A rossz az JÓ - adj hálát érte!

a „Őrizd meg az emlékezetedben az életed hátralévő részére azokat a jó dolgokat, melyek a nehézségekből születtek. Ezek bizonyítják képességeidet, és önbizalmat adnak bármilyen nehézséggel szemben.”

Az elmúlt 1-2 évemben tett felfedezéseim önmagammal kapcsolatban eddig megértették azt velem, hogy a sebeimtől, a fájdalmaktól lettem az, aki vagyok. Hogy szeretnem kell őket…
Minden tapasztalás, tanítás egyben. Egy lecke, amit azért kapunk, hogy a későbbiek folyamán hasznunkra váljék. Minél több és nehezebb dologgal találkozunk, annál magasabb szintre lép a problémamegoldó képességünk. És ami ezelőtt mondjuk 10 évvel hatalmas probléma volt azt voltaképpen ma már, nem is vesszük fel, „már nem probléma”.

Hálásaknak kell lennünk a „rosszért”, mert az elősegít minket hosszú távon valami jónak a megtapasztalásában. Hiszen nyilván azért rossz, mert az egy zsákutca, vagy valaminek nem AKKOR jött el az ideje. És szeretnek minket annyira az égiek, hogy nem engedik meg, hogy azon az úton haladjunk tovább, ami nem nekünk lett rendelve…
Először nyilván kapjuk a jeleket.
Paulo Coelho: „A jelek - néha észrevétlenül, néha egészen jól láthatóan - körülöttünk vannak. Körültekintő értelmezést kívánnak azonban, ha irányadó térképpé akarjuk alakítani őket.”

Hiszen először a tanártól is szidást kapunk, rosszallást, aztán jön az intő. Ha még mindig nem értünk belőle (itt lép életbe a mondás: bölcs az, aki mások hibájából tanul), akkor jön a „rossz”. De hát minden… MINDEN a mi érdekünkben történik!
Nézzünk vissza a múltunkba és gondolkodjunk el egy picit azokon a fájdalmakon, amik akkor értek minket. Minek a megtapasztalásához segítettek minket hozzá MOST?
A legtöbb Titok-ismerő, azért fordult a titokhoz, mert „rosszat” tapasztalt és azon változtatni akart. Legyen szó karrierről, szerelemről, pénzről… akármiről!
A rossz sarkalt minket arra, hogy cselekedjünk… és a „jobb” megtapasztalására törekedjünk…
Ki, miért fordult a Titokhoz, mi volt az a „véletlen”, hogy bevonzotta?

Nekem személy szerint a karrierem. Egy ügyfelem ajánlotta a filmet…
Onnantól kezdve azt vettem észre, hogy sorra vonzom be azokat az embereket, akik hasonlóképpen gondolkodnak.

Nézzük meg a legtöbb tőzsdét 10 évre visszamenőleg… Ha ráteszünk egy vonalzót pozitív tendenciát mutat… Akármennyire volt is hektikus ezen időszak alatt…

És persze ne feledkezzünk meg Ungwe mester (Kung-fu panda) bölcs szavairól sem: „nincsenek véletlenek”. A „véletlenek” is segítenek bennünket. Ha felismerjük azt, hogy azok a dolgok miért kerültek elénk, akkor az a vonzásunk eredménye! Sok emberben azonban ott van a bizonytalanság, hogy most biztos ez az a lehetőség, ez az a dolog, amire vártam? Én másképp kérdezem meg: honnan tudod, hogy ez a lehetőség, amit most nem használsz ki, nem volt-e épp a belépőd ahhoz a lehetőséghez, amire igazán vártál?

Paulo Coelho:
„A fény harcosa abban a pillanatban, hogy elindul rajta, felismeri az Ösvényt. Minden kő, minden kanyar üdvrivalgással köszönti. Azonossá válik a hegyekkel és a patakokkal, a saját lelkét látja a növényekben, állatokban és a mező madaraiban. Aztán, elfogadva az Isten és Isten Jeleinek segítségét, engedi, hogy Személyes Története elvezesse a feladatokhoz, amelyeket az élet tartogat a számára.”

Tudom, hogy a vonzás törvénye legfontosabb szabálya: A gondolatok dolgokká válnak.

Én amondó vagyok, hogy érdemes azonban elgondolkodni azon, hogy kétféleképpen szokásunk dönteni, illetve két tudat irányít minket: Az egyik a lélekből jön, a másik az egoból. Nagyon-nagyon nehéz megkülönböztetni a kettőt. Az egod az, aki a kétségeket szüli, a félelmeidet…
Shakespeare: " A kétségeink árulók. Akadályoznak minket abban, hogy bizonyos dolgokat megkíséreljünk és ezáltal olykor is vesztessé válunk, amikor győzni is tudnánk."

Összegezve, akármi történjék is most, amit Te a jelenben „rossznak” élsz meg… A Te érdekedben történik, hiszen MINDEN RENDBEN LESZ!!!!

(megjegyzés: érdemes megnézni, hogy bár ugyanarra értjük, mégis az egyik csupa negatív szavakból áll, a másik pedig csupa pozitívból: NINCS SEMMI BAJ, vagy MINDEN RENDBEN VAN).

Pszichogirl

Címkék:

HozzászólásokKedves Pszihogirl!

Jó volt ezeket a sorokat olvasni.
Minden rendben van:)
De inkább minden úgy van jól ahogy van:))Kedves Geisha

Egyrészt örülök neki, hogy valaki tudja, hogy kell írni ezt a nevet :)))

Másrészt...

