Anyut rajtakaptam: olvassa Dr. Joseph Murphyt!

vega salátaMár többször okozott nekem meglepetéseket, ám ez a tegnap esti akciója nem volt semmi! Először is üröm az örömben, hogy nem bírja felfogni, NEM ESZEK HÚST! Ahogy telik az idő, egyre inkább nem bírom még a látványát sem! Hát nem becsempészte az ebédembe a csirkemellet? Azt mondta, rántott sajtot nekem. Már mikor félig megettem mert én is annyira figyelek :) akkor vettem észre, hogy ez a henger nem csak sajtból van. Jól összevesztünk! NEM BÍROM A HÚST! Tudom, hogy ő nem akar nekem rosszat! Azt hiszi, ha valaki nem eszik húst, éhen fog halni. De ez nem igaz! Én A-s vércsoportú vagyok, tehát zöldségevő, ő viszont 0-ás, neki jó a hús. Én viszont beteg vagyok tőle és egyre inkább nem fér össze az értékrendemmel sem az állatok lemészárlása azért, hogy én jól lakjak.

Az erőszakmentesség számomra egyenlő a vegetáriánus étrenddel is!

Ám este látom, olvas. A könyv címe Az elme csodája. Írta: Dr. Joseph Murphy.
Mondom anyunak, mióta olvasol TE ilyen könyveket?
-Tudod, megláttam az ágyad mellett, és gondoltam, belenézek. Képzeld! Arról szól a könyv, amit tőled szoktam mindig hallani!
(Tavaly ősszel olvasta el saját magától a Titkot, amit Rhonda Byrne írt, azóta nem panaszkodik és sokkal pozitívabb az életfelfogása!)

-Miről is? -kérdeztem, mert szerettem volna pontosan érteni, mire gondol, de közben örömmel konstatáltam, hogy ezek szerint eljut hozzá, miről is szoktam beszélni...
-Hát hogy nem szabad arról beszélni, amit nem akarunk, és érezzük jól magunkat!
-Csak nem? -kérdeztem és már nevettem is!

A könyv első fejezetének címe: Mindig érezd magad jól!

Ismerős ez a mondat? Igen, nekünk, teremtőtársaknak az! Ám az én 66 éves édesanyámnak, aki végig panaszkodta, szidta, félte az egész életét, neki újdonság.
Mivel maga is rákbeteg volt, - 11 évvel ezelőtt 6 hónapot adtak neki, de hála az aloe verának, ma is él és virul és már tünetmentes- nagyon megfogta őt Dr. Joseph Murphy könyve. Van benne egy olyan rész, aminek az a címe: A rák egyszerűen eltűnt.
-Képzeld, ahogy olvastam a könyvet, hirtelen azt vettem észre, hogy már nem fáj a lábam. Eddig pokolian fájt!
-Tudom, anya. Eddig arra koncentráltál, hogy fájjon. -mondtam neki, és nagy megkönnyebbüléssel vettem tudomásul, anyám fejlődik, és változik -VÉGRE!

Most az 52.oldalnál tart, már könyvjelzője is van! Az ima erejéről olvas éppen. Furcsa ez nekem, hiszen ő akkora katólikus, mint egy ház! Bár templomba évente egyszer, ha elmegy, de régebben nagyon ki volt rám akadva, amikor arról beszéltem neki, Isten nem a templomban van, hanem a szívünkben! Ő nem értette, én hogy lehetek ilyen eretnek, én meg azt nem értettem, hogy ő járt hittanra, és volt első áldozó,- engem elfelejtettek elvinni - akkor miért nem tudja, hogy Isten a szívekben lakik? Hiszen Jézus is megmondta:- Ne kőből építsetek templomot, hanem a szívetekben!

Szóval, eljutottunk odáig, hogy megtanul édesanyám imádkozni 66 évesen, Dr.Joseph Murphy könyvéből. Megtanulja azt, hogy minden ima eljut a Teremtőhöz, és meghallgatásra talál! Semmilyen egyházra, felekezetre nincs ehhez szükség!

HISZEN ISTEN, VAGY ENERGIA, VAGY VÉGTELEN INTELLIGENCIA, VAGY VÉGTELEN FORRÁS, VÉGTELEN SZERETET, VAGY NEVEZZÜK AKÁRMINEK IS A VILÁGON, A SZÍVÜNKBEN LAKIK!

