Anyukám....

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek mert már végképp nem tudom hogy mit tegyek.Máshoz nem tudok fordulni mert az ők sem tudnak segíteni.
Szóval tavaly novemberben az édesanyámmal elköltöztünk apukámtól egy albérletbe.Mondván hogy így sokkal nyugisabb lesz az életünk,mert anyám kikészült idegileg(kétszer csinált öngyilkosságot).Apa nem ivott,nem bántott minket soha,de egyszer kétszer lelkileg megbántotta anyát.Ezért anyámnál elmúlt a szerelem,szeretet.
Azt még tudni kell hogy nekem anyummal kivételesen jó volt a kapcsolatom,ő volt egyben a legjobb barátnőm is.
Szóval eljöttünk,jó is volt egy darabig,de aztán megismerkedett egy "férfival"(én nem nevezném annak)az interneten és azóta minden elromlott.Ez a férfi lelkileg nagyon bántja sokszor sértegeti,beszólogat neki,egyáltalán nem úgy viselkedik mint egy társ.....Soha nem öleli meg anyámat,soha nem puszilja meg,meg úgy egyáltalán úgy beszél vele mint a kapcarongyával,nem veszi emberszámba többször le k*vázta.Undorító amit művel vele,ráadásul engem is utál de nem tudom miért.Engem konkrétan élősködőnek titulált(mert még tanulok és nem keresek pénzt).Minden héten van valami ürügye hogy kidobja anyámat.Hol miattam,hol anyám miatt,hol azért mert szimplán rossz kedve van.Anyám meg visszakönyörgi magát mert ő "szereti"(holott szerintem csak társfüggő én nem akar egyedül lenni)Hétvégére kibékülnek,itt van nálunk a hapsi és hét elején megint kidobja anyámat,anyám könyörög neki és minden kezdődik előlről.Egyáltalán nem érdekli hogy mi van anyámmal,csak azért jön hozzánk mert tudja hogy anyám lesi minden kívánságát és ezt kihasználja.Ráadásul 10 évvel fiatalabb anyámnál,még azt is megkockáztatom hogy folyamatosan más nőkkel is van.Ez így megy lassan négy hónapja.Anyám totálisan ki van már készülve fogyott vagy 20 kilót,kivannak az idegei emiatt az ember miatt.És pontosan tudja hogy nem jó ez így neki,és változtatnia kéne mert csak egy helyben toporog és még sincs ereje hozzá.Ismeri a Titkot,próbálja is alkalmazni,de nem sok sikerrel,tudja hogy csak ő maga tud változtatni ezen,mégsem teszi.Inkább iszik,bagózik,elzárkózik mindenki elől.A bátyjától elfordult(akit azelőtt imádott),az anyjától is és tőlem is.Velem is csak mindig a vita van,hogy én miért nem hagyom békén.Rongyosra beszéltem már a számat hogy szakítsa meg vele a kapcsolatot,hogy hagyja békén.Nem tudok már mit tenni,ezért fordultam ide.Ráadásul nekem most rendben van az életem,vidám és boldog vagyok,de ha anyámmal vagyok leszívja az energiáimat,nem bírom már elviselni.Csalódtam benne mert nem állt ki mellettem,és nem veszi figyelembe hogy kikészülök miatta.Nem értem miért nem tudja elhatározni hogy rendbe rakja az életét,miért jó neki ha megalázza ez az ember,ha úgy beszél vele mint a kutyával.Mindenki mondja neki hogy ne csinálja ezt,mert nem jó ez az ember.Nagynéném aki nagyon sokat foglalkozik az ezotériával,és érzékeny az ilyen dolgokra konkrétan nem tudott vele egy szobában maradni mert rossz érzése volt vele kapcsolatban.Mindenki az égvilágon le akarja beszélni róla,de ő ezt úgy fogja fel hogy mindenki bántja.Holott csak védeni akarjuk,hogy ne süllyedjen ennél is lejjebb.
Kérlek segítsetek,hogy hogy tudnám felnyitni a szemét,hogy végre a talpára álljon,és tényleg boldog legyen,mert ő maga mondta hogy tönkreteszi ez az ember,és nem boldog vele.
Bocsánat ha hosszúra sikeredett a történet,de igyekeztem minden fontos részletet leírni,még sok mindent ki is hagytam.

HozzászólásokVigyázat kedveseim, itélkezni könnyű, ám nem célravezető!

