Hogyan lehet a munka szórakozás?

munka szórakozásSzeretnék egy nagyszerű gondolatot megosztani veletek. A történet, amit Joe Vitale egyik könyvében olvastam, egy kísérletről beszél, melyet az emberek preferenciáival kapcsolatban végeztek el. Egy 1500 fős mintát vizsgáltak meg, akiket megkérdeztek, hogy melyik dolog fontosabb számukra az életben: a pénz, vagy az önmegvalósítás. Az 1500 fő közül 237-en válaszoltak csak úgy, hogy az önmegvalósítás fontosabb számukra, mint a pénz, a többi 1263 embernek a pénz volt fontosabb. Majd ugyanezeket az embereket megkeresték 20 évvel később, azt vizsgálva, hogy mekkora vagyonra tettek szert. Kíváncsiak vagytok, hogy mi lett az eredmény? Számomra egyáltalán nem volt meglepő, de biztosan lesz, akinek ez sokkolóan hat.

Az 1500 fő közül 101 ember volt, akinek a vagyona meghaladta az egymillió dollárt! Ezek közül csak egyetlen egy ember volt aki azt mondta hogy a pénz a fontosabb számára, a másik száz mind abból a csoportból került ki, amiben csak 237-en voltak, és az önmegvalósítást tartották fontosabbnak! De fordítva nézve is döbbenetes az eredmény: az önmegvalósítást kitűző emberek közül majdnem a fele dollármilliomos lett!

Vajon miért?

Szerintem aki a pénzt tekinti fontosnak, az elveszíti a szeme elől a célokat... hiszen a pénz önmagában semmit sem ér. Akkor van rá szükségünk, ha tudjuk, hogy mit szeretnénk megszerezni a segítségével. A pénz önmagában sehol sem kell, hogy szerepeljen a vágylistánkon, nemhogy az első helyen! Ha nem tudjuk hogy MIÉRT van szükségünk rá, akkor MINEK A PÉNZ???

Sokan mondják magukról, hogy örülnének ha nyernének a LOTTÓ-n. Én nem hiszem, hogy tudnék örülni, kicsit talán aggasztana is, hogy mit kezdek mondjuk egy milliárd Ft-tal, amikor MOST ÉPP nincs is rá szükségem. Amennyi most van, annyi MOST épp elég. És mennyivel jobb ÉRZÉS saját magam előteremteni azt, amiből élek! Ha csak úgy az ölembe hullana, akkor nem lenne benne élvezet, nem tudnám értékelni sem, és csak elszórnám mindenféle olyan dologra ami nem is kell...

Mennyivel jobb úgy élni, hogy TUDOM mit akarok, előteremtem a fedezetet rá, és megveszem magamnak. MINDEN a miénk lehet, bármit meg tudok venni, akkor, amikor tényleg szükségem van rá. Nekem ezt jelenti az önmegvalósítás: azzal foglalkozom, ami igazán érdekel, célokat tűzök ki hozzá, és megvalósítom őket.

Aki az önmegvalósítást tűzi ki céljaként, az kénytelen HINNI önmagában! Ha önmegvalósításra adod a fejed, akkor tudnod kell, hogy bárki bármit mond (ebből te nem fogsz megélni, hogy lehetnél olyan jó, hogy ebből még pénzt is keress... stb.) neked HINNED kell magadban, a céljaidban és akkor könnyedén valóra válthatod még a legvadabb álmaidat is!

Szerinted az emberek nagy része mi alapján választanak állást, munkát? Mi az első szempont amit néznek? A kihívás a munkában, vagy a fizetés amit kapnak érte?