Egy szép tanítás erről a témáról:

HozzászólásokCsillus drága:)

A cím alapján egyből gondoltam,hogy te lehetsz.És lááám:)))))
Azért nem semmi egy anyukád van.Az se semmi,ahogyan írsz róla,kettőtökről.
Nagyon nagyon örülök neki,nektek!

Ölelés:)))

Ja,és jut és jut eszembe.Olyan szépen leírtad.
Köszönöm:)Bőven van történet! :)))

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell *Csilla!

Fantasztikusan jó ez az írásod, végignevettem az egészet. Anyukád nagyon jó fej lehet. Már akkor is nagyon élveztem a közös történeteiteket, amikor ötihatin mesélted. Remélem még sok hasonlóval megörvendeztetsz minket. Köszönöm!
KrisztiTanuld meg elfogadni, és tiszteletben tartani más akaratát!

Angelgirl

Az a helyzet, hogy ezt a címet, most magamnak is írtam, /emlékeztetőül:)/ mert nagyon nehéz bár, de kénytelenek vagyunk elfogadni és tiszteletben tartani mások döntéseit! Még akkor is, ha tudjuk, hogy pont Ő lenne az, akinek nagyon nagy szüksége lenne a TITOK-ra!
Ilyen az én nővérkém is, aki épp Londonba készült, és mivel nem repült még soha, nagyon félt tőle!
Olyannyira gerjesztette magában ezt az érzést, hogy már a TV-t is épp akkor kapcsolta be, mikor egy pilóta túszul ejtéséről, vagy éppen egy gép lezuhanásáról számolt be a híradó!
Mondtam neki, hogy ne csinálja, lazítson, ne féljen nem lesz semmi baj.../tényleg féltem, hogy olyannyira bepánikol, hogy végül történik majd valami!!!/
Gondoltam pont most jött el az idő, hogy megváltoztassa gondolatait, és ezáltal az érzéseit....Jó irányba....:)
Szóval, odadtam neki a TITKOT, DVD-én, szinkronizálva, meg minden....

A nehezítő körülmény a férje volt szerintem, mert mint kiderült az első 10 perc után kivette a filmet....

Tajtékzodtam a dühtől...Persze csak magamban, csöndben....Nem értettem....Nem AKARTAM megérteni!!! Pont Ő, pont neki lenne rá szüksége, pont MOST!!!! Miért nem érzi ezt ő??? És egyáltalán, miért vesz ki valaki egy filmet 10 perc után, amit ráadásul a huga /nem egy idegen/ ajánl neki???

Csak a férjét hibáztattam....A nővérem nem ilyen, gondoltam....

A szomorú igazság az, hogy Ő még nem ért meg erre! Nem érezte, sőt.....ellenszenvet váltottam ki, hogy ilyen "hülyeséggel" akarom tömni a fejét, s megmagyarázni, mit és hogyan kéne tennie!!!

A vicc az egészben, hogy Ő bár nem tudatosan, de ösztönösen a TITOK szerint él...Kitalál valamit, elképzeli, és aztán megvalósítja!!! Bármit, bármikor, bármiről is legyen szó!!!!

Ezért gondoltam, hogy talán jobban meg is fogja érteni....

Azóta már vissza is jöttek Angliából, nem volt semmi zűr, se oda se visszafelé, Hál' Istennek!!!:))))

Mára már odáig jutottunk, hogy tegnap felmentem hozzá és lelkesen mesélte, hogy "X" magazinban olvasott egy magyar énekesről, aki megnézte a TITKOT, és mindent úgy tett, ahogy az írva vagyon /folyószámlájára az összeg után vagy 3 db 0-át tett, viccből/ és 3 hét után meglepő módon, "valahonnan" váratlan bevételük keletkezett!!!:))))

A lényeg, amiért ezt leírtam, hogy nekem is úgy kellett volna hatnom a nővéremre, ahogy fentebb olvastam valaki hozzászólásában, mi szerint inkább figyelmen kívűl kellett volna hagynom, sőt nem szabadott volna engednem, hogy megnézhesse a filmet, mondván nem neki való, így kelteni fel az érdeklődését....:) De semmiképpen sem erőszakosan, hogy; -Nézd meg, neked erre van szükséged! Meg kell nézned!!!

