Abraham szereti a humort!

nevetés, humorA tegnapi Kérd és megadatik-hoz kapcsolódva gondoltam, megosztok Veletek még pár részletet a könyvből, én nevettem rajta! De természetesen sokat is lehet belőle tanulni. Abraham egy tanfolyamon beszélget a vendégekkel, nagy kérdezz-felelek zajlik.

Abraham: Nos, írd le. Mi a halál?
Vendég: A tudatunk elvesztése. A....
Abraham: NEM, nem az! A halál a teljes Tudatosság elnyerése. Nem csoda, hogy félsz tőle. Nem tudod, mit jelent ez. Nem veszíted el az összpontosítás képességét, hanem visszanyered mérhetetlenül átfogó összpontosításodat. Visszatérsz teljesebb, tágabb, ragyogóbb, magabiztosabb, boldogabb önmagadhoz!

Vendég: Hogyan bizonyosodhatnék meg erről magam is?

Abraham: Halj meg. Vagy kérdezz meg valakit, aki meghalt. :DD Mi halottak vagyunk. Értelmesek, ragyogóak vagyunk, kapcsolatban állunk a Végtelen Értelemmel és boldogok, elégedettek vagyunk, teremtünk - és olyan halottak vagyunk, amennyire csak lehetünk.

Vendég: Tehát csak higgyem el nektek. Nem volna rá mód, hogy feljebb jussak a Rezgések Skáláján?

Abraham: Halj meg és megtudod. Hallanod kellene a harsogó nevetést, különösen akkor, amikor többen halnak meg egyszerre. Általában ilyeneket mondanak: "Ember, hát én gondoltam rosszul?" "Hát ezért aggódtam annyit? Az élet mennyi öröméről maradtam le, amíg a nem létező halál miatt aggódtam!"
Amikor már nem erre a testre összpontosítasz, magad mögött hagysz minden bizonytalanságot és félelmet. Képzelj el egy kvantumugrást! Képzeld el, hogy bárhol is vagy, egyenesen a Tiszta Pozitív Energiába térsz meg. Képzeld el, hogy magad mögött hagysz minden ellenállást, és megjelenik benned a világosság, ami akkor ragyog fel, ha így teszel. Micsoda suhanás is ez!

Na kérem szépen! Tehát Abraham azt tanácsolja, h ha valaki nagyon fél a haláltól akkor haljon meg és megtudja nincs miért félnie. Ez persze morbidnak tűnhet de ha tényleg megértjük ezt, akkor teljesen természetesnek vesszük.
Még két utolsó mondat a fejezethez kapcsolódóan Abrahamtól: Bárhová eljuthatsz, ahová csak akarsz. Megnézheted a temetésedet is, ha úgy kívánod.

Szép napot Mindenkinek!

HozzászólásokSzia kobold

Koszonom,hogy megosztottad velunk,fura tapasztalataidat.
Es azt is tudod,hogy hasznosan tevekenykedo v. kerulendo boszi voltal?
Szeretettel,
felebarat:D

Igen beszélhetek róluk, mondjuk nem értem, miért írtam többesszámban, mert csak egy volt. Még 16 v 17 éves lehettem, középiskolában a padtársam és egyben kedves barátnőm minden évben elment 1 hétre a családdal síelni v valami kis körútra évközben. Abban az évben Erdélybe mentek 1 hétre. Mialatt ő távol volt, álmodtam valamit ami nagyon megmaradt bennem, annyira élethű volt. Álmomban egy nagy várban voltam, illetve még az udvarán, és egy széles lépcsősoron szaladtam felfelé, hosszú szép fekete ruhában, csak szaladtam előre a várkapu felé. Amikor barátnőm visszatért utazásáról, hozott nekem fotókat róla. Nézegetem, nézegetem...1x csak mint akibe belecsap a villám, az egyik képen ott állt előttem a vár! Ráadásul pont abból a szögből fotózva, ahogy az én álmomban szerepelt! Csak hűledeztem! Sosem jártam még Erdélyben, csak Nagyváradon, és sosem láttam még azt a várat, nem is hallottam róla. Kérdeztem barátnőmet, milyen vár volt az, azt mondta több, mint 200 éves és boszorkányok is éltek benne, látott róluk képet a várban.
Na egyből elkezdtem agyalni. Egy héttel később egyik tanárunk előadást tartott a ruhák történetéről (ruhatervező szakra jártam), és bemutatta, h melyik korban mely viseletek voltak a jellemzők.....mutatott hozzá rajzokat is, nos az egyik rajzon megláttam az én kis álombéli ruhámat, melyet több, mint 200 éve hordtak és tanárom megjegyezte mosolyogva, h állítólag a boszorkányok kedvelt viseletei közé tartozott.
Majd eltelt úgy 1 hónap és egy barátom mondta, h kísérjem el egyik rokonának szomszédjához, akiről azt tartják, h látó mert már többször is bizonyította....hát jó, mondtam, de egyből elkezdtem kételkedni, sose jártam még ilyen embernél. Bementünk, teljesen természetes volt, semmi giccs meg transz vagy hókuszpók. Megkérdezte tőlem mosolyogva, h: Megkínálhatlak egy kávéval, kisboszorkány? Én csak lestem de aztán mondta, h az ezt megelőző életemben boszi voltam :DD
Utána sokáig nem mondtam el ezt senkinek de furcsa volt, h sokan becéztek -és a mai napig is becéznek- boszinak :)
Hát ennyi a történet, lehet, h csak álom volt, telepátia a barátnőmmel,...nem tudom.. vagy boszi voltam!!:DNahat kobold!

