Tudatalattid csodálatos hatalma

A tudatos elme olyan, mint a hajó parancsnoki hídján álldogáló kapitány vagy kormányos, Ő irányítja a hajót, jelzéseket küld a gépteremben dolgozó matrózoknak, akik a kazánokat, műszereket, szelepeket stb. kezelik. A gépteremben serénykedő személyzet nem tudja, hová tart a hajó; ők csak parancsoknak engedelmeskednek. Zátonyra is futtathatják a hajót, ha a hídon álló ember a saját iránytűje, szextánsa vagy más műszerei alapján hibás vagy rossz utasítást ad. A gépterem személyzete engedelmeskedik neki, mivel ő a főnök; gépiesen végrehajtják utasításait. A legénység tagjai nem beszélnek vissza a kapitánynak: egyszerűen teszik a dolgukat.

A hajó gazdája a kapitány, döntéseit végrehajtják. Tudatos elméd a te hajód - tested, környezeted, összes körülményeid - kapitánya és gazdája. Tudatalattid annak alapján veszi át a parancsokat, amit tudatod hisz, és igaznak elfogad.

Ha ismételten kijelented embertársaidnak: “Én ezt nem engedhetem meg magamnak!" - akkor tudatalattid szavadon fog, és gondja lesz rá, hogy valóban ne szerezhesd meg, amit akarsz. Mindaddig, amíg ragaszkodsz hozzá, hogy “Nem engedhetem meg magamnak azt az autót, európai körutazást, családi házat, bundát vagy hermelingallért!" - bizonyos lehetsz benne: tudatalattid engedelmeskedik parancsaidnak, és egész életedben fájhat a fogad a felsorolt kincsek után.
Múlt karácsonykor egy csinos diáklány egy meglehetősen drága útitáskát nézegetett a kirakatban. Hazafelé tartott, a New York állambeli Buffalóba. Már majdnem kimondta: “Nem engedhetem meg magamnak azt a táskát!" - amikor felötlött benne valami, amit egyik előadásomon hallott: “Sose fejezz be egy negatív állítást! Azonnal fordítsd visszájára, és csodák történnek életedben."

A leány tehát így szólt: “Az a táska az enyém. Eladó. Lelkileg elfogadom, a többi a tudatalattim dolga."
Szentestén, este nyolc tájt a vőlegénye pontosan olyan táskával lepte meg a leányt, amellyel lelkileg azonosította magát aznap reggel tíz órakor. Nem csupán azonosította magát: várakozással töltötte el elméjét, s az egészet rászabadította mélyebb tudatára, mert az birtokolja a végrehajtás “know-how"-ját (,,tudod-hogyan"-ját).

A diáklány, a Dél-Karolinai Egyetem hallgatója elmesélte: “Nem volt pénzem arra a táskára, de már tudom, hol találjak pénzt és minden mást, amire szükségem van. Tudom, hogy kimeríthetetlen kincsestár rejlik bennem."

Lássunk még egy szemléletes példát. Ha így szólsz: “Nem szeretem a gombát" - és alkalmasint gombára bukkansz a salátában vagy a mártásban, emésztési zavaraid támadnak, mivel tudatalattid jelentkezik: “A főnök (tudatos éned) nem szereti a gombát." Mulatságos példája ez a tudatos és tudat alatti elme viselkedése közötti szembeszökő különbségeknek, eltérő működési módoknak.
Így szól egy asszony: “Ha este kávézom, hajnali háromkor felébredek." Ha tehát kávét iszik, tudatalattija időben megbökdösi: “A főnök azt akarja, hogy ébren töltsd az éjszakát!"
Tudatalattid a nap huszonnégy órájában dolgozik, gondoskodik jólétedről, öledbe zúdítja megszokott gondolkodásmódod gyümölcseit.

