Vizsgáld meg magad!

vizsgáld meg magad!Megnézzük a Titkot. Érezzük, hogy elindít bennünk valamit, lelkesedésünk határtalan. Rögvest elkezdünk kívánságlistákat gyártani, pozitívan gondolkodni, hálásnak lenni a legapróbb dolgokért, észrevenni az élet szépségét. Ez jó. Sőt, JÓ! Elindulunk egy úton, ahonnan már nem fordulunk vissza, nem térünk le, és nem engedjük magunkat eltéríteni. DE...
Telik az idő, jönnek a szürke hétköznapok, az újabb vagy régi problémák, gondok... A lelkesedés némiképp alábbhagy, olykor kell egy-egy emlékeztető vagy lökés, hogy ne essünk vissza. Például a secret oldal. :) Vagy megint megnézzük a filmet, újra és újra, mindig, amikor szükségét érezzük. Vagy lemegyünk a Titok klubba, ha tehetjük. :))) Így haladunk szépen lassan a megkezdett úton, amely mindenkinek más és más, mégis hiszem, hogy valahol egyforma... Ugyanolyan szép. :) A visszaesések, bár még mindig előfordulnak, egyre ritkábbak és egyre kevésbé hagynak bennünk nyomot. Egyre könnyebben találunk újra magunkra, és egyre gyakorlottabban változtatjuk a negatív érzéseinket pozitívakká. És egyre vidámabbakk és boldogabbak vagyunk, és egyre gyakrabban már nem csak egész nap, hanem minden nap. És valóban: "...és amikor az emberek látják az életedet, azt kérdezik majd tőled: mi az amit te másképpen csinálsz mint én?" Csodálkozva és irigykedve néz rád a környezeted. Igen, elindultál az úton... :) Aztán jön az újabb DE...

Jönnek a sikerélmények. Még nem nagyok, sőt egészen aprók, de számodra nagyon fontosak. Hiszen ezek az első visszaigazolásaid. Bátorítanak, önbizalmat adnak, határtalan boldogsággal töltenek el. Egy bevonzott kávé, egy máskor mogorva pénztáros, aki rád mosolyog, egy épp jókor érkező busz, zöldre váltó közlekedési lámpák... Mindenkinek magvan a maga példája. Persze ettől felbátorodsz, és egyre jobban elhiszed, hogy nagyobb dolgokat is elérhetsz. Hatalmas dolgokat! Vonzod is (ezerrel:D). Ám az csak nem akar megékezni. Nem érted, mi lehet, hiszen Te boldog vagy, hálás vagy, sikeres Teremtő. Van hited, sőt egyre nagyobb hited. Ám a vágyott dolog mégsem jön. Miért? Ezt szeretném megmagyarázni egy személyes történettel, ha elfogadjátok.

