Amit nem tudtál a csakrákról, és mindaz amit tudnunk kellene róluk

csakraA csakra szót mindenki ismeri már, aki némiképpen járatos az ezotéria zeg-zugos, ám tisztaságot közvetítő világában. Energiaközpontoknak is nevezhetőek, mivel szervezetünk energia ellátását végzik. Nadi-kon keresztül jut el az energia a megfelelő helyekre. A Nadi, csövet jelent. A Csakra szó szankszkrit eredetű. Jelentése kerék, és pontos, találó elnevezés ez rá, mert a tölcsérhez hasonlító energiafelvevők, és állandó mozgásban vannak, és forognak. Sebességük, és forgásuk iránya, mely változhat alul és túlműködés esetében, határozza meg, hogy csakráink harmonikusan működnek.

Hét fő csakránk van, melyek mellett számos mellék-csakra is található testünkben, a gerincoszlop mentén helyezkedik el. A materialista beállítottságú embereknek is el kell fogadni a tényt, hogy energia nélkül nincs élet, energia nélkül nem tudunk létezni, és az energiánkat csakráink biztosítják életben maradásunkhoz.
Ugyanis, a csakrák juttatják el az éltető energiát, a meridiánok segítségével belső elválasztású mirigyeinkhez, összes szervünkhöz, majd testünk különböző pontjaira.

A 7 főcsakránk a következő:
1. csakra - gyökércsakra; 2. csakra - a szakrális, vagy szex csakra (nemi csakrának is mondjuk );
3. csakra - napfonat csakra (vagy köldök csakra); 4. csakra - a szívcsakra;
5. csakra a - torok csakra; 6. csakra - harmadikszem csakra (vagy homlok csakra;
7. csakra - a koronacsakra, ( vagy fejtető csakrának is mondjuk)

Minden csakrához annyi meridián kapcsolódik, ahány vortex-szel (szirommal) rendelkezik az adott energia központ.
Ezeknek a vortexeknek fele az asztráltestben, fele az étertestben található. Az ember négyes felosztás szerint (látható) fizikai testből, étertestből (energia testből), asztráltestből (lélek) és magasabb Én-ből áll (szellem). Sokaknak ismert az aura fotó, amin az ember körül különféle színek jelennek meg (foltokban, mégis összefüggő burokként), amik utalnak lelkiállapotára, jellemére. Ez az úgynevezett aura, nem más, mint az étertest és az asztráltest kettőse. / Itt az oldalon Merkaba írt ezekről a testeinkről a 19 részes sorozatában, a .... törvényekben. /

A csakrákról szóló tanítások fontos része, hogy az energia transzformátoraink, un. mikro-akashák is egyben, rögzítik életeseményeinket és a különféle életterületeknek megfelelően az egyes csakrákban megtalálhatóak ezek lenyomatai. Az Akasha pedig az Összgondolatiság gyűjtőneve. Minden amit valaha kigondolt ember, ebben benne szerepel.

Továbbá a csakrákon keresztül vesszük fel a különféle bolygóval kapcsolatos minőségeket. Erről inkább Asztrológusi disszertációt kéne írni, itt csak annyi, hogy általuk vagyunk kapcsolatban a bolygó szférákkal:
A gyökércsakra - Holddal kapcsolatos,
nemi csakra - Merkúr,
köldökcsakra - Vénusz,
szívcsakra - Nap,
torokcsakra - Mars,
a homlokcsakra - Jupiter,
és a koronacsakra - Szaturnusz.

Fontos tudni, hogy miképpen minden változik, mert fejlődésben van a világon, a csakrarendszerünk is komoly változáson ment, és megy napjainkban is, keresztül.
Eredetileg csak egy gömb csakrával rendelkeztünk mi emberek.
Azután, ebből alakult ki elsőnek a Szívcsakra.
Majd párban fejlődött ki további hat csakránk. A 3-5, majd a 2-6 , ezután az 1- és 7 csakra.

Mindegyik energiaközpontunk domináns színnel rendelkezik, hozzá kapcsolható életterülettel, mozgás formával, harmonizáló illattal, ásvánnyal...stb.

Általában az ember 21. éves korára áll be a karmikusan meghatározott csakra-dinamika.
A csakra egyensúly.
Rendkívül fontos, hogy mindig megfelelő hangsúlyt kapjon életünkben csakráink harmonizálása!

Ebben a cikksorozatban, és beidézek, bemásolok cikkeket, az általános tudnivalókon túl, sorra vesszük mindazokat az információkat a és csakráinkr működéssükről, amikkel eddig talán sokunk nem is találkozott, és nincs tisztában vele. Ám segítségével, olyan tudást ad kezünkbe, amivel nagyon komolyan tudunk változtatni élethelyzetünkön, minőségen, gondolat és érzelemvilágunkban, sőt, egészségünkhöz is építő módon járul hozzá ez az infó.

A mai ember csakrarendszere általában sajnos, diszharmonikus állapotban forog. Egyes csakrákon belül is előfordul, hogy vortexeik túlforognak, míg a másikak alulműködnek.

Ezen, megfelelő gyakorlatokkal változtathatunk: csakra gyakorlatokat, belső munkálkodást és odafigyelést igényel a kívánt életterületeinken.

