Akik "vadak", mindig megérkeznek...

vadak, kalandItt tartok az olvasásban és ez a rész megfogott.

"Az emberek házai sokkal inkább hasonlítanak koporsókra. Túlságosan sokat foglalkoznak a biztonsággal, de a túlzott biztonság megöl, mert az élet nem lehet biztonságos. Ez így van, és senki nem tehet ez ellen semmit, senki nem teheti az életet biztonságossá. Minden biztonság hamis, minden biztonság csak vélt biztonság. Ma szerelmes beléd egy nő, de holnap… ki tudja? Hogyan védhetnéd meg magad a holnaptól? Elmehetsz a helyi házasságkötő terembe és feleségül veheted, akár törvényes kötelék is lehet közöttetek, hogy holnap is a feleséged legyen… A törvényes kötelék miatt talán holnapra is az marad, de a szerelem eltűnhet. A szerelem nem ismeri a törvényeket. Amikor azonban a házasságból eltűnik a szerelem, a férj és a feleség között megjelenik egyfajta közöny.
Mi a biztonság kedvéért kötünk házasságokat. A biztonság kedvéért alkottuk meg a társadalmat. A biztonság kedvéért választjuk mindig a csatornázott folyókat.
De az élet vad. A szerelem vad. És Isten is teljes mértékben vad. Ő soha nem fog eljönni a ti kulturált kertetekbe, az neki túlságosan emberi. Soha nem jelenik meg a házaitokban, mert az neki túl kicsi. Soha nem fogsz találkozni vele a csatornázott folyókon. Ő vad.
Ne feledd, a tantra azt mondja: az élet vad. Az embernek át kell élnie minden veszélyt és kockázatot – és gyönyörűvé is ez teszi az életet, mert akkor van benne kaland. Ne próbálj egy megkötött mintát rákényszeríteni az életedre. Engedd, hogy a saját útját járja. Fogadj el mindent. Az elfogadáson keresztül lépj túl a megosztottságon, és engedd, hogy az életed a saját útját járja – akkor megérkezel, akkor biztosan megérkezel. Ezt a „biztosan”-t nem azért mondom, hogy biztonságban érezhesd magad – azért mondom, mert ez tény. Ez nem a te biztonságod bizonyossága. Egyszerűen csak azok, akik vadak, mindig megérkeznek." (Osho: Tantra - a végső megismerés)Osho

Igen, valamit nagyon tudott: embereket manipulálni. Övé volt a világ legnagyobb Rolls-Royce flottája, 90 darab. Közben az ásrámjában sokan kábítószerkereskedelemből és a saját testük árulásából teremtették elő a Rolls-Royce-ra valót.

Ahogy mondani szokták: van olyan, aki a tanítványaiért él, és olyan is, aki a tanítványaiból.ez igen

Nagyon jó gondoltak,és számomra követhető,és igaz.Ugy vélem,hogy a valodi isteni létre semmit sem lehet rákényszeriteni.Talán az embereknek meg kellene tanulni nem nevesiteni a dolgokat,sem cimkézni csak egyszerűen látni....Nux költő ne legyél:)

Szép tudományos magyarázatot adtál, és tök jó semi baj nincs vele.
Örülök h foglalkozol ezekkel így, remélem megis éled ezeket hegyiről tövire, mert ez a lényeg nem a miértek.
Számomra akkor sincs határ, már maga a gondolat is h van határunk elég bomlasztó:D
Nincs nincs, nekem nincs, aki akar határokat az megis kapja.
Amúgy mindenki máshogy éli meg a dolgokat, és végül eljutunk oda ahova elakarunk, vagy így vagy úgy. Örülök annak aki keresi az útját, és neked is mindeninek:)
Ez nem vitafórum, és nemis akarok senkivel sem semmiről ezentúl vitaharcba állni. Igaza van mindenkinek, ahogy a titok mondja; bármit is gondolsz magadról a világról, az igaz. ( mivel a saját világodat megteremted ezzel)
Légy az ami vagy, "légy" ott ahol vagy, és ezt minden magyarázat nélkül is megteheted.
Béke veletek és szeressük egymást végremár!Nekem nagyon tetszik!

Oshon ugyan nem nevelkedtem de tudott valamit az biztos.
Mellesleg a szél erőssége sem hat ránk egyformán. Milyen sokan vannak akik várják a hatalmas hullámokat, hogy deszkáikra pattanva meglovagolják a hullámokat! Milyen sokan vannak akik ilyenkor házaikba menekülnek!

Szép napot mindenkinekA tudat végtelen, de nem határtalan

A tudat végtelen, de nem határtalan.
A világ természete a határ létezése. A határ a tudatosság.
Nem csak a legegyszerűbb tudati rész, az egó határos, hanem az összes többi tudati rész is, sőt az integrált tudat, maga a tudat is eképpen létezik. Végtelen, ám határai vannak.
A tudatnak természete a határ létezése, önnön tudatossága a határa és tulajdonsága a törekvés a tágításra.
Nem léteznénk, ha nem tágítaná önnön tudatosságát, nem szeretne új képességekre szert tenni.

És pontosan azért, mert a tudatosság ismeri határait, de tudatában van végtelen lehetőségeinek, nem a tájfunban kezd el hajózni tanulni. Nem azért, mert egós és fél, hanem, mert tudatos.

