A Secret csak ovisoknak való!

mankóMúlt héten mondta nekem valaki, hogy a Secret csak az óvoda ahhoz a tudáshoz képest, amit bizonyos más módszerek tudói használnak... hogy az önfejlesztésben (vagy ha jobban tetszik hívjuk spiritualitásnak, ezotériának, mindegy minek) az óvodán túl ugyanúgy vannak iskolák, gimnáziumok, főiskolák és természetesen egyetemek is, melyek a TUDÁS legjavát adják.

Amikor hallottam ezt, mosolyogtam magamban egyet, hogy micsoda baromság. De aztán később rájöttem, hogy mennyire igaz! A Titok tényleg csak ovisoknak való! És azt mondom, csak akkor használd, ha szeretnél gyerek maradni :-)

Mikor élőben hallhattam a Titok filmből ismert Fred Alan Wolf egyik előadását, a legjobban az a rész maradt meg bennem, amikor azt ecsetelte, hogy bármit, amit megtanulsz, azért tanulod meg, hogy utána kidobhasd a kukába az egészet. Minden tudás arra jó, hogy rávezessen dolgokra, de ha utána megtartod a tudást, és nem csak a tapasztalatot, akkor nem fogsz tudni továbbhaladni.

Minden módszer, út, eszköz, melyet használunk, arra jó csak, hogy miután megértettük, kidobjuk, elfelejtsük, keressünk mást helyette. A világ folyton változik, ami igaz ma, nem lesz igaz holnapután. Ráadásul minden eszköz, amit használunk, csak MANKÓ, ami csak segíthet haladni. Bármilyen módszerre igaz ez, tudományokra, ugyanúgy, mint pl. a tarot kártyára. Az is jó segítőtárs lehet, egészen addig, ameddig rá nem jössz, hogy minden válasz BENNED van, és magadtól kell csak kérdezned, hogy a számodra legjobb választ meghallhasd.

Sokszor segíthet egy-egy módszer, de csak úgy, mint lábtörés esetén a MANKÓ: ideiglenesen jó, de nem szabad rászokni... :)

Az életünk legfontosabb dolgait az óvodában és az iskolák alsóbb tagozatain tanultuk meg, ami szükséges ahhoz hogy egyáltalán elindulhassunk bármilyen úton. Előbb megtanulunk járni, aztán a számokat, a betűket... és minden, ami utána jön, csak ezután jöhet. Innentől már nyitott számunkra a világ, hiszen bármit el tudunk olvasni, megérteni, feldolgozni. Aztán jönnek a felsőbb tanulmányok, történelem, tudományok, és bár fontosak ezek is, de úgy érzem hogy leginkább arra voltak jók, hogy megértsem, majd azt a tudást magamban meghaladva, KIDOBJAM a szemétbe! Mert az már KORLÁTOZ, korlátokat szül, szabályoz, megvezet.

Ugyanez a véleményem a felsőfokú spirituális tanítókról, tanításokról, módszerekről. Több korlátot szül, mint amennyi haszna van. Ahelyett hogy megtanítana járni, függővé tesz, kézenfog és körbevezet a világban. De a TE világodban csak TE mehetsz körbe, amihez bőven elég az, ha tudsz JÁRNI!!!

Ha a Titokkal tisztában vagy, és elindulsz a saját belső utadon, tapasztalatokat szerzel és feljlődsz, nincs is szükséged másra. Minden más csak MANKÓ ahhoz képest, amit TE magad el tudsz érni.

Ennek birtokában talán érthető, hogy miért szoktam mondani azt hogy számomra a "Titok" sokkal jobb bármilyen más módszernél... mert nem mankót ad a kezedbe, hanem megtanít járni!

A.

Hozzászólások:-)

"Ennek birtokában talán érthető, hogy miért szoktam mondani azt hogy számomra a "Titok" sokkal jobb bármilyen más módszernél... mert nem mankót ad a kezedbe, hanem megtanít járni!"

Így van és mégse... más módszer is megtanít járni, de van itt valami nagyon különleges.
mégpedig:
A Titok az eddigieknél sokkal egyszerűbb nyelven szól, sikeresebben és tényleg a szélesebb spektrumnak szól.

A Titok rendkívül sok formában, rendkívül sok helyen, nem ennyire egyszerűen, vagy sokkal egyszerűbben, megtalálható.
Még pszichológiamentes hasábokon is, a házasélet problémáival küzdő és azt megoldani és megmagyarázó neves orvosok is használják, sőt még a népi közmondásokban is ott leledzik. (Mindenki a maga sorsának kovácsa. Segíts magadon és az Isten is megsegít.)
Mindenképpen az a lényege, arra hív minket, hogy előbb magunkat kell összerakni, elfogadás, megbocsátás, belső szabadság elnyerése által.

Számtalan ember ösztönösen használja, jól alakul az élete, nem használja tudatosan a Titkot. Nem teremt. Mégis működik náluk valami titok. Jó emberek. Nem másznak fel más hátán, és nem élnek here módra sem. És nem olvasnak ilyen témájú oldalakat. Egyszerűen nincs rá szükségük.

Én nem a film kapcsán jöttem rá Titokra. Sőt, a nevét sem tudtam.
Egyszerűen és szükségszerűen nekem ide kellett jönnöm. Mindenki, akinek szüksége van erre a típusú dologra, idetalál, rátalál.

De van, akinek más adja meg a mankói eldobását. Más adja meg a belső szabadságát. Vallás, tarot, sámánhit, angyalok, ima, reiki, agykontroll... teljesen mindegy....

Teljesen mindegy, csak érjük el és nyissuk ki a saját szellemi erőnket. Amik alapból bennünk vannak. Lehetőleg mindenki. Tudással,önmagunkban megtalált hitünkkel. Istenünkkel, erőnkkel, titokkal, tök mindegy.