Az idős hölgy példája
Néhány hónapja levelet írt nekem egy hölgy:

Hetvenöt éves vagyok, megözvegyültem, gyermekeim felnőttek. Egyedül éltem nyugdíjamból. Meghallgattam az Ön előadásait a tudatalatti hatalmáról. Megtudtam, hogy ismétléssel, hittel és várakozással átadhatók az elképzelések a tudatalattinak.
Mély átérzéssel ismételgetni kezdtem: “Szükség van rám. Boldog házasságban élek, a férjem kedves, szerető, lelkiekben gazdag férfi. Biztonságban vagyok."
Körülbelül két héten át ismételgettem ezt, naponta többször is. Egyszer aztán a sarki gyógyszertárban bemutattak egy nyugdíjas gyógyszerésznek. Kedves, megértő, mélyen vallásos embert ismertem meg személyében. Tökéletes válasz volt ő fohászaimra. Egy héten belül megkérte a kezemet, most nászúton vagyunk Európában. Tudom, hogy a tudatalattim mélyén rejtőző intelligencia hozott minket össze, isteni elrendelésnek megfelelően.
Ez az asszony tehát felfedezte, hogy a kincsestár őbenne található. Szívében igaznak érezte imádságát, és meggyőződése ozmotikusan tudatalattijába, a kreatív közegbe szivárgott. Mihelyt sikerült végrehajtania a szubjektív megtestesülést, tudatalattija a vonzás törvényének megfelelően előállította a keresett választ. Bölcsességgel és intelligenciával teli mélyebb énje egymáshoz vezérelte őket, az isteni elrendelésnek megfelelően.
Ügyelj rá, hogy csak olyasmit gondolj, amelyek csak igazak, tisztességesek, igazságosak, tiszták, kedvesek és jó hírűek; ha van valami erény, és ha van valami dicséret, ezekről gondolkodjatok. (Fil. 4:8)

Érdemes megjegyeznünk!

1. Benned rejlik a kincsesház. Önmagadban keresd a választ szíved vágyaira.
2. Az emberiség történetében a bölcsek felismerték, hogy a nagy titok nem más, mint az a képességük, hogy felébresztik és felszabadítják tudatalattijuk hatalmát. Mindezt te is megteheted.
3. Tudatalattid minden problémádra tudja a választ. Ha elalvás előtt ezt sugalmazod tudatalattidnak: “Reggel hatkor fel akarók ébredni", akkor pontosan hatkor fel is ébreszt téged.
4. Tudatalattid építette testedet, s meg is gyógyíthatja. A tökéletes egészség képzetével ringasd magad álomba mindennap, s tudatalattid, leghűségesebb szolgád, engedelmeskedni fog.
5. A gondolat az ok, a létrejövő körülmények - az okozat.
6. Ha könyvet vagy remek színdarabot írnál, és még jobban szeretnél szólni hallgatóságodhoz, akkor továbbítsd szeretettel, érzéssel elgondolásodat a tudatalattidnak, s az megfelelően reagál majd.
7. Te vagy a hajód kapitánya. A kapitánynak helyes parancsokat kell adnia; hasonlóképpen neked is a megfelelő gondolatokat és képzeteket kell tudatalattid számára továbbítanod, mert a tudatalattid kormányozza összes tapasztalataidat.
8. Sose mondd: “Nem engedhetem meg magamnak", vagy “Képtelen vagyok rá". Tudatalattid szavadon fog, és gondoskodik róla, hogy ne legyen elegendő pénzed vagy képességed, s csakugyan ne tehesd meg, amit akarsz. Jelentsd ki: “Bármit megtehetek a tudatalattim hatalma révén."
9. Az élet törvénye a hit törvénye. A hit: elmédben megfogamzott gondolat. Ne higgy olyasmiben, ami árthat neked, vagy sérthet téged. Higgy tudatalattid gyógyító, ösztönző, erősítő, gazdagító hatalmában. Kinek-kinek hite szerint adatik.
10. Változtass gondolataidon, és sorsodon változtattál!

