Átalakulás

Átalakulásom 4. napja....haladok! Érzem magamon, hogy másfajta rezgéseket adok le...bizonyára akik ezeket a sorokat olvassák, magyarázat nélkül is megértik, mire gondolok. Tornával, hajfestéssel kezdtem, aztán zuhany, egy kis smink. Kicsinyem mellettem, és tűrte, mintha érezné, hogy neki is jobb lesz, ha én jóban vagyok magammal. És nem sportgatyát vettem végre magamra, hanem normális göncöt, még akkor is, ha "csak" a fiacskámmal vagyok itthon. Elvégre nem vagyok én "halálra" ítélve és igenis legyen szép és igényes anyukája. :)
Volt egy kis malőr a mobilnetemmel, mert tegnap sikeresen eltörtem az USB-t. Lelkileg külön fel kellett készülnöm a szervizeléssel járó ügyintézésre, mert egy olyan antipatikus és savanyú fickó volt utolsó alkalommal is a pult mögött, hogy kedvem lett volna megkérdezni tőle, hogy ha utálja az embereket, miért nem dolgozik majomházban. Eldöntöttem, hogy ha ma is ott lesz, így kezdem: "Jó napot kívánok, ismét Önhöz jöttem, mert olyan kedves volt velem legutoljára is és gondoltam, most is szívesen segít." :) Szinte előttem volt a döbbent sápadt arca. Amikor beléptem az üzletbe, nem láttam kedvencemet. Helyette egy egész jóképűnek mondható fiatal férfi segített. Aztán hirtelen ott termett mégegy. És megoldották a problémámat pikk-pakk. Mosolyogva. Még e-mail címet is kaptam :)))
Ezután egy jóképűnek mondható férfi 27 évesnek nézett, pedig 34 vagyok és azt kérdezte, hol hagytam ezt a 7 évet? mert akárhol is hagytam, hagyjam ott, mert nagyon fiatalnak látszom :))) Ez nagyon feldobott és az jutott eszembe, hogy ha a múlt héten látott volna, akkor is ezt mondta volna, vagy észre sem vett volna??? Szerintem az utóbbi. Ki vett volna észre hatalmas síkabátban, farmerban és bakancsban, összekuszált hajjal, smink nélkül? Úgy érzem, szép lassan, de újra kezdek "ragyogni", pedig csak 4 napja és ennyit számít...
Új terveim is vannak....most piackutatok ;) De érzem, menni fog, amit szeretnék és ez szintén energiát ad.

Nem adom fel, drukkoljatok :)

Címkék:

HozzászólásokSzia!

Tetszenek az írásaid hasonló cipőben járunk hasonló adottságokkal.Remélem sikerül a változás.Adjuk önmagunkat...

Szerintem is elég csak egy kis sejtelmes smink,semmi tulzás,mert elöbb-utobb ugyis lehull a lepel...
Adjuk csak önmagunkat,olyannak amilyenek vagyunk,igy szeressenek, ilyennek,kisebb-nagyobb hibáinkkal együtt....
Nem álcázhatjuk állandoan magunkat,nem bujhatunk maszk mögé....
Az az igazi elismerés,ha önmagunkért szeretnek,olyannak amilyenek vagyunk...

Még valami:a szépség legjobb receptje:a BOLDOGSÁG,ELÉGEDETTSÉG,ÉLETÖRÖM.Kedves Gattina, Ragyogás és Mindenki!

A sminkhez annyit, hogy én voltam már pasinak is sminkelve. :))) Na az nagyon vicces volt! :D Azt hiszem elég is volt egész életemre ennyit pasinak lenni.
A vicces az, hogy (mivel tanultam sminkelni, meg hát maszkoltak már párszor engem is) én is mindig használok sminket. A nagy szerelmet mégis smink nélkül és fürdőruhában ismertem meg. Nem árulhattam zsákbamacskát. :) Szóval csak ezért mertem megpendíteni, hogy a smink főleg a lelkünket öltözteti, de valójában nem mindig kell. :)

Elnézést, hogy offolom a topikot. De Anikónak meg annyit írnék, hogy én tanítottam meg Anyut az "ilyen" dolgokra. De egyet ne felejts el: "a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve". Anyu azonnal nekiállt összevissza rendelni nekem... Hát nem mondanám, hogy nagyon sikeresek lettek, pedig ő is csak azt szerette volna, mint minden édesanya: boldogságot a gyermekének. A "kislányod" felnőtt, nem fizetheted meg helyette a tanuló pénzt, bármennyire is megtennéd szíveddel, lelkeddel. Csak szeresd és hagyd, ezzel sokkal többet segítesz, mint bármi mással! Ha szüksége van a segítségedre úgyis szól. :) Szerintem. (Egy teljesen fordított helyzetből nézve, de valahogy mégis hasonlóból.)

