Isten, a Barátunk! :-)

neale donald walschSokat gondolkodtam már rajta, hogy mit is tudnék beírni, hiszen én nem tudok olyan szépen fogalmazni. Aztán tegnap este kezembe akadt a Barátságban Istennel című könyv, amit biztosan ti is ismertek... és annyira megragadott az utolsó pár oldal, hogy nem bírtam megállni, hogy ne írjam be nektek ide. Szerintem velem együtt sokan éreznek még hasonlóan ezekről a dolgokról...

"- Mit jelent tehát barátságban lenni Istennel? Azt, hogy rendelkezésedre áll a szükséges bölcsesség. Mindig és mindenüttt.

- Azt jelenti, hogy soha többé nem kell azon töprengened, hogy mit tegyél, hogyan legyél, hová tarts, mikor cselekedj és miért szeress. Ha barátságban vagy Istennel, egyszerre szertefoszlik minden kérdés, mert előre megkapsz tőlem minden választ.
Valójában persze egyáltalán nem kapsz Tőlem válaszokat, hanem megmutatom csupán, hogy magaddal hoztad mindezeket a válaszokat ebbe az életbe. Megmutatom, hogyan idézd fel őket, és hogyan sugározódnak ki a létedből az éppen adott kihívás, nehézség területére, úgyhogy a kihívás, a nehézség valójában már nem is tartozik az életedhez, hanem tapasztalattal váltod fel.
Talán úgy találod, mintha a külvilágban semmi nem változna.Talán tényleg nem változik semmi. Továbbra is ugyanazokba a körülményekbe ütközhetsz. De fel fogod fedezni a különbséget. Fel fogod fedezni a változást. Ez a belső világod tapasztalata lesz- és az a külső világodra elkerülhetetlenül hatni kezd. És ha mások netán nem is veszik észre a változást a körülményeidben, meglátják a változást benned. Azután eltűnődnek a változáson. Rácsodálkoznak. Megcsodálják. És végül kérdezősködni fognak róla.

- Mit mondjak majd nekik?

- Az igazat. Az igazság felszabadítja őket. Mondd el nekik, hogy a külső világodban semmi nem változott. Ugyanúgy rád tör a fogfájás. Ugyanúgy fizeted a számlákat. Ugyanúgy egyik cipődet a másik után húzod fel.
Mondd el nekik, hogy változatlanul szembekerülsz a korábban kevésbé tökéletesnek leírt állapotokkal, ugyanúgy részed van az élet kíméletlen és zűrzavaros összeütközéseiben. Mondd el nekik, hogy csak a tapasztalatod változott.

- Ezt meg hogy értsem?

- Szerinted mit jelent a "tapasztalat" szó?

- Nos, az értelmező szótár szerint "az észlelés révén kínált ismeretek összessége; mindaz, amit az ember felfog, megért és amire emlékszik".

- Jó. Ha tehát ismered az élet nagy igazságait, az megváltoztatja az ismereteid összességét. A tapasztalatod magában foglalja mindazt, amit észlelsz, megértesz, amire emlékszel. Ez utóbbi különösen fontos: emlékszel.
Röviden: megváltozik a tapasztalatod, ha a maga teljességében emlékszel arra, Aki Valójában Vagy.
Azért vagyok itt, hogy a segítségedre legyek az emlékezésben. Hogy emlékezz, és legyél Ismét Isten Testének Része. Egy leszel a Mindennel, jóllehet, nem tűnik el az a részed, amelyik a maga egyediségében fejezi ki az Egészet, épp ellenkezőleg, még dicsőségesebben nyilvánul meg.(...)
Azzal fogod tölteni az életedet, hogy véget vess az elkülönültség káprázatának. Egybeforrsz mindazokkal, akik ugyanezt teszik.
És akikre vársz. Várod, hogy felbukkanjanak az életedben, egymásra találjatok, és ne egyedül végezzétek ezt a munkát.
Ezt jelenti a barátság Istennel. Hogy soha többé nem vagy egyedül. Legyél hát a tudatában, miközben éled a mindennapi életet, hogy semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt. Mindent megváltoztat a Velem kötött barátságod, mert tudod, hogy melletted állok, tiéd a szeretetem, a bölcsességem és a tudatosságom.
Mindennek a tudatára ébredsz, és a tudatára ébredsz, hogy a tudatára ébredtél. Teljes éberséggel folytatod az utad. Magad leszel az éberség.
Kivéve, amikor nem.
Jöhetnek idők, amikor visszacsúszol a feledésbe; amikor másnak képzeled az Énedet, mint Aki Valójában Vagy. Ilyenkor használd különösen a barátságunkat! Szólíts, és ott leszek! Megmutatom neked a válaszaidat, elvezetlek a bölcsességedhez, visszaadlak önmagadnak.
Tedd ezt mindenkivel! Add vissza az embereket önmaguknak! Ez a vállalásod, ez a feladatod, ez a küldetésed, ez a célod.
És a veled kötött barátságunk révén fel fogják ismerni, hogy az övék Isten barátsága."

HozzászólásokSzia Ery

Köszönöm válaszod. Nagyon sokat segített.
Kívánok minden jót Neked is és a családodnak is a közel jövőben és a távoliban egyaránt.
Ja egyébként nem telefonra van szükségem de köszi a tanácsot.
SziaSzia Milaneze!