Én arra a következtetésre jutottam, hogy amikor elengedsz valamit, nem görcsölsz rajta, akkor fog megjelenni az életedben...
Nálam mindig akkor jelent meg egy olyan lehetőség, amikor már azt hittem, hogy nem... ez nem jöhet össze...
A másik.
Elhiszem, hogy a fejeddel azt kívánod, hogy meglegyenek a dolgok, a kívánságaid, álmaid valóra váljanak... Deee!!!!!
Erős a De...
Ha a tudatalattidban nincs összhangban, ha egy aprócska hang kétellyel telíti meg, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem őszinte... Pláne, ha félelem is van benne... Ne felejtsd el, ha rossz érzés kerít hatalmába, akkor valamit biztos rosszul csinálsz...

Nem tudom, hogy szoktál-e meditálni.. Megmondom őszintén én nem tudok... Azonnal elkezdenek mindenféle gondok és gondolatok röpködni a fejemben. De talán egy picit tudok segíteni.
Nem tudom, hogy milyen jellegű az, amit szeretnél bevonzani, magánéleti, munka stb.
Nagyon sokat jelent, ha vizuálni tudsz valamit...

Mondok egy példát...
Ha egy férfira vágysz, akit elvesztettél, akkor ne a kibékülésre koncentrálj, hanem pl. lásd azt a képet, ahogy vezet, és nézed a kezét a sebváltón, amin rajta van a jegygyűrű. Aztán néz bele az öledben tartott kezedre, és lásd azt, hogy a Te kezeden is annak a gyűrűnek a párja van... Vetítsd ki magad elé ezt a képet. És ezt nagyon részletesen. Milyen évszak van, milyen ruhában vagytok, milyen illatok vannak, milyen táj suhan el éppen mellettetek...
Ez egy egyszerű példa, de a lényeg pont ebben van.. Hogy egyszerűségében nagyszerű...
Vagyis ne komplikáld agyon...
Ha sikerre vágysz, karrierre, akkor képzeld magad el egy konferenciára, ahol éppen egy díjat veszel át, mint a leggyorsabban fejlődő munkatárs. És lásd a konferencia termet, a kollégáidat, a ruhákat, a díjat stb....

Ha vizuálsz, azzal teremtesz...
Ergo, ha a párodat szeretnéd visszakapni, akkor ha a jegygyűrűket látod az ujjaitokon, akkor adja magát, hogy ott előtte esküvő is lesz... Érted?
Ha díjat veszel át, akkor adja magát, hogy a munkádban gőzerővel haladsz előre.
Vagyis ezek alapján sorra jönnek majd a lehetőségek, hogy ezeket meg tudd teremteni...

Csak próbáld meg kérlek...
Hidd el, egy olyan kép elképzelése, ami számodra örömet okoz, már felér egy álmodozással. Márpedig mindannyian tudjuk, hogy az álmodozások pozitív töltetűek. Mert közben jól érzed magad. A távolba réved a tekinteted... És közben észre sem veszed és mosolyogsz...

Az előző írásom az utolsó tánc volt...
Azzal engedtem el azt a férfit, akiről tudom, hogy nekem szánt a sors, aki az előző életeimben is a párom volt... ELENGEDTEM...
És most mégis újra jelen van az életemben...
Úgy érzem nekünk azért is kellett befejeznünk többször is a kapcsolatot, mert azon az úton haladva zsákutca lett volna... Újra kellett teremtenünk a másikat...

És ne feledd, MINDEN RENDBEN VAN!!!!

PszichogirlKedves Pszichogirl! Nagyon

Kedves Pszichogirl!

Nagyon tetszik az írásod,de valahogy nálam nem a titok szerint működnek a dolgok.Most már azon a ponton vagyok,hogy már lejjebb nem lehetek.Azt értem,hogy tavaly év vége felé elkezdődött egy negatív hullám és azóta is tart,de azt nem,hogy amikor mindennapom tele volt szeretettel,mosollyal abból hogy jutottam ilyen mélyre.
Kb. 3 hete ömlik felém a rossz,ezért nap mint nap itt lógok,hogy öntselek magamba benneteket,a ti pozitív gondolataitokat,nap mint nap vidám,kedvenc dalaimat hallgatom,próbálom kényeztetni magam apró örömökkel,hogy felálljak,de eredménye nincs.
Egyáltalán elképzelni sem tudom már miből kellene erőt meríteni és talpra állni.
Az a baj,már fáradt és kedvtelen is vagyok a sok visszautasítástól.Vagy csak azt kellene megtanulnom,hogy ha beledöglöm,sem érdekel senkit?Egyel több ember vagy kevesebb ugyan mit számít?
Olvasom a módszereiteket,de nem találom azt ami most kihúzna engem ebből a csávából amibe a rossz döntéseim hoztak.Egyszerűen már félek magamtól,a gondolataimtól.
Köszönöm,hogy meghallgattatok!:)

Ahogy mondod Origami,

MINDEN RENDBEN VAN!!!!!

:))Ez tetszik! Köszi!

lollipopHű! :-))))) Minden rendben van. :-):)

Szia Viki,

szívesen :)

Pszichogirlszia pszichogirl!

Köszi h ezt +írtad. Ez megy a kedvencekbe! puszi: Viki
Sok-sok szeretet, puszi & ölelés!!! (K)