De én azt mondom, ami késik, nem múlik....:)

Már várom a pillanatot, h mikor fogja elkérni a filmet, hogy megnézhesse, immár egyedül, saját akaratából...:)Drága Ágicám! :))) Igen, csak még sokáig bosszantson engem!

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell *Drága Heidi!

Az enyém azért kezdte olvasni a Titkot, mert kifejezetten le akartam beszélni róla!
-"Ez téged úgy se érdekel anya!Ez nem neked való!"
-Miért nem? Annyit beszélsz róla azon a gépen! Miért ne olvashatnám én is el?"

Felfedeztem tök véletlenül egy remek módszert, hogyan kell egy érdektelen ember figyelmét felkelteni valami iránt is! :)))
Azóta már tudatosan alkalmazom! :)))

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell *Drága Ery!

Hát bizony, vannak fennforgások, de mostmár egyre jobban összecsiszolódunk, mióta 5 éve újra együtt élünk. Esküszöm, eddig még vele a legjobb az összes eddigi párkapcsolatom közül! :)))

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell *Csillusom....

Végig mosolyogtam irásodon. A Te Drága Anyukád, kész csoda. Örülök, hogy megosztottad velünk.
Szeretettel puszilgat : ágicaKedves Csilla!

Gratulálok Anyukádhoz!" nagyon ki volt rám akadva, amikor arról beszéltem neki, Isten nem a templomban van, hanem a szívünkben! Ő nem értette, én hogy lehetek ilyen eretnek, én meg azt nem értettem, hogy ő járt hittanra, és volt első áldozó,- engem elfelejtettek elvinni - akkor miért nem tudja, hogy Isten a szívekben lakik? Hiszen Jézus is megmondta:- Ne kőből építsetek templomot, hanem a szívetekben" Ez a rész nagyon ismerős nekem! Szinte ugyanez a helyzet anyukámmal! Ő is "akkora katolikus, mint egy ház", annyi különbséggel, hogy engem is erre "próbált " nevelni, és ő még túlzásba is viszi a templomba járást. És hiába mondom neki, hogy nem az számít, mennyit jár a templomba (én 2 éve nem voltam-amióta elolvastam a Beszélgetések Istennel c. könyveket), ezért egyszer pogánynak tart, egyszer buddhistának, máskor meg azt kérdezi, egyáltalán milyen vallás szerint élek én?!
Én is állandóan magyarázok neki, a titokról, sőt, arra is rávettem, hogy nézze meg a filmet,ami már nagy szó, meghallgatta a hozzá fűzött magyarázataimat, aztán röhögött egyet, és minden úgy van , mint azelőtt. De nagyon szeretném, ha megértené, tényleg mennyire fontos ez az egész dolog! Hisz ő is beteg, és állandóan csak a betegségeire, és a fájdalmaira koncentrál!
Remélem egy nap majd én is azon kapom, hogy a könyvemet olvassa!:))Tudod Csilla, mindez nagyon csodás dolog!

Végig mosolyogtam az írásod, mert szerintem nagyon aranyos az Anyukád, eszembe jutott az egyik Nagymamám! Ő is mindenre nyitott volt és fáradtságot nem ismerve, újabb és újabb örömöket szerzett szeretteinek. 86 évesen feljött Pestre (Komádiból). Kérte, hogy menjek el vele vásárolni a városba Papának nadrágot. Elmentünk, a tömegbe jött mögöttem, ha kicsit gyorsabban mentem, Ő húzott utánam és bíztatott, hogy menjél nyugodtan, tudok én jönni utánad. Ez volt az egyik, amire emlékezek, a másik pedig az, hogy otthon nagyon jóízűen evett. Anyu figyelmeztette, hogy nehogy baj legyen az epéjével. Erre Ő: - Tudod lányom, ahol én jól érzem magam, ott ehetek bármit, nincs baj az epémmel! És amikor jóllakott, elkérte az étel receptjét, mert Ő 86 évesen sem volt rest tanulni tőlem, az unokájától.
Gratulálok Édesanyádhoz és köszönöm az élményt!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery