A titok - 1. rész

A filmben - eredeti címén "The Secret" - , melyet 2006-ban Ausztráliában készített egy hölgy híres pszichiáterek és tanítók szólalnak meg és mondják el saját életük sikertörténetét. A film címe által inspirált sorozatomban az egyes fejezeteket külön feldolgozva mutatom be azt a csodálatos és eget rengető, ám végtelenül egyszerű felfedezést, mellyel az egész életedet átalakíthatod és megvalósíthatod azt, amire születtél. Az itt közzétett szövegek az információ továbbadásának célját szolgálják elsősorban, és nem mentesítenek a film megtekintésének "kötelezettsége" alól. :) S bár a film Magyarországon még nem jelent meg hivatalosan, az internet segítségével egyre inkább terjed és mindenkire óriási hatással van. Még azokra is, akik csak a látható világban hisznek.

A közzétett monológok összefüggő szövegként jelennek meg, állandó hivatkozás nélkül. Ennek oka az, hogy szeretném az olvasó figyelmét a mondanivaló komolyságára és a mögöttes tartalmára, nem pedig a narrátorok személyére irányítani.

***

Egy évvel ezelőtt az életem összeomlott. Végkimerültségig hajtottam magam a munkahelyemen. Apám váratlanul meghalt, kapcsolataim romokban hevertek. Akkor még nem tudtam, hogy megkapom életem legnagyobb ajándékát...

A nagy titok nyomára bukkantam és kutatni kezdtem az eredetét. A titkot eltemették, sóvárogtak utána és elnyomták. Nem akarták, hogy tudjon róla a világ. Alig akartam hinni a szememnek, amikor rájöttem, hogy korábban kik voltak már a birtokában. A történelem leghíresebb alakjai. Platon, Shakespeare, Newton, Victor Hugo, Goethe, Beethoven, Lincoln, Emerson, Edison, Einstein... Az egyetlen célom csak az volt, hogy megosszam a titkot a világgal. Kutatni kezdtem azok után, akik ma is élnek, és ismerik a titkot. És ők, egyikük a másik után, felbukkantak.

...

Ha tudod a titkot, az megad bármit, amire szükséged van. Boldogságot, egészséget, jólétet. Bármid lehet, bármit megtehetsz, amit csak akarsz. Mindent elérhetünk, amit akarunk. Nem számít mekkora is az. Válaszolj a következő kérdésekre: Milyen házban szeretnél élni? Milliomos akarsz lenni? Milyen vállalkozást szeretnél? Nagyobb sikerre vágysz? Mit akarsz valójában?

...

Sok csodát láttam bekövetkezni emberek életében. Pénzügyi csodákat, a test gyógyulását, a lélek gyógyulását, kapcsolatok gyógyulását. Mindezt azért, mert ezek az emberek tudták, hogyan kell alkalmazni a titkot.

...ez az élet nagy titka...

"A titok válasz mindenre ami volt, ami van és ami valaha lesz"
Emerson

...

Most valószínűleg ott ülsz valahol, és azon tűnődsz, mi is lehet az a titok. Elmondom, hogy én miként értettem meg. Mindannyian egy végtelen energiát használunk. Mindannyian ugyanazon törvények szerint irányítjuk magunkat. Az Univerzum természeti törvényei olyan pontosak, hogy probléma nélkül alkotunk meg űrhajókat, embereket küldünk a Holdra, és a landolás időpontját egészen a másodperc töredékéig meg tudjuk határozni.

Nem számít, hogy indiai vagy, Ausztráliában vagy Új-Zélandon élsz, Stockholmban vagy Londonban, Torontóban, Montrealban, vagy New York-ban laksz. Mindannyian egy energiát használunk, egy törvényt: a vonzást.

A titok: a Vonzás Törvénye.

Mindent, ami az életedben történik, te vonzottad az életedbe. És mindent az a kép vonzott magadhoz, amit a fejedben őrzöl. Amire gondolsz. Hiszen, bármi járjon is a fejedben, azt magadhoz vonzod. A bölcs emberek mindig is tudták ezt. Visszanyúlhatunk egészen a babiloniakhoz, akik ismerték a titkot. Emberek kis csoportjáról van szó, akik azóta is titokban irányítják a világ menetét.

Szerinted miért van az, hogy a társadalom 1%-a keresi meg a rendelkezésre álló vagyon 96%-át? Szerinted ez véletlen? Nem az. Így van megtervezve. Ők megértettek valamit. Megértették a titkot. És most te is megismerheted...

