Beszélhetnénk az önkorlátozó hiedelmekről?

MLMVigyázz, veszély! Akarnak tőled valamit.
Mostanában gyakran elgondolkodom, mi az együttműködés akadálya. Nem hiszek abban, hogy az emberekben valamiféle legyőzhetetlen zsigeri ellenállás működne az együttműködéssel kapcsolatban.
Nagyon sok embert ráébresztett ez a válság arra, hogy mennyire kiszolgáltatott helyzetben él. Hogy mennyire ki van szolgáltatva a körülményeinek: állás, bank, szolgáltatók…stb.
Mind többen értenek egyet abban, hogy valamiféleképpen össze kellene fognunk. Valamit csinálnunk kellene.
Van hitünk, hogy az összefogásban ott az erő. Van hajlandóságunk is, hogy csináljunk valamit, hogy tudjunk számítani egymásra, de a legtöbbször maga a lehetőség, a forrás hiányzik, ami kielégítené a résztvevők igényeit.
Ezért perelünk mindig az állammal, az önkormányzattal, bízunk reformokban, változásokban, alkalmas pályázati rendszerekben, mert még mindig abban reménykedünk, hogy valaki hajlandó biztosítani a feltételeket a boldogulásunkhoz. Én azt látom, erre nemigen van esély mostanában. Ha akarunk valamit, magunknak kell gondoskodni magunkról.
És éppen ezért érthetetlen előttem, hogy miért nem vesszük észre azt a lehetőséget, amit éppen a házastársunk, vagy barátunk, gyerekünk, vagy éppen a szüleink hoznak haza: hogy vannak cégek, akik hajlandóak megosztani a nyereségüket azokkal, akik viszont hajlandóak beszállni a forgalom növelésébe.
Tudom, én is találkoztam éppen elég emberrel, aki abszolút nem törődött azzal, hogy nekem mire van szükségem, csak hajtogatta a magáét, akiben egyáltalán nem lehetett megbízni. És azt is tudom, hogy volt és van is egy csomó kamu cég, aki ahogy learatja a piacot, eltűnik, alkalmasint komoly károkat okozva az itt maradtaknak. Ez valóban így van. De nem gondolom, hogy ez csak az MLM-re lenne jellemző. Ez jellemző szerintem a többi gazdasági folyamatra is, sőt jellemző a politikai folyamatokra, a kulturális, szociális, és sorolhatnám milyen területekre még.
Azt gondolom, hogy a kulcs abban van, hogy azoknak kell összefogni, akik bízni tudnak egymásban, és ki kell tudni választani azt a háttércéget vagy cégeket, akikre lehet számítani, akik már bizonyítottak.
Az eredményes együttműködés(EE) szükséges összetevői tehát: Nyitás, nyitottság (NY)+Hit a sikerben (H)+Hajlandóság az együttműködésre(Ha)+Lehetőség, forrás (L)
EE=NY+H+Ha+L
Én azt látom, hogy mind többen veszik már észre, hogy L=MLM, mert kézenfekvő, és mert sokak számára nincs más. Más forrás nem hozzáférhető. A lapokat leosztották mások, és annyit juttatnak, amennyit éppen akarnak. És ez mind kevesebb.
Valaki mondta, hogy az ideális munkás annyit alszik, hogy másnap munkába tudjon menni, és annyi a bére, amennyiből holnap munkába tud menni. A többi nem számít.
Körülbelül ennyi jóindulatra számíthatunk. Ha ez a helyzet, akkor talán épeszű dolog, olyasmiben összefognunk, ahol adott a lehetőség. Ahol tudunk együttműködést ajánlani egymásnak. Ahol össze lehet fogni, és csapatként esély van a győzelemre.
Az MLM a forrás része, a lehetőség része, a többi az emberi oldal. Senkire nem számíthatunk, akiben nincs meg a nyitottság, aki nem hisz a nyerés lehetőségében, pláne, aki a vesztésben hisz, akiből hiányzik a hajlandóság. De akikben megvan…

CsatolmányMéret
MLM.jpg8.99 KB

HozzászólásokKedves Hozzászólók! Új vagyok

Kedves Hozzászólók!
Új vagyok még a teremtés világában, de már most érzem, hogy mennyire megváltozott az életem, csupán a gondolkodásom által.
Az én családom hasonló tragédiákon ment át, annyi különbséggel, hogy Trianon után a család egy részét "átdobták" a csonka országba, a másik részét visszazavarták Székelyföld belsejébe.
Nos a két részre szakadt család soha többé nem találkozhatott.....most én kaptam azt a feladatot, hogy felkutassam a család tagjait, akik még vannak.

