Amnézia

AmnesiaNéha azt érzem, jót tenne az embereknek némi kihagyás. Egy kis emlékezetkiesés. Ha időnként teljesen eltűnne a fejükből egy-két dolog a múltból, egy-két körülmény a jelenből. És lehetőleg nem a szükséges, kellemes emlékek. Hanem azok, AMELYEKRE SEMMI SZÜKSÉGÜK.

Én néha csak nézem az embereket: a családomat, a barátaimat; váló-, szakítófélben lévő ismerősöket, hipochondereket, elveszett szerelmeseket, embereket az utcán, embereket a politikában, embereket itt az oldalon - és azt látom, hogy m_e_g_r_e_k_e_d_t_e_k.
És Csodálkozom elképedve, hogy HOGY KÉPESEK EZT CSINÁLNI?

Hogy csak vekengenek egy problémán, aminek a nagy része már túl van persze reagálva és fel van kicsit érzelmileg turbózva ~ magyarul: amiben vannak, az már Duplán Nem A Valóság.

* Egyrészt mert a probléma alapja a múltjuk része. _Már_ a következő pillanat lehet 'A Nagy Döntés', 'A Naagy Változás' időpontja! -Hiszen egyszer úgyis úgy döntünk, hogy kilépünk ebből a helyzetből, vagy ha más nem, megunjuk, vagy elegünk lesz belőle..! Miért ne legyen ez máris MOST!?

* Másrészt pedig vakok azért, mert belesüllyedtek a jó meleg... mocsárba... És a 'mocsár' belülről mindig durvább, mint az kívülről látszik. Benne vergődni, ülni, süllyedni lehúzóbb, mintha eltávolítjuk kicsit magunktól a helyzetet. Hiszen ez a bölcs *kívülről szemlélés* pontosan annyit könnyít, amennyit hűlt a fejünk és amennyire érzelmileg függetlenedtünk a helyzettől.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nekem ezért van több személyiségem / Igen, mondd csak így: skizofrén vagyok.. ~És?! :P / Míg az egyik bennem szenved, sír, aggódik; vagy éppen türelmetlen, kiabál és toporzékol - - addig egy másik hideg fejjel azt mondja: -Jól van Dia, ez a helyzet. Nézzük meg több szempontból. Valamiért így alakult, néha kicsit kell ezzel is foglalkozni, néha pedig egyáltalán semmit. Inkább koncentráljunk a megoldásra. Mit tehetünk?

* V-á-l-t-o-z-t-a-s-s-u-n-k.
A, B, C, D, X verzió. Maximális technika, módszer, szigorúság, következetesség és fegyelem.

/ 21 éves fiatal, érzelmes lány vagyok tele örömmel, vággyal és kacajjal - mégis képes vagyok erre. És tudom, hogy az akarat nem súly függvénye, de akkor Te, aki 89 kilósan és 30 fölött ülsz most a gép előtt, és egy katonai kiképzőosztag vezetőjének szigorát érzed kerek szemekkel a szavaimból, akkor azért gondolkozz el, hogy Mennyinek is tartod magad igazából. Legalább te vedd komolyan magad és a Felelősségedet a máért, a holnapodért és a Boldogságodért. /

NULL aggódás, NULLA félelem, NULLA megtorpanás. De nem olyan nulla, nem azért nulla, mert ülünk tovább - csak immár félelmek és elégedetlenség nélkül a rakás szemétdobunk tetején, és épp a napi szükséges 'szemétarrébbtologatást' elvégezzük..! /Értsd: nem csak bemegyünk a munkahelyre, amit már rühellünk; engedelmeskedünk a főnöknek, aki igazságtalan; vigyorgunk az ebédnél, azokkal, akikből elegünk van; és elvégezzük a legszükségesebb feladatokat lehetőleg minél silányabbul és gyorsan -mert 'muszáj'. Nem. Semmit sem muszáj. Lépj. Terv szerint, következetesen; de Lépj Tovább, Keep Walking, mozdulj ki bármilyen nem kívánt helyzetből és állapotból./

* Más problémáknál; sebeknél, egyelőre érthetetlennek tűnő viselkedésnél, eseménynél, bukásnál, vesztésnél és csalódásnál éppen az a dolgunk a 'ventillált ultrafokozatra kapcsolás' helyett, hogy
k-i-k-a-p-c-s-o-l-j-u-n-k.