...

Számomra a legegyszerűbb módja annak, hogy megértsem a Vonzás Törvényét, ha magamat egy mágnesként képzelem el. És tudom, hogy a mágnes magához vonzza a dolgokat. Egyszerűen fogalmazva, a Vonzás Törvénye kimondja, a hasonlók vonzzák egymást. Most valójában a gondolatok szintjéről beszélünk.

Emberként az a dolgunk, hogy azokhoz a gondolatokhoz ragaszkodjunk, amiket valójában szeretnénk, hogy tökéletesen tisztában legyünk azzal, mit is akarunk valójában, és ekkor felélesztjük az Univerzum egyik legerősebb törvényét: a Vonzás Törvényét.

...

Azzá válunk, amire a legtöbbet gondolunk, és azt vonzzuk magunkhoz, amire a legtöbbet gondolunk. Ha a fejedben látod, akkor a kezedben kapod meg. És ezt az alapelvet három egyszerű szóban lehet összegezni: A gondolatok dolgokká lesznek.

...

Amit a legtöbben nem értenek meg az az, hogy a gondolatoknak frekvenciája van. Minden gondolatnak frekvenciája van. A gondolatokat meg lehet mérni. Ha azt a gondolatot újra és újra gondolod, vagy ha elképzeled, hogy egy új autód van, annyi pénzed, amennyit akarsz, egy új céged lelki társad; ha elképzeled, hogy mindez hogyan néz ki, akkor ezt a frekvenciát bocsátod ki magadból. A gondolatok pedig kibocsátják azt a mágneses jelzést, ami a párhuzamost visszavonzza hozzád. Ha tehetős emberként tekintesz magadra, akkor azt vonzod magadhoz. Mindig működik. Minden alkalommal. Mindenkivel.

...

A probléma lényege a következő: A legtöbb ember arra gondol, amit nem szeretne, aztán azon tűnődik, hogy miért bukkan fel az, újra és újra. A Vonzás Törvényét nem érdekli, hogy mit értékelünk jónak vagy rossznak, hogy mit akarunk és mit nem. Csak a gondolatainkra válaszol. Ezért, ha egy hegynyi adósság tetején ülünk, és borzalmasan érezzük magunkat, akkor ezt a jelzést küldjük ki az Univerzum felé.

"Jaj, roppant rosszul érzem magam, a sok adósságom miatt." Ezzel éppen most erősítettük meg azt, hogy lényünk minden szintjén ez az érzés érvényesüljön, és így egyre többet kapunk vissza belőle.

...

Tehát, ha azt nézed, amit akarsz, akkor igent mondasz rá, aktiválsz egy gondolatot, a Vonzás Törvénye válaszol erre a gondolatra, és olyan dolgokat kelt életre, amik illeszkednek hozzá. Ha arra tekintesz, amit nem akarsz és NEM!-et kiáltasz rá, akkor tulajdonképpen nem tolod el azt magadtól. Sőt, éppen azt a gondolatot aktiválod, amit nem akarsz és a Vonzás Törvénye szépen felhalmozza neked ezeket a dolgokat.

...

Ez egy vonzásokra épülő Univerzum. Minden a vonzásról szól. A Vonzás Törvénye mindig működik. Ha hiszel benne és érted, ha nem. Mindig működik. Gondolhatsz a múltra, a jelenre, vagy a jövőre. Ha emlékszel valamire, megfigyelsz, vagy elképzelsz valamit, akkor a folyamat során egy gondolatot keltesz éltre és a Vonzás Törvénye, ami az Univerzum legerősebb törvénye, válaszolni fog a gondolatodra.

...

A Teremtés mindig megtörténik. Minden egyes alkalommal, ha valaki gondol valamire, vagy hosszú ideig folyamatosan gondol valamire, akkor alkotási folyamatban van. Valami létrejön majd a gondolatokból. A Vonzás Törvénye kimondja: "Mindent megadunk, legyen bármi is az, amit mondasz, vagy amire koncentrálsz." Így, ha
arra panaszkodsz, hogy milyen rossz neked, akkor létrehozzon még többet abból, ami olyan rossz neked.

...