És ez a cél. Az embert a központba állítani. Korlátainkat felismerni, mankóinkat eldobni, belénkrögzült kódjainkat kidobni, átírni.
Megismerni, megtudni, megérezni, átgondolni kik vagyunk és mit akarunk valójában.

Bármilyen módszerrel élni és élni hagyni. Mosolyogni tudni, még akkor, ha tudjuk milyen nehéz a világ manapság. Sőt, ennek ellenére mosolyogni nem elfelejteni..

Unique**
akiéliamiélőt
:-)Szerintem nincs egyetlen üdvözítő módszer.Én a dolgok

csenge333
ötvözésében hiszek./Ahogyan egy jó tanító-akár spirituálisról beszélünk, akár hagyományosról-,akkor teljesíti be a feladatát, ha "utódokat" képez és nem teszi függővé magától a tanítványokat./Egy biztos!Nincs új a Nap alatt!!!!!!:)

Ha jól látom a képen egy Audi Q7 van! :)
Ilyen autót szeretnék, már vagy 2 éve vágyom rá, próbálom bevonzani.
Tudom, hogy úton van felém! :)
Már várom, hogy mikor vezethetem a saját Q7-met.Úgy gondolom ide tartozik

Ez is elgondolkoztató, már csak azért is, mert a thesecret is valamilyen fokon tudomány határterületén húzódik, tehát parapszichológiai jelenség. Ilyen alapon a működésének az egyértelmű bizonyításával el lehetne nyerni James Randi alapítványa által felajánlott 1 millió dolláros, azaz kb 250-280 millió forintos díjat.

Azért ez nem olyan egyszerű, ha ezt is elolvassátok:

"Egy szkeptikust mivel lehetne meggyőzni arról, hogy léteznek paranormális jelenségek? Itt hirtelen Alfred Wegener jut eszembe, aki a kontinensek vándolásáról szóló elméletét már az 1920-as években kidolgozta, de csak 1960-ban fogadták el, amikor már nagyjából ismerték a lemeztektonika mechanizmusát. Más szóval a tudósok számára a kontinensek vándorlásának ténye nem volt elegendő bizonyíték, mielőtt az elméletet elfogadták volna, szükség volt egy olyan mechanizmusra is, amely a jelenséget meg is magyarázza. Ez a helyzet a paranormális jelenségekkel is? - Igen.

forrás: Michael Schermer; AZ IGAZSÁG ODAKINN VAN"

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!A kételkedésben is lehez kételkedni

andromed: Jómagam már a Magyar Szkeptikus Társaság több vezetőjét is kiakasztottam:

Mert az egyik szkeptikuis "szentjüket" James Randit kritizálni mertem egy cikkemben( Ja meg az elnöküket Vágó Istvánt is:

James Randi a nagy átverőbűvész

Hraskó Gábor írta; az " én mindenkivel szemben kritikus vagyok, attitűd teljesen terméketlen, és persze romboló is."

-Azaz másnak ne higgy, nekünk higgy! :-)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Ez inkább játékos tanulás

Öveges József is tudta ugyebár a fizikát játékosan és érdekesen tanítani. Nos szerintem a thesecret sem más, mint valami hasonló. Valóban nem tanítja meg a fizikai képleteket, de megmutatja, hogy hogyan működik a fizika és milyen érdekes. Ezt azért messze nem nevezném óvodás módszernek, hanem inkább populárisnak. Sok ilyen van a világunkban. Amikor egy bonyolult dolgot annyira leegyszerűsítenek és játékossá teszik, hogy széles tömegek is képesek legyenek megérteni és elsajátítani. Például a Maharishi Mahes féle Transzcendens Meditáció is egy ilyen leegyszerűsített módszertan. Ő eleve ezt kapta meg vizsgafeladatának, hogy dolgozzon ki egy nagyon egyszerű a nyugati ember számára is emészthető meditációs módszertant. Meg is valósította. (egyébként lehet, hogy írnom kellene majd róla, de a passziv meditáció is ugyan azt adja, mint az aktív. Tehát nem kell feltétlen arra gondolnom amit akarok, lehet kiüresített gondolatokkal is hatni)

A politikában is ismert ez a módszertan: ha széles tömegekhez akarsz szólni, akkor a tömeg legegyszerűbb rétegei számára is érthetően kell fogalmaznod. Tehát hozzájuk kell igazodnod.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!e.w.!

Repulni is?!
Erdekel!!!:)))

Szeretettel,
felebaratÉbredés

Joe Vitale egyik programja, az Awakening Course arról szól, hogyan hagyhatjuk el a mankóinkat, és juthatunk el az általa Ébredésnek nevezett állapotba. Ahol már nemcsak járni fogunk, hanem szaladunk, sőt, ha kell, repülünk is... :)

Üdv: Wanda'

Egy középiskolai tanárom kedvenc mondása volt hogy: kételkedem tehát vagyok. Újból és újból eszembe jutnak ezek a szavak és élethelyzeteimtől függően hol megcáfolom hol igazolom magamban ... vagyis hol elfogadom, hol elvetem kételkedve :)) azokat amiket mondott és így vagyok minden mással is ... észre kell vennem hogy tökéletesen igaza volt ... engem is megvezettek filozófiák, ... saját igaznak vélt gondolataim ... és tényleg akkor vagyok én is a legboldogabb ha mindet elvetem és mindig egy harmadik irányba tekintek föl a kétségek közül ...

"A helyes tudást tehát csak az érdekli, amivel sohasem gyarapíthatja magát."

Durván beképzeltté is tettek felismeréseim ... elegem lett mindből :))