Mindenkinek a legeslegjobbakat kívánom! Sminkkel, anélkül, csak érezzétek nagyon jól magatokat! :)Nem egyszerű

Drága Ragyogás,

elképzelem, hogy ez rosszul esik Neked. de csak azt tudom Neked mondani, hogy ez már valóban az ő élete. Egyengetheted, amíg hagyja vagy indirekt módon. Te már észt, értelmet adtál neki, felnevelted. a saját életedre is gondolnod kell, még akkor is, ha anya vagy. Próbáld magad egy picit az ő szemével látni :)

Örülök, hogy megkönnyebbültél. És továbbra is jókedvűen!!! :)szia :)

Köszönöm az észrevételt :) Nem voltam elég világos talán...:) Természetesen egyetértek.

ha elolvasod újra a bejegyzésemet, a "VAKOLAT" típusú sminket én sem kultiválom. A smink nem is erre lett kitalálva, hanem arra, hogy hangsúlyozzuk az előnyt. (azt nem is írom, hogy palástoljuk a hátrányt, mert az előnyeink úgyis erősebbek :) )

Egyébként nagyon örülök, hogy egy férfi is hozzászól a témához, máskor is számítunk Rád :)

szép napot Neked :)Kedves Gattina :)

"a férfiak többsége a sminket nőiesnek tartja és jobban felfigyel rá. Talán igényességgel párosítja."

Valami ilyesmi, de a JÓ sminket.. ami csak úgy sejtelmesen megjelenik az arcon, ami szinte láthatatlan.

Ami messziről virít, az valami brutál lehangoló (szerintem).

Én pl. a kihúzott szemet még kultiválom, de a kékre vagy zöldre festett szemhéjat már nem.

A száj nem zavar ha ki van festve, de az arcpirosítót, főleg ha túl erős inkább nevetségesnek tartom, mint igényesnek.

Sok sikert mindenhez :)Gattina, Ritocska, drága Melinda.... :))))

Jó itt lenni.... Olvasni, írogatni, segít feldolgozni együttérzéseink tudata az aznapi történéseket:)
A fő az, hogy dolgozunk magunkon. Mindennap megkapjuk az aznapra való csomagocskánkat. És nekem a mai "negatívnak" mondható csomagom, a lányom adta. Elalszik minden reggel. Ébresztgetem őt fél 6-tól, fél 7 után is vagy 3-4 bemegyek hozzá, kávét viszek neki:) Ő az én kincsem, a 26 évével, és a szívem szakad meg a kozmikus fájdalomtól, hogy nem tudok neki segíteni: !!!! MERT NEM IGÉNYLI, ÉS NEM HAGYJA!!!!!
- Jaj anyu, nekem nem kellenek az ilyenek, mert, hogy mondja, nem tud este éjfél- fél 1-ig elaludni, és ugye reggel kialvatlan, és mondom, megtanítalak, hogyan tudj könnyen elaludni:) Őneki ilyenek, értitek, "ILYENEK" nem kellenek. Mondhatnám, de nem teszem, mert szeretet van bennem iránta, hogy akkor még szenvedjen.... fiatal korunkban már csak így reagálunk.
És sajnos, sok-sok vízmennyiségnek le kell a Dunán még folynia, és gyűrődhetik még a drágám "önszorgalomból", mivel a drága segítő jobbomat eltaszítja. Jó volt ezt kiírnom magamból, mert belül annyira, de annyira fááááááájt!!! Együttérzésemmel, szeretetemmel lettem kidobva. Mért tud ez ennyire fájni? Hiszen az ő élete? Mért érzem magam mégis felelősnek? Csak azért mert az édesanyja vagyok?
A napi tanításokban is megírtam, és érzem, máris 20kg-val könnyebben viselem a dolgokat:)))Szia Gattina!

