A saller az saller

saller, bokszolóBárhonnan is nézem, a saller az saller. Nevezhetném piros zászlós figyelmeztetésnek is, hogy "hékás, ne erre menj, hanem amarra", de maradok ennél a jó öreg, elég sok jelentést magába foglaló szónál.
Amikor az ember ott fortyog saját alacsony rezgésében, nem kell csodálkoznia, ha sallert kap. De mi van akkor, ha remekül érzi magát? Mi van, ha olyankor kap egy nagy pofont, amikor minden zsigerében a boldogságot érzi? Hmmm... lehet, hogy mégsem olyan boldog? Vagy ez a vonzás törvénye mégsem annyira működik? Beindul a kétkedés: hú, én egy hete már olyan happy vagyok, és tessék, mégis jön az a fránya csekk, az APEH kiküldött 700 valahány ezres tartozásról papírt (ez van most velem), mi a túró van?
Megnyugtatok mindenkit, de leginkább magamat: soha a büdös életbe nem lesz olyan, hogy problémamentesség. Soha nem lesz olyan heted, amikor minden olyan tökéletesen klappol, bármilyen magasan is legyél (emberi mértékkel persze).
Hogy miért? Mert ez az univerzum az ellentétek szerelmese. Szereti odadobálni a gondokat az embereknek. Najó, inkább az emberek szeretik bevonzani akár tudatosan, akár tudat alatt a megoldandó ügyeket, hiszen ezért vagyunk itt. Igen, ezért. Hogy tapasztaljunk, hogy tanuljunk, hogy különböző helyzetekbe keveredjünk. És nem csak jó helyzetek vannak. Ez egy játék, ahol a játékszabályok adottak. Kérd és megadatik. Ha csak jó dolog történne az emberrel, beleőrülne. Mint ahogy abba is, ha csak rossz dolgok történnek.
Egy olyan egyensúlyra lehet törekedni, ami a jó és rossz érzések mérlegét a jó felé billenti. Meg van rá a lehetőség. Mindenkinek. De ha kapsz egy sallert, ne menekülj el és ne emészd magad és a környezeted. Fogadd el, kérd a megoldást és megadatik. Mégha a saller az saller is :)

Hozzászólások:) én is kaptam

az APEH-től egy ilyen szerelmes levelet, egy kicsit több összeg van rajta mint a tiéden. Pontosan ezek a gondolatok futottak át rajtam is, hogy hát annyira hepi vagyok már hetek óta, annyi sikerem és örömöm van, akkor miért kaptam. Aztán rájöttem. Ez is egy teremtésem eredménye.
Már hónapokkal ezelőtt megbeszéltük a párommal, hogy eladjuk a házat, mert kettőnknek túl nagy, és már annyit költöttünk rá, nyeli a pénzt, és még csak kb. 85 %-ban van kész. Addig amig a lányok is nálunk laktak, tök jó volt, de most már lépnünk kellene márcsak azért is, mert egyéb dolgokat is meg kell oldani. Van hitelünk is, szeretnénk azt is már a múltban tudni.
Szóval beszélgettünk róla, de azóta is az volt az érzésem, hogy nem tudja elengedni a házat, nem tud megválni tőle. Mikor ezt a "szerelmes levelet" megkaptuk, akkor esett le a papírtantusz, hogy hát ennek nekem tulajdonképpen örülni kellene, mert igy ő is eljutott arra a végső döntésre, hogy a ház eladása szükségessé vált. Szóval a rossz érzés, ami akkor indult el bennem mikor elolvastam a levelet, hamar átcsapott teremtő örömmé, mert még ha ilyen áron, akkor is megvalósul az álmom, és tehermentesítjük magunkat, és az a hodály ház is végre olyan gazdát talál, aki örül neki és be fogja lakni.
Szóval végül is örülök az APEH levélnek :))))

Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Innen szép nyerni!

Az igazság, hogy imádjuk a jó dolgokat, vagy különleges dolgokat, de jó vagy különleges csak valamihez képest lehet, tehát ha nem lennének rossz dolgok, akkor a jó sem lehetne, mert mihez képest lenne. Amint valami adottá válik, máris keressük az újat az izgalmasat, a kihívást. Ehhez viszont szükség van a háttérre, amihez képest valami jó vagy különleges, vagy izgalmas. Ezzel együtt mi döntjük el, valamiről hogy jó-e, teljesen szabadon, ahogy Admin írja, bárhogy dönthetünk a hozzáállásunkat tekintve. Mint az ismert példa, az hogy a pohár félig van tele vagy félig üres csak nézőpont kérdése.
Ilyen helyzetekben, mint jelen esetben a tiéd, úgy állok hozzá, hogy na innen szép nyerni!Köszönöm a megerősítést :)