______________________A dolgunk sokszor éppen egy nagy SEMMI. _______________________-

"-Dehát hogy tudnék nyugodt lenni, mikor ez nem én vagyok / mikor nem jött be a nagy tervem / mikor Őt másnak képzeltem / mikor Magamat másnak ismerem / mikor ilyen még sohasem volt / mikor úgy csalódtam benne / mikor a tej akkor sem lesz olcsóbb / mikor a kedvesem nem boldog velem / mikor Nem Értem Egyáltalán az Egészet?!" -kérdezhetnéd.
De ne tedd.
************** Csak Bízz ****************
Milyen szép ez a szó. * Bízz * Bizalom * -- Tudd, hogy az élet semmilyen helyzetet sem produkál 'véletlenül' vagy csak azért, hogy Téged szívasson. Aá. Az élet pontosan tudja, mi a terve Veled. Bízz benne, hogy eddig is minden jól alakult, és minden rosszból tanultál, több lettél.
Tehát kizárjuk, elfelejtjük a problémát, nem hagyjuk, hogy az negatívan tovább befolyásoljon minket, a cselekedeteinket, a kedvünket, a teljesítményünket és a környezetünket sem.

ÉS ARRA KONCENTRÁLUNK VÉGRE, AMIT SZERETNÉNK.
értsd:
ÉS AZT VONZZUK VÉGRE, AMIT SZERETNÉNK. AMIRE MINDENNÉL JOBBAN VÁGYUNK.
Melegséget, bőséget, békességet, nyugalmat és Biztonságot.

-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Mégis tedd fel magadnak a kérdést, mert Rajtad kívül senki sem fog magadon segíteni:
KI AZ ÚR A HÁZNÁL?!

Kitől függ az én Boldogságom?
Hát nem magamtól??

-Hát brávó! Micsoda öröm, hogy erre rádöbbenhetsz.
Mert mennyivel jobb is ez így, mintha a személyes boldogságunk másoktól függene.

Közvetlenül NEM másoktól, nem a politikától, nem a vallási vezetődtől, nem a tanárodtól, a barátnődtől, a főnöködtől, az anyósodtól, az anyádtól, a szemét fúró kollégádtól vagy a gazdasági helyzettől /hadd riasztgassak a manapság Number 1 jelzővel: ''váálsááág'' ~-~húúúú~-~/ függ..!

Minden helyzetből akkor lépsz ki mikor akarsz. És ez Valóban ennyire egyszerű.

Mato /secretfalva egy lakója/ nem szerette azt, ahol élt, akik között, ahogyan --másra vágyott: Most egy tanyán él kb. 4 kutyával, farag, fest, zenél és még a szerelem is megtalálta. Pedig nem most múlt 20.

"dehát könnyen beszélsz, nem Téged rúgtak ki leépítés miatt" ;
"nem a Te édesanyád szorul folyamatos toleranciára a rossz természete és a betegsége miatt" ;
"ennél a helyzet azért bonyolultabb libuskám, hogy így leegyszerűsítsd"...
Hát Nem!!
Marhára nem bonyolultabb, csak elmenekültök a megoldás elől!!!

Nem Vagytok Otthon a házaitokban és a betörőt hibáztatjátok -pedig az tettével igazolja magát és Téged: arra született, hogy mint betörő, kirabolja az üresen hagyott házadat.

Nem kormányozzátok a Hajótokat, mert egyszerűbb a széljárásra panaszkodni, mint eldönteni végre, merre is akarunk menni.

Mindig van kifogás.
De _NEKED_ - jó lesz ez így?

Szeretettel írtam Nektek:
Dia
..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó..

HozzászólásokSzerintem ide illik

Beszélgetések Istennel, harmadik könyv:
"Keresd az alkalmat, hogy kapcsolatba lépj minden dolgok tökéletességével. Tudd, mindíg pontosan ott leszel, ahol lenned kell, annak érdekében, hogy pontosan azt tapasztald meg, amit választottál, mert azon munkálkodsz, hogy megteremtsd azt, Aki Valójában Vagy."Kedves Tünde!!