Elozo elettel kapcs. elmenyeid?!
Beszelhetsz roluk? Nem muszaly!
Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát!

Ezt igazán csak az tudja aki már volt ilyen helyzetben. Nagyon sokan vannak, akik szerint közel azonos az érzés a kómából visszatértek, a testen kívüli élményben résztvevők és a halottak között. Nekem csak előző élettel kapcsolatos élményeim vannak, bár arra sem mondanám, h 100% de az biztos, h nagyon különös :)kobold

Akkor ez vmi olyan,mint amikor egy ember lelekben kilep a testebol, pl. egy szemrebbenesnyi utazasra vhova?
Vajon,azok,akik komabol jottek vissza,ilyet v. hassonlot elnek meg?
Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát!

Igen, pontosan azt mondja, h tér-idő valóságból a "nem fizikai"-ba kerülnek. Azt mondja, h maga a halál nem is létezik olyan formában, ahogyan mi gondoljuk. Persze a földi életnek vége van, csak a testet meg az ego-t vetjük le magunkról, de semmi sem befejezett, mert nem szűnünk meg. Azt mondja, h megkönnyebbülést érzünk, elmúlik minden olyan negatívnak tartott érzés, ami az ego-hoz kapcsolódik. Hát, ha ez igaz, akkor örülök neki. De ezt majd úgyis csak akkor tudom meg, h tényleg így van e :)kobold

En nem olvastam eme konyvet,hogyan irja le ezt az atmenetet?
Ter-idobol a "nem fizikaiba"?
Szeretettel,
felebarat:)

Abraham szerint a halál nem is létezik. Csak tér-idő valóságunkból átmegyünk a "Nem fizikai"-ba.
De persze addig még bőven van idő:)

"Bárki lehetsz, bármit megtehetsz és bármire szert tehetsz"Igen :)

Szerintem beszélgethetünk a halálról is, mert teljesen természetes dolog, hiszen már több ezerszer megéltük. Nem is tudom hogy miért is félünk tőle, hiszen már elég rutinunk van belőle :)))))
Érdekes, ma reggel busszal jöttem be dolgozni, és ahogy suhantak a fák, akkor hirtelen arra gondoltam, de jó lenne meghalni. De ez olyan örömteli érzés volt, hogy meg is lepődtem, mert amikor legutóbb ilyen gondolatom volt, akkor igen csak depi voltam. Szóval a halál nekem az igazi emlékezés kezdete, tök jó lesz, de addig még rengeteg dolgom van, úgyhogy ezt a programot most kihagyom, és kijelölöm mondjuk úgy 50 év múlva :))))
Köszi :) Öbike

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Kobold

Hat,...ez olyan ragos,emesztos tema.
De elobb-utobb ra kell szanni magunkat.
Koszonom,hogy beirtad.
Szeretettel,
felebaratAlex

Csak nem pityeregsz?
Szeretettel,
felebaratEz hogy lehet?

Az előbb még olvastam a hozzászólást most meg eltűnt nem látom, csak pontozott vonalakat...ez h lehet?
Természetesen az életről kell írni, ezt csak azért írtam, h ha az emberek megtanulják, h nem kell félni a haláltól, akkor örömtelibb életük lesz!Tehát itt is az élet a fontosabb :).........

.........