Az aranyasszony útja

Peru, Macchu PicchuAz Aranyasszony útja - spirituális üzenet Peruból

Hogy kerül egy magyar asszony Peruba, és mi köze egy dél-amerikai barlangrendszernek a pánikbetegséghez? Agnes Golenya Purisaca első könyve, Az Aranyasszony útja a napokban jelent meg. Kicsit abszurdnak tűnik, hogy Peruról beszélgetünk egy budai kávézóban, miközben odakint szakad az eső, de aki személyesen találkozik az írónővel, vagy elolvassa a könyvet, abban azonnal megfogalmazódik az ötlet, hogy repülőre üljön, és meg se álljon Dél-Amerikáig.

Agnes Golenya Purisaca
Az Aranyasszony útja nem csupán kalandregény, hanem mélyen elgondolkodtató spirituális üzenetek gyűjteménye is. A főszereplőt egyre inkább nyomasztják a pánikrohamai, amelyek lassan minden örömtől megfosztják a gazdag szépasszonyt. Éva drasztikus döntésre szánja el magát, és mire a környezete feleszmélhetne, ő már Dél-Amerikában ismerkedik egy titokzatos és misztikus legendával, valamint a saját belső énjével.

– Honnan jött az ötlet, hogy megírd a regényt?

– Nincs kényszeres küldetéstudatom, de amikor valaki sokat kap, akkor egy idő után jólesik adni is. Nagyon sok mindent megéltem ebből a könyvből, például magát a betegséget is. Megnyílt nekem egy másik dimenzió, és mondhatom, mátrixszá vált ez a tér-idő szerkezet, amelyben vagyunk. Egyre többször tudok ebben a két világban élni, és ezt a csodát szeretném továbbadni. Hiába vagyunk elárasztva a népszerű, populáris ezotériával, mégis valahogy ciki erről beszélni, az irodalom pedig egyáltalán nem akarja befogadni ezt a témát. Működik a racionális részem, de merek mesélni azokról a dolgokról, amelyeket átéltem.

– A pánikbetegség mikor tűnt fel az életedben?

– A húszas éveim elején jelentkeztek először a betegségeim, a szorongásaim. A halálfélelem egyre erősebben lett rajtam úrrá. Évekig éltem így, kerestem a megoldásokat, gyógymódokat, de az orvosok nem tudtak segíteni rajtam. Egyszer megvakultam a bal szememre, ekkor mindenemet kivizsgálták, de nem jutottunk előrébb. A látásomat visszakaptam, de a rosszullétek még sokáig megmaradtak. A kiút keresése vezetett az igazi életutamra, és ebben az írás is nagyon benne van.

– Éva egy bizonyos „aranyasszony” után nyomoz a regényben, aminek köze van a magyar hitvilághoz is. Kik vagy mik az aranyasszonyok?

– A magyar mitológia szerint voltak olyan asszonyok, például Tündér Ilona, vagy Attila húga, Deédes asszony, akire például az otthon maradt nép vezetését bízta Attila a háborúk idején. Évában egyértelműen látom az aranyasszonyt – bár megjegyzem, mindannyiunkban benne rejtőzködik. Orvos, de lelkifurdalás gyötri, mert elhagyta ezt az álmát, a küldetését. Az utazás során döbben rá, hogy gyógyító akar lenni, és egészen más értékrendekkel ismerkedik meg, mint amelyekkel a milliomos férje világában találkozott. Kevés az, hogy valaki jó ember, bizonyos dimenziókban már ennél többre van szükség.

– És utazni is szükséges ehhez?

– Sokszor mondtam, hogy nekem már nem kell fizikailag utaznom, mert egy meditáció során enyém az egész világ. Rá kellett jönnöm, hogy ez nem igaz, mert amíg fizikai testben vagyunk, bizony muszáj kimozdulnunk, hogy más térben is lássuk magunkat.

– Miért éppen Peruba vitted a főhősödet?