Az ilyen írások is mint például a tied..,arra is ösztönzik a"halandó"embert,hogy soha,de soha ne adjuk fel az álmainkat,vágyainkat!Köszönöm neked.Szeretek itt lenni köztetek,olvasgatni írásaitokat..,nagyon sokszor feltöltődöm tőlük és tőletek..,és ha éppen rossz passzban vagyok akkor Ti itt mindannyian,a könyv(Titok)és könyvek mindig erőt adtok és azt,hogy ne adjam fel!!!S ha jó passzban vagyok akkor is nagy erőt adtok Ti is és minden ami számomra fontos pl:barátom,barátaim,szüleim,stb.
Csodás napokat kívánok és neked Gattina további sok sikert!!!!!!!!!Igen igen

én az önbizalom növelő hatására szavazok :) Viszont a férfiak többsége a sminket nőiesnek tartja és jobban felfigyel rá. Talán igényességgel párosítja.

A vakolat-típusú smink viszont számomra olyan embert takar, aki saját magától próbál elbújni. azok pedig nem mi vagyunk :)+1

Csajok! A smink számít, de nem minden! Hagy pufogtassak még egy közhelyet: a szépség belülről jön. Ezt a közhelyet, pedig azért lődözöm, mert némi festéktől nem lesztek szebbek, csak szebbnek érzitek magatokat, ez önbizalmat ad és erre figyelnek fel mások. Vagyis ugyanez megtehető smink nélkül is, pusztán egy kis belső önbizalom tuninggal. Szerintem. De lehet, hogy tévedek. :D Na jó abban az esetben tévedek, amikor annyi a festék, hogy arcot változtat a smink. :D:)

Mindannyian nagyon kedvesek vagytok és szuper, hogy támogattok még így is. Micsoda csapat. :)

Neked is a legjobbakat :)Milyen igaz..

Igen, ez így van, néha "lazulunk"....:) És persze, hogy olyankor jön velünk szemben a kamaszkori szerelmünk, és rögtön nem bánja, hogy nem minket választott :))) Szóval legyünk NŐK. :)

PuszillakKedves Gattina!

Rengeteget jelent 4 nap, ha belegondolsz, hogy egyetlen pillanat alatt is képes vagy megváltoztatni az életed...
A legeslegjobbakat kívánom Neked! (Ahogy egy reklám is mondja...) Mert megérdemled! :)Kedves Szellő!

Nagyon nagy örömmel tölt el ez a kicsi siker is! Vágtatok tovább.

És köszönöm a jókívánságot, hasonló jókat Neked is.Szia Gattina!

Jaj, hogy ez milyen jó érzés!! ...ennek ellenére, hajlamosak vagyunk (legalábbis én) újra és újra lecsúszni és zilált hajjal, nyúzott farmerban agyon lazulni. Persze olyankor nem úgy jönnek a bókok sem, én sem látom magam jó csajnak, és olyankor nem mondják, hogy simán letagadhatok 10 évet. Sőt, a jóképű fialatlemberek is kizárólag a barátnőinkkel akarnak koketálni...
Szóval, vágjunk bele! Itt a tavasz és mi csuda szép, bűbájos nőcik vagyunk:) Öröm ránk nézni (meg tükörbe is)
Üdv. MeliSzia Gattina!

Jaj, hogy ez milyen jó érzés!! ...ennek ellenére, hajlamosak vagyunk (legalábbis én) újra és újra lecsúszni és zilált hajjal, nyúzott farmerban agyon lazulni. Persze olyankor nem úgy jönnek a bókok sem, én sem látom magam jó csajnak, és olyankor nem mondják, hogy simán letagadhatok 10 évet. Sőt, a jóképű fialatlemberek is kizárólag a barátnőinkkel akarnak koketálni...
Szóval, vágjunk bele! Itt a tavasz és mi csuda szép, bűbájos nőcik vagyunk:) Öröm ránk nézni (meg tükörbe is)
Üdv. MeliKedves Gattina!

Ez pont így működik!
Sok sok pozitív energiát kívánok!