Dr.Joseph Murphy: Tudatalattid csodálatos hatalma

CsatolmányMéret
Intro_Boat_Shot.jpg152.77 KB
Címkék:

HozzászólásokMennyire komoly ez?

Sziasztok!

Ha ez tenyleg mukodik, akkor en kicsit ketsegbe estem.
Alapvetoen pesszimista beallitottsagu vagyok, es eletemben eleg sok a negativ gondolat - sajnos. Es gyakran vannak a kenyszerbetegsegben szenvedo emberekehez hasonloan kenyszeres cselekveseim, negativ dolgokkal kapcsolatos kombinacioim, illetve, a kenyszerbetegekre sokszor jellemzo bacilusfobia, kosztol valo felelem stb. ami betegsegek kialakulasara is kovetkeztetni enged.

Lehetseges, hogy eme kepzelgesek folytan megbetegetem, es olyan betegsegem lesz, amire gondolok? Minden negativ dolog valora vallhat, amire gondolok?
Kerlek, valaszoljatok!

Koszonettel,Kedves Gini!!

Koszionet a konyvbol valo reszletert!elgondolkodtato,es nagyon jo.Fogom gyakaororlni,hiszem menni fog!!puszi erte!De, annyira szeretem én is

De, annyira szeretem én is amikor egy beírástól gellert kapok!:-) Vagy ha csak csupán elgondolkodtat, már akkor is örömmel írok be egy köszönömöt!:-)
Örülök, hogy itt jártál kedves Csillagvirág!

"Amit most az elmédben látsz, azt hamarosan a kezedben is tartod."
Bob ProctorDrága Gini!

Sokat segítettél ezzel az írásoddal nekem, köszönet érte!

Csillagok Virága

Ha egy lépést teszel a kegyelem felé, az ezer lépést tesz Feléd!Drága Barátaim, örülök

Drága Barátaim, örülök mindnyájatoknak, hogy itt jártatok és hasznotokra vált - akár új volt, akár ismétlés -, a bevágott könyvrészlet.

Kedves Alfajáró bagolytársam, nekem is azzal volt gondom hogy túl vallásosra sikeredet, de ezek a részek rendkivül jól érzékeltetik a lényeget, ezért érdemes újra és újra elgondolkodni rajta. Igen, a HIT AMI HAT nekem is aranymondat lett:-)

És igen kedves druszám;-) Ő egy nagy dzsini lehetett!:-))

Drága Mosolygós, ez igen! Le a kalappal előtted! Felismeréstől a bevégzésig nem kis út lehetett, és megcsináltad! Áldott vagy, és az is leszel. Szép teljesítmény!

"Amit most az elmédben látsz, azt hamarosan a kezedben is tartod."
Bob ProctorKöszönöm Gini! J. M. a kedvencem nekem is. Annának

Annám, édesem, a linkek, amelyeket megkaptam, nem működnek.
Segítenél? Anikó

Az igazság felszabadít. A szabadság igazzá tesz.

"Szíved halk szavát csak türelmed csendjében hallhatod meg."Kedves Gini! Köszönöm,

Kedves Gini!

Köszönöm, hogy megosztottad velünk..jó volt újra olvasni.. Tudod régen "sok betegségem" volt, és az az igazság, hogy "sajnáltam " magam..
Igen ám, de ezen változtattam a gondolat erejével,hogy jól vagyok..addig gondoltam ..és mondtam magamnak, hogy a végeredmény..
Valóban, teljesen jól vagyok, boldog, kiegyensúlyozott, vidám..és reggeltől estig..és éjjel..ha felébredek..és reggel újra, vidáman kelek ..és állandóan Mosolygok

Szeretettel AnnaKedves Gini!

Nagyon szépen köszönöm ezt az írás! Sokat tanulhatunk belőle.

Elérhető minden álom, ne add fel semmi áron.
Egyszer úgyis valóra válik, ha akarod , hogy valóra váljon !!!
Szeretettel : Tike