A csodáról

csodaTe nem hiszel a csodában, tagadod? Nézd csak, nem győzhetlek meg, mert a csoda legfőbb ismertetőjele, hogy csodálatos - nem lehet bizonyítani, mint egy élettani tényt, nem lehet fényképezni, sem előre, mennyiségtani törvények szerint megjósolni és kiszámítani. A csoda megnyilatkozási formáit sem könnyű mindig érzékelni: nem jár mindig két lábon, nem lehet fényképezni, nincsenek telekkönyvi, sem anyakönyvi adatai. A csoda, egészen egyszerűen, megnyilatkozik - s néha csak sokkal később értjük meg, mi volt a csoda, hogyan avatkozott életünkbe, s mi volt e beavatkozásban a természetfölötti és csodálatos. A csoda lényegét nem tudom megmutatni, sem bizonyítani. De gondolj talán arra, milyen felfoghatatlan és csodálatos igazi valójában mindaz, amit mindennapinak és természetesnek érzel: már a létezés ténye milyen csodaszerű! Az, hogy megszülettél, élsz, s egy napon meghalsz! Mindezt "természetes"-nek érzed? Akkor vaksi vagy és botfülű. Már a valóság is csoda, felfoghatatlan, s minden természetes kellékével és anyagával természetfölötti is! Miért is lenne e valószínűtlenül bonyolult valóságnál értelmetlenebb a csoda? A világlélek a csoda, mely mindenben megnyilatkozik. Ezért vagyok hívő: mert a világ lelke bennem is, hétköznapjaimban, szomorú és esendő sorsomban is megnyilatkozik.
Márai S.

Hozzászólások:)

Csodás napokat és csodás szemeket hozzájuk, hogy észrevegyük őket!
Dia
..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó..Kedves Jugik:)

((S2))Ágica...:)

Csodás mindennapokat....
(())Drága Ragyogás!

Köszönöm megható szavaidat.
Szabadon és boldogan... úgy legyen!
Szeretettel
cseppDrága Csepp..

Köszönöm, hogy olvashattalak...Szeretettel ölel : ÁgicaKedves Csepp:) A csoda bennünk is jelen van

mi is részesei és részei vagyunk szüntelenül a Csoda folyamatának, ami akár az élet maga is, sőt!
Általában és Mindenkinek írom soraimat, ám neked különleges és szép gondolatom van kedves Csepp: mert te egy különleges csodája vagy az oldalnak. Köszönöm a csodákat amelyek elvezetnek ide is, és olvashatom:)

Biztos, hogy az élet, s benne mi magunk nagy Csoda!!! :)) Élj szabadon, s boldogan! Lásd meg mindenben és mindenkiben a jót és a szépet, és akkor az élet tényleg kitárja előtted a csodák palotájának tárházát, bőségével egyetemben:)

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.Kedves Csepp!

Köszönöm, hogy olvashattam :-)
Elgondolkodtató...

Szép estét kívánok!
Jugik