Érdemes ennek kapcsán végiggondolni valamit. Válaszolj kérlek, magadnak, hangosan az alábbi kérdésekre! Ne érdekeljen hogy ki mit gondol, mondd ki HANGOSAN a válaszokat magadnak! Ne gondolkodj, hanem azt mondd, ami elsőre jön:

Szereted a munkádat?
Szereted a légkört, amikor a kollégáiddal együtt vagytok?
Van elég kihívás a munkádban?
Érzed-e azt reggelente, amikor a munkahelyed felé tartasz, hogy tűzben égsz, és alig várod a munkakezdést?
Elég kreatívnak tartod a munkádat?

Ha a fenti 5 kérdésből több a NEM mint az IGEN, akkor miért dolgozol abban az állásban, amiben? A pénz miatt? A megélhetésért?

Ha ez a helyzet, akkor a következő gyakorlatot érdemes megcsinálnod. Ez egy viszonylag egyszerű kérdés, amit fel szoktam tenni időről időre magamnak én is :) Őszintén válaszolj, nagyon fontos, hogy önmagaddal szemben mindig őszinte legyél :))

"Mi az, amit csinálnál akkor, ha bankszámládon végtelen mennyiségű pénz lenne, és SEHOVÁ nem kellene bemenned dolgozni??? Akkor mit csinálnál?"

Ezt alaposan gondold végig, ha kell akkor ülj le meditálni, és képzeld el amint végtelen mennyiségű pénz áll rendelkezésedre, és BÁRMIT megtehetsz, és AZT csinálhatod, amire vágysz.

Mit tennél?

Ez egy nagyon fontos kérdés, ugyanis MINDENKIVEL ez a helyet!!!!!!! Bármit megtehetsz, bármivel foglalkozhatsz, mert mindenből meg lehet élni, ha megtalálod a módját. De ha azzal kezded, hogy kifogásokat keresel, akkor sosem fognak válaszok érkezni arra, hogy mi is lenne ez a MÓDJA a "munkának"...

Gondold végig, mert a TE ÉLETED, és még van időd változtatni!
A boldogság mindig ITT és MOST kezdődik. Teremtsd meg magadnak!

Szeretettel,
Admin

Hozzászólások"És mit jelent az, hogy szeretettel dolgozni?"

Úgy szőni gyolcsot, hogy a szálat a szívedből húzod, mintha azt a
gyolcsot az viselné majd, akit szeretsz.

Szeretve építeni a házat, mintha az lakna majd benne, akit szeretsz.

Gyengédséggel vetni el a magot, és örvendezve aratni, mintha az enné a
gyümölcsöt, akit szeretsz.

A magad képére alakítani mindent, saját lelked lehelletével.

És tudni azt, hogy körülötted állnak mind az áldott halottak, és
figyelnek téged.

(Kahlil Gibran: A PRÓFÉTA)naháááát :) mit tennék??

naháááát :) mit tennék?? dolgoznék!!! elvégezném az egyetemet és dolgznék adig amig csak lehet :) magam is meglepődtem a válaszon....(persze előbb körbe utaznám a földet)Kedves drága Origami

Mi bajod neked Echnickel? nagyon feltünően piszkálod , lekezeled irásait....
Senki sem kötelez arra, hogy olvasd amit ő ír , sem a cikkeit , sem pedig a hozzaszolásait, szerintem ezt más is észrevette nem csak én......képzeld el engem nem zavar a helyesírási hibája, értem mit akar üzenni az írásaival és én is szoktam elmélkedni munka közben, engem érdekel amit ír, még ha nem ír helyesen akkor is....
További kellemes napot!.....

Udv Echnic !