Engem sosem mozgatott a pénz, ez a vonzásnak az a része volt, amit könnyedén vettem. Mindig úgy gondoltam, hogy nekem lesz annyi amennyi kell, vagy még több, és így is van. A karrier sem mozgatott, hiszen éppen GYED-en voltam a kislányommal, most pedig, hogy újra elkezdtem dolgozni, kis keresgélés és néhány próbálkozás után viszonylag hamar (egy hónapon belül) rátaláltam a nekem való munkára. Azt hiszem, ezt is sikerült elég lazán vennem. :) Ám aki ismer, az tudja, hogy engem szinte a legeleje óta a párkapcsolati téma mozgat. Viszont abban meg tényleg nehezen jutottam egyről a kettőre.
A vágy megvolt, sőt, egyre jobban, egyre pontosabban tudtam, mit akarok. De csak nem jött. Pedig én úgy hittem, hogy minden lehetőséget megragadtam. Valójában minden szerencsétlenre, akivel kapcsolatba kerültem, megpróbáltam ráruházni vágyaim beteljesülését. :DDD Persze, nem jött össze, néhány rövid, félresikerült kapcsolat lett az eredménye. Aztán megjött álmaim pasija (én legalábbis ezt gondoltam, gondolom?), teleis pötyögtem az oldalt a vele átélt élményeimmel, érzéseimmel, vágyaimmal (lsd: "A GONDOLATOK DOLGOKKÁ VÁLTAK" c. bejegyzést!). De elromlott, vége lett. Miért? Mondhatnám, hogy mert ő ezt meg azt tette, így meg úgy viselkedett, hazudott, megalázott et cetera. De itt álljunk meg! Mindenki magának vonz be dolgokat. Tehát teljesen mindegy, hogy mit tett ő. Ami történt, magamnak vonzottam be. Hogy mivel? A kishitűségemmel, a kételkedésemmel ("egy ilyen jó pasinak én biztos nem kellek"), azzal, hogy még nem voltam kész rá. Nem voltam elég jó nő egy olyan pasihoz, amilyet szerettem volna. (Tudom, hogy az voltam, de nem éreztem magam annak, és ez éppen elég...) Talán vártam is, hogy elhagy, azáltal, hogy nem hittem benne, hogy tényleg én kellhetek neki. Ezért elhagytam. A történetnek persze van folytatása, mert egészen nem tudtunk elszakadni azóta sem.
De nem ez a lényeg, amit el akarok mondani. Hanem az, hogy ha nagyon szeretnél valamit, de nem jön, akkor, kérlek, vizsgáld meg magad, valóban kész vagy-e a fogadására! Ez a vonzás harmadik pontja, az elfogadás, és azt hiszem, itt nem csak az elengedésről van szó, hanem arról a hitről, tudatról, hogy igenis ez Te vagy, ezt megérdemled és kijár neked. Hiába akartam én szuper férfit, ha belül úgy éreztem, hogy egy olyan férfinek én nem is vagyok elég jó. Értitek? Ha valaki milliomos akar lenni, és vonzza vonzza, vzualizás stb. De belül, legbelül nem tudja elképzelni, hogy elérheti, mert földhöz ragadt elménknek konkrétumok kellenek, kell neki a "hogyan". És lát embereket meggazdagodni, sikeres vállakozásokat felfejlődni, milliókat örökölni, vagy nyerni a lottón. De el tudod magadról képzelni ugyanezt??? VALÓBAN el tudod??? Tartod magad annyira jó üzletembernek, annyira szerencsésnek, olyan jó családból származónak??? Vizsgáld meg magad, és ha egy cseppnyi kétség is van benned, akkor találd meg, és dolgozz rajta addig, míg elhiszed: BÁRMIT MEGTEREMTHETSZ, BÁRMIT ELÉRHETSZ, BÁRKIVÉ VÁLHATSZ! Csak rajtad áll!
Én most már felnőttem a vágyamhoz. Olyan jó nőnek érzem magam, hogy csak olyan férfivel jönnék össze, amilyenre vágyom. Most már jöhet. :) És tudom, hogy ezuttal mellettem is marad. Mert megérdemlem. :)))

Szeretettel:

Connie

CsatolmányMéret
vizsgald_meg.jpg15.31 KB

HozzászólásokConnie, drága!

Csak most látom, hogy válaszoltál a válaszra...:)
Köszönöm, jól vagyok én is, egyre inkább azt látom, hogy az életben a legfontosabb dolog, hogy képessé váljunk saját magunkból örömöt meríteni. Ok nélkül, - csak úgy! :))) Ez az alapja mindennek, a szerelemnek is! :))) Puszillak!Kedveseim!

Köszönöm az újabb hozzászólásaitokat! :)

Drága Zsul! Én tudom, hogy Te is milyen csodálatos élményeket éltél át, és fogsz is még, ebben biztos vagyok! Arra születtünk, hogy boldogok legyünk, és ez neked bizony nagyon jól megy. Már én is egész jól belejöttem a sok gyakorlás után, és egyre több a szárnyalás. :) Ja, és a döntés már megvan!!! ;)

Kedves Leila! Neked is köszönöm a kedves hozzászólást! A szép szavaid pedig nagyon jól estek, köszönöm, hogy elmondtad. :) Igen, bármit elérhetünk, de ezt nem elég tudatosítani magunkban, hanem olyan mélyen kell elültetni a hitet, ahol már nem férhetnek hozzá kételyek. Mert bizony azt kapjuk, amit kérünk. Mindig!