A munkámban mindig hátrány volt a nevem, ezért megfosztottak vezetői állásomtól, mondván, ez azért van, mert az vagy, aki.
Most eldöntöttem, hogy nem hagyom magam és megteremtem saját magamnak, igy 50 felett.Köszi, Kreátor, így utólag is. :-)

Ari vagy. :-)Engem viszont úgy neveltek, hogy többször is elmondták...

mindent meg tudok teremteni, ha TESZEK érte. :-)
Talán ezért nincsen szükségem MLM-re? :-)Kedves Kreátor!

Én már értem miről beszélsz. Kicsit máshonnan közelítem meg és csak is a saját esetemről beszélek most.
Édesanyám nagy szeretetben nevelt fel, de sajnos rengeteg félelmet vetített bele. Ezekben a félelmekben nőttem fel, ami azt jelenti nem is vittem semmire. Sehol nem érvényesültem, semmibe nem kezdtem, mert mindig ott lebegett Anyám mondata. Gyengécske vagy ne kezdj bele. Nem értesz hozzá, hagyd mert bele buksz. stb. Így nőttem fel, még 30 éves koromban is ennek rabságában voltam. A mai napig sipákol, csak már nincs rám hatással.
Aztán 30 évesen megváltozott valami. Még pedig annyi, hogy önálló lettem a döntéseimben. Nem szóltam, nem kértem tanácsot, ha nem csak is magamra hallgattam. Onnantól elindultam a siker útján.
Értem a sikert úgy, hogy saját fejlődésemben nem gátolt senki. Nagy fejlődés következett be. Ennél sikeresebb már nem is lehetnék. Sok mindenbe belevágtam azóta és a sok jó akarómnak mindig utólag meséltem róla, nehogy elvegyék a reményt tőlem. Pont ahogy Te írtál róla. A mai napig félt Anyám, pedig láthatja már még is sok mindenre képes voltam és vagyok. Nem baj, szeretem nagyon, csak már kivontam magam az Ő félelmei alól. Az MLM-el is így voltam, beléptem, érdekel most nagyon és teszem a dolgom. Nem tudom hova jutok, lesznek e eredményeim, lesz e kitartásom, de egy biztos nem engedem, hogy bárki letérítsen róla. Utólag szóltam Anyámnak, s láss csodát most nem húzta a száját. Biztos érzi rajtam a határozottságot.
Na, egy kicsit eltértem de jó példa vagyok. Ha nem tudsz más lehetőséget ajánlani, akkor az utolsó kis reményt nem veheted el mástól.
Köszönöm, hogy olvastok.boldog születésnapot

Boldog születésnapot Origami!Nem félek. :D

Éppen ezért nincsen talán szükségem MLM-re a bőség megteremtéséhez. :D :D :D
Neked MIÉRT van erre szükséged, Kreátor, szülinapos testvérem? :-)azon gondolkozom, miért is írtam ezt a cikket

Nem azért, hogy bárkit meggyőzzek. Hiszen meggyőzni senkit sem lehet. Engem sem, semmiről. Csak saját magam tudok meggyőződni valamiről, ehhez viszont az én szándékom szükséges, hogy megismerjem az igazságot. És ha a megismert igazság eltér a korábbi váleményemtől, még akkor is rajtam áll, elismerem-e, elfogadom-e? Dönthetek így, dönthetek úgy.
Tehát nem ezért írtam.
Nem vitatkozni akarok, nem győzködni, érvelni, bizonygatni, példálózni. Nem.
Bátorítani akarok.
Bárkit, akiben pislákol egy csöppnyi remény.
Akinek szüksége van arra, hogy történjen valami.
Aki szeretne mozdulni, de nem mer, mert elbátortalanítja valaki. Nagy hangon, gúnyosan, szigorúan, akár okosan is, vagy éppen demagóg módon, mindegy. De mindenképpen felelőtlenül. hiszen aki elveszi a reményt, nem ad helyette semmit.
Többnyire önmagára büszkén, az igaza tudatában, elégedetten megy tovább, és nem is tudja, hogy összetörte az utolsó reményedet. Eloltotta az éppen csak pislákoló lángot, és visszalökött a sötét reménytelenségbe, lehet, hogy a kilátástalanságba is.
Azt akarom, hogy tudd, nem ártani akar ő neked, csak felelőtlen. Figyeld meg! Nézd meg kívülről: nem kérdez téged, hogy mit szeretnél, mire van szükséged, nem mérlegelni segít, nem alternatívákban gondolkodik, csak a tagadásban. Ha valamilyen módon megértené, hogy a te életedbe avatkozik bele durván, azt gondolom, nem tenné. De nem fogja megérteni, ez éppen a lényege.
Így aztán csak azt tanácsolom, ha reményed van, őrizd meg, növeld, óvd, védd, és ha csöppnyi merszed van, nézz utána, mi az igazság!
Valóban van előtted egy lehetőség, vagy éppen egy csapda az, amibe lépni szándékozol? Mert vannak csapdák, de a lehetőség is létezik.
Létezik bizony.
És ha valaki ajánl neked valamit, nézz a szemébe!
Igaz vajon?
És ha a szíved is megszólal, tégy meg egy lépést!
Ne félj!Csodás bőségben élek állandóan.