Kedves Beliveinme, kitörik az ujjam nevedtől:) hihi, az életed várt és váratlan módon gazdagít. Ez is egy kegy, melyet, érzem fitala vagy, tán egy kissé "magasnak" fog fülednek, és tapasztalatlan elmédnek hangzani, mégis megkockáztatom, hogy elmondjam, mert minden szó egyben egy-egy magocska is, és nem tudhatod melyik, mitől és milyen fajta növénnyé növi ki magát.... tehát, ezt a helyzetet édesanyuddal, megkell élned fejlődésed szempontjából. Kész.

Az, ami miatt, azt a jövő dönti majd el. Fogadd el. Szeresd. Nagyon.

Teljesen mindegy milyen most ő, Érezd! Érzed?

Légy teljesen nyugodt életedet illetően, mi segítünk elviselned azt ami nehéz, gyere gyakran!
És mi adunk ahhoz erőt, hogy megmaradj EMBERNEK.

Magam is hasonló nehéz sorsban nevelkedtem. Az édesanya mellettem, akinek ugye engemet kellett volna felnevelnie szeretettel, megnehezítette alkoholizálásával családunk életét, és apu halála után meg végképpen kifordult magából, vadidegen jött-ment férfiakkal osztotta ágyát, akik aztán amikor éjszaka kivitte őket a szükség, már nem az anyu ágyába, hanem mellém akartak bebújni......... brrrr! A hideglelés mellett ma már a megbocsátás nemes érzése s társul, anyu felé. A férfiak mellékszereplők voltak.drága Mama!

Sajnálom, hogy szenvedni látlak. És azt is sajnálom, hogy ez az egész dolog megnehezíti kettőnk kapcsolatát. Bocsáss meg nekem, nem akarlak bántani! Bocsáss meg, hogy értetlenkedem a te életeddel kapcsolatban! Bocsáss meg, hogy nem tudom, nem értem, mi a jó neked! Tudod, én nagyon szeretlek. És rájöttem, hogy ez a szeretet sokkal fontosabb, mint hogy értsem, mit miért teszel. És szeretném, ha azt is tudnád, hogy bármi történjen, bármit teszel, én akkor is szeretlek. Akkor is, ha nevetünk, akkor is ha sírunk. Te vagy az anyám, és én a lányod vagyok.
Köszönöm, hogy te vagy az anyám.Kedves beliveinme!

Amikor anyukád úgy érzi,hogy mindenki bántja,akkor igaza is van.Ha nem tartják tiszteletben az ő döntését,még akkor is ha szerintetek ez neki nem jó,akkor ezzel bántják.Megértem,hogy nehéz tétlenül nézni egy szeretted szenvedését,de ez az ő élete.Azt írod: "nem veszi figyelembe,hogy kikészülök miatta".Akkor most miattad hagyja ott,hogy ne készülj ki,vagy azért mert neki ez a jó?Tudod van egy mondás:"A pokol kapuja is jó szándékkal van kikövezve."Elhiszem,hogy te jót akarsz,de erőszakkal nem tehetsz jót senkivel.Ahhoz neki is akarni kell.Itt most ebben a történetben mindenki sajnál téged,hogy milyen rossz elviselned ezt a helyzetet és ez így is van...de lépj egy kicsit hátra és tekints úgy anyukádra,mint egy önálló létező,akinek saját útja van,saját szándékai,ok-okozatai,amik nem mindig úgy alakulnak,ahogy te szeretnéd.Épp elegen vannak,akik nem tisztelik őt és meg akarják neki mondani,hogy legyen boldog.Te is ezt akarod?Találkozz úgy anyukáddal,hogy a párja ne legyen ott.Próbálj neki abban segíteni,hogy jobb legyen az önbecsülése.Ugyanis ezt a kiszolgáltatott szerepet azért vállalta be,mert nem becsüli,nem tiszteli saját magát.Azt neked kell tudni,hogy ebben hogy tudsz segíteni.De az ezen való igyekezeted legalább egy időre eltereli a figyelmedet arról,hogy azt akard neki,amit ő nem akar és nem fogod "rongyosra beszélni a szádat",mert az már kiderült,hogy ez nem működik.Egyébként meg itt nem egy több éve tartó dologról van szó.Ha jól értettem 4 hónapja vannak együtt.Lehet,hogy nemsokára ő is rájön,hogy ez neki nem jó.A sok "ellenzéki" ismerőse csak arra jó,hogy ő is "ellenzékbe" vonuljon és csak azért is azt csinálja,amiről le akarják beszélni.Kedves beliveinme !