:-) Én is nagyon örülök Neked.
Jót mosolyogtam: "Nem csak rám néznek ezzel a "persze mondjad csak hülye gyerek" nézéssel."
Nagyon jó :DD
Hadd nézzenek. Fognak is még nézni. Sőt, már most is csak néznek.
És ez az, hogy ~csak~ néznek.

De lesz ez még másképp. Rendületlenül HISZEK egy új generációban, ami nem feltétlenül korban értendő. Hiszen az én generációmban -mindegy, hány évesek vannak is benne. Mi vagyunk a kulcsok, az útmutatók -és neeem, nem ilyen írásokkal. Az, hogy ide leírok egy-két dolgot nagyon kevés.
Lenne. Ha nem így élnék.
"Műveljük kertjeinket!" -mondta Rousseau, és tisztán emlékszem, ahogy már 15 éves koromban ott ültem a magyarórán, leírtam ezt a füzetembe, és a jelentést a Candide kapcsán : és pontosan tudtam HOGY EZ AZ. Én úgy élek, hogy nálam minden rendben legyen: a felesleges kacsok le legyenek vágva és virágozzanak a növényeim. És nem a szomszédot b.sz.g.t.m hogy átlóg az ága.
Ha mindenki a saját környezetében, életében rendet tart, jó felé megy nemcsak az ő és családja élete, hanem a falu, a megye, az ország. Hát ez az én politikám. /Lehet támadni. De ettől Te még nem leszel boldogabb./

És rátapintottál Tünde valamire :) Az írásomban egy részt, ami a mások által gondolható, ellenvetéseket tartalmazó idézőjeles beírásokkal kezdődik ("dehát neked könnyű" ésatöbbi) zárójelbe akartam tenni. Mert általában nem foglalkozom nagyon az ilyen zárójeles emberi kicsinyességekkel.
Zárójelbe akartam tenni, és fel is hívtam volna erre a figyelmet: hogy zárójelbe teszem, mert egy kis idő múlva a kérdést, ellenvetést feltevők saját maguk is már csak zárójelbe tennék ezeket a mondatokat. És ez így van. :)
Ámen
Dia
..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó..Drága Ery,

A lendület volt a kulcsszó nálad. :)
Szinte látlak ilyenkor -a kis cinkos mosolyt az arcodon, ahogy mindent elsimítasz:)
Ölellek: Dia
..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó..Szia Fóki!

S2
A La Marseillaise szövege jutott eszembe arról, amit írtál "... Előre, ország népe, harcra, Ma Diadal vár, hív hazád!" :D

"szent felindulás" ---valami ilyesmi, igen. Te tudod, mert magad előtt látod -egyrészt magadat, másrészt engem-, ahogy mindezeket Mosollyal és Meleget Árasztó Szemmel mesélem el annak, aki hallgatni szeretné.
Köszönlek:
/nemisolyankemény-/Dió :P
..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó..Kedves Origami,

Soha nem tudnék élősködni senkin.
Aki akar, megtalál; de nem vagyok pszichológus/pszichiáter sem. A saját életemmel szeretnék elsősorban törődni. És bár az ironikusat jobban, mint a cinikusat, de szeretem és értem a humort.
És?
És Mindig a Tanítvány választja a Mestert. :-)
Szeretettel:
Dia
..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó..Drága simsam,

rátapintottál a lényegre, életem egyik alapfeladatára. Ezért a jelző.
--Türelmet tanulni és gyakorolni.--
És bár nincs könnyű dolgom, mert Mindig hamar megtanulom a leckét, és lábra állok több tudással;
mert Ikrek lényem száguld sokszor a levegőben;
mert érzem az igazságot és életemmel maradéktalanul igazolom;
mert fiatal tüzem és szenvedélyem fényt adó.

De perzsel is, jól tudom; sőt van, mikor égethet.
Mindazonáltal, hogy azt gondolom, a "sírj a vállamon"-érzés hosszú távon nem segít, és ez az igazi őszinteség; Ígérem, hogy óvatos leszek a tűzzel.

És hittel hiszek a "képzelt" emberekben rejlő, fénylő Csodában. Életre hívni azt viszont csak Ők tudják.
Köszönettel és szeretettel:
Dia
..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó..Mennyire igaz :D

Tényleg nagyon sokat számít hogy mit gondolsz magadról , és mennyire tudod írányítani az életed .
Szerintem is nagyon fontos hogy bizzunk magunkban és ne a külső körülményeket okoljuk a miatt amilyenek vagyunk .
Élvezni kel az életet még akkor is ha néha nem jönnek össze dolgok úgy ahogy mi szeretnénk.
Az élet csodálatos dolgai adnak reményt hogy nem szabad feladni és mindig csak előre nézzünk.