Volt egy tanítványom, Robert, aki meleg volt. Részt vett egy általam tartott on-line tanfolyamon. Ennek során egy e-mailt küldött nekem. Leírta benne életének összes nyomorát. Munkahelyén mindenki keresztbe tett neki. Folyamatos stresszben élt, mert mindenki durván viselkedett vele. "Mikor az utcán sétálok," - írta - "minden utcasarkon meleggyűlölőkbe ütközök, akik valahogy mindenképpen ki akartak készíteni." Színpadi komikus akart lenni, és amikor felállt a színpadra, mindenki lehurrogta, mert meleg volt. Egész élete, egy nagy boldogtalan nyomorúságnak tűnt. A támadások okát pedig meleg mivoltának tulajdonította. Rámutattam, hogy eddig arra koncentrált, amitől félt. Visszaküldtem neki saját e-mail-jét és megkértem, hogy olvassa el újra. Vegye észre,
hogy arról beszél folyamatosan, amit nem akar, és hogy erről mennyi érzelemmel beszél. Ha valamire sok érzelemmel összpontosítunk, az gyorsabban megtörténik.

Ezután pedig valóban olyan dolgok történnek majd vele, amik valóban fájdalmat okoztak neki. De aztán megemberelte magát. Ami a következő 6-8 hétben történt, az maga volt a csoda. Elmesélte, hogy az irodában mindenki, aki eddig zaklatta vagy másik osztályra került, vagy otthagyta a céget, vagy egyszerűen békén hagyta. Szeretni kezdte a munkáját. Észrevette, hogy az utcán sétálva többé már senki nem zaklatja. Egyszerűen eltűntek. Amikor komikusként lépett fel, állva tapsolták meg, és senki nem fújolt. Az egész élete megváltozott, mert felhagyott azzal, hogy a nem kívánt dolgokra koncentráljon, azokra, amitől félt, amit el akart kerülni, és ahelyett arra koncentrált, amit el akart érni.

...

Így lehetünk pozitívak terveinkben, hozzáállásunkban, és így vonzunk magunk köré pozitív embereket, eseményeket és körülményeket. Lehetünk negatívak hozzáállásunkban, lehetünk mérgesek, és ekkor negatív, mérges embereket, negatív, mérges körülményeket vonzunk magunkhoz. Végső soron pedig azt a meghatározó
gondolatot vonzzuk magunkhoz, amit tudatosságunkban tartunk. Legyenek azok a gondolatok tudatosak vagy tudatalattiak, akkor is ez a helyzet.

...

Ha gondosan szemléljük a dolgokat, a titokkal kapcsolatban rájövünk, hogy agyunk ereje a figyelmünk hatalma, hétköznapi életünkben is mindenhol ott van. Csak ki kell nyitnunk a szemünket, és észrevenni azt. Látni majd, hogy a Vonzás Törvénye a társadalomban is működik. Ha észreveszed, hogy az, aki többnyire betegségekről beszél az beteg lesz. Látod, hogy az, aki többnyire gyarapodásról beszél, az gyarapszik. A Vonzás Törvénye nyilvánvaló, és mindenhol ott van, ha megérted, hogy miről is van szó. Olyan mintha egy mágnes lennél, ami gondolatokat, embereket, eseményeket, életstílust vonz magához. Sőt, minden, ami tapasztalatunk részét képezi a Vonzás Törvénye miatt van.

...

Ilyenkor nem vágyálmokról, őrült képzelgésekről beszélek. Egy mélyebb megértés szemszögéből beszélek. A kvantum fizika csak most kezdi felfedezni a dolgokat. Azt állítja, hogy nem létezik Univerzum az értelem közreműködése nélkül. Az értelem tulajdonképpen megformálja azt, amit érzékelünk. Ha ezt nem érted, az még
nem jelenti azt, hogy el is kell vetned. Nem érted megfelelően az elektromosságot sem. Tulajdonképpen nem sok ember tudja, mi is az az elektromosság. Mégis élvezzük az előnyeit és kihasználjuk a lehetőségeit. Tudod, hogyan működik? Én nem tudom. De azt biztosan tudom, hogy az elektromossággal meg lehet főzni az ember ebédjét és magát az embert is. :)

...