Köszönöm a megerősítést :)De jókat írtatok, nagyon

De jókat írtatok, nagyon tanulságos volt!
Remélem _helpdesk, hogy a 700 rongy kimegy az ajtón de több jön be az ablakon!
Igen, lehet hogy korábbi teremtés eredménye.
Mindenesetre don't worry, be happy!
Te jó magasszinten rezegsz, a bankók is ott tartózkodnak, csak idő kérdése és visszaúsznak hozzád:-))

www.aminababa.com
www.flavin7.com
Az első millióm ebből jött 2 hónap alatt!Köszönöm

Köszönöm a választ, teljesen egyetértek. Nem mondanám, hogy utáltam az APEH-ot, de nem is szerettem túlzottan. Viszont egyáltalán nem gondoltam erre a nézőpontra, amit megírtál.. Még egyszer köszönöm.Na ez nem könnyű :)

Na ez nem könnyű :)bezony, Vanda

szeritnem is úgy van ahogy Vanda mondja... és az is lehet hogy csak egyszerűen utálod az APEH-et! vagy szereted? mert ha nem, akkor az Univerzum most tanít meg rá, hogy bizony, azt is szeretni kell :)

én pl. szeretem őket, több okból is. régebben mindig visszaigénylésem volt, és már előre örültm hogy pénzt fogok tőlük kapni. az elmúlt pár évben azonban már mindig befizetnem kellett, de ennek meg azért örültem, mert tudtam, hogy kevesebbet vonnak tőlem év közben, és az volt benne a jó, hogy én félretettem azt, amit majd be kellett fizetni, és addig is nálam kamatozott (jó kis ingatlanapalban) átlagosan egy évig, mert a januári fizetésből vonandót pl. csak következő év májusában kell befizetni.

vagyis mindegy hogy befizetnem kell, vagy visszaigényelnem, mindig tudom úgy látni a dolgot, hogy az én szempontomból ez miért jó! persze fordítva is nézhetném, mondhatnám azt, hogy ez nekem mindkét esetben rossz, és miért kell egyáltalán adóznom?? de onnantól hogy elfogadtam hogy ez van, EZEK A SZABÁLYOK (!) én a szabályok szerint játszom, és élvezem, hogy a szabályok LEHETŐSÉGEKET is adnak ám!! sőt, ha nagyon jól ismered a szabályokat, akkor tudhatod, hogyan lehet ebből hasznot húzni!

nem is voltak soha anyagi gondjaim, és mivel a hozzáállásom eddig jónak bizonyult, remélhetőleg sosem leszek :DDD

szóval fogadjuk el a játékszabályokat, és JÁTSSZUNK!!!

ja, és még egy ötlet! ne mérges legyél rájuk, hogy fizetned kell nekik, hanem légy hálás azért, hogy rákényszítenek, hogy ennyi pénzt előTEREMTS! mivel most muszáj lesz, meg is fogod csinálni. és ha most megcsinálod, akkor legközelebb is meg tudod csinálni, új számla az APEH-től pedig nem fog jönni, ha nem mérgelődsz rajta, vagyis a következő 700akárhány ezret már magadnak fogod TEREMTENI! és ezt nekik köszönheted :))

szép napot!Túlzott türelem?? Nekem

Túlzott türelem?? Nekem ettől nem kell félnem. Inkább edzem magam, hogy ne legyek ilyen hirtelen, "ami a szívemen az a számon és a tetteimben" - típus. De egyet értek, az sem jó, ha az ember várakozó üzemmódba kapcsol, és túlzottan türelmes. Meg kell találni az egyensúlyt.Nem könnyű. Pláne, mert a

Nem könnyű. Pláne, mert a túlzott türelem engedi meg, hogy mindig a jövőben mardjon a megoldás..Szia _helpdesk!

Persze...a problémák jönnek. Nem is ezzel van gond. A lényeg ott van, hogy hogyan állsz a problémához. Mert ha jön a megoldandó helyzet, akkor nem mindegy, hogy elkeseredsz, és visszavonulót fújsz, és azt gondolod, hogy ez a pozitív gondolkodás igazából nem is működik, vagy megpróbálod az adott helyzetből a legjobbat kihozni. Én ilyenkor igyekszem arra koncentrálni, hogy nekem mi a jó az adott helyzetben. Ha nem találok benne semmi jót, akkor pedig megpróbálok bízni a jövőben, arra gondolok, hogy ez sincs hiába, s minden megoldódik, hamarosan kapok egy jelet, ami segít. Csak várni kell kicsit... És ez általában bejön, csak türelem kell hozzá. Szerintem a türelem az egyik legnagyobb kincs, amije csak lehet egy embernek.

vagnesPontosan

Igazából ezt a blogot a magam megnyugtatásaként írtam meg. És gondolom nem vagyok én az egyetlen, aki meginog néha :)
Köszönöm a hozzászólásod, 1 éve is van annak :)lehet hogy tévedek

de van valami olyasmi is, hogy ami most van, az egy korábbi teremtésed eredménye..
szóval attól még hogy 1 hete hepi vagy, még 1 hónapja "elintézhetted magadnak" azt a csekket..

de lehet hogy tévedek..
de most itt a feladat, bevonzani hozzá a pénzt..
sok sikert!