Köszönöm szépen az írásodat. :))))
Minden nap tanulok valami újat .
Legyen örömteli napod!!!!Drága Juditmama!

Figyeld is mindig a lépéseimet; jó érzés a kedves anyai, meleg tekintet érzése a tollat tartó kezem -és a szeretetet, életet tanuló szívem- felett.
(())
..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó..Megkaptuk:))))

Ezt amolyan "Diásan" megkaptuk!!!!!

Köszönet és hála érte:)))))

"A mély barátság olyan, mint a szívárvány! Ha a boldogság és könny megfelelő arányban vegyül, az eredmény egy színes híd lesz két szív között:)))"
Evelyn:)Végre!

Csodálatos vagy és nem cinikus. Bár lehet ez nézőpont kérdése. Nekem felvidult a lelkem attól, amit írtál. Úgy látom, hogy ebben a világban "tenni a semmit", felvállalni azt, hogy legyen meg a Te akaratod, nem divat. Rossz szemmel nézik, és megtámadnak. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy mától ne kelljünk ki az ágyból csak várjuk a "lehetőséget", hanem igen is éljünk magunkért. Ez meg önző dolog. De hiszen ha nekem jó, akkor neked is. Ez az egység! Tartsuk be a szabályokat, ne ártsunk és legyünk boldogok életünk minden percében. Problémagyártásban úgyis csodálatosak vagyunk, és közben nem vesszük észre, hogy elment az egész élet mellettünk és semmit nem élveztünk belőle. Én imádtam a kifogásokat keresni, mit és miért nem lehet megcsinálni. Egy ideig ez is jó móka, mert most már elkapom magam. Ej te már megint kibúvót keresel. Szedd már végre össze magad! Szeress! Mióta jobban szeretem maga tudom, hogy jó minden úgy, ahogy van. Ha valami nem tetszik, akkor pedig megnézem miért és nem vagyok rest kilépni, változtatni. Lehet, hogy kényelmetlen, de a többi ember csak az eredményeket látja. A küzdelmet, a vért, a verejtéket, a félelmeket viszont nekem kell egyedül átélni, megélni. És ezért kimondottan hálás vagyok. Aztán persze jönnek és kijelentik "Neked könnyű...............!" És tudjátok mi ilyenkor a válaszom? Igen, igazatok van. Nekem könnyű! Mert nem megideologizálom az életemet a spiritualitással, hanem arra használom, amire kaptuk. JOBBÁ TENNI AZ ÉLETEMET! Magamat, és a környezetemet.
Ezért mérhetetlenül boldog vagyok, hogy végre nem vagyok egyedül ezzel a nézetemmel. Nem csak rám néznek ezzel a "persze mondjad csak hülye gyerek" nézéssel. Mindeközben boldog vagyok, mert a mag el van vetve. A tudatalatti dolgozik, és figyeljétek meg, egyszer csak akik eddig elnnezték ezeket a nézeteket, a saját szájukból hallják majd viszont.

Köszönöm neked Dia!
Most pedig elrohanok dolgozni, mert nekem legalább van munkám. Hát igen, nekem könnyű!

Újra egy csodálatos nap!Drága Dia!

Én a változásban, változtatásban is az érzéseimre szoktam hagyatkozni.
Gondolkodom, csaponganak a gondolataim ide-oda, tervezgetek, latolgatom a lehetőségeimet, végiggondolom a vágyaimat, céljaimat és amikor jön az a fejtetőtől-lábujjig terjedő, zsibbadó érzés, akkor meg van! Ez Az! Ezt azt jelenti, ráéreztem.
És akkor következik a neheze, mert nem mindig van ínyemre a dolog, hisz annál kényelmesebb nem csinálni, meg jó így is ahogy van, stb. Játszom egy ideig a gondolattal, az érzés ott van, sőt egyre jobban ott van és akkor egyszer csak jön az elhatározás és beindulok.
Nos, ezek az igazi sikerélmények, mert a legkisebbtől is olyan lendületet vagyok képes kapni, ami elég is a végrehajtásához.
Aztán közben megint gondolkodom és egyik kis tett és siker szüli a másikat, harmadikat, ezt nagyon jó akkor, rögtön folytatni, kihasználni a lendületet, mert ez a saját teremtésem rám gyakorolt hatásának az öröme és lendülete.
Ezt juttatta eszembe az írások, ami nagyon jó kis írás, köszönöm DIA!:)))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryKöszi!

