12 gondolat tőlem ahhoz, hogy az életed szebb és jobb legyen!

1. Boldog akarok lenni, hiszen a legtöbb ember erre vágyik, a teljes és tökéletes boldogságra! Azt mondják “a legtöbb ember olyan boldog, amennyire elhatározza magát”. A boldogság belülről jön, nem külsőségektől függ. Ha boldog akarok lenni, akkor tennem kell érte! Meg kell keresned mindazokat az örömforrásokat, amelyek garanciái a boldogságnak!
2. Ahhoz, hogy boldog legyek megpróbálok alkalmazkodni az adott helyzethez, és nem vágyaimhoz igazítani mindent. Belülről fogok kifelé élni! Nem engedem, hogy a reklámok elsodorjanak a célomtól, az igazi célomtól Törekszem arra, hogy ne hamis vágyak felé haladjak. Keresem az igazi célomat. Részese vagyok, mindannak ami a boldogságot jelenti, tudatosan teszek értük
3. Megértettem, folyamatosan csiszolni kell az elmémet. Tanulok valami hasznosat. Nem leszek szellemileg tunya. Minden nap félórával hamarabb felkelek és képzem magam! Olvasok, tanulok valamit, ami erőfeszítést, gondolkodást és figyelmet kíván. Ám azt is tudom hasztalan bármilyen tudás, ha nem tudom a viselkedésemben, megjenesíteni!
4. Tudom ahhoz, hogy elérjem, a célomat gondoskodnom kell a testemről. Egészségesnek kell megtartanom a testem. Megdolgoztatom, vigyázok rá, táplálom, nem élek vele vissza, és nem hanyagolom el, tudom, el kell, hogy kísérjen a céljaim végéig! Hiszem, tudom: ”Ép testben lakozik az ép lélek”
5. Ma és minden nap edzeni fogom a lelkem. Jót teszek valakivel, segítem a minden napokban. Mentorává válok valakinek és a tudásomat átadom neki. Megcsinálok legalább két dolgot, amihez nincs kedvem. Tudom, ki kell lépnem a megszokott rutinjaimból.. Teszek ma valami olyat, amit eddig nem tettem.
6. Kedves leszek. Olyan jól fogok kinézni, ahogy csak tudok, csinosan öltözöm, halkan szólok, udvariasan viselkedem, bőkezű leszek a dicsérettel, senkit sem bírálok, nem találok hibát semmiben, és nem próbálok meg senkit sem megrendszabályozni vagy megjavítani. Tudatosan alkalmazom az Ok-okozat törvényét!
7. Megértem itt a jelenben kell élnem, a jelen problémáival kell foglalkoznom, mindig csak a most bajaival. A most örömeinek élni, nem akarom életem minden gondját egyszerre megoldani.
8. Az életemet tudatosan élem, célokat hozok létre, a célokhoz programot készítek. Leírom, mit akarok csinálni minden egyes órában. Lehet, hogy nem tartom be, de lesz egy programom, amit ha jól javítgatok igazi segítőmmé válik. A programom megszabadít két gondtól, két nyűgtől a sietségtől és a bizonytalanságtól.
9. Tudom, adnom kell magamnak időt, szakítok magamnak egy fél órát, és pihenni fogok, kényeztetem magam. Ebben a fél órában belső önmagamra figyelek, a csendre, az Istenre, az Univerzumra fogok gondolni, vizualizálok, hogy egy kicsit távlatokban is gondolkodjak.
10. Mára már tudom, a félelem az, ami mindig akadályt képez. Eldöntöm, mától nem fogok félni, főleg attól nem félek, hogy boldog legyek, élvezzem a szépet, szeressek és higgyem, hogy akiket szeretek, viszontszeretnek.
11. A kételyeimet megértem, és dolgozok azért, hogy megmerjem engedni önmagamnak mind azt, amit szeretnék. Vizualizálok, a célommal foglalkozom, ám tudom ez kevés, kell, hogy magamat helyzetbe hozzam!
12. Megértettem bármit tehetek, csak egyet nem: Hogy nem teszek semmit!
Sybil F. Partridge nyomán
2009-10-26
Sándor

HozzászólásokNagyon nagyon teszik! Köszi:)

Nagyon nagyon teszik! Köszi:)Az életem szolgálat! Azért

Az életem szolgálat!
Azért vagyok, itt hogy segítsek annak, aki kéri!
Sándor:)

szuper volt Sanyi, így lefekvés előtt, nagyon köszönöm Neked!

Még még még!! :)Örülök annak, ha már egy

Örülök annak, ha már egy embernek is hasznos az, amit írok.
SándorKedves Sanyi

Köszönöm, hogy leírtad és elolvashattam, pont most pont erre volt szükségem, jót tett nekem. :) Ölellek