A folytatásban majd elsőként a gyökércsakra titkait tárjuk fel:.

Forrás: Váradi Tibor: Csakratanfolyam előadás sorozat, Anodea Judith: A csakrák bölcsessége
. hu

HozzászólásokJavítás a Csakráink sorozatomnál,

az amit nem tudtál a Csakrákról blogban:
Helyesen így adom az infót át, a csakrák mellé rendelt bolygók felsorolása:

A Gyökércsakra - Föld,
Szex, vagy nemi csakra - Hold,
Napfonat, vagy köldökcsakra - Nap, Mars
Szívcsakra - Vénusz,
Torokcsakra - Merkur,
a Homlokcsakra - Uránusz, Jupiter,
és a Koronacsakra - Szaturnusz, Plútó.Kedves Ragyogás!

Ismerős volt ,ez az írás a csakrákról. A végén rájöttem miért, mert Váradi Tibortól származik.Én is jártam kb. másfél éve a csakra tanfolyamára. Jó volt most átismételni újra olvasni ezekről a dolgokról.Szeretem hallgatni Váradi Tibor előadásait, mert nagyon sok információt ad, jól érthető módon. S jó ha tudjuk, hogyha valamelyik élethelyzetünk nem úgy működik ahogy szeretnénk, akkor melyik csakránkkal van baj.

Köszönöm : LeilaIgen. Valóban.

És a baráti jobb segít bármikor, bármelyikünknek. Ezt érezve sokkal szebb a megélés.Ragyogj valóban!

Nem hinném, hogy tartoznál bármivel is. Nekem is tanítás minden reakciód, ezért szimmetrikus a kapcsolat.
A tanítások nem feltétlenül szépek és nem feltétlenül kíméletesek. Annak örülök, ha hasznosítani tudtad a hozzászólásom.
Anikó, igazán nagy fegyvertény, ha sikerült segítened kínos dolgokon, ha könnyebbé és boldogabbá tetted napjaid.
Ezt Te csináltad, magadnak köszönheted! Helyetted senki sem tudott változtatni, csak Te magad tehetted meg.
Örülök a sikerednek!
Namaszte
:)Nux Vomica, én hálával tartozom neked:)

Tudod, az Is-Is blogomban, melyben komoly hozzászólásokat tettél, kitérve rám vonatkozóan pár dologra:) És elgondolkodva rajtuk, rádöbbentem, milyen jó, hogy írtad, és befogadtam magamba, megszívelve utalásaid! Ami ellentmondásos, legtöbbször segít nekünk. Csak legyen szemünk a látásra. Ne engedjük érzéseink által elhomályosítani belső látásunkat:)
És azóta egy "nem kívánatos" kapcsolatomon is segítettem. Elérve, hogy tiszteljen az illető. És ami negatív sallang volt kettőnk közt....csodaszéppé változott át. Valóban köszönetemet tolmácsolom sok szép tanításodért! Anikó.
Namaszte.Szívesen!

Sajnos nincs meg, csak egy fénymásolatot kaptam régen. Magánkiadásban jelent meg, ígérték, hogy lesz még.
Szabó Judit könyvét nem olvastam, lehet, hogy vannak átfedések a tartalmat illetően. Amennyiben tartalmazza a "karmikus pecsétek" eltávolításának technikáját és a karmikus kör lezárása vonatkozó információkat, valamint a gyakorlatokat a tisztításokra és az egyesített csakra létrehozására, akkor valószínűleg több lényeges információ azonos a kötetekben.

A karmikus kör csakráira vonatkozó ismeretek egy másik információforrása, amivel lehet kiegészíteni, ellenőrizni a többi ismeretet a csakrárkról:
; Shri Mataji Nirmala Devi tanításait foglalja össze.Köszönöm drága!

Szabó Judittól a Fénytest könyv megvan, erről amit te, Nux Vomica írsz, még nem hallottam. Nincs meg e-book-ba neked?Csakrákról és másokról

További irodalom:
Tashira Tachi-ren: A fénytest. A fénytest kialakulásának 12 fokozata, Médiumi üzenetek Ariel arkangyaltólLégy Önmagad Mestere.

( Napi 2 x javasolt végig ülni. 10 perc, kb. )

( itt rengeteget tanulhatsz meg a csakrákról. )akkor

ezt most megtanulom.Gyökércsakra meditáció: A

Gyökércsakra meditáció: A földelés
Ülj egyenes háttal, a talpaid legyenek a talajon. Hunyd be a szemedet. Figyeld a légzésedet, ahogy a levegő ki- és beáramlik az orrodon. Csendesítsd le a gondolataidat. Tudatosítsd a talajt a lábad alatt. Képzeld el, hogy egy spirális arany fényszál indul meg a Föld középpontja felé az egyes csakrádból. Ez a fényszál összeköt Téged a Földanyával. Belégzésre szívd magadba a Föld energiáit, kilégzésre áraszd szét a testedben. Végezd néhányszor, majd köszönd meg a Földanyának az energetizálást. Továbbra is figyeld a lélegzetedet. Végy néhány mélyebb levegőt, fújd ki, majd nyisd ki a szemedet. Heti egyszer ismételd a gyakorlatot. Ha sokat foglalkozol ezoterikus/spirituális témákkal, akkor szükség szerint többször is ismételj.