Köszönöm a jókívánságokat Deryl! Én is ezt kívánom magamnak, neked pedig a legjobbakat, és, hogy minden alakuljon úgy, ahogyan szeretnéd! ;)

Kedves Melinda! Mindenből tanulunk, és mindennek oka van. Örülök, hogy Te hozzád is szólt az írásom. Én is nagyon szeretek veletek lenni, és örülök neked! :)

Drága Bea! Köszönöm a sok-sok biztató szót. Ezt már muszáj volt kiadnom magamból, jó ideje érlelődött bennem. Talán folytatása is lesz a történetnek... :) Vagy lesz egy új story... :p Szóval folyt köv.! :)
Remélem Te is jól vagy, drága! Puszi!Milyen érdekes, hogy

Milyen érdekes, hogy mostanában pontosan ezeket élem át...:)
Egy rég látott hölgyismerős "be is toppant" az életembe, és nagy szeretettel üdvözölt. Úgy is írhatnám, hogy véletlenül találkoztunk egy étteremben. Gyönyörűek ezek a tavaszi napok, és május a szerelem hónapja, vagy mi.:)Connie! :))

De jó volt olvasni a soraid! Meglesz az, meg fogod találni, pont azért, mert már ilyen nagyon élvezed az utat.
Amíg az ember lánya azt a "megérdemlem"-et elkezdi minden sejtjében érezni, az telik csak kis időbe, de egészen más úgy járni az úton, hogy közben csodálattal tölt el minden utadba akadó, -látszólag "véletlen", - ajándék.
Aztán ha meglesz, ott meg egy új út kezdődik, másfajta csodálatos ajándékokkal....
Derűs utazást kívánok Neked...:))CONNIE!

Örülök,hogy megosztottad velünk ezen írásod!Valahol magamra ismertem benne..,ha nem is teljesen mindenben..,de akadnak hasonló történések..
Nem könnyű..,ám nem is mondanám azt,hogy mindeze lehetetlen..,emrt a hit az sokat számít és erőt ad sokmindenhez!Szeretek itt Secret tagok között lenni és olvasni írásaitokat és hozzászólni,ha közben gondolataim támadnak amiket megszeretnék osztani:).Szép napokat nektek!!!Drága Connie,

Köszönöm.
Igen, jó, hogy már itt tartunk, hogy eljutottunk oda, hogy megtaláltuk a pozitiv oldalát a "negativ" eseményeknek. Ez így jó.
Zsulhoz csatlakozva kívánom Neked, hogy ha megtaláltad Mr. (Számodra) Tökéletest, akkor tudj újra és újra mellette dönteni. Vagy talán ne is kelljen, folyjon minden a legtermészetesebben!
Szeretettel:
DerylIgazad van Conni !

Én ezt így fogalmaznám " Bárki lehetsz, Bármit elérhetsz , Amit csak szeretnél !"
S ezt bármire lehet érteni, pasik, pénz, karrier, vagy bármi más.
S még azt is hozzátenném " Ne álmodd az életed, éld az álmaid !!
Az jutott még eszembe hogy Te olyan kedves lány vagy mindig mosolyogsz, jó a kisugárzásod, csinos vagy, fiatal,
szóval szerintem, már ezzel le tudod venni a pasikat a lábáról. Persze a lényeg, amit Te is írtál, ha ezt el is hiszed
magadról, akkor minden rendbe lesz.

Szeretettel: LeilaKedves Connie!

Egyre emlékeztetnélek Drága Connie! A szeretethez döntés is kell. Ha tényleg kifogsz egy jómadarat, akira azt mondod: TÖKÉLETES PASI, akkor sokszor kell majd mellette döntened... Persze neki is majd melletted.:) A lényeg, hogy a jó pasi majd segíteni fog téged ezen az emelkedett úton - lehet nem tudatosan - , s te is segítheted őt, hogy minél tökéletesebb érzései/megélései/gondolatai legyenek önmagáról, rólad és a világról.:)
pusziEz a kép olyan, mintha

Ez a kép olyan, mintha Terry Savalas vizsgálná magát... Kojack a kórházban c. rész...:)Drága Admin! Szerintem...

...tök vicces lett volna! :DDD

De ez se rossz! Köszi a fáradtságot az összes képpel kapcsolatban! :)))

Puszi!

C.Connie, bocs a képért,

Connie, bocs a képért, először azt akartam kitenni hozzá, amit a szöveg alá csatoltam, de gondoltam az egy kicsit merész lenne, és nem is illik a témához... :-) de a címhez nagyon! :-DDDKöszönöm a kedves hozzászólásokat!

Drágáim!

