A tükör törvényei

tükörTANULOM, TANULOM, TANULOM... Az Ego börtönéből igen nehéz kiszabadulni. Ez egy hasznos útbaigazítás magunkhoz. Talán nem csak nekem támpont.

1. Minden, ami másokban dühössé tesz, zavar, "én jobban csinálnám", megváltoztatnám stb. AZ ÖNMAGAMBAN VAN. Minden tehát, amit én kritizálok a másikban, ami ellen harcolok - bennem van.

2. Mindaz, amit a másik személy rajtam kritizál, harcol ellene, meg akar változtatni -, és ha ez engem sért, bánt, érint stb. - AZ NINCS FELDOLGOZVA BENNEM, NINCS MEGOLDVA BENNEM. Ilyenkor az EGO sérül, mert az EGO-m erős.

3. Minden, amit a többiek kritizálnak bennem, harcolnak ellene, meg akarják változtatni, de ha ez engem nem érint, AKKOR AZ AZ Ő PROBLÉMÁJUK, FELDOLGOZATLANSÁGUK, tökéletlenségük, melyet kivetítenek rám, mert önmaguk nem tudnak, nem mernek szembenézni vele.

4. Minden, amit én a másikban szeretek, MAGAMBAN VAN MEG, magamban szeretem, mert felismerem magam a másik személyében, mivel az egylényegűségünk mutatkozik meg.

Megjegyzés: Hány helyen bukkantam már rá erre a pár sorra... Vajon honnan indult útjára, amikor a szellemi síkról leszivárogva a fizikai síkon öltött gondolati, írott formát? (Fogadós)

Guarda e passa

"Nézd meg és lépj tovább"

Forrás: ITT

HozzászólásokKedves Nibiru! Köszönöm a megerősítést!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryEry, igen!

Amikor látod másokban, vagy a világban a hibát, de nem akarod megváltoztatni, az már egy más szint. Bölcsesség, önuralom és független tudat szükséges hozzá, hogy ott segíts, ahol szükség van rád, és ne ott, ahol a személyes ítéleteid alapján helyesnek gondolod. Aki így áll hozzá, ahogy te is, arra ez az egész téma nem vonatkoztatható.Hát igen!

Nem mindig kényelmes és szívderítő dolog viszont látni, hallani, megélni, visszakapni a saját magunkkal szembeni
elégedetlenségünket és a bennünk lévő gátlások, gócok, ellenállások visszatükröződését. Lehet rá kibúvókat,
magyarázatokat keresni, de ez megint csak a végeredmény elnapolásához vezet.
Én végig csináltam, néha kínlódva, időnként sértetten, de így utólag azt mondom: érdemes volt!
Mindannyian más úton és más időben jutunk el a saját boldogságunkhoz és közben nem kell mindig állást foglalnunk,
és főleg nem kell, hogy mindig igazunk legyen. Sokan fel tudnánk sorolni azt, hogy mi lett az ára korábbi életünkben,
mi ment rá arra, hogy igazunk volt. Most már tudom, hogy hagyom a másik embert is a saját útján járni, közben pedig
gyűjtöm a tapasztalatokat és finoman rávezetem a jó útra, ha kéri, de csak akkor!
Nekem ez erről a véleményem bővebben!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryKedves Gini, egy kis elemzés... :)

"Minden tehát, amit én kritizálok a másikban, ami ellen harcolok - bennem van."

Ez a megállapítás azokra az emberekre lehet igaz így egy az egyben, akik a társadalmi elvárásokhoz igazodva alakítják ki az attitüdjüket, és a rossz tulajdonságaikat leplezendő, azokat észrevéve másban, támadásba mennek át. Ehhez hasonló, amikor egy párkapcsolatban ez egyik fél csalja a másikat, és amikor a párjával együtt van, úgymond "túlszereti", ezzel kompenzálva a saját lelkiismeretét.
Ezt az egyébként népes csoportot leszámítva cáfolom az egyes pontos, akár személyes tapasztalattal alátámasztva is. A szűz jegyében születtem, mely jegyű ember mindent észrevesz és gyakran megfogalmazza az ellenérzéseit, kritikáját. Ez sokszor sértő is lehet. Fiatal koromban elég csípős volt a nyelvem. Harcoltam is bizonyos dolgok ellen, amíg úgy hittem hogy érdemes. De sem a kritikára, sem pedig a harcra nem volt igaz, hogy ami ellen harcoltam, vagy amit kritizáltam, az bennem lett volna. Hogy az idézetben is említett példával éljek, ha megjegyzed, hogy valaki nem ért hozzá (én jobban csinálnám) nem azt jelenti, hogy benned van valami feldolgozatlan. Ugyanígy az sem igaz, hogy ha valaki, miután rászolgált, megállapítod róla magadban, vagy hangosan, hogy egy bunkó, ettől te lennél a bunkó, és fel kéne dolgoznod magadban bármit. Az ilyen megjegyzés (kritika) ráadásul elválasztandó attól, hogy valakit meg akarsz változtatni, azaz harcolsz valami ellen a másikban. Mert csak akkor harcolsz, próbálsz változtatni, ha kénytelen vagy. Ha az a "bunkó" olyasvalaki, akihez egyébként nem fűz semmilyen szál, akkor csak a kritika fogalmazódik meg, a harc pedig elmarad.

