Az ÉLET = ÁLOM!

álomSokan hiszünk a Titokban, a teremtő erőnkben, abban, hogy gondolatainkkal megváltoztatjuk a világot. A mindennapok azonban néha fájdalmakat is hordoznak, és a környezetünk sem mindig úgy reagál, ahogy szeretnénk. Az okos ezoterikus duma, hogy a külvilág csak tükör és minden belőled ered, nem sokat segít rajtunk, amikor változást szeretnénk, de a környezet nem akarja, vagy nem hagyja. Mégis mit tegyünk ilyenkor?

Vegyük észre, hogy ami történik, annak mindig oka, és célja van! Vegyük észre hogy a legrosszabb dolog ami történhet, mind hordoz magában valamit, ami nekünk szól, amit mi kaptunk a világtól. Amitől erősebbek leszünk, amitől többek leszünk, ami edz minket és csiszol, hogy olyanok lehessünk, mint a gyémánt! Egy-egy műtét mindig fájdalommal jár, de az eredménye javulás, állapotunk magasabb szintre kerül tőle. Ugyanígy a lelkünknek is szüksége van néha műtétekre, a lelkünk is fejlődik, változik, és ez néha együtt jár a fájdalommal. Ne küzdjünk ez ellen, hanem ismerjük fel, hogy ez egy természetes folyamata annak, hogy többek lehessünk. A boldogság önmagában nagyon unalmas lenne, a Paradicsomban, abban az állapotban, amikor mindenünk megvan, és minden tökéletes összhangban és harmóniában van, nyugalom van, megszűnnek létezni az örömök is, a boldogság is, mert önmagában ezek nem értelmezhetőek a szomorúság és a boldogtalanság nélkül. Ha nem lennének rossz napjaink, akkor nem tudnánk élvezni a jókat sem.

A világ poláris, csak akkor érzed hogy meleg van, ha már megtapasztaltad a hideget is. A lényeg BENNED van: amikor megtapasztalod a rosszat, akkor is te választhatsz, hogy TUDOD hogy nem ezt akarod. Ilyenkor engedd el a rosszat, ne küzdj ellene, hanem köszönd meg neki hogy segített észrevenni a jót, köszönd meg hogy éreztette veled, és megtanította neked, hogy nem ez az, amit akarsz. Köszönd meg, és mondd meg neki, hogy örülsz hogy ezt is megtapasztaltad, de most elég volt, mert te jobbat érdemelsz, jobbat akarsz és mostantól már jobbat is fogsz kapni. Igen, jobbat, mert MEGÉRDEMLED!

Ha ezt éled meg nap mint nap, köszönetet tudsz mondani a fájdalmas felismeréseknek is, akkor kezdhetsz el sokkal, sokkal boldogabb életet élni. Onnantól az ÉLET már nem KÜZDELEM lesz, ahogy Madách írta, hanem ÁLOM á lá Calderón!

HozzászólásokKedves Kiskirálynő!

Ezen az oldalon régebben volt már egy Királynő, most van egy Kiskirálynő.:)
Örülök, hogy így érzel saját magaddal, az életeddel kapcsolatban.
Nagyon édesen "hangzik" tőled a "hisztis picsa".:)Kedves Admin, ez úgy igaz,