Köszönöm szépen, hogy ilyen sokan és ilyen hamar reagáltatok a bejegyzésemre! Nagyon örülök, hogy többeteket megérintett, jól estek az együttérző, bátorító, megértő szavak, akinek pedig segítettem is, az külön boldoggá tesz! Igazából ez volt a célom, hogy rávilágítsak egy lehetőségre, amellyel lerombolhatjuk a bennünk lévő gátakat, vagy amivel könnyebben felszedhetjük azt a bizonyos horgonyt, hogy Fóka barátom hasonlatával éljek. :)

Kedves Pozitívka Csajocska (nagyon jópofa nicket választottál és nagyon ide való :D)! Gratulálok neked és a párodnak, hogy sikerült rendbehozni a dolgokat. Nagyon örülök nektek, és annak, hogy itt vagy!

Kedves Jugik! Akkor ez az írás neked (is) készült! Örülök, hogy segíthettem! :) Neked is nagyon sok boldogságot!

Kalmi! Több írásodat is olvastam, és minden tiszteletem a tiéd. Ha az én írásom is adott neked valami pluszt, azzal csak viszonoztam egy részét annak, amit én kaptam Tőled! Köszönöm!

Tike! Köszönöm!!! Nagy-nagy ölelés!!! Remélem, hamarosan személyesen is! :)

Drága A. (:DDD)! Igen, megint egyről beszélünk... :))) És kivételesen most elsőre értjük is egymást. :D Köszönöm, hogy elolvastál! Jó érzés, hogy nyomon követitek fejlődésem apró állomásat, és bár sokszor nektek már nem mondok újat, velem örültök! Köszönöm!

Drága Deryl! Megindított kicsit a hozzászólásod, igazán szívhez szólóra sikeredett. Igen, értem és érzem, hogy hasonló érzéseket mozgatott meg benned az írásom, mint ami az én lelkemben is lejátszódik. Milyen jó, hogy már itt tartunk, milyen jó, hogy már ennyire más nézőpontból tudjuk szemlélni életünk történéseit! Régebben értetlenül, összetörve, talán kétségbeesve szemléltem volna ugyanezt, most megértem a miérteket és felhasználhatom arra, hogy előrébb vigyen. A történet egyébként tavaly nyári emlékeket elevenít fel, de már akkor sem kudarcként éltem meg. Hanem lehetőségként a fejlődésre. És ez a nem mindegy! Köszönöm neked is, hogy elolvastál! Neked is hasonló jókat kívánok és, hogy érj el mindent, amit igazán szeretnél!

Kedves Diamyne! Mindig jobb és jobb dolgok jönnek. :) Haladok, még hozzá egyre gyorsabb iramban, és egyre csodálatosabb ez az utazás! Bizony, BOLDOGSÁG! :) Én is örülök neked!

Kedves Mimike! Igen, mindenkit az érint meg, mindenkinél azok a mondatok találnak elevenbe, amire éppen most szüksége van, és ez így van jól. Ha csak egy mondatommal segíthettem, már megérte! :) Látom, ezt már Te is átélted.. Igen, a pillangóvá válás nagyon találó hasonlat. Én is ezt élem meg éppen. És csodás érzés!!! Szinte érzem, ahogy napról napra kiteljesedik a lényem! Hiszem, hogy minden ember csodálatos, a különbség csak annyi, hogy nem mindenki ébredt még rá saját csodás mivoltára! Hát rajta emberek! Ébresztőőőő!!!!

Köszönöm még egyszer mindenkinek, aki időt szánt rá, hogy elolvasson! Örülök, hogy ilyen kedvező fogadtatásra lelt a bejegyzésem!

Szeretettel:

ConnieKedves Connie!

Tipikusan olyan mondatokat olvastam Tőled, amelyben mindenki mást lát..ki hol áll...dtb. Van , aki együtt érez, van aki megélt hasonlót és most döbbent rá , miért...van , van aki szomorúnak érzi...
Én minden esetben csodálatot érzek, amikor valaki megtalálja a segítséget egy kevésbé pozitív élethelyzetben, vagy utánna. Kevesen szeretik megérteni , meghallani valami nem jó "hangját". Kevesen hiszik el, hogy minden értünk történik! Pedig igen!
Átéltem a folyamatot, melyben randa szőrős hernyóból -csodálatos pillangóvá váltam ! És köszönöm, hogy Te megosztottad mindenkivel, mert hiszem, hogy sokaknak most fog leesni az a bizonyos 20 Ft.os!