Te a munka melletti tervezesrol irsz. Szerintem jobb, ha olyan a munkam, hogy munkaidoben abban lelem oromom. Annak apro reszleteiben, mert akkor eleve nem munka a munka, hanem nagyszeru szorakozas, es meg penzt is kapok erte.
Kezsegfejlesztesrol meg azt gondolom, hogy aki ott van a mostban, es ugy dolgozik, az rengeteg dolgot megert, atlat a munkafolyamat kozben, ha vannak munkatarsai, akkor altaluk is tud fejlodni, szoval neki minden pillanat felismeresek sorozata. Lehet tervezni is kozben, de a kiindulo dolog, hogy az ember talalja meg az oromet, a boldogsagat, az onmotivaciojat a munkajaban, mert akkor eleve nem teher lesz a folyamat, hanem fejlodes, amibe rengeteg pozitiv energiat tud vinni, pozitiv kepet, erzest, es igy eszrevetlen halad. De van , aki eszre veszi : ) ugyhogy en inkabb azt valasztanam, hogy amikor “”munka”” van, akkor ezzel kapcsolatban tervezek, epitek, ebbe viszem a toltest.

Szia Origami : ) !

Nekem kifejezetten tetszik, ha valaki mashogy ert meg valamit, mint ahogy en. Uj szemszog : ) a hejesirasom: ) nekem sem az igazi, ha teljesen zsigerbol irok, de szeretek ugy irni , bar igazad van, oda kellene ra figyelni.

Letezos NapotSzuper, Echnic! Ha már a készségfejlesztésnél tartunk...

Miért is nem megy Neked egy olyan dolog, ami az embereknek általában megy, különösen ma már, amikor számítógépes programmal is megoldható, tehát még készségek sem feltétlenül szükségesek hozzá?
Tudod, helyesírás, szövegértés. :-)Echnic - szórakotató legyen munkahelyed.

miközben munkádat végzed gonolhatsz szép dolgokra. tervezgethetsz.
gondolatban létre hozod azt amit nagyon el akarsz érni. müszak végére elérted céljaidat.
és ugy éld bele magad mintha valóságos lenne.
épithetsz egy házat, be butorozhatod, kezdheted a ház alapjával, mire vége a müszaknak-
felépült a ház és be is van butorozva. vonzás törvénye- és ha jól csinálod be vonzod.
a lényeg hogy a negativ gondolatainknak egy perc időt sem szabad hagyni.
rá adásul még az idő is gyorsan eltellik ha alkotsz. attól még tudsz figyelni munkádra is.

nem kell senkinek elmondanod mit csinálsz munkaközben a gondolataidban. elég ha te tudod.
a gondolataidban nem kell sporolnod semmivel, olyan szinesre és olyan egyedivé teheted alkotásod-
ahogy te szeretnéd. akár egy táj képet is festhetsz. vagy éppen szobrászkodsz.

ha ezt teszed fejleszted valójában ezeket a kézségeket.Tyű!

Tényleg jó írás!
Bár a nevemből nem jön le, szerintem is csak eszköz a pénz. Nem jó, ha az az elsődleges cél.
Bratyómnál asszem a pénz a cél. Látszik is rajta. Aljas egy ember lett.
Ismeritek a mondást, 20 Ft-ért az anyját is eladná.

Szóval nem is a pénzt kell akarni, hanem a jachtot, szabadságot, nyugis pecázást. Meg a bikinis csajokat. :)Vitale a kedvencem

Azért imádom a pasit, mert Ő olyan, akivel szívesen fognék vállalkozásba. Nem tökölünk fazon.
Jók ezek a felmérések és kérdések...
Amióta az eszemet tudom, érzem sőt megvagyok győződve róla, hogy brutálisan gazdag leszek.
Idén áprilisban meg is alapoztam, sejtéseim szerint 1 éven belül a "nem tudok mit kezdeni a pénzemmel" kategória lennék, ha nem tudnám már most, hogy mire költök:-))
Tényleg az első lépés megtervezni, a mit csinálok a töménytelen mennyiségű pénzzel!