Kedves Admin, ez úgy igaz, ahogy írod. Én ezt hosszútávon is tapasztalom.
Tudod nagyon rossz gyermekkorom volt, ez tény. Nem részletezem, de sokat szenvedtem. És amikor éjszakánként sírtam, mindig arra gondoltam, hogy édes Istenem, tudom hogy nekem jónak kell maradni. Tudom, hogy ez elmúlik és csak azért csinálod ezt most velem, hogy ilyen dolgokon kell keresztülmennem, mert most én minden rosszat előre megtapasztalok és majd felnőtt koromban jól megjutalmazol...Ezért megígérem, hogy erős leszek. És majd én..."
Gyermekien vígasztaltam magam...
De így lett. Most tényleg minden jót megkapok az Élettől. És hála a jó sorsomnak, még szívből hálás is tudok lenni érte.
Igazából most, hogy felnőtt napjaimat élem, arra gondolok, ha nem így történt volna, talán egy kibírhatatlan, öntelt, agresszív, önsorsrontó hisztis picsa lennék. Ki tudja, nekem ez kellett ahhoz, hogy ilyen legyek, aki most vagyok. És -nem beképzeltségből mondom, hanem szimpla elégedettségből- pont ilyen akartam lenni, amilyen most vagyok. Így képzeltem el magamat. Köszönöm, hogy ilyenné formált az élet. És a tapasztalatok nem tűnnek el nyomtalanul, hiszen a segítő szakmában bizony nagy hasznát veszem a kialakult készségeimnek.
Szóval bizonyosságom van , hogy szeret engem az Isten, az Univerzum, az Élet, ...EZÚTON IS KÖSZÖNÖM!!!!!!:)))Szivemből szóltál!

................................Nagyon koszonom,

pont most pont erre volt szuksègem!!!Kedves SecretAdmin!

Köszönöm, az írásod. Rég jártam már ezen az oldalon...talán hetek teltek el, pedig, ami igazán fontos arra az ember tud időt szakítani, legalábbis azt hiszem.
Nagyon mélyenszántó az írásod, ezekre a sorokra, gondolatokra volt most talán szükségem. Mert sajnos, nem minden úgy alakult az életemben ahogy azt én elképzeltem (kislányos álmaimban?? bár szerintem olyanom nem volt, nem álmodoztam).
Panaszkodni ugyan nincs okom, mert szakmailag ott vagyok ahol lennem kell, keménypapírom (diplomám) is van már és kedden megvédem a következőt is, holott még nem kezdtem el készülni, de tudom hogy meglesz. Van lakásom, autóm viszonylagos függetlenségem... és mégis üres minden... lehet a rossz idő hozta meg ezt a borús hangulatot, amit érzek, igaz a hét elején a gáton ténykedtem, mivel a munkahelyemre is beszivárgott a víz a földszinten mintegy 5-10 cm-es magasságban és a sziszifuszi harc a víz, a természet ellen talán saját magamra emlékeztetett. Valóban látnunk kell a borút, hogy értékeljük ha kisüt a NAP???
Lehet, de már annyi borút, bút és bánatot láttam mégsem lelem meg a nyugalmat és a harmóniát! De meglesz az is a harmónia, a boldog család, ma néztem egy filmet a címe Arranged csak ajánlani tudom kis megnyugvást hozott, no meg rózsaszín felhőcskéket. SZép hétvégét, és még egyszer köszönöm :)Igen!!!!

Drága Admin!

Minden szavad igaz és mennyire szívhez szóló!

Köszönöm, hogy vagy!

Sok puszi és ölelés neked! Szeretettel: Lilla-KingaVágy=dicsőség, amit meg akarsz tapasztalni.

Igen, én ezt kaptam, köszönöm, megmutatta mit kell adnom, vagyis azt, amit kapni szeretnék. De csak akkor tapasztalhatom meg, ha már van, most. Sóvárgás helyett kinyilatkoztatom a Mindenségnek, hogy ki vagyok, és megtapasztalom a dicsőséget! Ha gazdag vagyok, megmutatom, adok Neked is, mert nekem sok van. Ha sikeres vagyok, megmutatom, támogatlak téged, adok neked is! Ha a szeretet vagyok, megmutatom, adok Neked is, mert bennem túláradó bőség létezik. Ha bennem ez van, csak ezt kaphatom! a Vonzás Törvénye működik!Kösz, Admin, ez nagyon hiányzott innen. :-)

Az élet álom. :-)
Én is így gondolom. :-)Szia Admin,

mennyire igaz ez. Köszönöm.