Az én rigóm

fekete rigóCsodálatos és tanulságos történetet osztok meg veletek. A házunk kertjében, a platán tetején él évek óta az én fekete rigóm. Télen is itt marad, etetjük gondoskodunk róla, s minden áldott nap elbűvöl énekével.

Tegnap hatalmas vihar volt, a fákat tépte a szél, zuhogott az eső, később jégeső zúdult a kertre. Mentettem a ruhákat, takargattam a virágokat s akkor hallottam a trillát... felnéztem s az én rigóm, esőverte tollal, ég felé néző szemekkel csak énekelt és énekelt... elszégyelltem magam. Egy apró drága kis élet, egy fekete rigó tanította meg nekem tegnap életem legnagyobb leckéjét.

Könnyek között értettem meg, hogy mekkora tanulság ez, nincs jó vagy rossz idő, nincs derű, vagy ború, ha én jól érzem magam.
Hálát adok az Istennek, hogy ezt átélhettem és megérthettem.

Drága kicsi rigóm, te voltál a legnagyobb tanítómesterem!

Judit

HozzászólásokEz valóban szép

Könnyeket csaltál a szemembe, és melegséget a szívembe. Jó, hogy vagyunk még, akik meghallják ebben a rohanó világban, a rigók dalát.Kedves Judit! :)

Ne sajnáld, hogy nem tudod megmutatni az énekét, hisz az én rigóm is gyönyörűen énekel. :DD
Legyen szép Napod! Viki♥:)Kedves Viki!

Lehet, hogy tanítómestereddé válik, ha odafigyelsz rá. Magam is évekig gondoskodtam róla, megszokott volt a jelenléte, örvendeztünk az énekének, de igazán, mélységében csak mostanában figyelek oda különböző dolgokra!
Biztos, hogy régóta így énekel, - hóban, fagyban, esőben, - de én most értem meg rá, hogy ezt is észrevegyem és levonjam a megfelelő konzekvenciákat.
Itt egész éjjel szakadt az eső, Ő pedig szinte egész éjjel trillázott, most hogy e sorokat írom, kitárt ablaknál, nagy kár, hogy nem tudom megmutatni az énekét!

Békés, teremtő szép napot Nektek.Kedves judit57! :)

Képzeld nálunk is él egy iliyen kis fekete rigó. Nagyon aranyos, nagyon szeretjük; lehet hogy ő pedig az ÉN legnagyobb tanítómesterem lesz??:O :DD
Puszi: Viki♥Az ember néha azt érzi,

hogy hasznosabb lenne, ha rigóként élne.Judit57!

Valóban a TE rigód !
csak a tied , éneke , boldogsága , az elszántsága , amit át adótt neked , minden ,
azt tudatta veled , élni jó , élni szép , élj vele , bátran !Kirázott a hideg! :) Ez

Kirázott a hideg! :) Ez csodaszép.
Köszönöm.Kedves Judit! Ez gyönyörű

Kedves Judit! Ez gyönyörű volt....Köszönöm,hogy megosztottad velünk ezt a csodás élményt.