Bázikus táplálkozás

zöldségek, bázikus táplálkozásSzámomra a pozitív gondolkodás nem merült ki a fejemben. Mindig is odafigyeltem a táplálkozásomra, de most céltudatosabban, elszántabban teszem azt. Megdöbbentő, hogy néhány hónap alatt a teljes vérkészletet le lehet cserélni pusztán azzal, hogy bizonyos dolgokat elfelejtek az étlapomról, sokat pedig előnyben részesítek. Ha lecserélődik a vérünk, akkor az egész vitalitásunk másmilyenné válik.
Stressztűrőbbek, energikusabbak lehetünk.
A tavaly májusát én is lugosítással töltöttem. Közben végtelenül büszke és elégedett voltam a kitartásommal. Büszkén meséltem el azoknak, akik rámcsodálkoztak. Egy napon aztán megettem egy olyat ami tiltott volt, aztán másik nap kettőt...és így tovább. Visszaszoktam a mérgekre. A műtőasztalon kötöttem ki.
Azóta mindig csak halogatom, csak halogattam. Elterveztem hogy újra leállok a tiltott listával. Elsején kezdtem. Egész jól megy. Vannak itt is finomságok. Holnap sütőtök krémlevest főzök.../ A konyhaszekrényem ajtóbelsőjére ragasztottam megengedett, fogyasztható és tiltott listát:-) /
Talán a tavaly ott veszítettem energiát, amikor annyit beszéltem róla. Ez egyébként megalapozott tény is. Ne beszélj a céljaidról, mert közben veszítesz abból az energiából amit a célod elérésére tartogatsz! No egy kis kitérő után elárulom mi is ez. Bázikus táplálkozás, lúgosító kúra-ki hogy hívja. A következő cikkel ajánlom még jobban a figyelmetekbe:

"Az elsavasodásunk nagyrészt helytelen táplálkozási szokásainknak köszönhető. Egyes élelmiszereink lúgosítanak, de sajnálatos módon majdnem minden, a szokásos értelemben vett finom falat savasítja testünket.
Ha a savasító élelmiszereink mellett nem fogyasztunk elegendő bázikus hatású élelmiszert is, akkor minden napra jut egy adag savmaradék, amelyet közömbösítenünk kell.
Ez évek alatt több kilónyi ásványi anyagokkal megkötött salakanyagot jelenthet, melyre megoldást a bázikus táplálkozás, és a régről maradt sav-raktárak felszámolása jelent.
Bázikus hatású ételek a nyers és párolt zöldségek, a nem édes gyümölcsök, a túró, a barna rizs, a köles, a krumpli, a teljes kiőrlésű kenyerek, valamint a herba teák.
Míg savasít a húsok, a tojás, a zsíros- és kéksajtok, az édesség, a fehérliszt, a szénsavas üdítőitalok, a kávé, az alkohol, a tartósítószerek és az adalékanyagok.

Ha jobban szeretne elmélyedni a témában, akkor Kurt Tepperwein: Savtalanítás, a fiatalság forrása című könyvét ajánljuk jó szívvel."

Jó savtalanítást! Van akit megfogott?
j94

Hozzászólásokgondolatindító

Az viszont tény, hogy ha az állatokat ezzel a nyugalommal és szeretettel kísérnék egy más világra, ami a mi szemszögünkben a hentesbolt és a konyha, akkor kevesebb méreganyagot termelnének haláluk előtt.
Ez nekünk is jobb volna...Enni jó!

Világéletemben húsevő voltam, nem telt el nap, hogy ne ettem volna valami húsfélét. Kb. két hónapja megcsináltam egy Neera-kúrát és bár ez nem az első ilyen kúrám volt, de azóta nem eszem húst, nem kívánom. Megpróbáltam ugyan, mert érdekesnek tartottam ezt a pálfordulást, de kifordult a számból. Jól érzem magam így, derűs vagyok és remek formában. Lazán lefutok bármikor egy félmaratont és reggel korán magától kipattan a szemem mindenféle ébresztőalkalmatosság nélkül. Nekem jót tett, érzem magamon. De nem hirdetem, hogy ez az üdvözítő megoldás. Sőt, az is lehet, hogy fogok enni húst, nem nevezném magam vegetáriánusnak. Nem is az állatok iránti sajnálatból nem eszem húst, mert annak a vágóállatnak az a sorsa, minden cselekedetnek, sorsnak meg van a helye ebben a tér-időben. Ez nálam inkább annak a jele, hogy a tudatosságom elérte a testemet is. Bármikor elkészítek bárkinek húsételt, szilveszterkor is én készítettem a malacsültet, noha nem ettem belőle. Senkit sem buzdítanék arra, hogy tartózkodjon a húsevéstől vagy hogy azzal foglalkozzon, hogy mely állatnak milyen szenvedés jutott azáltal, hogy alkatrészei hentespultra kerültek. Szabadon, félelem nélkül élje meg mindenki az evést is, ahogy jól érzi magát. Több mint egy éve írtam is ide egy blog bejegyzést "Enni vagy nem enni" címmel, abban viszonylag részletesen kifejtettem erről a nézetemet, akkor még masszív húsevőként. De a véleményem akkor is ugyanez volt. A lényeg sohasem változik.
Szabadon, örömmel, békességben önmagunkkal.:)
-Fóka-:)

