Az optimista világ pesszimista embere

Az optimizmus, a pesszimizmus ellentéte, olyan életszemlélet, amiből nézve a világ jó, vagy pozitív hely. Az optimisták általában azt tartják, hogy az emberek jók. Az életről „kedvező” képük van, és abban hisznek, hogy idővel és végül a dolgok rendeződnek.
A filozófiában az a vélemény az optimistáé, hogy mi a „lehető legjobb világban” élünk. Az optimista jelzővel jellemzett ember az, aki derűlátó és bizakodó. Ellentéte a pesszimista, a borúlátó, reménytelenséggel eltöltött ember. Az optimizmus szoros kapcsolatban van az önbecsüléssel, saját pszichológiai jólétünkkel és egészségünkkel.
Nos, ugye milyen fantasztikusan csábító ez! Mi gátolja meg az embereket az optimizmusban?
Ugye nem idegen tőled az, amit olvasol most: a gondolkodásuk.
A pesszimista ember gondolkozása telis-tele van diszfunkcionális, önsorsrontó gondolatokkal. Diszfunkcionális gondolat, ami rontja a helyzet megítélését, a valóságot torzítja.
A pozitív gondolatok igen fontosak, hiszen az egész tudatos gondolkozásnak alapja ez a fajta gondolkozásmód!
Ugye sokat olvastad már, hogy ezek a negatív pesszimista gondolatok énazonosak. Nem ismered fel őket, vagy ha felismered, nem tudod megváltoztatni! Ehhez segítség kell!
Persze van, aki azt mondja itt az oldalon, hogy „szerintem egyáltalán nem kell tréningre menni ahhoz, hogy valaki megértse, hogy a gondolatai egy részét, ami nem akaratlagos, azt „kezelnie” kell.”
No ugye, milyen egyszerű ezt egy trénernek kimondani a tréningjén!
De mitől is változna meg a gondolkozásunk ettől?
Miért is látnánk a világot szebbnek és jobbnak attól, hogy azt mondják egy tréningen, gondolkodj másként!
Mitől is akarna élni, aki halálra gondol, csak ettől a mondattól?
Ugye tudjuk, nem megy, nem tudunk csak ettől másként gondolkozni, hiszen akkor már optimista nemzet lennénk!
A trénerek nagy felelőssége az, hogy vagy elhitetik a hazugságokat, vagy a hogyanra tanítják meg a tréningen résztvevőket! Hogy elmondják, mi vár a komfortzónán kívül, vagy megmutatják, miként győzd le a félelmedet, és hogyan változtasd át a gondolataidat, amik a félelmeid táplálják!
Vajon tényleg elhiszed, hogy benne vagy az életükön változtatni tudó 5%-ban, mert ott ülsz a tréningen, és ez elegendő?
De hiszen egy értékesítési tréningen 10 emberből a tréning után jó, ha 1 másként fog dolgozni!
Persze ez elegendő a cégnek a profithoz
A többinél mi a baj?
Nem képes kilépni a komfortzónájából! Nem tudja feladni a berögzült gondolkozását, nem tud kilépni a szülők által kapott hozományból. Nem meri elhinni, hogy ő erre képes lenne!
Vagyis a gondolata nem változott semmit, csak egy kudarc élménnyel lett gazdagabb: „ezt sem tudtam megcsinálni”.
Ugye ismerős?
Nos, csak azért írtam le megint, amit már olyan sokat olvasol tőlem, hogy mind jobban megértsd.
Amíg nem kapsz segítséget a saját hiedelemrendszerednek, a saját diszfunkcionális gondolataidnak az áthangolására, addig mind beleviszed a teremtésedbe! És bár mindent jól csinálsz, mégis a hited roskad össze, mert nem megy!
És ezért csak a gondolkozás a felelős!
A tréningen megtanult módon hangoljuk át a negatív gondolatainkat, ültessünk el magunkban kellemes örömteli érzéseket, dolgozzuk meg önkorlátozó hiedelmeinket, amire a tréningen pontosan gyakorlati útmutatót kaptál.
Kaphatsz segítséget arra, hogy az érzéseid pozitívan ott álljanak a rendelkezésedre, hogy a világot az optimisták szemüvegén keresztül lássuk.
Ám ez még mindig alig valami!
Amit tanulsz a tréningen, azt nap mint nap gyakorolnod, csinálnod kell!
Jusson eszedbe, ha ezt szokásoddá teszed, átalakul a gondolkozásod, és ez lesz a sikered záloga!
Vagyis képes leszel bevonzani olyan embereket, helyzeteket, érzéseket, amelyek segítségével kiteljesítheted a cselekvésedet, és eredményesen elkezdheted a Jólét teremtését.

Első közlés.
Sándor

Hozzászólások:)

:)Írjon levelet a kérdéseivel a válaszért!

Írjon levelet a kérdéseivel a válaszért!
Üdvözlettel.
SándorEz az írás egész jól indult,

Ez az írás egész jól indult, de elég izzadtságszagú lett a végére. Most akkor mi a mondanivalója, azon kívül, hogy menjünk tréningre? Miért? Ja igen, mert utána sokkal jobb lesz. A konkrétumok hiányoznak, vagy legalábbis nekem hiányérzetem van. Vagy az optimista ember tréningre jár, ennyi?