Mindehhez még mások kihasználására, és rengeteg sok munkára sincsen szükségem. :D
Félretettem MINDEN önkorlátozó elképzelésemet. :DA finnyogást nem értem

tökéletesen elfogadom, ha valakinek nincs kedve kipróbálni önmagát, ha nem akarja, ha nem érti, ha nem meri. Azzal a vaksággal nem tudok mit kezdeni, hogy emberek tömegeinek nincs lehetősége igazán tenni azért, hogy az élete önmagához méltó legyen, hogy elképzelése sincs, hogyan élhetne másképpen, mint amivel éppen elégedetlen, és önmagát győzi meg brutális módon arról, hogy ha másképpen állna hozzá, akkor sem működne neki.
Az MLM-hez való hozzáállás a legékesebb példa ahhoz, hogy az emberek milyen mértékben képesek a valóságtól függetlenül ragaszkodni a negatív elképzelésekhez.
azt hiszem, ha valaki képes arra, hogy félretegye önkorlátozó elképzelését és semleges attitűddel vizsgálja meg a tényeket, sokat tanul belőle. Ha ezt meg tudod tenni, függetlenül attól, milyen eredményre jutsz, más elképzeléseid fölülvizsgálatához is jó esélyekkel állhatsz neki.
Szerintem. :)Sziasztok!

Jó volt olvasni hiszen pár hete már engem is érint az MLM. Évekkel ezelőtt már próbáltam, de a rossz hozzá állásom nem engedte, hogy profitáljak belőle. Most, hogy újból részt vettem egy ilyen jellegű előadáson, gondolkodtam el igazán rajta. Nagyon sokat számít, hogy éppen milyen hozzá állású ember beszél róla. Nekem szerencsém volt, mert mindent megértettem ami hozzám szólt belőle. Ha egy értelmes ember elmondja egy másik értelmesnek akkor célba ér vele. (idéztem mástól)
Igazából engem nem zavar, hogy aki fentebb van azt én is gazdagítóm, hiszen majd engem is fognak mások. Nincs ezzel semmi baj. Ráadásul itt valóban csak rajtam áll mennyit keresek, hiszen se iskola, se kor, se nemi elvárás nem korlátozza. Egyedül az én hozzá állásom számít.
Itt megkapod a jutalmadat amiért dolgoztál.
Nagy lehetőség! Tudsz fejlődni és tanulni ha Te magad akarsz. Minél aktívabb vagy annál többet keresel.
Hiszen a mostani munkahelyemen fix bérből élek. Nem kapok jutalmat, de még szóban sem, és kitudja mikor lesz fizetés emelésem is?!
Jó dolog nagyon. Arról nem beszélve, hogyha sikerül, olyan álmaim válhatnak valóra, amit be kellett látnom, hogy a jelenlegi munkámból nem fog menni.
Persze én is úgy alakultam át, hogy elmentem egy ilyen estére és végig hallgattam a régi motorosokat.
Meggyőztek!!!!!!!!!!
Sok sikert mindenkinek hozzá, aki belevágott!!a gondolattal tökéletesen

a gondolattal tökéletesen egyetértek. nagyjából ez az én hozzáállásom is. és amit eddig láttam, MLM téren, az sosem a cég hibájából adódott, hanem a benne lévő emberek "használták" rosszul a rendszert. ha ez változik, akkor a kérdésben a közvélekedés is fog. olyan ez mint a politika: a jó szándékot az emberek hozzáállása már nem is engedi felszínre törni, mint a nyuszika és a fűnyíró esete...Örömmel Merkaba

Nagyon tetszik az ötleted. Alig várom, hogy megvalósuljon.:))

Kedves barátom !
Értem és tapasztalom amiről írsz ! Mindíg azok nyernek akik összefognak bármilyen cél , eredmény , hit, remény , tudat , vagy szeretet jegyében ezen nemes erényekért :)))))) Nyitott vagyok , jó így nekem , de ezáltal neked is :))))))))) Ezen gondolataid is megerősítik azon törekvésemet , hogy szervezzünk egy közös secretes barátkozást :)))))))))))) beszélgetést , társalgást ! Hogy miért ??? -----------magunkért , a tiszteletért , az önzetlenségért a nyitottságért az emberi értékekért :))))))))))))))Nos te benne vagy ?????????:)))))))))))))))))Ölellek Merkaba :))))))
ui: Nyugi , az én homlokomon nem a vigyázz veszély felirat van , de ne hidd el tapasztald meg :)))))))))))))))))Jó szöveg. :D

Kár, hogy nincs mögötte semmi.