Beszélgetések Istennel - Szeretet

végtelen szeretetA szeretetről ezt olvashatjuk a harmadik könyvben:
"Szeretet az, ami határtalan. Nincs kezdete, és nincs vége. Nincs előtte és utána. Szeretet mindig volt és mindig lesz.
A szeretet örök, a szeretet az örökös valóság.
De térjünk vissza egy nemrégiben igénybe vett szavunkra: szabadság. Mivel a szeretet határtalan és örök, ezért a szerelem... szabad. Szeretet az, ami tökéletesen szabad.
Az emberi valóságban azt találod, hogy mindenki szeretni akar és szeretetre áhítozik. Úgy találod, hogy mindig csak szeretetre sóvárogtok, hogy elérhessétek a határtalanságot. És azt is észreveheted, hogy mindig azt kívántátok, hogy szabadon kifejezhessétek a szeretetet.
A szabadságot, a határtalanságot, és az örökkévalóságot keresitek a szeretet megtapasztalásában. Nem mindig adatik meg nektek, de minduntalan keresitek. Keresitek, mivel ez a szeretet, és valahol mélyen ismeritek is, minthogy ti vagytok a szeretet, és a szeretet kifejezésén át törekedtek megismerni és megtapasztalni azt Akik és Amik Vagytok.
Te vagy az életet kifejező élet, a szeretetet kifejező szeretet és az Istent kifejező Isten.
Ezek a szavak felcserélhetők, ugyanazt jelentik:
ISTEN, ÉLET, HATÁRTALAN, ÖRÖK, SZABAD.
Ami nem tartozik ezek közé, annak semmi köze hozzájuk.
Ti mind ezek vagytok, és előbb vagy utóbb mindezek együtteseként akarjátok megtapasztalni magatokat."

HozzászólásokKedves BEWA!

Minden nézőpont kérdése!
Ha pl. Osho szerelem-értelmezéséből indulunk ki, akkor hasonlít az a leírás ehhez! Csak ott jobban "lekorlátozódik" a dolog a férfi-női kapcsolatrendszerre, de az is magasztosabb formában. Azért írod ezt, mert főként az EGO-kon keresztül átélt szerelem (melyről általában hallunk) valóban nem az, amelyről Osho ír. Egyébként azért csodálatos ez a leírás, mert valóban erről van szó... egyre többet és többet mernek megengedni maguknak azok, akik egyszer belekóstoltak ebbe... s ha maguknak meg merik engedni, akkor a másiknak is, másoknak is.:) Mindez nem valami rózsaszín katyvaszhoz vezet, melyről a lentebb említett két hsz ír, hanem ez maga az ÉLET. A belső önmegtalálás és ez a jelenség pedig kéz a kézben járnak.Szeretet-Szerelem

Drága Zsul,

Nem ismertem ezeket a sorokat, de nagyon örülök, hogy találkozhattam velük, mert alkalmat ad az olvasásuk arra, hogy kifejezzem azt a réges-rég körvonalazódó és egyre szilárdabb véleményemet, mely szerint nagyon sokan tévúton járnak a világban.
A SZERETET-nek nem sok köze van a szerelemhez. A szeretet természetéből nem lehet a szerelemre vonatkozó következtetéseket levonni.
Ha gondolod, erről még írogathatunk, csak a téma úgy érzem, nem ez alatt a cím alatt kellene, hogy fusson.
Szeretettel,
BEWAKarakutty a legnagyobb SZERETŐ!

Hát mivel a Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakutty teremtette Istent, Jézust és a több ezernyi más speciális Istent is.... ezért Karakutty a legjobban szerető, hiszen ő teremtett minden későbbi szeretőt, akik szeretik akit szeretnek.... ez nyilvánvaló IGazság. Szeretni meg kell, mert most ez a menő divat.

Lásd legújabb naplóbejegyzésemet a részletek miatt

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Zsul!

Koszonom a reszletet.
Ez a konyv selejtezve reszemrol, rozsaszinkodos homalyba vezet!:(

Szeretettel,
felebarat