Sokan keresnek megoldást ilyen olyan magánéleti , kapcsolati , szülő-gyermek , és még ki tudja mennyi számtalan megoldandó feladat ! Szeretném kihangsúlyozni megoldandó feladat !!---- lehetséges nem neked , hanem édesanyádnak ! Azt hiszem sokaknak meg kell járnunk a poklok poklát ahhoz , hogy felismerést , és rálátást tanúsítsunk eddigi életünkkel kapcsolatban ! Értem és hiszem hogy szereted édesanyádat , boldog lehetsz hiszen többek közt neked van lehetőséged együtt lenni vele , de van akinek már nincs ! Nem lehet és nem is szabad tanácsolni semmit , vagy majd én megmondom nektek mi a jó címmel elfogadni bárki véleményét , hiszen nem az én utam , nem a te utad az édesanyád sorsa és élete sem .Persze hatással van rád , mint mindenki mindenkire , --------ha hagyod , hogy hatással legyen ! Egyszerű példa , amikor kilépek reggel az utcára és esik az eső , a szomszéd megállít és kérdi , most mondjam meg milyen ez a fránya idő -------visszakérdezek már akinek rossz és fránya !!!!!!!nekem minden nap szép !!!!!! Nos ezzel csak annyit szerettem volna mondani , nem kell hogy befolyásoljon téged ez a férfi , de kétségtelen ha nem akarsz egy társaságban lenni vele ne tedd ! Tanítsd őket te magad ha szeretnéd ! Hogyan egyszerűen csak légy az aki vagy , légy boldog , örülj mindennek , tudod mint 5 évesen az első csattogós lepkédnek :)))))))))))) Nos ez lehet beválik , nem tudhatom !Téged is megbánt szóval ??? --------- ne legyen rád hatással , teljesen mindegy mit mond , ne találjon a negatív gondolata célt nálad ,----------azonnal pattanjon le rólad , képzeld el hogy a szó amit neked mond úgy elsuhan melletted hogy nem is veszed észre ! -------- Mind ezek mellett , légy kedves , mosolygós , vidám érezze hogy nincs hatással rád semmi de semmi ! Nem szokásom tanácsokat osztogatni , most valahogyan elértek hozzám szavaid ! A szerelem elmúlik az olyan elmúlós ha hagyjuk, a szeretet nem tud mert édesanyád is tudja szíve legmélyén mit kellene tennie , de nincs bátorsága hozzá ! Általában a szülők nem adnak lehetőséget a gyermekeik véleményeinek megvitatására mert , mivel idősebbek és hosszabb ideje itt élnek a földön ők biztosan jobban tudják alapon --------------ez nem így van szerintem ! NE szavakkal segíts neki láthatod minden és mindenki aki szóval segít ellenségkép ként kezelendő -----mutasd meg neki te , hiszen ti ismeritek egymást a legjobban :))))))))
Igazából senki sem segíthet neked , nektek csakis saját magatok akik ki tudja miért ezt a szerepet választottátok , ha nem tettszik miért nem választatok másikat ????? És akkor most ugye jönnek majd a kifogások nyafogások ----------mert ez kell, meg az kell , és mi lesz ha,,,,, és mi lesz ha nem , juj és miből élünk meg stb stb stb ---------- Mit is szeretnél te valójában ?????????????
Azt hogy boldogok legyetek ???? vagy azt hogy ne legyetek ??? Édesanyád mit szeretne ??? --------ezt csak ő tudja ! Sokat menjetek el a természetbe feltöltődni , kirándulni :))))
Mindenki azt kap az élettől amit ad :)))))))))))) Ne hidd el egy szavamat sem , és ne is fogadd meg azokat ! Érezd át , hidd el magadnak tapasztald meg segíts magadon , :)) Szeretettel gondolok rátok Merkaba :))))))))))))))Ölellek benneteket:(

Igen ezt nem értem én se,ráadásul apám meg most annyira szereti,fut utánna...Sajnos nem tudok beszélni vele,mert mint mondtam engem utál.Csak kerülgetjük egymást,de nem beszélgetünk.Nagyon agresszív,erős nyugtatókat szed,és masszív alkoholista...ritka mikor józan.Kicsit azért tartok tőle ezért nem merek beszélni vele.....hiába hogy ő azt mondja hogy nem ütne meg nőt,de nagyon hirtelen haragú....huhh

Apádat azért kidobta mert egyszer-kétszer megbántotta,ezt a srácot meg Isteníti?
Hát,neked kell erőd legyen,nagyon sok.Lehet hogy hosszú út áll előtted,de légy kitartó a célodhoz!A pasival nem tudsz beszélni hogy lépjen ki Édesanyád életéből?
Fel a fejjel..légy nagyon erős és folytasd amit elkezdtél..beszélj!!