ki vagyok én

Bemutatkozás

Alig egy napja regisztráltam ezen az oldalon, és már mélyen beleszóltam fórumokba, bejegyzésekbe. Gondoltam, itt az idő, hogy magamat is bemutassam. Tovább »

Ki vagy?

ki vagy, személyazonosságSok tévhit létezik a kiléteddel, azaz valódi személyazonosságoddal kapcsolatban. Az emberek imádják, ha be vannak azonosítva. Már a születésed pillanatában kaptál egy nevet, amelyet egy életen keresztül viselsz, akár tetszik, akár nem. Nagyon kevesen kérdőjelezik meg ezt a döntést. Ez után a legelső lépés után következik a többi azonosító jel: a nemünk (a legfeltűnőbb és legemlékezetesebb), a bőrünk színe, a vallásunk, az anyagi körülményeink, a politikai állásfoglalásunk, a társadalmi helyzetünk és egyebek. Nem azt mondom, hogy mindez nem része az életednek. Az. Azonban egyik “azonosító” sem ad választ arra a kérdésre, hogy “Ki vagy?”.

Gyere, vegyél részt egy fantasztikus kísérletben. Képzeletben vegyünk egy óriási, átlátszó műanyag zsákot. Tovább »

Bemutatkozás

bemutatkozas_dragonKerestem egy oldalt ahova leírhatom a gondolataim és úgy érzem megtaláltam. Észre vettem, hogy itt olyan emberek sokasága gyűlt össze, akiknek az energia szintje messze meghaladja a gondolatban most és régen átlag embernek vélt személyiségek energia szintjét. Sokan közülük már érzik is a mennyei energiát tudják, hogy magasabb intelektuális lények vagyunk. Hogy lehetne azt hinni, hogy az élet értelme annyiból áll, hogy megszületünk, dolgozunk, gyereket nevelünk, tisztán, becsületesen élünk majd megöregszünk és meghalunk. Ezután pedig egyfajta felsőbb hatalom révén ami korlátoz minket életünk során és bírálja tetteinket megjutalmaz vagy épp megbüntet az életünk évei alatt elkövetett pozitív vagy épp negatív cselekedeteink tudatában. Ez nevetséges számomra. Ezt hívja a múlt embere Istennek. Mit is jelent Isten a ma emberének? Tovább »