Amikor az emberek elkezdik megérteni a nagy titkot, megijednek attól, ami a fejükben van. Két dologra kell ügyelni. Egy: bebizonyított tény már tudományosan is, hogy a megerősítő gondolatok százszor erősebbek, mint a negatív gondolatok. Ez azonnal csökkenti kissé az aggodalmunkat. Olyan valóságban élünk, ahol némi időkésleltetés figyelhető meg. És ez nagy szolgálatot tesz számunkra. Nem igazán szeretnénk egy olyan világban élni, ahol a gondolataink azonnal megvalósulnak. Most gondold el, hogy eszedbe jut egy elefánt és azonnal megjelenik a szobádban... A bizonyíték távol van és közeledik, és ez igencsak jó dolog. Tehát arra van szükség, hogy tudatában legyünk a gondolatainknak. Körültekintően kell megválogatni gondolatainkat, és ki kell élvezni a folyamatot, mert te vagy saját életed mesterműve. Te vagy saját életed Michelangelo-ja. A Dávid, amit faragsz, te magad vagy. És ezt a saját gondolataiddal teszed.

Folytatása a következik...

Forrás: www.ahogyerzed.hu

HozzászólásokSaját tapasztalat

Évekkel ezelőtt, egy más, hasonló könyvet elolvasva éreztem azt, amiről ez a könyv is szól: bármit megkaphatsz, amit akarsz, ha eléggé hiszel benne.
A furcsa az, hogy tökéletesen működött, nem egyszer, többször is, ha valóban tudtam hinni benne, ha lehetetlennek , túlzásnak éreztem, akkor nem.

Aztán, ahogy itt mások is írták, amikor minden rendben volt, felhagytam vele, egyszerűen éltem rutinszerűen az életem, és onnantól kezdve nagyon nehéz visszatérni.

Amikor tele vagyok negatív gondolatokkal, nagyon nehéz tőlük szabadulni, hiába hiszem azt, hogy a gondolataimmal megváltoztathatnék mindent, ez a legnehezebb: szabadulni egy hosszú ideje megszokott negatív gondolatsémától.ELLENTMONDÁS

Üdv Mindenkinek!

Csak most kerültem erre a fórumra, a kommenteket nem olvastam végig, ha ismétlek valamiben elnézést kérek.

Nem szeretem az ELLENTMONDÁSOK-at...TI IGEN?

--------------------------------------------

TITOK 1. rész

Ha tudod a titkot, az megad bármit, amire szükséged van. Boldogságot, egészséget, jólétet. Bármid lehet, bármit megtehetsz, amit csak akarsz. Mindent elérhetünk, amit akarunk. Nem számít mekkora is az. Válaszolj a következő kérdésekre: Milyen házban szeretnél élni? Milliomos akarsz lenni? Milyen vállalkozást szeretnél? Nagyobb sikerre vágysz? MIT AKARSZ VALÓJÁBAN?

...... pár sorral lejjebb....

A VONZÁS TÖRVÉNYÉT NEM ÉRDEKLI, hogy mit értékelünk jónak vagy rossznak, HOGY MIT AKARUNK ÉS MIT NEM. Csak a gondolatainkra válaszol.

--------------------------------------------

Szerintem találjuk ki mit AKARUNK akkor...:-)Nem is tudom...

Azt írja "Szerinted miért van az, hogy a társadalom 1%-a keresi meg az összes vagyon 96%-át" Vagy vmi ilyesmi. Hát ez nem igaz! Abszolút lehetetlen is, hogyan tudná a társadalom 1%-a etetni/itatni/erőforrásokkal ellátni a maradék 99%-ot???
Éppen az van, hogy a társadalom legnagyobb része keresi meg azt a vagyont, amit a legkisebb rész felhalmozhat! Nekem éppen elég egy téves/hamis/nem igaz állítás egy témában, hogy az egészet hülyeségnek tartsam.Sziasztok! Én erre a

Sziasztok!

Én erre a gondolatra szeretnék reagálni:
Olyan valóságban élünk, ahol némi időkésleltetés figyelhető meg. És ez nagy szolgálatot tesz számunkra. Nem igazán szeretnénk egy olyan világban élni, ahol a gondolataink azonnal megvalósulnak.

Bár nem tudatosan, de eddig is alkalmaztam ezeket a dolgokat..Viszont azt vettem észre, h. ebben az évben valahogy nagyon felgyorsultak bizonyos folyamatok, sőt azon belül is vannak időszakok, amikor sokkal, de sokkal intenzívebbek.. Elképzelhető ez azért, mivel kb. 1 éve megismerkedtem a hipnotizálással és ez kissé felgyorsít bizonyos folyamatokat?
Nem lenne jó valóban, ha egy elefántot elképzelünk és egyből ott lenne a szobánkban, de sokszor azt tudom mondani, h. majdnem ilyen gyorsan "reagál" az élet a gondolataimra..
Az már teljesen megszokott számomra pl. hogy akire gondolok, az szinte rövid időn belül megjelenik, sőt még helyileg is be tudom határolni, h. az illetővel hol találkozok..
Érdekes dolgok minden esetre..Egyetértek és ....