– Erre nincs racionális magyarázatom. Nagyon sok helyen jártam a világban, pont Dél-Amerikában nem. Líbiában, Amerikában, Izraelben, Egyiptomban is megfordultam korábban, mégis azt éreztem, hogy Évának Peruba kell utaznia. Hirtelen csak olyan emberek találtak meg, akik egy bizonyos barlangrendszerről beszéltek, ami Dél-Kolumbiától Chiléig húzódik az Andokban. Peruban egy legalább kétezer kilométeres szakasz van már feltárva. A barlangnak a mesterséges része az izgalmas! Móricz János kutatott arra, de a felfedezéseiből nem hagyott ránk túl sokat. Egy Bela nevű indián törzs őrzi az általa „Táltosok barlangjának” nevezett a vájat titkait. Valami biztosan van ott, mert állítólag a NASA is foglalkozik már vele. Móricz szerint valahol a barlangrendszer őriz egy „arany könyvtárat”, de erre egyelőre nincs bizonyítékunk, vagy legalábbis ez nem került eddig nyilvánosságra. Neil Armstrong például 1976-ban ment le, és azóta teljes hírzárlat van az ő kutatásairól. Valószínűleg egy ősi civilizáció emlékeit, titkait őrzi az Andok.

– Végül hogyan jutottál el Peruba?

– Február környékén lettem kész a könyvvel, és akkoriban ismerkedtem meg egy párral, akik éppen készültek Ecuadorba. Nem engedhettem meg magamnak az utazást, de teljesen lázba jöttem attól, amit meséltek. Nagyon csábítottak, de szerintem egy ilyen expedícióra sokkal komolyabban kell felkészülni. Közben az interneten megismerkedtem egy perui férfival, akiről kiderült, hogy tud a barlangról, mert dokumentumfilmeket készít az ország ismeretlen részeiről. Felcsillant a szemem, és azt vettem észre, hogy sorban történtek a csodák az életemben. Váratlanul jelentős kedvezményt kaptam az utazásra is, így tényleg egyik pillanatról a másikra kijutottam. Egy észak-perui léptem be a barlangba, és bár csak egy napig tartózkodtunk ott, így is lenyűgöző és sokkoló volt a látvány. A gótikus folyosók és kisebb-nagyobb termek mellett egy fürdőszoba maradványait láttuk, vagyis biztos, hogy használták valamire. A kutatások szerint már az inkák is megfordultak benne, de nem ők építették. Napi kapcsolatban állok külföldi kutatókkal, akiktől kapom a további információkat.

– Számodra mit adott az utazás?

– Nagyon szép kifejeződési formája volt az én utamnak ez a barlang és Peru. Túlélőtúra, önismereti tréning, beavatás volt mindez a számomra. A barátnőim nem értették, hogy bírom a kinti körülményeket. Közös zuhanyzó, vécé, hideg víz, fűtetlen szoba várt az andoki falucskában, Ninabambában, és onnan kellett nekivágnom a kilométeres távoknak. Tengerimalacot kellett ennem, és mivel ezt a tiszteletemre sütötték, mindehhez még mosolyognom is kellett. Csoda volt! Persze van Perunak is megannyi civilizált része…

– Ha jól tudom, egy új párkapcsolatot is kaptál odakint...

– Igen, a párom perui. Észak-Peruból, a Piramisok völgyéből származik. Eredetileg középiskolai tanár, de volt az egykori elnök turisztikai tanácsadója is, ma dokumentumfilmes. Tízévesen már kecsua nyelvet tanult, publikált, és szinte mindent tud az inka kultúráról. Vár rám, és mindennap kérdezi, hogy mikor megyek vissza. Augusztus elején már ott szeretnék lenni.

– Az Aranyasszony útja egy trilógia első része. Mikorra várható a folytatás?

– Még az utazásom előtt szeretném befejezni. Kicsit keményebb ezotéria lesz, de megmarad a kalandregényváza is. Éva újabb felfedezéseket tesz önmagáról és az energiával való gyógyításról. Mindezt Peru mesés világában és a barlangban.

