ALOHA

alohaSerge Kahili King

ALOHA

1. IKE: A világ olyan, amilyennek hiszed.

2. KALA: Nincsenek határok.

3. MAKIA: Az energia követi a figyelmet.

4. MANAWA: Most van a cselekvés pillanata.

5. ALOHA: Szeretni annyi, mint boldognak lenni.

6. MANA: Az erő belülről jön.

7. PONO: A hatékonyság az igazság mércéje.

Az Aloha Szellem egy jól ismert utalás arra a barátságosan elfogadó magatartásra, amelyről a polinéz szigetek lakói oly híresek.

Ugyanakkor utal egy olyan hatásos módszerre is, amelynek segítségével képes vagy megoldani minden problémát, elérni minden kitűzött célt, és elérni olyan tudati, vagy testi állapotot, amilyet csak akarsz.

Maori nyelven az “aloha” sokkal többet jelent, mint szia, viszlát, vagy szeretet. Ez mélyebb értelemben: “az életenergia (ha) örömteli (oha) megosztása (alo) a jelenben”.

Ahogyan megosztod ezt az energiát, úgy fogsz ráhangolódni az isteni erőre, amelyet a polinéz emberek MANA-nak neveznek. Ennek a mérhetetlen erőnek a szeretetteljes használata a titka a valódi egészségnek, boldogságnak, jólétnek és sikernek.

Amikor ráhangolódsz erre az erőre, és az működni kezd, annyira egyszerűnek tűnhet, hogy megkísérthet az a gondolat, hogy “ez túl könnyű ahhoz, hogy igaz legyen!”

Kérlek, ne hagyd, hogy a látszat megtévesszen!

Ez a leghatásosabb technika a világon, és bár rendkívül egyszerű, mégsem bizonyul könnyűnek, mert állandóan emlékezned kell rá, és sokszor kell alkalmaznod.

Ez egy olyan titok (huna), amely az emberiségnek megadatott újra és újra, és itt van megint, más formában.

A titok a következő:

Áldj meg mindenkit és mindent, aki, és ami képviseli a kívánságaidat!

Ez minden. Azonban minden egyszerű dologhoz szükséges némi magyarázat.

Megáldani valamit egyenlő azzal, hogy felismersz, vagy kiemelsz egy pozitív minőséget, jellemet, vagy állapotot azzal a szándékkal, hogy mindez növekedjen, fennmaradjon, vagy létrejöjjön.

Az áldás három okból lesz hatásos, ha meg akarod változtatni az életedet, vagy ha meg szeretnéd kapni azt, amire vágyakozol:

Először: a tudatod pozitív összpontosítása felébreszti az Univerzum pozitív, alkotó erőit.

Másodszor: kifelé indítja el az energiádat, aminek köszönhetően még több energia áramlik át rajtad.

Harmadszor: amikor mások érdekében áldasz, - ahelyett, hogy egyenesen magadat áldanád meg, - akkor elterelhetsz minden tudatalatti félelmet arról, amit magadnak szeretnél, és az áldásra való erős összpontosítással növeled a hasonló jó dolgokat a saját életedben is.

Ami a legszebb ebben a dologban, hogy az áldás, amelyet másokért teszel, rajtad éppúgy segít.

Az áldás történhet a képzelet által vagy érintéssel, de a legáltalánosabb és legkönnyebb módja a beszéd.

A szóbeli áldás legfőbb fajtái a következők:

Csodálat – dicsérni, vagy magasztalni valami jót, amit észrevettél.

Pl.: “Milyen szép ez a naplemente!”

“Tetszik a ruhád”, “Milyen kedves vagy!”

Megerősítés – Ez egy különleges állítása az áldásnak a növelésre, vagy a tartósságra.

Pl.: “Megáldom ennek a fának a szépségét”,

“Áldott legyen a tested egészsége!”
Elismerés – Ez a hála egyfajta kifejezése azért, hogy valami jó létrejön, vagy már megtörtént.

Pl.: “Köszönöm, istenem, hogy segítettél;

Köszönet az esőnek a föld táplálásáért!”

Előrelátás – Ez a jövő megáldása.

Pl.: “Csuda jó pikniket rendezünk!”, “Áldom az emelkedő jövedelmedet” ; “Köszönöm a tökéletes társamat.”, “Szerencsés utat, a jó szelek vezessenek utadon!”