Egyetértek a hozzászólásoddal, és még azzal is kiegészíteném, hogy sajnos sok embernek vannak olyan körülményei is, amik adottak már megszületéstől fogva, és ezeket szerintem nem bevonzotta, hanem megörökölte. De felnőtt korban, amikor már jobban ura tud lenni önmagának az ember (bizonyos korlátok között), valóban a pozitív gondolkodás, jó dolgokra való összpontosítás rengeteget jelent, ami valóban szerintem is lehet is lehet és meg is kell tanulni. Kétségtelenül a pozitív jelzésekre többnyire pozitív válaszok is érkeznek, a Titok című filmet ezek után meg fogom nézni, most még csak az itteni szemelvényeket olvastam.Sziasztok! Én ugyan még csak

Sziasztok!
Én ugyan még csak ma regisztráltam erre a honlapra, és csak ma néztem meg a hozzászólásokat is. Ezt az úgy nevezett titkot viszont már régóta tanulmányozom és próbálom alkalmazni. Nekem bevált, és amint olvastam itt sokaknak, tehát működőképes. A lényeg az egészben, ha pozitív-gondolat energiát küldesz fel az ugymond "erőtérbe" vagy lehet "mátrix-nak" is nevezni, vagy aminek akarjuk, (a pontos megfogalmazást nem igazán tudom) akkor pozitívat is kapsz vissza, ha negatívat, akkor negatívat kapsz. Ahhoz viszont, hogy ez működjön nekünk kell átalakulnunk méghozzá tudatosan. Ehhez ha valaki akarja kaphat segítséget, és ez a segítség jöhet innen a földről is, és jöhet az égből is. Rá kell találni, és működni fog mindenkinél, higgyétek el! Aki keresi az rátalál. Kérj és megadatik! :-)
Áldás, békesség!Természetesen működik a

Természetesen működik a Titok! :)
Ettől még nagyon sok dologra továbbra is ügyelnünk kell a világban, és persze fogunk is.
Például, hogy ne fogadjunk el hülyeségeket. Az egyik ilyen ezen az oldalon fentebb olvasható és eléggé bántja a szememet:

"Szerinted miért van az, hogy a társadalom 1%-a keresi meg a rendelkezésre álló vagyon 96%-át? Szerinted ez véletlen?"

Nem, nem, szerintem nem véletlen, hanem hazugság. Már bocs, de a társadalomnak az a bizonyos 1 %-a nem megkereste, hanem birtokolja, pontosabban bitorolja a vagyon 96%-át! És ez óriási külünbség, ugyanis nem az az 1% dolgozott meg érte, hanem mondjuk 60-80%-a a társadalomnak. De nem is a Titok által vonzották magukhoz... Legalábbis nem EZ által a Titok által, hanem egy másik, egy nagyon csúnya, és nagyon sötét titok által :)
Ezen IS változtatni fogunk a Titok segítségével! Természetesen! ÉS EZT EGYÁLTALÁN NEM IRIGYSÉGBŐL MONDOM! SŐT! Akinek van egy csepp szíve, az érzi, hogy nem tartható fenn már sokáig ez a mérhetetlen társadalmi egyenlőtlenség, és azt is, hogy igazam van e kérdésben. :P

Sok-sok Áldást mindenkinek!!!Én TUDOM,hogy IGAZ:-)

