajta életstílus nyílik meg előtted. Egy szippantásnyi friss levegőben érkezik. Tovább »