Hogy az áldással a legtöbbet érd el, fel kell adnod, vagy le kell rövidítened azt az utat, amely tagadja azt: ez pedig az átkozódás.

Ez nem a káromkodást, vagy a csúnya szavak használatát jelenti, hanem az áldás ellentétjére utal:

Kritizálni a csodálat helyett, kételkedni a megerősítés helyett, hibáztatni az elismerés helyett, aggodalmaskodni a bizakodó előrelátás helyett.

Ha ezek közül valamelyik mégis megtörténne, megsemmisítheti az áldás néhány hatását: minél inkább átkozódsz, annál nehezebb és hosszabb lesz az út a helyes áldásig.

Más oldalról nézve, minél többet áldasz, annál kevésbé lesz ártalmas bármiféle átkozódás.

Következzen néhány elképzelés a különböző szükségletek és vágyak áldására:

Egészség – Áldd meg az egészséges embereket, állatokat, sőt a növényeket is, mindent, ami jól felépített és jól megalkotott, mindent, ami bőséges energiáról árulkodik.

Boldogság – Áldj meg mindent, ami jó, vagy azt a jót, amely minden emberben és dologban benne van, a boldogság minden jelét, amit látsz, hallasz, vagy érzel az emberekben és az állatokban, és az összes lehetőséget a boldogságra, amit magad körül észreveszel.

Jómód – Áldd meg minden jelét a boldogulásnak a környezetedben, beleértve mindent, amit pénzzel lehet elérni, az összes pénzt, ami rendelkezésedre áll bármilyen formában és részt vesz a világ körforgásában.

Siker - Áldd meg az eredmények és tettek összes megnyilvánulási formáját (az épületeket, a hidakat és a sporteseményeket); az összes célbaérkezést (hajók, repülőgépek, vonatok, autók, emberek) minden jelét a további megmozdulásnak és kitartásnak és minden jelét az örömnek és a jókedvnek.

Bizalom – Áldd meg az emberekben és állatokban lévő bizalom és erő összes jelét; az állandóság minden jelét (mint a hegyek és a magas fák); és a céltudatos erő minden jelét (beleértve a nagy gépeket, erővonalakat).

Szeretet és barátság – Áldd meg minden jelét a törődésnek, gondoskodásnak, részvétnek és támogatásnak, minden harmonikus kapcsolatnak a természetben és építészetben, mindent, ami kapcsolatban áll vagy finoman érintkezik valami mással; minden jelét az együttműködésnek a játékban és a munkában; és minden jelét a szeretetnek és a mókának.

Belső béke – Áldd meg a csendesség, a nyugalom, a víz nyugalmának és az ég derültségének, minden távoli látképnek (horizont, csillagok, a Hold) minden jelét; a szépség, a látvány, hang és érintés minden jelét; a tiszta színeket és formákat; a természetesen vagy mesterségesen létrejött részletes formákat.

Lelki növekedés – Áldd meg a természetben jelenlevő növekedés, fejlődés és változás minden jelét, az átmenetet a hajnal és alkony között; a Nap, a Hold , a bolygók és a csillagok mozgását; a madarak röptét az égen, a szél és a tenger mozgását.

A fenti elképzelések vezérfonalak mindazok számára, akik, nem szoktak áldani, de nincsenek korlátozva általuk. Ne felejtsd, hogy minden minőség, vagy jellemvonás, vagy állapot lehet áldott, ha valaha létezett, jelenleg létezik, vagy ha régóta csak a te képzeletedben létezik.

Személy szerint én használtam az áldás erejét a testem gyógyítására, bevételem növelésére, több képesség kifejlesztésére, arra, hogy létrehozzak egy mélyen szerető kapcsolatot a feleségemmel és a gyerekeimmel, és egy egész világot behálózó, aloha szellemmel dolgozó, békéltető hálózat kialakítására. Mivel nekem ez jó szolgálatot tett, meg szeretném osztani veled.

Hogyan fokozhatod az erődet az áldáshoz?