Sziasztok!Bár még nem olvastam a könyvet,a filmet láttam"szinkronizálva".Másfél éve úgy éreztem,összecsapnak a hullámok a fejem fölött.Sok baj ért.A vége az lett,hogy pánikrohamot és depressziót kaptam.34 éves voltam 2 gyerekkel,szerető férj stb.Nem voltam egyedül,mégis megjártam a poklot.Aki átélte már ezt,tudja milyen félelemben élni.Mindenhez nyúltam,amiről azt hittem ad valami kapaszkodót,hogy túléljem.Szeretek élni,mégis rettegtem,hogy meghalok.Ekkor kaptam Édesanyám barátnőjétől kölcsön a filmet.Sokszor megnéztem mire megértettem.És a végén elhittem mindent.Kivirágoztam,újra éltem...De szeretném ha tudnátok:Soha nem szabad letérni erről az útról!Az ember hajlamos hanyagolni a HITET ha egyenesbe jön az élete.Valahogy már nem foglalkozik vele,mert már jól van stb...Én is ezt tettem.De rájöttem hiba volt.Újra megnézem a filmet és elolvasom a könyvet mert tudom,hogy MŰKÖDIK,és soha többé nem felejtek el HINNI.Én már megtapasztaltam a vonzás hatalmát.Csodálatos érzés...érezni,hogy nincs olyan amit ne tudnál elérni a világon.Én nem vágytam és nem vágyom vagyonra.Élni akartam és akarok,boldogan,nyugodtan,türelmesen.Mert szerintem gyönyörű a világ...Annyi szépet és boldogságot ad.Csak el kell fogadni és HINNI ÖRÖKKÉ MAGADBAN!Mert TE vonzod magadhoz mindazt ami életed során ér.Minden jót nektek....Pásztor Gabriella Szép

Pásztor Gabriella
Szép estét!
Elolvastam a könyvet, utána megnéztem a filmet is, engem nagyon megfogott!
Nagyon mélyen kell hinni a pozitív gondolatokban, és bele is kell élni magad abba, hogy amit szeretnél sikerülni fog!
Nagyon sok rossz dolgon mentem keresztül a 35-évem alatt, de mindig tudtam mosolyogni, mindig talpra álltam, mert hittem magamban, hogy képes leszek rá! Bármilyen szar helyzet adódik, nem szabad hagyni, hogy a negatív dolgok megszálljanak, bármennyire nehéz is! Mosolyogj, és a világ vissza mosolyog rád! Ha jókedvű vagy, az már fél siker! Tudnék mesélni milyen dolgok történtek velem, ha valakit érdekel szívesen megírom, csak nem szeretnék itt negatív dolgokba belemenni most!
Szóval talpra lehet állni higgyétek el, és az élet is jobbra fordul, ha te magad úgy akarod!!!
Sziasztok!A kedves boszorkány :-)

Nagyon köszönöm a segítséget. Bízom benne, hogy sikerül jól értelmeznem Alfajáró írását.
És igyekszem a szuperegommal is kezdeni valamit. Bár az enyém elég domináns sajnos. :-(
Tényleg nagyon kedves vagy, igyekszem tanulni a leírtakból.Kedves Boszorkány:)

"szerintem önmagamat kéne megtalálnom végre. Azt hogy kell? :-D"
Jó kérdés erről szól nagyrészt az oldal csemegéz:)
"Az igazság az, hogy mostanában elég zűrös gondolatokkal van tele a fejem, és úgy érzem két személyiségem van, és az egyik folyamatosan győzködi a másikat, és rossz irányba tereli. Mindig bírálom a saját gondolkodásomat, viselkedésemet, és ezért arra jutok, hogy rossz amit csinálok. Már magamban sem vagyok biztos, saját magamat befolyásolom. Hmm...értitek ezt? Mert én nem. :-)"
Hát ehez kell az önismeret ami egy élethoszig tartó folyamat:)Te még az elején jársz,elöször is külömböztesd meg mi a Te igazi éned és melyik amelyik birál,mert az a nevelésed hibás meggyöződései amit beléd neveltek hogy szabályozon-Ez a "SZUPEREGO – A szuperego, amely eldönti, hogy egy cselekedet jó e vagy sem. A szuperego a társadalom értékeinek és erkölcsi normáinak belső képviselője. A szuperego a szülői jutalmazások és büntetések révén alakul ki. A szuperego normáinak a megsértése, a szülői szeretet elvesztését és az azzal járó szorongást idézi fel. Ez a szorongás tudattalan, de bűntudatként élhetjük át."Nos ha ezt beazonositod akkor már tudod mi ellen küzdj , ezt Alfajáró itt írja le érthetően hogyan csináld, vissza az alapokhoz: http://www.thesecret.hu/node/2145
Majd ha beleakarsz mélyülni és zavarodni ezt olvas: http://www.thesecret.hu/honnan_tudod_mit_akarsz_valojaban
De szerintem csak lépésről léppésre ne bonyolits:túl gyorsan:)Valamit rosszul csinálok..

