Lehet képek nélkül is teremteni?

szembekötveMost biztosan sokan megkönnyebbültök, mikor ezt az írást olvassátok. Ezzel jómagam is így voltam, mikor rájöttem, hogy így is működik.
Olvastam a Titok könyvben, hogyha teremteni akarunk, akkor vizualizáljunk, tehát a vágyainkat a képzeletünkben képi formában jelenítsük meg. Mindenki ezt mondja. Láss képeket, nézz képzeletbeli filmet.
Hát ez az, amit én nem tudok egyelőre. Nem látok képeket és a filmből is csak a hangokat hallom. Nem a lelki szemeimmel látok, hanem a lelki füleimmel hallok.
A vizualizáció nálam úgy működik, elképzelem, hogy egy helyiségben vagyok és, mintha beszélnének hozzám. Olyan is előfordul, mikor én magamhoz. Képzeletbeli párbeszédet folytatok magamban az elképzelt teremtéssel kapcsolatban.
Azt hallottam, ha valamit sokszor hallasz, mondasz vagy gondolsz, az beépül a tudatalattiba és ezáltal kifejti áldásos vagy éppen nem áldásos hatását.
A saját gondolataim szólnak hozzám. És……..! Működik!
Nem önszuggesztió a dolog, mert az hasonló, de egy kicsit mégis más. Olyan, mint álmodozni gondolatban és ezekhez a gondolatokhoz érzéseket fűzni. Ott vagyok így is, hiszen, mikor befejezem és visszajövök, olyan, mintha egy másik világban jártam volna.
Tehát! Nem kötelező vizualizáláskor képeket látni.
Én is gyakorlom, hogy képileg is el tudjam képzelni, de így is hatékony.
De! Vajon nevezhetjük-e vizualizációnak?:)))))) Audiolizáció? Hogy tetszik? :))))
Minél több pozitív teremtést kívánok Nektek!

„Ha veszel, megtelik a kezed, ha adsz, megtelik a szíved”.

Címkék:

HozzászólásokMi vagy pontosan?!

Olvastam egy könyvet korábban, aminek a címe a Beszélj és gazdagodj. Ez a könyv arról mesél, hogy 3 féle ember van.
1.: a Látó
2.: a Halló
3.: az Érző

Annak függvényében, hogy te melyik vagy, azt kell inkább használnod. Nálad az működik. Külsősként onnan lehet megállapítani, hogy ki milyen, hogy hogyan jelez vissza dolgokra. Ha azt mondja:

- Úgy érzem, azt akarod mondani, hogy... - Akkor Ő érző.
- Ha jól hallom, akkor... - Akkor ő halló.
- Ha jól látom, vagy nem áll össze a kép, vagy bármi ilyesmi, - akkor Ő látó.

Sokszor könnyebben tudnánk emberekkel foglalkozni, ha figyelnénk rájuk, és arra, hogy mit is mondanak.

Szóval szerintem mindenképpen mindenki úgy "vizualizáljon, audiolizáljon, vagy emanciolizáljon" ahogy neki jól esik. :-)

Tehát angel-a mindenképpen jó hallgatást!

aijshaFókának

Kedves fóka, nagyon jó ez a bejegyzésed is és mentem az oldaladra,
de a gépem azonnal vírust jelzett, most is és a múltkor is amikor ott voltam! Nézz utánna!:)

Azt hiszem ezzel a témával én is így vagyok. Bár már néha sikerül képeket látnom, de többnyire csak a jó érzés, elégedettség, boldogság az, amit átélek.
Én szurkolok magunknak és mindenkinek, akinek még nem sikerült ezt teljesen elsajátítani. "Képzeljétek el" a képzeletbeli filmjeiteket milyen jó lesz nézni lelki szemeinkkel!

Szép napot és jó vizualizációs gyakorlást!

Nikita :-D