Van egy – a hawaii-i sámánok által használt módszer – a személyes energia növelése – mely erőd fokozásában segít téged. Ez egy egyszerű légzéstechnika, amely használható alapozáshoz, összpontosításhoz, meditációhoz és gyógyításhoz. Nem igényel semmiféle különös helyzetet, és elvégezhető mozgás közben, pihenés közben, nyitott, vagy csukott szemmel egyaránt.

Hawaii-n pikopikonak nevezik, mert a “piko” köldököt és fejtetőt egyaránt jelenti.

A technika:

1. Légy tudatában a természetes légzésednek (megváltozhat önmagától a tudatosságod következtében, de rendben van ez így).
2. A tudatoddal vagy érintéssel állapítsd meg a fejtetőd és a köldököd helyét.
3. Most belégzéskor irányítsd a figyelmedet a fejtetőre, kilégzéskor a köldöködre. Addig lélegezz így, amíg csak szeretnél.
4. Amikor nyugodtnak és összpontosítottnak érzed magad, és/vagy energiával telinek, képzeld el, hogy egy láthatatlan fényfelhő, vagy egy elektromágneses mező vesz körül, és hogy a légzése növeli ennek a felhőnek vagy mezőnek az energiáját.
5. Áldás közben képzeld azt, hogy áldásod tárgya ugyanolyan energiával van körülvéve, mint te magad.

Változatok:
a. A fejtető és köldök helyett irányítsd figyelmedet válltól vállig, vagy az égtől a földig.
b. Segítség az energiamezőre való összpontosításhoz: képzeld el színesen, mint egy hangszínt, vagy akkordot, vagy bizsergést.

HozzászólásokÖrülök!

Jó, hogy Benneteket is feltöltött és békét kaptatok belőle...
Annyit hozzá, hogy valóban a legegyszerűbb dolgok a legnehezebben megvalósíthatóak, mert figyelmet és koncentrációt követelnek.
Egyszerűen beidegződéssé kell tenni.
Nekem ilyen például az 'ölelj meg mindennap egy fát' is :-)
Elfelejtem, pedig tudom milyen jó érzés...
Öbikém: Nagyon jót ollóztál ide :-)) Örök hálám!Aloha Gini99

Aloha Gini99Drága Ginikém!

Nagyon köszönöm ezt a megosztásodat is.
Már csak az olvasására is megnyugtató, nagyon jó érzés töltött el.
A technikát pedig ki fogom én is próbálni, alkalmazni.
Szeretettel gondolok Rád és ölelésemet küldöm!-))))

Szeretettel: ERY
"Élj a szíved erejével!"Ginibaba Áldott Vagy :)

Hálás vagyok és köszönöm ezt az írást, mert pontot raktál az I-re :) Éppen ezt kerestem.
Reggel olvastam újra és újra egy klassz könyvből az egyik módszert, a Mana-módszert. A suliban is tanultunk egy technikát, és ezt most összeraktam a kahunák ősi módszerével, és nagyon bejön, ha folyamatosan végzem.
Idézek a könyvből:
"A kahunák szerint az ember három részből áll. Ezek a szellem különböző aspektusaiként is felfoghatók, a kahunák azonban a különböző testrészeinkbe látják bele őket. A "felső én" a szellemünket képviseli, és közvetlenül a fej fölött található. A "középső én" lényünk gondolkodó része, és az agyban helyezkedik el. Az "alsó én" az érző, emocionális énünk, amely a napfonatban van jelen. Ha úgy tetszik ezt a három részt a fölöttes én, a tudatos én és a tudatalatti megfelelőjének is tekinthetjük.
A kahunák szerint ahhoz, hogy elérjük a célunkat, először át kell gondolnunk azt (középső én), aztán némi energiával együtt, le kell küldenünk az alsó énhez, ahol feltöltődik manával (energiával) , majd eljut a felső énhez, ahol valósággá válik."
Mindent fel lehet tölteni vele. A testünket, a pénztárcánkat, sőt még a lehetőségeket is. Tapasztalom :)
Köszönöm még egyszer :) Ölellek ((())) ÖbiTetszik nagyon ez a

Tetszik nagyon ez a bejegyzés:) A mai nap ez mosolyt csalt az arcomra.-köszönömÁldott légy Gini

Nagyon szeretem, amit irtál, hálás vagyok minden szavadért, és gyönyörködöm a soraidban, lenyűgöztél a gondolataiddal, élvezem a hatásukat.