Sziasztok!
Olvastam a könyvet, és azóta is bele-bele olvasgatok alkalomadtán. Nagyon jónak találom a benne található gondolatokat, és hiszek is benne, mégis valahogy nem sikerül töretlenül alkalmaznom. Az igazság az, hogy mostanában elég zűrös gondolatokkal van tele a fejem, és úgy érzem két személyiségem van, és az egyik folyamatosan győzködi a másikat, és rossz irányba tereli. Mindig bírálom a saját gondolkodásomat, viselkedésemet, és ezért arra jutok, hogy rossz amit csinálok. Már magamban sem vagyok biztos, saját magamat befolyásolom. Hmm...értitek ezt? Mert én nem. :-)
Nem tudom mit tegyek, szerintem önmagamat kéne megtalálnom végre. Azt hogy kell? :-D

Köszönök előre minden hozzászólást!

BoszorkányA Titok

gnevema
Szép jó estét Nektek! A könyvet még nem olvastam de a filmet láttam,--nagyon elgondolkoztató volt.. voltak benne olyan jelenetek amiket már nemegyszer énis megéltem,--csak ép nem tudtam, hogy pontosan mi is ez...érdekes volt rádöbbenni a film láttán!gondolat

Sziasztok!!nekem is vannak negativ gondolataim pont az amitol tartok,esetlek felek,hogy ne kovetkezzen be.De hiszem hogy a sok pozitiv gondolatokkal megvaltoztathato.Halat adok a sorsnak hogy ratalaltam a titok cimu konyvre.Egy ismerosomnel voltam es lattam a konyvet az asztalan es beleolvastam,azonnal megtetszett.Kutatni kezdtem az interneten a konyv utan es megtalaltam,es a weboldalt is.Annyira orulok,hogy van ez a konyv,es ez az oldal ahol sok hasznos tanacsot lehet olvasni,es tanulni belolle.Hala nektek!!!Most csak a pozitiv dolgokra fogok koncentralni,de ugy erzem nem egy konnyu dolog,mert a hatterben ott a negativ gondolat is.Megprobalom es tudom menni fog!!!Udvozlok mindenkit!!!
barabar5Szkeptikus

Az a véleményem, hogy a vonzás mellett
ott van a taszítás is. A pozitiv dolgok mellett törvényszerűen megjelennek a negatív dolgok is. Kedves örömteli dolgokból ered a szenvedés, a "pozitiv" dolgokhoz való görcsös ragaszkodás hozza létre félelmet(a "jó" dolgok elvesztésének félelme)..ezt azért nem árt figyelembe venni... Az univerzumban pontosan annyi a szenvedés mint az öröm.. Talán ennek az belátása és elfogadása közelebb vihet a TITOKhoz...a nagy szimbólumok is ezt próbálják közvetíteni nekünk..JIN-JANG pl..

Kicsit utópisztisztikus hangulata van ennek az egésznek.. elég ha visszanézünk az emberiség történelmén... vérengzések követik egymást időtlenül... nem tudom ezt figyelmen kívül hagyni...Melyik az erősebb gondolat?

Üdvözöllek!
Igazad van, "sajnos"...
Mert a negatívban működünk IGAZÁN gyakorlottan...
A tanulás-tudás éppen a gátja alapvetően önmagunk megismerésében-megvalósításában...
A kétszer kettő=4, a mínusz 273 fok és a fénysebesség (300 ezer km/sec) a földi fizikai tudásunk "korlátja"
Ez a TUDÁS hatalmas, de "utána" semmi sincs?
Dehogynem: mindenki tud vízen járni, csak nem minden ki tudja, hogy a cölöpök hol vannak leverve...
AZ EMBERISÉG 10%-A MŰKÖDIK TERMÉSZETES MÓDON POZITÍVAN!, a többi, tudjuk hogyan...
AZ EMBERI ELME CSODÁKRA KÉPES, DE MŰKÖDTETNI NEKÜNK, AZ EMBERNEK KELL, ÉRDEMBEN-POZITÍVAN!!!visszajelzés

Kedves Adama!

Köszi az infót, nagyon érdekes a cikk.
ÉvaÖröm

Tegnap találtam rá erre a honlapra. Hála érte, mert végre egy pozitív oldal, ami a kulcsot adja a kezünkbe a boldoguláshoz. Végre mégjobban kiélhetem az alkotóvénámat. Mára néhány gyakorlatot meg is csináltam. Nagyon jól esnek a pozitív megerősítések, éppen a vizsgáimban, tanulásokban vagyok benne. Tudtam eddig is a teremtő tudatról, csak fellángolásom volt, és mindig abba hagytam. Most végig csinálom.
Annyira csodálatos mindennap itt lenni, jó érzés, hogy nem másoktól várom a segítséget, hanem magam teszem meg hozzá a lépéseket, mert képes vagyok rá. Ami lényeges nagyon, az pedig a HITEM, ami van.
Szerintem az energiám is megsokszorozódott, mert nem félek annyira, és a feszülségeimet is oldom szépen lassan felfelé.
Nagyon BOLDOG vagyok most. Ezt kívánom mindenkinek!