Gyerekkórházakat, rehabilitációs intézményeket csinálok. Sok sok hajléktalan barátunk - lásd Neal Donald Walsch - bolyong az utcákon. Tehetségek, akik valószínűleg éppoly kreatív emberek, mint mi. Óh ezer tervem van a pénzemmel, nyilván ezért is kapom.
És sok barátom pontosan ugyanilyen okból vált munkatársammá.
Én emberközpontú vagyok, a barátnőm állatmenhelyeket fog csinálni. És sokan-sokan vagyunk, akik már nagyobb horderejű problémákra is beakar fektetni idővel.
Greenpeace aktivista vagyok és maradok, és noha nem tudok olajos pingvineket csutakolni mostanság, mégis a pénzemmel segithetek a problémán.
Jöjjön csak az a lottó nyeremény is! Jöjjön sok! :-)
Ha a hatalmon lévő kormányok nem tudják igazságosan elosztani a pénzt, segítünk a problémán.
Ez egy játék.
Nem szabad komolyan venni. A pénz is csak egy energia...

Az a legbiztosabb, hogy körbeutazom a földet. Nem ám csak úgy sitty-sutty... Nem, nem...
Éldegélni akarok néhány hónapot mindenhol. Bérelni egy lakást vagy házat és felfedezni a helyből mindent.
Hagy járjon a lányom egy óvodába-iskolába akár Gambiában, Jamaicán, Mallorcán, Maroccoban, bárhol együtt más kultúrájú, színű gyerekekkel. Hagy legyen olyan nyitott, amennyire ember lehet.
A pénz egy jó dolog :-)

www.aminababa.com
www.flavin7.com
Az első millióm ebből jött 2 hónap alatt!Kedves Admin! Köszönöm!

Nagyon jó néha újra és újra végiggondolni azokat, amikről írtál.
Például azért, mert nekem nem is olyan egyszerű elképzelni, mit is csinálnék, ha rengeteg-rengeteg pénzem lenne. Majd meditációban elfilózok rajta. Azt mindig tudom, hogy nagyon nagy részét elosztogatnám. De hogy magamnak mit, az sajna nem könnyű :((( Még fejlődnöm kell.
"Légy Önmagad és szeresd a Világot!"Mostanában idézetek jutnak eszembe :)

Persze vannak saját gondolataim is, de szeretem a nagy gondolkodókat is magam mellett tudni :)
"Minden embernek szabadsága és felelőssége megkeresni élete legfontosabb kérdéseire a választ" Asszem Schlinloff Sándortól olvastam.
Nekem mindig az volt a legfontosabb kérdés az életemben, hogy mit akarok, milyen célom van. Tavaly mikor megnéztem a Titkot, akkor felírtam magamnak egy irtó nagy összeget. Aztán pár hónappal ezelőtt nyitottam egy füzetet, és elkezdtem folyamatosan irkálni ezt. Volt aki mosolygott rajtam, mert csak azt látta, hogy lát egy nagy számot. Én viszont ebben az összegben azt látom, amit belőle meg akarok valósítani. Persze nem fillére pontos összegről van szó, hanem egy körülbelüli számításról. Aztán ahogy telnek múlnak a napok, folyamatosan kapok olyan információkat hogy ezt is jó lenne megvalósítani, azt is. És végtelenül boldog a szívem, mert ez mind ott van abban az összegben, amit én kérek. Akkor leszek majd a legboldogabb, ha minden vágyam teljesül, és akkor ki fogom pipálni ezt, mert nem a pénzre van szükségem, hanem hogy azok a célok teljesüljenek amit elterveztem. Azzal hogy vágyom a kitüzőtt pénzre, besegítek a terveim megvalósulásába.
Köszi Admin ezt a remek írást :)
Szeretettel: Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Kedves Admin,