Én is olvastam statisztikát hogy ahol vágóhíd van ott több a bűncselekmény-ez csak annyiban helyes érvelés mint ez:
"1. A büntetés-végrehajtási intézetekben fogvatartott elítéltek több, mint 98%-a kenyérfogyasztó.
2. A kenyérfogyasztó családokban felnövekvő gyermekek 50%-a a nemzetközi szabványoknak megfelelő teszteket átlag alatti eredménnyel teljesíti.
3. A XVIII. században, amikor gyakorlatilag minden kenyér otthon, háztartásban készűlt, az átlagéletkor nem érte el az 50 évet, a csecsemőhalandóság elfogadhatatlanul magas volt, sok nő belehalt a szülésbe, és a lakosságot olyan járványok tizedelték, mint a tífusz, a sárgaláz és a kolera.
4. Az erőszakos bűncselekmények több mint 90%-át kenyérfogyasztást követő 24 órán belül követik el.
5. A kenyér alapanyagáról, a tésztáról kisérletek során bebizonyosodott: néhány dekagramm elég ahhoz, hogy egy egér megfulladjon. Az átlag magyar ennek sokszorosát fogyasztja el egy hónap alatt!
6. A primitív törzsi társadalmakban, ahol a kenyérfogyasztás ismeretlen, évszázadok óta feltűnöen kevés rákos megbetegedést, Alzheimer-, Parkinson-kóros, csontritkulásos esetet jegyeztek fel.
7. A kenyér bizonyítottan addiktív: kisérlet alanyok, akiktől egy időre megvonták, és csak vízzel táplálták őket, alig 2 nap elteltével már kenyérért könyörögtek.
8. A kenyérfogyasztás sok esetben csak előkészítője a "keményebb" élelmiszerek, mint pl a vaj, párizsi, lekvár fogyasztásának.
9. A kenyérről bebizonyosodott, hogy magába szívja a vizet. Mivel az emberi test javarészét víz alkotja, a huzamos kenyérfogyasztás beláthatatlan következményekkel járhat a szervezet molekuláris összetétel e szempontjából.
10. Klinikai tesztek bizonyítják, hogy az újszülöttek köhögnek a kenyértől.
11. a kenyeret 200 clsius fok körüli hőmérséketen sütik; ez a hőmérséklet nem egészen egy perc alatt elpusztít egy felnőtt embert.
12. A legtöbb kenyérfogyasztó képtelen megkülömböztetni a tudományos tényeket a statisztika álruhájába burkolt értelmetlen locsogástól.

E riasztó adatok értelmében a következő korlátozó intézkedések foganatosítását javasoljuk:
I. A fiatalkorúak kenyérvásárlását be kell tiltani.
II. Azonnal felvilágosító kampányt kell indítani az összes médiában "Mondj nemet a veknire" címszóval.
III. Minden kenyérféleséget 300%-os büntető adóval kell megterhelni, a kenyér által okozott ártalmak költségeinek fedezésére.
IV. A kenyérfogyasztás reklámozásának gátat kell szabni.
V. Az iskolák környékén kenyérmentes zónákat kell kialakítani. "Az étkezés és ételkészítés...

... egy nagyon komplex dolog... szerintem nincsenek általános szabályok. Ez benne a jó, olyan mint a szerelem. Ahány ember, annyiféle öröm. Mert talán ez az egyetlen és igazán fontos tényező, hogy az étel elkészítése és fogyasztása örömöt okozzon! Akkor biztosan egészségünket szolgálja. Húsmentesen táplálkozom pár éve, saját belső meglátásaim okán... ám nem vagyok vegetáriánus. Nem hirdetem ezen életmód felsőbbrendűségét, magam is faltam a hurkát kolbásszal. Imádtam, s el sem tudtam képzelni, hogy lehet másképp is. Aztán mégis így történt... Isten útjai kifürkészhetetlenek...

Legyünk boldogok, mikor elfogyasztjuk eledelünket. Tudjunk hálát adni a Létezésnek minden egyes falatért, melynek befogadása nem más, mint az Élettel való eggyé válás anyagi rituáléja...

Ez itt még mindig a teremtő erők oldala...az lesz számodra eleséged, mit gondolsz róla. Figyelj rá! Érezd, hogy Egészséged alappillére! Tudd, hogy legelemibb örömforrásod! És Mindig Köszönd Meg!!!

Köszönöm, hogy megnyilvánulhattam!