Az én módszerem az, hogy este végig gondolom az elmúlt napomat, gyakorlatilag számot vetek, hogy mi teljesült abból, amit elterveztem.
Reggel hálát adok azért, amiért épp hálát érzek, tehát:
"Hálás vagyok a szép, békés otthonunkért és érzem, hogy felém tart az az otthon is, amelyet elképzeltem Budapesten kívül, nyugdíjas éveinkre." Vagy: "Hálás vagyok a munkahelyemért, a jó fizetésemért, de érzem, hogy hamarosan bevonzom családom minden tagjának a dupla havi fizetést és bankszámlámra a havi 1 milliót." stb.
Ezen kívül írtam egy listát, ez nagyon fontos, amin szerepel, hogy:
Egészséges vagyok, az egész családom egészséges, ideális a testalkatom, a Páromnak van egy Volvója....stb.
Nem kérek, nem akarok, hanem egyesszám első személyben, jelen időben írom, hogy van. Ha így teszel, akkor egyúttal már magadénak is érzed a kérésedet és ha át is éled, csatlakozik hozzá az érzés is, begyorsítod a folyamatot.
A Te esetedben lehet egyszerűen azt mondani, hogy "Nagyon szeretem az új Samsung 60-as telefonomat." Fontos, hogy a mondatodban ne legyen tagadás, vagy de szócska. Sok sikert!

"Az élet titok - fejtsd meg!"
Szeretettel: ErySzia Ery

Érdeklődni szeretnék Nálad a Secretről?.Ha Te kérsz valamit az Univerzumtól akkor azt hogy kéred, úgy hogy akarom, vagy úgy hogy szeretnék? Ugyanis a könyvben is és a filmben több féle képpen említik meg ezt a rész. Valójában csak az egyik működik vagy nem? Egy példát írok mire is gondolok. Szeretnék egy telefont, vagy akarok egy telefont? Hát valahogy ilyesmire gondoltam. Köszönöm válaszodat előre is.

Tisztelettel milaneze.Szia

milaneze
Köszönöm a segítségedet. Most már kezdek kiigazodni az oldalon mi merre és hol.Köszi mégegyszer.Szia! A könyvet tegnap láttam az Auchanban

online is megvásárolhatod (pl. bookline-tól ezer forinttal olcsóbb, így 2999 Ft). A film itt az oldalakon is fent van. Korábban
én tettem fel "A Titok magyarul feliratozott videón" címmel, Alfajáró: Ítélkezés blogjában is meg tudod nézni a szinkronizált
változatot.
A meditációt én még az agykontrollal kapcsolatos könyvekből tanultam, José Silva: Agykontroll. Úgy emlékszem, hogy itt
is van az oldalon technikai leírás, keresgess!
Sok sikert!

"Az élet titok - fejtsd meg!"
Szeretettel: ErySziasztok

milaneze.
Elnézést a zavarásért. Én csak most vagyok itt elöszőr. Én a Beszélgetés 3 részét olvastam csak nem rég ami szerintem csúcs. Sok mindent olvastam Istennel kapcsolatban de ennyire jót nem.
A segítségetekre lenne szükségem amit előre is megköszönök. Olvastam erről a Titok c. könyvről és filmről. Honnét vagy hol tudom ezeket megszerezni és mennyiért?
Mégegyszer köszönöm fáradozásotokat. Még csak anyit hogy a meditálásokkal kapcsolatban, hogy hogyan kell csinálni tudnátok valami jó oldalt ajánlani. Köszönöm szépen. SziasztokKedves Gini!:-)

Szívesen! És én is köszönöm!:-) Mindenképp le fogom tölteni!:-)
Jut eszembe...Osho könyveket lehet letölteni valahonnan? Még nem olvastam egyet sem, de sokat hallottam róla, és mindenképp el szeretnék olvasni egy párat!:-)
Köszönöm!:)Kedves Heidi!

Köszönöm szépen, hogy beírtad ezeket a felemelő sorokat!
A -ra regisztrálj, és letöltheted a Beszélgetések Istennel-t.
Puszi

www.aminababa.com
www.flavin7.com/gini99Kedves Öbike!

Nagyon szívesen!:-)
Már olvastam azokat a könyveket is, meg az Egységben Istennel-t is:-)
/kivéve a Beszélgetések Istennel1-et, mert az sajnos nincs meg/
De az tény, hogy mind nagyon jó!!!:-)))
Az én gondolkodásomat ezek a könyvek kezdték megváltoztatni....aztán jött a Titok!:-)Drága Heidi :)

Én is nagyon szépen köszönöm ezt a részletet :)
Ajánlom a másik könyvet is, szintén Neale Donald Watch-tól: Beszélgetések Istennel
az is csudijóóóó :)
Végtelen szeretettel: öbike
Mosolyogj Drága Magyarország :)Kedves Tike!:)

Nagyon szívesen!
Örülök, hogy tetszik!:)Kedves Heidi!

Nagyon szépen köszönöm , hogy ezt megosztottad velem/velünk/. Még nem olvastam a könyvet, de biztos el fogom olvasni.

Szerető öleléssel : Tike

Elérhető minden álom, ne add fel semmi áron.
Egyszer úgyis valóra válik, ha akarod , hogy valóra váljon !!!Szivesen, Ágica!

Remélem még sokmindent meg fogok tudni osztani veletek!!! :-)))Igen, drága Alfajáró!:-)))))

Ezt én is így gondolom:-))))))És nagyon örülök, hogy a barátod lehetek:-))))))Heidi...

Köszi, hogy megosztottad.......ölel. ágicakedves Alfajáró!:-))

Köszönöm!Örülök, hogy tetszik!:-)
Igen, leszünk barátok.... :-))
Illetve már azok is vagyunk:-))