Nincs kalapom, de mondjuk leveszem a napszemüvegem a fejemről és meghajlok előtted!

Szépeket Neked!Kedves Connie

az előttem szólókat tudnám csak ismételni, de röviden csak ennyit teszek hozzá: minden jó, ha a vége jó. :)
Igen! Boldogság - mert megérdemlem! :))) Nagyon örülök Neked! :)

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."Drága Connie,

tudod, kicsit szomorúan olvastam, amit írtál, de igazából nem kellene szomorúnak lennem, hiszen Te akartad, hogy így legyen. Sőt, megerősödve jöttél ki ebből a szituációból. Ehhez meg csak gratulálok:)))
Van egyáltalán olyan, aki még soha nem kételkedett önmagában, és abban, hogy mindaz igaz, ami ott, akkor, vele és érte történik, hogy amit kap a másiktól, az neki csak úgy "jár"?? Félelmetesen pontosan megkapjuk mindazt a negativ vackot, amin évekig gondolkodunk..., miközben csak el kellene végre fogadnunk, hogy igen, Ő ENGEM szeret. Aztán úszkálni a boldogságban és KÉSZ. Olyan, mintha valaki minden negativ gondolatunkat összegyűjtené, és egyszerre a nyakunkba zúdítaná.
Izgalmas kaland összeszedni magunkat és megerősödni:)) És TUDNI, hogy mindezt már nem, de egy sokkal szebbet átélünk még:)

Egyáltalán nem keseregni akartam, hanem inkább minden, de minden szépet és jót kívánni Neked és mindenkinek, hogy teljes boldogságban és belső békében éljen. Jöhet az új, az izgalmas, a jobban neked való, téged felemelő élmény:))!!
Találd meg pont azt a társat, aki a legeslegjobban illik hozzád! Mert megérdemled.
Szeretettel:
Deryldrága connie, ez nagyon

drága connie, ez nagyon szépre sikerült, nagy igazságot foglmaztál meg. el kell tudni fogani, hogy MEGÉRDEMLED a boldogságot, és ez sokkal nehezebb néha, mint elsőre tűnik. a legtöbb ember szeret szenvedni, mindenkiben van egy rész, ami ez irányba viszi a dolgokat... de a jó hír hogy ezt egy kis odafigyeléssel el lehet engedni, és bár néha így is előjön, de ha ügyes vagy és nyakon csíped, akkor könnyedén tudsz korrigálni... fogadd el hogy TE IS LEHETSZ BOLDOG! és máris az leszel! :-)

ide jöhet az ismert szlogen: MERT MEGÉRDEMLEM!

A.Drága Connie!

Tiszta szívemből kívánom Neked ,hogy találd meg végre az igaz boldogságot!!!
Sok sikert és kitartást kívánok hozzá!

Szerető öleléssel : Tike

Elérhető minden álom, ne add fel semmi áron.
Egyszer úgyis valóra válik, ha akarod , hogy valóra váljon !!!Kedves Connie :)

Nagy utat jártam be az elmúlt hónapokban. Nagyon sok gátam lebontottam. Törmelékeit pedig elengedtem. Mindenhez nagyon közel vagyok, amit akarok. Írásodból újabb impulzusokat nyertem. Jó, hogy megírtad! Köszönöm! :)

Szeretettel: Kálmi :)Kedves Connie!

Nagyon tetszik, ahogy leírod azt, "ha nagyon szeretnél valamit, de nem jön, akkor, kérlek, vizsgáld meg magad, valóban kész vagy-e a fogadására!" KÖSZÖNÖM szépen, hogy felhívtad rá a figyelmemet.
Éppen "jókor" jártam erre :-)))

Sok BOLDOGSÁGOT kívánok Neked!
Jugik

http://www.jugik09.gemsziget.comSzia Connie! Én is "tök"

Szia Connie!
Én is "tök" így gondolom, magunkaban kell rendet tenni, akkor minden sikerül! Én még csak most kezdtem a nagytakarítást, de tudom, jó úton haladok. Párommal már válni készültünk, de vizualizáltam, hogy újra egyek vagyunk, azóta minden kezd változni. Annyira jó, hogy véletlenül (amik nincsenek!) ráakadtam a könyvre+Rátok!!
Köszike