Tudatosság, Szeretet, Hála!!! Ezek a fontos tényezők

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorbaegyensúly

Szerintem a tárggyal mindent elmondtam.:)
Egy kicsit savasítani aztán megint lugosítani, stb. stb.:) Aki akar erre energiát áldozni, az megteheti. Én még lusta vagyok... ami az útba jön, azt megeszem. Dolgom könnyíti, hogy nem vagyok hízásra hajlamos - de finomen fejeztem ki magam - tehát az un. súlyos ételeket sem érzem meg, csak azt érzem, hogy iszonyatosan jól laktam és ideje aludni egy nagyot a kajálás után, ha van rá mód.:)
De ha már egészséges táplálkozás: nincs is finomabb a frissen facsart gyümölcslénél.... vagy, kicsit drágábban megveszi az ember, s lefacsarják előttünk, vagy ha van valakinek saját facsarószerkentyűje akkor otthon... bátyám csinált néha, 1, v 2kg nariból.... olyan hamar elfogy és olyan sok munka van vele.:)Váradi Tibor előadásait,

könyveit ajánlom mindenkinek./Amikor ott voltam és hallgattam, olvastam, alkalmaztam, nálam is minden rendben volt...ideje visszatérni dolgokhoz.../Erről én is hallottam.

Erről én is hallottam. Volt egy élettársam, aki vegetáriánus volt, de nem nagyon volt rá jellemző a stressztűrő képesség és az energikusság. Én nem vitatkozni akarok, de úgy gondolom az az anyag az anyag, akár növényi, akár állati eredetű.Azt mondják, azzá válsz, amit megeszel!

Vajon mennyi igazság van ebben?
Mi mindannyian, akik ezen az oldalon vagyunk, hiszünk abban, hogy a világ rezgésből épül fel és a hasonló a hasonlót vonzza.
Nézzük meg ennek a fényében a táplálkozást.

Mi történik a hússal, mielőtt az asztalunkra kerül?
Valamikor az a hús egy élő állat része volt. Ez az állat jó esetben, egy gondos gazda szerető kezei alatt élt. Ebben az esetben csak a leöléskor keletkezett fájdalom, félelem, döbbenet energiája kerül bele a húsába, ami ugyebár egyszeri alkalom és ezért talán nem olyan nagy mennyiség.
Rosszabbik esetben egy hizlaldában él, ahol tömegnyomor van, állandó félelem, rettegés, agresszió van jelen, akkor is etetik (tömik) amikor nem éhes. Állandóan ebben él, a csontjáig hatolnak ezek az érzések. Majd eljön az a nap mikor megválik az életétől (ezt inkább nem részletezném) Ezután a húst feldolgozzák. Rengeteg ember hozzá ér és hozzá teszi a maga energiáit. Folyamatosan dobálják, szállítás közben rázkódik és még ki tudja, hogy mi minden történik vele. Útja során, míg eljut az asztalunkra, ezeket az energiákat magába szívja és mi ezt szépen elfogyasztjuk. Csodálkozunk hát, hogy néha nem tudjuk, hogy miért vagyunk agresszívak, miért fáj ok nélkül, miért félünk...
Ugyan ezt a leírhatnám a növények esetében, hisz azokat is rengeteg hatás éri, bár azért ott sokkal jobb a helyzet!

Ezzel a hozzászólással nem az volt a célom, hogy bárkit elrettentsek, és vitába keveredjünk, hiszen mindenkinek meg van a maga hite/nézete erről. Én csak annyit szeretnék, ha elgondolkoznánk azon, hogy milyen módon tudjuk az életünkből a legnagyobb mértékben kiküszöbölni ezeket a hatásokat.

- - - - - - - - - -
Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás és a legcsodálatosabb élmény! :)étkezés

Én sem figyelek oda az étkezésemre. Mindig azt eszem, ami van a hűtőben, ill. amihez kedvem van, ha meglátok egy éttermet vagy kifőzdét. Utálok főzni, szerintem sok időt elvesz az ember életéből. :-) Még sosem volt gond az egészségemmel. Vidéki vagyok, nálunk aztán fogy ám hús a hússal (disznó, kacsa, liba, tyúk). Szerintem, hogy egészségesen éljünk sokat kell mozogni. Egy jó nagy bringatúra után igen energikus és stressztűrő leszek. Pedig a túra során igen sok energiában gazdag ételt veszek magamhoz.óóó

...............................én sosem hittem az

én sosem hittem az ilyenekben, és most is kétkedve olvastam ezt az írást, nem értem mi szükség van arra, hogy bárki megmondja mit együnk... én azt eszem, ami jól esik, amitől jó kedvem van, ami szerintem és NEKEM finom... most először olvastam élelmiszer neveket ilyen sav-bázis megközelítésben, és rá is csodálkoztam... :-) amiket én imádok, az majdnem mind a lugosak között van, a savas felsorolástól egyáltalán nem jött meg az étvágyam :-))))) ezek szerint eddig is ösztönösen azt ettem, ami egészséges? :-)pont ma.... :)

Pont ma hallottam a PH CSODA című könyvről:) állitólag abban is ezekről a lúgosító ételekről ír egy doki és tényleg teljesen kicserélődik és megfiatalod az ember tőle. Végülis az vagyunk, amit megeszünk. én hiszek benne, hogy ez tényleg működik. amúgyis próbálok odafigyelni rá, hogy miket eszem, néha még túl szigorúan is, de aki erről a könyvről beszélt ma nekem olyanokat mondott, amin nagyon meglepődtem. Pl. a tej állítólag nagyonrosszat tesz...hát ezt nemtudtam:) asszem énis utánajárok ennek a témának a jövőben méginkább:)