Ami nem vásárolható

karácsonyi bevásárlásKözeleg az ünnepekre a készülődés, a nagy bevásárlások, ajándékok vásárlása. Gondolkozzunk el egy kicsit rajta, hogy gyermekeink, unokáink minek örülnének a legjobban. A következő írás, amit olvastam: elgondolkoztatott és megkönnyeztetett. Az unokámat 10 éves koráig én neveltem (hogy anyja dolgozni tudjon járni) és most romokban hever a kis élete 14 évesen... Nem részletezem, de mindenkinek ajánlom akinek van családja, vagy lesz gyermeke, olvassa el az alábbi történetet tanulságként:

Fiatal pár lép be a város legszebb játék üzletébe. A férj és a feleség hosszasan nézegetik a színes játékokat. Némelyek fenn sorakoznak az állványon, mások a menyezetről lógnak le, vagy a pulton fekszenek szívderítő tarkaságban. Vannak itt síró-nevető babák, elektromos játékok, kicsike konyhák, melyekben lángost és süteményt sütnek.
Nem tudják eldönteni, melyiket vegyék meg. Az eladónő hozzájuk lép.
- Nézze - kezdi magyarázni a feleség - nekünk egy egészen kicsi lányunk van, és sokat vagyunk távol hazulról, még este is.
- Olyan kislány, aki keveset mosolyog - folytatja a férj.
Szeretnénk venni valamit, ami boldoggá tenné - veszi át a szót újra az asszony, - akkor is, ha mi nem vagyunk mellette. Valamit, aminek örülne, ha egyedül van.
Nagyon sajnálom - szólalt meg udvariasan az eladónő, - de mi nem árulunk szülőket.

Dönteni arról, hogy gyermekünk legyen, olyan nagy dolog, mintha szerződést kötnénk vele, egy mérhetetlen feladatról, amelyet az emberi ész elképzelni is alig képes.
A kicsinyek mind olyan meghívóval érkeznek hozzánk, amely egész életre szól!
És azt mondják: Hívtál. Itt vagyok! Mit adsz?
Ez a legfontosabb, hogy megértsük, mint szülők, mint nagyszülők... és ez nem a drága ajándék...

Szomorú szívvel osztottam meg Veletek: Ágica

HozzászólásokMost,hogy kozeledik

Most,hogy kozeledik Karacsony,nagyon boldog leszek amikor a gyerekek csillogo szemekkel nezik majd a karacsonyfat es csodalkoznak:))Milyen jo veluk egyutt orulni amikor hull a ho,mennyire szeretik azt nezni es szaladni a hoban:)
Nagyon meghato lesz ahogy negyen unnepelunk majd a szent esten,csengetunk,enekelunk...erezzuk a finom suti-illatokat:)semmiert nem adnam ezt az elmenyt!Ezeket sehol nem aruljak penzert...visoznt ezek azok a dolgok amik egy eletre megmaradnak bennuk es bennunk is.Es minden evben csodas veluk,en mar azt hiszem gyerekek nelkul nem is igazi egyetlen unnep sem:)
"Három dolog soha nem tér vissza: a kilőtt nyíl, a kimondott szó, és az elmúlt nap."Kedves Agica! Nagyon

Kedves Agica!
Nagyon meghatott engem ez a tortenet...es egyben szomoru is.Nekem egy 3 eves kislanyom es egy masfel eves kisfiam van.
Amiota megszulettek minden idomet veluk toltom,kiveve azt az egy-ket orat amit arra szanok hogy feltoltodjek es olyannal foglalkozzak ami csak az enyem.Ez azert kell,hogy kiegyensulyozottab anya es feleseg lehessek,ezaltal a gyerekek is boldogabbak.
En azt gondolom egy csaladnak a gyerekek kell hogy az elso helyen legyenek.Ok adnak ertelmet olyan dolgoknak amiket addig eszre sem vettunk,es ezzel meg felnottebbe tesznek bennunket.Ok azok,akik megmutatjak nekunk,teljesen mindegy,melyik uton halad az ember.a fo,hogy elerje kituzott celjait.Minden nap keszen allnak valami uj felfedezesere,nekunk pedig az okozza az ormet,hogy ezen az uton vigyazhatunk rajuk.
En ugy gondolom,minden egyeb (hazimunka stb) megvar,de a gyerekevek hamar elmulnak es ezek az evek alatt olyan csodas pillanatokat elhetunk at,amelyek tobbe nem ternek mar vissza!
"A munkad megvar amig a szivarvanyt mutatod gyermekednek,de szivarvany nem var meg amig raersz a munka miatt"Ágicám......

Kedves Ágicám! A GYERMEKEINKNEK, UNOKÁKNAK AZ A LEGNAGYOBB KINCS és AJÁNDÉK, AMIKOR FIGYELMÜNKET,SZERETETÜNKET,IDŐNKET ADJUK NEKIK! Ez pénzzel nem mérhető.Meghallgatni őket,őszintén,tiszta szívvel,hogy érezzék...,nincsenek egyedül,bármi legyen is a közlendőjük. Ebben a rohanó világban egyre kevesebb mosolyt lehet felfedezni a kisgyermekek arcán. Nem a méreg drága mütyürkék,kütyük,mindent tudó csodababák, csalnak tartósan mosolyt kis arcocskájukra....,hanem mi Szülők,Nagyszülők,Nagynénik és Nagybácsik. Társasjátékozással eltöltött pár óra, a mesék birodalma, vagy egy közösen megnézett mesefilm, minket is kicserélnek, hiszen újra gyermekek lehetünk Velük! És ne csak Karácsonykor..........nagyon szép gondolatokat ébresztettél fel bennünk.....köszönöm NekedKépzeld Ágica

nap, mint nap felteszem a kérdést, hogy miért nem született még gyerekünk. A választ tudom, de nem szívesen vallom be sem magamnak, sem páromnak. Egyszerűen nem tudok azonosulni az anya szereppel!? Túl nagy "szerződésnek" tartom. Eleinte úgy gondoltam, hogy csak ködösítek, könnyű magyarázatot akarok találni az életteni akadályra. De érzem, hogy bennem van a bibi...Vagy elkényelmesedtem?
Hozzáteszem, még nem vizsgálódtunk "orvosilag". De nem is vagyok rá kíváncsi.
Viszont itt az idő, petyeg a biológiai óra. Csak kellene. Minden anyává lett kortársam azt állítja, hogy minden megváltozik akkor egy nőben. Átértékelődik. Félek, hogy a tudatommal megakadályozom egy új élet kezdetét? Pedig jó helyre érkezne hozzánk...
Badarságokat írok?????????
J94Agica

BINGO!!!
A legjobb,legszebb otletet adtad karacsonyi ajandekozashoz!
Koszonom.
Szeretettel,
felebarat