Azoknak, akik most ismerkednek a Titokkal (mint én)

Előre bocsájtom, ezek az én gondolataim, s nem biztos, hogy mindenki egyet ért velük. Erős késztetést éreztem, hogy megosszam másokkal is, ezért írom most le. Minden eddigi megtapasztalásom és tévutam ugyan arra a pontra vezet vissza, hogy sikeressé váljak. Már megértettem mit is jelent az, hogy az út ami a fontos s nem pedig a cél. Sokszor átlapoztam a Titok című könyvet, mely rá vezetett erre az útra. Érzésem szerint viszont önmagában tanulni nem sokat lehet belőle. Éppen ezért további anyagokat kezdtem gyűjteni, melyek aztán sok mindenre rá világítottak.
A távol-keleti mesterek tanításai (Baird T Spalding) című könyv egy olyan alapmű, mely mélyebb megértést nyújt a világ működésével kapcsolatban, s segít abban, hogy az ember bepillantást nyerjen egy olyan világba, ahol az Univerzum (vagy Isten) erejét, az emberiség érdekében használják mély, Szívből jövő szeretettel. Természetesen sok könyv van melyet olvastam, mind személyiségfejlesztő műveket, mind Hit-világokkal, ezotériával foglalkozókat. Ezek közé tartozik pl. Ben Sweetland: Alapkönyv a sikerről című remeke.
Mindezen anyagok egyetlen dologra összpontosítanak, mégpedig arra, hogy hogyan tegyük meg a kezdő lépéseket. Sokan hiszik, hogy ha lehunyom a szemem, "számba repül a sült galamb", s csodálkoznak, hogy ez miért is nem sikerül. Pedig a legtöbb Író bizony elmondja könyveiben, hogy mivel is kezdjünk.
Higgyünk!!! Ez a kezdet. Mindenki abban hisz, amiben neki szimpatikus. Van aki a benne rejlő Istenben hisz, s ezáltal képes teremteni, van aki az Univerzumban, s (mint azt a személyiségfejlesztő művek erősítik) van aki önmagában. Ez teljesen mindegy. A fontos az, hogy Higgyük és Tudjuk azt, hogy a cél a miénk. Amit kitűztünk magunk elé, az BIZTOSAN a miénk lesz. Mindegy, hogy az egy tárgy, vagy egy képesség, esetleg egy személy (bár ez kicsit macerásabb), ha hisszük és TUDJUK is, hogy elérjük, bizton mondom nem fogunk csalatkozni. Rávilágítanak még egy nagyon fontos dologra, ez pedig gondolataink ereje. Éppen ezért mondják folyton, hogy változtasd meg a gondolkodásod. Az évezredes "igék" tévútja után egy magasabb szinten rezegni, nem is oly egyszerű. De messze nem lehetetlen. S ez adja meg a kezdő lökést annak, aki hisz benne, hogy eléri amit akar.
A másik fő probléma a türelem. Mindent azonnal, s ha nem jön össze, akkor "sz.r az egész, s ilyen hülyeségekkel nem is foglalkozom többé" című reakció indul be. Pedig lehet, hogy csak nem vettük észre azokat a jeleket, melyek azt mutatják, hogy a célunk felé közeledünk.
Igazából senki sem fordul vissza öt perc út után Szegedről Pestre indulván, mert még nem ért oda, pedig nem látja a célt!!!! Csak épp hiszi és tudja, hogy oda fog érni. S ami a legviccesebb, hogy még az időt sem tudja megsaccolni pontosan, hiszen bármi közbejöhet útközben. Elterelés, úton folyó munkák, stb. S mégis biztosak vagyunk abban, hogy a célunk elérjük.
Tudjuk Biztosan, hogy KÉPESEK VAGYUNK RÁ. ÉS ez amit meg kell első lépésben tanulni.
HISZEM ÉS TUDOM, HOGY KÉPES VAGYOK MINDENRE, AMIT EL AKAROK ÉRNI!
Kezdetnek ennyi.
Folyt. köv.