Forrás: Nők Lapja Cafe

Címkék:

HozzászólásokHm...Megjegyzés:Aki többet szeretne "kapni", jelentkezzen!

csenge333
Szívesen adok a kapott dolgokból...De tudni szeretném kinek van rá szüksége, illetve kinek okozhatok ezzel örömet...Aranyasszony-akár Mária is lehet....

csenge333
Nekem sincs kényszeres küldetéstudatom, de azt nagyon érzem-igen csak "rugdosnak fentről"-, hogy sokat kaptam és ahhoz képest "keveset" adok a világnak...Azért ez is változik bennem, igyekszem jól "sáfárkodni" a dolgokkal, mert van egy kis lelkiismeretfurdalásom, hogy százszor olyan "hatékonynak" kellene lennem, mint most...Pesze a kínai bölcsek is tudták, hogy a különböző ciklusok váltakoznak az emberek életében.Vannak dinamikusabb és kevésbé dinamikus korszakaink és a lényeg nem is a dinamizmusban rejlik.Van úgy, hogy az ember pont azzal adta legtöbbet az embertársainak-de egynek mindenképpen-, ha kevésbé volt dinamikus mások számára...
Mindig az éltünk végén derül ki, mikor mivel segítetteünk vagy adtunk többet, amikor pereg ama bizonyos"életfilm"...üzi

Köszönöm, a Nyugati téren van, már megyek is érte!!!!!!!!!!!!!!!!Kedves Jolánka:)

Csak ennyit írj a google-be és bejön pár hely ahol kapható:
Agnes Golenya Purisacasegítség kérés

Jolánka A segítségeteket kérem abban, hogy valaki mondja meg, hogy hol lehet ezt a könyvet megkapni???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Egyik könyvesbolt sem tud róla, én beütöttem a Googl-ba, hogy könyvkereső, az író nevét, a könyv címét és semmit nem találtam. Nagyon szeretném megvenni!!!! Köszönöm,ha segítesz!Jolánka Nagyon

Jolánka Nagyon örülök, hogy "rátaláltam" erre a cikkre! Persze nincsenek véletlenek, úgy látszik, hogy most kellett ezt megéreznem, megtalálnom.Holnap megveszem a könyvet, már alig várom, hogy olvassam! Hát igen! Peruba eljutni,az maga a csoda.Drága Iluska!

Örülök , hogy jelentkeztél! Sokat gondolok Rád!

Szerető öleléssel és sok puszival : Tike

Elérhető minden álom, ne add fel semmi áron.
Egyszer úgyis valóra válik, ha akarod , hogy valóra váljon !!!Draga Hankara

most jutottam ide egy kicsit es olvasom, hogy elutazol....nagyon jo utat neked es az angyalok vigyazzanak rad...
Sok millio puszi mindenkinek aki ismer /es aki meg nem/ ritkan jutok nethez :-((( de tartjatok bennem a lelket, koszonom:-)))))))
Iluska (aki epp szamuzetesben van egy szigeten:-(((
errol jut eszembe....nagyon vigyazzatok mit gondoltok mert megvalosul!!!!!!!! en is csak azt mondtam, hogy vilagga megyek egy szigetre...aztan itt van..
millio pusziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:)))))

Hankarám, a küldött jelentkezik nálad telefonon :)))))))))))))))

Szerintem holnap találkozunk :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Jutka :-)Jutkám!

Egyik részét sem láttam még, úgyhogy kérem széééépen! Édes UniKüldötte vagy nekem Jutkám! Csak néha elfelejtem, hogy nem csak az létezik, amiről én tudok. :-) Egy hét múlva elutazom, mert Sarti is tartogat sok-sok csodát számomra, és én mind élvezni fogom.
Varázslatosan szép és hálával telt, fénnyel áldott pillanatokat, s hozzá gyermeki szemet, hogy észrevedd, és rácsodálkozhass.Hankarám!

Te kis kíváncsi :)))))))))))))))))))

Minden filmed megvan, amiről Öbibaba beszélt :-)

Mondtam már, hogy amint néztem a filmeket, az jutott eszembe " KATI !!!!!!!!!!!!!!! "
A címe: Találd meg önmagad. 3 rész. Shirley Maclaine főszereplésével.
Olyan mélységekbe és magasságokba repített!
Nem új film, lehet sokan látták már! Lehet te is Drága.
Ha nem láttad még akkor talizunk, ahogy szoktunk. Valahol , valamikor ..... lehetetlen nincs, megoldjuk :))))))

Jutka :-)Jutka!

Drága vagy! Fussunk össze! Már írtam valahol, hogy csak egy oktogoni villamosmegállós ölelésre is jó lenne! Kapcsolat koncert? Kifúrja az oldalamat, mondd el mi az, kérlek!
Valami van a levegőben, az már egészen biztos! Este már nem láttam ezt a beírást, képzelheted, hogy reggel mekkorát ütött bennem a Bim-bam!
Milyen filmeket emlegetett Öbike? Kérek szépen, ha lehet.

