Ősi tudásunk tükörképei

olvasdTolle lege - vedd és olvasd - hangzott a szentágostoni üzenet - s bár őt a Biblia olvasására szólította fel az úr, én úgy vélem bármi lehet biblia a léleknek egy adott fejlődési szakaszban. Mert úgyis éppen azt olvassuk, amire szükségünk van. Sőt, továbbmegyek - a könyvek azok, amik csörgőóraként felébresztenek minket a Tudásra, ami bennünk van. Amit olvasunk csak legbensőbb tudásunk tükrei.

Vannak léleknyitogató könyvek, amik dörömbölnek a kapun. Emlékszem, amikor Richard Bachtól olvastam az Illúziókat, szinte percenként ugrottam fel a székből és mászkáltam a házban megváltozott tudatállapotban - olyan volt, mintha az addig csukott zsalugátereket hirtelen felrántotta volna a huzat, és elkezdett beömleni a fény a millió ablakból. Emlékszem, amikor a Mennyei próféciák kötet került a kezembe napokon keresztül mást sem csináltam, mint írtam ki magamból a felismeréseket, azokat, amikre a könyv világított rá.

Vannak útjelző könyvek, mint az első kézbevett jógakönyv, az első vegetáriánussággal foglalkozó könyv. De ilyen az agykontroll is, hogy csak az ezotéria, a "titkos tudomány" berkein belül maradjunk. Vannak magasabb rezgésű könyvek, amiket sokszor meg sem értünk, mégis egy-egy gondolat beleül a fejünkbe, és beépül a hétköznapjainkba. És vannak regények, amik nem túl ezoterikusak, de mégis kellenek, hogy belebújjunk egy kicsit egy olyan bőrbe, ami megvéd minket addig, míg meg nem oldjuk életünknek azon szeletét.

De nem igazán erről akartam írni. Hanem sokkal inkább arról, hogy mindezeknek a könyveknek az elolvasását és felismerését - bár néha másoktól érkezett a tárgy - magamnak köszönhetem. ÉN VAGYOK az a tudatosság, ami bevonzottam a felismeréseket a saját életembe. ÉN VAGYOK az, aki a fáklyát tartja, aki az irányt szabja, aki a vonzás törvényét a belső tudatossággal használva eligazít engem az életben. ÉN VAGYOK, aki megszabja merre menjek és merre nézzek, de ez az irány csak akkor tölt el boldogsággal, ha nem állok ellen saját magamnak. Ha ellenállok, akkor én vagyok az, aki ÉNMAGAM kibontakozását korlátozom.

Vedd és olvasd a könyveket, amik megszólítanak, mert a sorok közül kikacsint az, amire éppen szükséged van - ne csak a Titok könyvet forgasd, hanem bármit, ami felé az ÉRZÉS visz - mert a következő titok a Titok megvalósításához abban van. Mert Te vagy a TEREMTŐ a te saját életedben. Az összes kérdésedre a válasz benned van, és ha éppen nem belülről, hát kívülről érkezik majd. Emberektől, könyvekből, félmondatokból, képekből áll össze a mozaik, és ez maga a titok. A végső, elvehetetlen tudás ÉNMAGADRÓL, a legnagyobb gazdagsággal megáldott lényről, aki valaha is élt a Földön.

Megosztom veletek a reggeli boldogsághozó mantrám, használjátok kedvetekre (a dallamot nem mellékelem, szólaljon meg mindenkiben a maga hangján :) ) :

Önmagamat szeretem imádom, nincs nekem jobb társam a világon!

HozzászólásokKedves Szoficica!

Szívemből szólt írásod. Nem telik el nap, hogy ne olvasnék, mindig alig várom, hogy végezzek a napi teendőimmel, hogy végre a kezembe vehessem a könyvem. Hétvégén sokszor előfordul, hogy éjszaka 1-2-3órakor eszmélek rá, most már jó lenne aludni, de nagyon nehéz letenni, ilyenkor szoktam tudatosítani magamban, hogy reggel fel is kell kelnem, mert családomnak nem mondhatom, ma nem lesz ebéd mert éjszaka olvastam.
Sokszor megjegyeztem - nekem könyvesbolt felé nem szabad mennem, mert nem tudok úgy kijönni, hogy valamit ne vegyek, de a bökkenő már csak annyi, hogy itt a net, sőt még olcsóbban is hozzá lehet jutni a könyvekhez. A lehetőségek tárháza magas.
Mosollyal teli szép napot kívánok!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaÖnmagamat szeretem imádom, nincs nekem jobb társam a világon!

Végül is a bibliai Isten a legnagyobb ÖNIMÁDÓ mítoszlény a világunkban:-)
Ilyen szempontból jó a tanítása, csak ami személyi kultusszal és gyilkosságokkal is vegyített, azt érdemes még is inkább nem példaképnek, hanem megvetendőnek tekinteni.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!A könyvek szeretete

Kedves Szoficica !

Remekül megfogalmazod a lényegét az olvasásnak. Teljes mértékben egyetértek veled. Aki olvas, sosincs egyedül. Bekerül egy varázslatos világba. Olvastam, hogy egy szülő akkor tehet legtöbbet a gyermekéért, ha megszeretteti vele az olvasást. Mert a könyvek akkor is tanácsot tudnak adni, mikor már nem lesz vele. Az egész világirodalom az emberi gondolkodás ábrázolása, bőségesen találni példákat a gondokra és a megoldásokra. A szórakoztató könyvek mindig felvidítanak.
Mikor én egy könyvesboltban bóklászom, egy ideje rájöttem, hogy ha cél nélkül keresgélek, hagyom magam " üres " fejjel lézengeni, biztos a lehető legjobbat választom. Egyszer csak tudom, ez az !
Szülőként végigolvastam a kötelező irodalmat újra, - sokat is tudtam segíteni a gyerekemnek -, de ezek a könyvek most már egytől egyig valódi élményt jelentettek. Mennyi bölcsesség van bennük !
Én is buzdítok másokat az olvasásra, vigaszul és élvezetül.
Szeretettel Hono_Lulu