A második megállapítást így fogalmaznám át:

Mindaz, amit a másik személy rajtam kritizál, harcol ellene, meg akar változtatni -, és ha ez engem sért, bánt, érint, stb. az vagy valós, és nincs feldolgozva bennem, vagy nem valós, akkor viszont az egóm sérülését élem át, arra mutat rá, hogy túl erős az egóm. Csak az egó (kicsi én) képes olyan "sértéseken" rágni magát, aminek egyébként nincsen alapja.

És ebből következik a harmadik pont, ami ezáltal igaz, és pontos. Kivéve azt az esetet, amikor bár a kritizált tulajdonságod, hibád valós ugyan, de ez téged nem érdekel. :)

A negyedik pont ha pontosítani akarunk, az egoizmusból indul ki. Annál jobban igaz a negyedik pont, minél egoistább valaki, minél erősebb az egója. És ezért aztán annál nehezebben talál partnerre. Narcissusnak például senki sem volt elég jó. :) A negyedik pont tehát ismét csak rongylábakon áll, semmiképpen sem általánosítható. Igaz ugyan, hogy a hasonló a hasonlónak örül, ("simlis a simlisnek" ugye a latin közmondás alapján :D ) Sok esetben viszont valami egészen más alapra épülnek a kapcsolatok. Az ellenkezője sem igaz persze, azaz tűz és víz nem fér össze, de a tűz és a szél, vagy a föld és a víz igen, sőt egymás hasznos partnerei, egymás kiegészítői. És a párkapcsolatok jó része ilyen.Gini:)

1. Minden, ami másokban dühössé tesz, zavar, "én jobban csinálnám", megváltoztatnám stb. AZ ÖNMAGAMBAN VAN. Minden tehát, amit én kritizálok a másikban, ami ellen harcolok - bennem van.

Erre mondottam, hogy minden mondatot magadnak mondasz.

2.Mindaz, amit a másik személy rajtam kritizál, harcol ellene, meg akar változtatni -, és ha ez engem sért, bánt, érint stb. - AZ NINCS FELDOLGOZVA BENNEM, NINCS MEGOLDVA BENNEM. Ilyenkor az EGO sérül, mert az EGO-m erős.

Ez butaság is lehet. Mert ha meg tudsz bántani azzal, hogy sosem mosogatok el, akkor azt csak lehet "rossz passzban" vagyok.

De ugyanakkor meg lehet nagyon igaz is,: "Mert velem ne kiabálj!" Na mennyi ember szereti, ha kiabálnak vele?
...

3. Minden, amit a többiek kritizálnak bennem, harcolnak ellene, meg akarják változtatni, de ha ez engem nem érint, AKKOR AZ AZ Ő PROBLÉMÁJUK, FELDOLGOZATLANSÁGUK, tökéletlenségük, melyet kivetítenek rám, mert önmaguk nem tudnak, nem mernek szembenézni vele.

Nem feltétlen. Érted váza?

4. Minden, amit én a másikban szeretek, MAGAMBAN VAN MEG, magamban szeretem, mert felismerem magam a másik személyében, mivel az egylényegűségünk mutatkozik meg.

Nana. Ez nagy butaság. De ezt hosszabban majd:)

:)Mással szúrok öv alatt

Mással szúrok öv alatt :).Bocs de ez magaslabda volt nekem...:DDrága Humorgumó,Drága Gini Ez nagyon

Drága Gini

Ez nagyon telitalálat.A barátnőmnek mindenképpen megmutatom.

kösziÖrültem nektek! :-)

Nagyon köszönöm, hogy hozzátettétek "magatokat" a bloghoz :-)

Alfám: meghajlok a lexikális tudásod előtt (is). Fantasztikus ember vagy, újra és újra ledöbbenek Rajtad:-) Köszönöm a hozzászólást!

www.aminababa.com
www.flavin7.com
www.gulliver.huKöszönöm Ginike!

Ez most is egy nagyon aktuális téma, jó hogy olvashattam!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryAzta Ginibaba :)

Mi az éjjel egy húron pendültünk :)))

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)húú Gini

ezt most nagyon köszi!