Varázslatosan szép és hálával telt, fénnyel áldott pillanatokat, s hozzá gyermeki szemet, hogy észrevedd, és rácsodálkozhass.Hankarám :)

Az álmod, jelent mást is!!! Van ajándékom neked!
Már alig várom, hogy találkozzunk!!!!

És igen , menni fogsz, vagy fogunk :)))))))))))
Amikor megnéztem a filmet, egyből eszembe jutottatok Te és a Novák András.
Nagyon mélyen megmaradt bennem , az a szép nap a szigeten.
Ez lehet az oka , hogy megjelentem álmodban :)))))))))))))))
Átmentem spirituális csatornává.

Egészségedre a kávé, küldök mellé szeretetet!

Gyönyörűűűűűűűűűűű napot!

Szeretettel.
Jutka :-)Peru

Ja, és többek között pont ez a kép van a vágytablómon, mint amit a cikkhez csatolt Admin. A vágytablómat tegnap is olyan élvezettel és utazási hangulatban néztem végig....
:-) Naaaaa, ugye, ugye, hogy megyek!!!! :-)
Varázslatosan szép és hálával telt, fénnyel áldott pillanatokat, s hozzá gyermeki szemet, hogy észrevedd, és rácsodálkozhass.Jutka!

Először is kezdjük azzal, hogy szerepeltél a ma éjjeli álmomban. Ráadásul emlékeztem is rá. (Mostanában ritkán.)Különleges szeretet-gyakorlatot írtál be álmom szerint ide a Secretre. Szóval új információt adtál, tanítottál az álmomban. Reggel már kielemeztem magamban, és megnyugodva jöttem dolgozni.
Az első, ahova klikkeltem a Secret, és az amit elolvastam ez a cikk volt. Itt ülök kávémat kortyolgatva a gép előtt, és alig térek magamhoz. Egyszerűen ráz a hideg, miközben a sorokat nézem, és azt az elmondhatatlan leírhatatlan érzést az alsó Dan Tienben /energiaközpontomban/, ami olyankor jelez be, ha " itt én nagyon is otthon vagyok" üzenetet kapok az Unitól vagy ki tudja kitől. Talán már említettem Nektek, hogy évek óta azt érzem, nekem el kell jutnom Peruba. Amikor tavaly /azt hiszem októberben/ az Édesvízben a Secret könyv megjelenése előtt Novák András előadást tartott, azt kérte, hogy ha egy negyven körüli hölgy a vonzással összehoz egy utazást, hívja fel, szívesen elkíséri. Már nem emléxem, ő melyik országot említette, de én konkrétan megígértem neki, hogy elviszem, de nem oda, hanem Peruba, ha nem baj. :-)
Szerintem sok magyar vonatkozású pálos, táltos, és rovásírásos titok is ott koncentrálódik.
Ezt a könyvet biztos, hogy megveszem.

Varázslatosan szép és hálával telt, fénnyel áldott pillanatokat, s hozzá gyermeki szemet, hogy észrevedd, és rácsodálkozhass.Öbi :)))))))

Úgy legyen! Kívánom, hogy sikerüljön eljutnod! Vagy eljutnunk .-)
Sprituális helyek , nagyon sok van belőlük, a mi örömünkre és segítségünkre.
Örülök, hogy tetszettek a filmek :)))))))))))))))))))))))))
Igyexem, minél többet beszerezni belőlük.

Hatalmas, szeretetteljes , narancsvirágos ölelésem!!!!!!

Jutka :-)Drága Jutkám :)

Hát ez nagyon érdekes :) Mindenki Peruba megy :)
Tegnap megnéztem a Shirley Maclaine-es filmeket, amit vasárnap kaptam Tőled - lélegzetelállító volt a másikkal együtt - és azóta is folyamatosan csodálkozom, hiszen annyi szál vezet oda. A huszas éveimben nagyon sok könyvet olvastam róluk. Szerintem egyszer, amikor tényleg szükséges lesz, el fogok oda jutni :)
Húúú, ezt meg fogom venni, köszönöm szépen :)))
Szeretettel ölellek :) Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)