Betegség mögött a lélek üzenete

szívárványÜlsz a kórház vagy rendelő folyosóján. Hosszabb vagy rövidebb vizsgálatsorozat után végre megszületett a diagnózis. Nagy valószínűséggel állítható, hogy ez vagy az a betegséged. Kavarognak a gondolatok fejedben, érzelmi hullámzásba kezdesz, sírsz vagy épp dühös leszel, esetleg megijedsz vagy elkeseredsz. A miért pont én kezdetű kérdések törnek ki belőled. Legtöbbször a tehetetlenség pillanatait éled meg, aztán felállsz és elindulsz egyedül vagy kísérőddel - aki osztozni próbál érzéseidben. És innentől elindul a „harc” a betegség eltüntetése érdekében… ahány ember, annyi módszer, annyi féle hozzáállással, technikával.

Meggyőződésem, hogy nincs jó vagy rossz megközelítés, módszer. Esetek vannak, amelyekre vannak gyógymódok akár a nyugati, akár a keleti orvoslás mellett foglalunk állást. Párhuzamosan is tehetünk magunkért mindkét irányzat képviselőivel együttműködve – nyitottságunk függvényében. A test gyógyításának megkezdésekor van egy fontos „egyéb” vonal is: megérteni, hogy ott lapul lelkünk üzenete a testi betegség mögött.

Az üzenet lényege nagyon egyszerű: a harmónia megszűnt a lelkünkben. Amint megismerjük és értelmezzük a tüneteket illetve azok lelki hátterét, elindulhatunk az úton, hogy tudatunk segítségével visszaállítsuk a szükséges harmóniát, újra egyensúlyba kerüljön minden, amely egészségünk alappillére. Sokszor nagyon hosszú idő alatt „gyártjuk le” saját betegségünket, amelynek akár jó ideig semmi jelét sem észleljük. A betegség eltűntetéséhez legalább annyi idő kell, mint a megteremtéséhez, éppen ezért a türelem és következetesség fontos tulajdonságunkká válhat. Bármilyen betegség és tünete komoly kihívás elé állít bennünket és a környezetünket. Testünk egy tükör, amely a bennünk zajló folyamatokat tükrözi. Más és más tanulási folyamatot ad a különböző terheket hozó betegség, attól föggően, hogy milyen szintű a nyitottságunk, vágyunk a megértésre. Lényeg az, hogy ne veszítsünk időt azzal, hogy kialakítjuk betegségtudatunkat, hiszen ezzel pont a gyógyulás elé állunk, inkább egy önsimereti munkával törekedjünk elfogadni az új helyzetet és hozzuk rendbe elakadásunkat.
A tudatunk ráállhat arra az útra, hogy értelmezni akarja a jeleket, amelyeket meg is ért, lefordítja saját magára, beépíti, változtat és egy új megközelítéssel éli tovább életét gyógyult testben a harmóniába került lélekkel. Számtalan játszma, útkereszteződés és kanyar kíséri ezt a felfedező utazást, de a betegség – mint minden sorcsapás – egy nagyszerű lehetőséget biztosít, hogy megtanuljuk értékelni azt a csodát, amit a saját életünk jelent. Számtalan módon kérhetünk segítséget, de helyettünk senki más nem oldhatja meg a feladatokat, hiszen mi teremtettük meg a betegséget illetve annak okát, és csak mi magunk tudunk ezen változtatni.

Tudatunk folyamatosan teremt, mi alkotjuk meg a valóságunkat, pontosan olyan életet élünk, amilyet megengedünk magunknak… ezért ne csüggedjünk, ha a lelkünk nem hagyja szó nélkül tévelygésünket és változtatásra próbál rávenni. Önmagunkért történik minden, ha meghalljuk és megértjük az üzenetet, akkor egy semmihez sem hasonlítható átrendeződés következhet be, mert megértjük, hogy a betegség is csak egy állomás: út az egészséghez, a teljességhez!

Kezdjük is értelmezni az üzeneteket…. :)

Hegedüs Erika

HozzászólásokMilyen párhuzamok :)


Itt magam is feltettem a Secretre ezeket :) Már több, mint 40 Ezer olvasás után van :) Jó, hogy már érdeklődünk az alternatív módszerek iránt ilyen sokan :)Bizony nincsenek

véletlenek Locrus :) Maximum nem látjuk az összefüggéseket az adott pillanatban!
Nagyon klassz, hogy megtaláltad az okokat! Ha őszinte a döntésed, akkor végigcsinálod és egy gyökeresen új élet részese leszel!!
szia
RykaNincsenek

Nincsenek véletlenek....hihetetlen hogy ez az irás pont most került föl ide....
Van egy betegségem cirka 8 éve, az orvosok azt mondták hogy gyógyithatatlan, tanuljak meg vele együtt élni. Nagyon sok helyen jártam, és kb mindenhol ugyanazt mondták. Ez a betegségek lelki oka dolog elkezdett foglalkoztatni, kutatni kezdtem magamban az életemben mi történhetett 8-9 évvel ezelőtt ami ennyire megváltoztatott....Hihetetlen de megtaláltam a betegségem okát, megtaláltam a rossz gondolatmintát ami miatt kialakult ezt a probléma. A szorongás, a félelem ami bennem volt akkor mikor új iskolába, új emberek közé kerültem megteremtette ezt a kórságot, aminek pszichés kihatásai ugyanúgy a szorongás, a görcsölés...Ma már tudom hogy én generáltam, és azt is tudom hogyan fogom meggyógyitani magam. Kezdésnek letettem a cigit, 3adik napja nem gyújtok rá.... sokszor próbálkoztam már, eddig sosem sikerült. Most úgy hoztam meg a döntést, hogy a következő percben már nem is hiányzott a cigi....Ezek után olvasom ezt az irást, ami megerősit abban hogy igaz amit gondolok. köszönöm!jó ez az írás... semmi

jó ez az írás... semmi maszlag! :)

A "másik" oldalon már volt erről szó bőven és sok sok betegséggel kapcsolatosan érdeklődtek már és okra volt is segítség írva.