Sokat tanultam Oshotól, hála neki érte. Nekem Osho alapvetően letisztult, nincs különösebb gondom sem a szemléletével, sem a mondandójával. Viszont Osho-ból időnként a fű beszélt, nem kell mindent komolyan venni. A könyveket általában nem ő írta, hanem előadásait írták le a taníványai. Belőve is tartott előadást. Hozzátartozik a tantrához a csúcson levés és a szétcsúszottság is. Ezt tanította, ezt élte szélsőségesen hitelesen.

Nincs igazi. Ezt Oshotól elsőre alaposan megtanultam. Ezért a tantra és vadság sem az igazi, nem is a csúcs. Lehet úgy is, de nem jobb, sőt mégcsak nem is istenibb. A tibeti tantra egészen szélsőséges, számomra a tantrikus felfogás határa valahol ott van.
Azok a bizonyos 100%-os csúcsok legfeljebb átmeneti maximumok, nem több, legfeljebb az adott tudatossági szinten a maximum. Amint továbbfejlődünk, lehet, hogy már minimum alattivá válik.

Van, aki fél a vad erőktől, de nem megy sokra, ezek az erők nem kívül, hanem belül vannak. A külvilágban csak manifesztálódnak ezek a vad erők. Az emberek olyan erők birtokában vannak, amivel még meg kell tanulni bánni. Tanulás kell.
Van, aki a papírra, a nagy és eredeti tudásra esküszik. Van, aki csak abban hisz, amit megtapasztalt. A megoldás mégcsak nem is a kettő együtt.

Az életünk folyamából a tudatos tudatunk válogatja ki, hogy mit tudatosítunk. Másodpercenként 400 milliárd bitnyi információt érzékelünk és ebből 2000 bitnyit tudatosítunk, ennyi válik rendszerezetté, tudjuk, hogy micsoda. A tantra, a megélés, a tudatos megtapasztalás semmi az egészhez képest, egy a kétszázmillióhoz, a tantra ennyi információt juttat el nekünk, következésképpen egészen más logikára, technikára és szemléletre lesz szükségünk, ha az egészről akarunk valamit tudni.

:)

U.i: Az életemnek a határa az a tudatosság, amely manifesztálódik a fizikai- és energiatestemben valamint a saját tudati tevékenységem együttesen. A saját tudati tevékenységem alatt az egóm, a tudatalattim, a lelkem és a szellemem együttműködését értem a maga elválasztottságában és integráltságában.
Ja, majd elfelejtettem, csak az a nehéz, amit nem tudunk. Csak az a vad, amivel nem tudunk bánni.Mindenhol ott van isten

Igen ez így van.
Osho nem a gyenge idegezetűek tanítója az szent. Nem szó szerint kell venni amit ír, mert akkor nem érted abszolút mit akar vele elmondani.
Osho nem tagad semmit, ő nem azt mondja h isten csak a vadak országában létezhet, de itt csúcsosodik ki. Ide pedig elkell jutni!
Fura de én zöldésget még nem igen olvastam tőle, inkább mély tartalmű igen szép gyümölcsöket, amiket nem könnyű felfogni sem az tuti. Osho az én meglátásomban sokkal inkább egy költő, nem tudományos mint Tolle és még sorolhatnám, persze ők is ugyanoda akarnak eljutni.
Ezt sokkal nehezebb megérteni felfogni, kell intuíció nem kevés, beleérző képesség meg hasonló finomságok. Én még nem csalódtam benne, és nagyon sokat segített már nekem.
Nem szeretem a belemagyarázó hosszas semmitmondó tanításokat, ő a saját tapasztalatából beszél! és itt máris sok tanító letehetné a lantot inkább, ahelyett h könyvből elszónokol vmit, mert ezt már bárki megteheti.
Azért is nehéz megérteni, mert a világ nagyon nem tart itt. Ő a csúcsokat meséli el nekünk, ahová eljuthatunk, a 100%-ból mi talán ha megismertünk 5%-ot, és lehet még sokat is mondtam. Nehéz eljutni ide, a csúcsokat ostromolni, egyszer pedig mindenki felér a saját himalájára, ahogy azt ő is tette.
Ui: határa csak az egódnak van, az szabhat határokat, az életednek senki sem szabhat!Tantra=megélés

Alapvetően nagyon kedvelem Oshot, mindazonáltal elég sok zöldséget is írt. Élek a jogommal, hogy kételkedjek abban amit leírt. Isten ott van a kulturált kertünkben is, ott van a divatoknak, társadalmi status quonak megfelelőre épített és berendezett, színezett, sznob státusszimbólumokban is. Ott van mindenhol, csak észre kell venni.
Vitorlázni nem tájfunban kell megtanulni, hiába mondja akárki, hogy ez aztán a tantra. Lehet így is, mindazonáltal nem ajánlgatnám senkinek. Persze, aki úgy dönt, hát tegye.
A hülyeség is végtelen, de mindennek van határa.
:)No igen...

... pont ezen morfondíroztam ma reggel :)

Köszönöm :)

Minden jót mindenhez :DDe jó!! :)

Ez nekem is nagyon tetszik!Köszönöm:)

Köszönöm:):)

Ez jó! Nagyon tetszik!:)Osho: Tantra - a végső megismerés

:)Milyen..

Szia:)
Milyen könyv ez? Mi a címe?
Köszönöm:)