Megint elolvastam az írásodat./múltkor is megfogott/.
Lementem az udvarra,vettem jó néhény mély lélegzetet és gondolkodtam,hogy mit csinálnék,hogyha végtelen mennyiségű pénz lenne a bankszámlámon.
Feljöttem a szobába vissza és hangosan feltettem magamnak a kérdést többször,hogy mit csinálnék,ha végtelen mennyiségű pénz lenne a bankszámlámon?
Erre beugrott egy összeg.Le is írtam./ez annyiból volt jó,mert a végtelent nem tudom elképzelni,viszont konkrét összegű háttérrel már van elképzelésem.Végtelen mellett nem csinálnék semmit,bár tudom a foglalkozás célja nem ez:))/
Szóval.Leírtam,majd hangosan mondtam,ahogy képzeletben megjelent a szituáció,hogy éppen bankügyeket intézek,megnézem az egyenleget és...
Majd jöttek a "gondolatok",mit is csinálnék.
Az izgalmas az egészben az,hogy az irány ugyanaz,mint amit vagy gyerekkoromban akartam már,vagy amit szívben égő vággyal szerettem volna csinálni mindig is.
Pedig ezeket már olyan szépen sikerült elfelejtenem... :)
Közben mellékesen kiszámoltam,hogy abból a finom bio aszaltszilvából,amit a hétvégén vásároltam,a fent beugrott összeg segítségével harmincötmillió-hétszázhetvenegyezer-négyszázhuszonnyolc és fél zacskóval tudnék venni.
Akkor is osztogatnám,mint a bolond:)))))
Érdekes kis játék,igyekszem folytatni:)

KatisKedves Admin:)

Ez...
Pont,ahogyan Silvester Stallone mondta az Oscar-ban a "hiszen tudtad!!" mondatra: "Tudtam,tudtam...Persze,hogy tudtam,csak nem sejtettem."
Csak annyit akarok hozzáfűzni.Hogy a kérdésekre hangosan válaszoltam és nem lepett meg az "eredmény" :) és nagyon jót nevettem magamon.
Ez amolyan tesztje volt egyfajta bizonyosságérzetnek... de erről talán később.

Mindenesetre pont időbevágó,amit megosztottál velünk.

Köszönöm szépen:)Hokata..

:-) most hazamegyek, és felírok egy újabb célt a céllistámba..
Szeretnék olyan körülményeket, hogy művészeket segíthessek, hogy minél több emberhez eljusson a hírük, munkájuk, érzéseik..

Én magam is alkotok, de mindig más eszközzel, még nem forrott ki az, melyik területen vagyok igazán otthon, próbálkozom..
Egyenlőre az biztos, hogy valami kikívánkozik, és vannak hozzá "eszközeim" is, csak meg kell találnom a legjobbat!

Mikor lesz a BP-i kiállításod? Ne felejtsd feltenni ide a hírt!! :-)

Szép napot, jó alkotást!
VandaMunka- szórakozás

Mind az öt kérdésedre igen volt a válaszom, szeretem a munkám, én választottam.
Megyek a szívem és az álmaim után. Pénz, az egyenlőre szűkös, de tudom ki kell tartanom.
Mindig azok az emberek lesznek sikeresek akik nem adják fel.
Én megküzdöm a magam harcát, táplálja erőmet annak a sok embernek a figyelme, mosolya, akik a képeimet nézik, szeretik.
Tudom, el fog jönni az az idő, amikor az emberek jobban megtudják fizetni a művészetet, s annyi megrendelésem lesz, hogy alig győzöm teljesíteni.
S, ha annyi pénzem lenne, hogy számon se tudnám tartani?
Akkor, mit csinálnék?
FESTENÉK, AKKOR IS FESTENÉK!
Őszintén: azért jól jönne egy mecénás.
Köszönöm írásod, gondolatban megint megerősödtem és megyek tovább az utamon.

"A kisbogár szemébe a csillagos ég is belefér"
Hokata
TITKOS SZAVAK:
Galériám:Kedves Admin...

Köszönöm írásod!Megerősítést kaptam, hogy az én életemért Én vagyok felelős...megteremtettem magamnak, hogy nagyon szépen és jól tudunk élni..., ahol nem a pénz hajszolása a cél. Ja, és 30 évig , és még most is szeretem a munkámat !Mégegyszer köszönöm az írásod. Minden szépet és jót kíván Neked: ágicaköszi Admin

.