A Tűz lélekzete

tűzSzeretem a Tüzet. Él. Táncol. Lélekzik. Tüdeje van.
Megfigyeltem, hogy egyes mécsesek kanócának egyszerűen tüdeje nő. Aztán az idők során azt is észrevettem, hogy ennek a tüdőnek a nagysága egyenes arányban áll az én lélekzetem intenzitásával. De ez még nem semmi. Mert nem kell hogy a közelében legyek, akkor is.
Történt egyszer, hogy elvittek táncolni és mielőtt elindultam gyújtottam egy mécsest a tükör előtt. Őrült éjszaka volt az, őrült tánc! Másnap reggel belenézem a teamécses-tartóba és a lélekzetem is elakadt: a kanóc tetején egy gyönyörű, szív alakú, borsószem nagyságú tüdő nézett velem szembe.
El is tettem emlékbe.
Ez most azért jutott az eszembe, mert most nem táncolok, a gyertyámnak mégis hatalmas tüdeje van. Mint két angyali szárny... Rég nem láttam már ilyennek.
Mesél.
Csupa szépet, fényeset, meleget. A Tűz lélekzete tisztít.
Szép álmokat.

Címkék:

HozzászólásokTáncolok, táncolok, már nem is tehetek mást...

Mert egyre jobban építgetem magam és lassan beletáncolom magam ebbe a folyamatos energiaáradatba , ahogy tisztul a testem-lelkem-szÍvem annál könnyebben fekszem rá erre a csodás áramlatra... Tudod, a varázslat, mikor már nem én táncolok, hanem az ERŐ mozgat...a Mindenség Teremtő Ereje! Hát ezért él az ember, hogy ezt a csodát megtapasztalja. De most már nem csak tapasztalgatom, de tovább is adom! Nincs ennél nagyobb öröm! Olyan körtáncot járunk, gyerekek, hogy olyat még a világ nem látott!
Boldogságom! Köszönöm! Én is nagyon!
A jómúltkor itt pityeregtem , hogy nem lehetek veletek a találkozón, nem sokkal később olyan képet láttam, majd elgurultam a nevetéstől! A Margitszigeten feküdtünk egymás hasát fülelve és körbe-körbe nevettünk a boldogságtól! Olyan jó volt!
kedves Nesxx, Ragyogás fején találta a szöget, hogy úgy mondjam, de tényleg lélegzetnek kell írni? Bocsi. A szó mindenképp a lélek-zet ből ered. Drága Magyar tündérnyelvünk nagysága, ugye...Drága Lángoló Virágom :)

Táncolj, táncolj, táncolj még :)
Szeretlek :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)nesxx, ha teheted fogadd így el a szót: Lélek-zet

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.Jó írás ... de kérhetek

Jó írás ... de kérhetek valamit? Szerintem te a "lélegzetre" gondolsz a "lélekzet" szóval ... Pls javítsd. :)

------------------------------------------------------------------------------
„Állandónak tekinteni azt,ami csak átmeneti,
Hiú ábránd.”
- Buddha -Képtáram. Nézzétek meg:)))

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.

AnikóCsodás amit megélsz!

Lángvirág! És ahogyan fogalmazol....CSÚCS! köszönöm az élményt!
Dodola
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz" ÁkosKöszönöm drága Lángvirág:)

És most már azt is tudom miért Lángvirág a neved:)))

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.