Tetszik ez a "szent felindulás", amivel írtad :) Nem árt néha megrázni egymás vállát. Bizony nekem is többször fel kell tennem a kérdést magamnak: "Atikám, mit változtatnál, hogy jobban érezd magad?" Aztán ha megvan a válasz, lépek. Ez mindig bevált. Persze leginkább akkor, amikor a "nagy semmi" állapotában tettem fel ezt a kérdést és nem kétségbeesésemben, felindultságomban stb. Amikor az ember elenged MINDENT akár a legnagyobb sz*r közepette is és elkapja a pillanatot, a MOST egyszerűségének pillanatát, akkor jó feltenni ezt a kérdést, mintegy kívülállóként. Olyankor a válasz is kívülről érkezik, persze mitőlünk magunktól, csak egy olyan nézőpontból, ahonnan sokkal jobb a rálátás a helyzetünkre. A "nagy semmi" állapota ugyanis a "nagy minden" állapota is egyben, amit egyre gyakrabban sikerül elkapnom, megélnem. Azaz egyszerű létezés és átértékelés a MOSTban. A mostban ugyanis nem léteznek problémák. A mostban csak a létezés létezik, a VAN van, a VAGYOK az egyetlen valóság. És amikor rájövök, hogy a szeretet (nem az a nyálas ömlengés, amit sokszor szeretetnek neveznek), ami az egyetlen létező valóság (minden más csak illúzió), akkor összerakom a dolgokat és látom, hogy ha a VAGYOK is az egyetlen létező valóság, akkor én magam, azaz a legigazabb lényem, Önvalóm azonos magával a Szeretettel. Ebből a "szent", unikális, egyetlen nézőpontból - ami a minden és a semmi nézőpontja egyben - tisztán látom, hogy minden értem van, tehát máris a legjobb döntést tudom meghozni.
Dalolj csak, Diácska, hiszen a Dia-dal, az maga a diadal :)
-Fóki- :)
A lehetőség egy ajtó. Senki sem nyitja ki helyetted.Igen, az vagyok. És? :-)Origami!

Cinikus vagy!
:)Főleg akkor, ha majd két év múlva ő is szerencsétlen ...

embereken élősködik majd.
Adja az Isten, hogy ne így legyen, ebben a társaságban.köszönöm

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."Hűha! Bennem is

Hűha!
Bennem is megfogalmazódtak már ezek a gondolatok, legalább ilyen indulatosan.
De aztán rájöttem, hogy magamból indulok ki. Sok a düh bennem.
Hol a csoda? Észrevetted? Ott van valahol, ezekben a "képzelt" emberekben is.
Több türelem, még akkor is ha írásod maga egy csoda.
Ha mindegyik 21 éves ilyen, meglesz a kritikus tömeg! ;)Drága Dia!

Mindíg rácsodálkozom az írásaidra, pedig már megszokhattam volna.
Egy szemtelenül fiatal - még csak 21 éves - ember ilyen bölcs gondolatokkal rendelkezzen??!!
Hihetetlen! Pedig ez a valóság. És én boldogan tanulok Tőled 54 évesen!
Köszönöm ezt az írásodat is, nagy élvezettel és ámulattal olvastam!
Szeretettel: Juditmamád

"CSak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."Kedves szépnevűek! :)

Örülök, ha hasznos volt és adhattam!
Szívesen mindig máskor is! (())
Dia
..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó..Kedves Csillagokkal Álmodó!

Nagyon tetszik amit írtál, és nagyon hasznos! :)))

lollipopFantasztikus

Fantasztikus írás.Köszönöm neked.Sokat tanulhatok tőled,pedig én próbálok nem kifogást hanem megoldást keresni.Most is épp a szemétkupacomon ülök és próbálom kihozni belőle amit lehet.Mindenesetre sok erőt adtál.Köszönet érte még egyszer!
Geisha