Köszönöm a rengeteg segítséget.
ÉvaAZ én dzsinem!

Sziasztok! Én már kétszer kiolvastam a könyvet, azóta is naponta bele olvasok. Ez fantasztikus, használjátok mert működik. Nekem minden sikerűl , nagyon szerencsés és a munkában is sikeres vagyok! Hála az én dzsinemnek! Most vettem egy arany halat ő lett az én dzsinem! Sorba teljesűlnek amit akarok, most kinéztem az álmaim házát és tudom, hogy megfogom venni ráadásúl késszpénzre, mert az én dzsinem nagyon jól dolgozik. Nekem meg az a dolgom, hogy ne unatkozzon a dzsinem, adjak neki munkát, hisz neki semmibe sem kerűl teljesíteni az én kívánságaimat. Tudom, hogy megkapom, hisz megérdemlek minden jót! Mindenért hálás vagyok amim van és amit elértem hisz ő mindíg mellettem volt, csak eddig azt hittem , hogy ő az én angyalom. Bár teljesen mindegy, hogy nevezem, a lényeg, hogy van és mindent megad nekem! Hidjetek benne és adjatok munkát a ti dzsineteknek, mennél többen érezzük magunkat jól annál szebb és jobb élet lessz hazánkban: MAGYARORSZÁGON! Sziasztok!:)

Sziasztok!Én is megvettem a könyvet de még nem olvasatam nagyon bele,filmen láttam a Titkot,és ugy éreztem meg kell vennem,mert van benne valami.Nagyon jó itt olvasni a siker történeteket,ez is érőt ad mindenhez.sziasztok

nagyon tetszik:)Erő kontra erő

Kedves Anita! Egy hete vásároltam meg a könyvet, valamiért úgy éreztem nagyon jó lesz ha haza viszem. Még nem olvastam bele, de az asztalon van és mintha minden nap hívogatna, hogyí olvassam. Ma, mikor elolvastam a hozzászólásodat, már biztos vagyok vagyok benne, hogy miért is került hozzám. Tökéletes helyen lesz nálam. .. Már olvasom....
Köszönöm...
Zsuzska34aSzia

Ez igy van,igy igaz minden amit leirtal. "Megcelozni a legszebb almot kinevetni a vilagot, gyujteni a baratsagot, mindig szeretni es remelni igy erdemes a foldon elni."Segítsek

Mivel nincs véleteln azért vagyok itt, kérésem lenne, Kicsi segítség, hiszem a Titkot sajnos Seng tudja jó sok pozitiv mellett soknegatív gondolatom van,
ha valaki szeméylesn tapasztalt ilyen írjon nekem
Köszönöm
drekovacs@gmail.com cimre.

Jezsa
jezsamen mint jázmin
olyan mosolygós és jó illattú:)Erika SZiasztok!Boldog

Erika
SZiasztok!Boldog vagyok hogy a titkot ÉN is kezdem megfejteni!Tényleg

Tényleg jó ez az oldal! Egy barátnőm ajánlotta és már az első két fejezetet elolvastam és nagyon tetszik a The Secret c. fílm!Drága Amarana :)

Adama egy nagyon kedves Angyal társunk :)kérdés

Bocsánat ,most csöppentem közétek............. kicsoda Adama ?

Olvastam a Titkot én is!Szia!

Szia Adama!
Köszönet neked, én még nem ismerem ezeket az oldalakat, de meglepő örömmel veszem őket. Jó, hogy ilyen is van, köszi a felsorolást, megnézem. De egyenlőre ezek az oldalak lefoglalnak, időben nagyon keveset tudok itt tölteni.
További kellemes életet.
Jó, hogy vagy, illetve vagytok!
Ilcsizsodora

zsodora sziasztok!szeretem ezt az oldalt!a mai világban jó hogy léteznek még igaz dolgok amiben hisz az ember,magába nézhet,alakithatja az életét amibe nem szólhat bele senki!