aijsha blogja

Fontoljuk meg!

woody allenFontoljuk meg az alábbiakat:

Woody Allen - az Oscar-díjas forgatókönyvíró, producer és filmrendező - elhasalt filmrendezésből a New York-i Egyetemen és a New York-i City College-ban. (Az előbbi helyen angolból is.)

Leon Uris, a nagysikerű Exodus írója a középiskolában háromszor bukott angolból.

Amikor Lucille Ball 1927-ben megkezdte színművészeti tanulmányait, a John Murray Anderson Színiakadémia főigazgatója azt ajánlotta neki: Tovább »

Lecke a vadludakról

vadludakGondolkoztál már azon, hogy miért repülnek V alakban a vadludak? Mint minden állati viselkedésben, Istennek itt is jó oka volt arra, hogy ezzel az ösztönnel ajándékozza meg a ludakat. Amikor egy-egy madár suhint egyet a szárnyával, felhajtóerőt képez az őt követő madár számára. Egy V alakban, az egész csapat legkevesebb 71 %-kal hosszabb utat tud megtenni, mintha az egyes madarak egyedül repülnének. Amikor egy lúd kiesik a V alakból, hirtelen úgy érzi, mintha mázsás súly húzná lefelé…és gyorsan visszatér a csapathoz. Tovább »

Címkék:

A mai kis ezüst dobozaim masnival átkötve Nektek!

Sziasztok! Tovább »

Te Tudnál?

Régebben itt találtam ennek a csodának a szövegét. Sokszor hallgatom, mikor egy kicsit besokallok a hétköznapoktól. Egyszerűen csodálatos...

http://www.youtube.com/watch?v=oBPxZleB694

Mosolygós szép napot mindenkinek!

aijsha

Címkék:

Itt és Most élj!

itt és most éljMegvettem Kurt Terpperwein Itt és Most élj! című könyvét! Mindenkinek ajánlom! De itt egy kis ízelítő belőle:

Nem csak testünket kell rendszeresen salaktalanítanunk: mentálisan és érzelmileg is el kell engednünk a káros gondolatokat és a helytelen meggyőződéseket.

"Statisztikák szerint nem a számítógépes elektronika az, amelyik a leggyorsabban fejlődik, hanem az emberi psziché - bár még mindig ősi törvényszerűségeknek engedelmeskedve működik, Tovább »

Címkék:

A mai tapasztalat!

Sziasztok Szerető Társaim!

Már nagyon régen nem írtam, csak némán figyeltelek benneteket. De a mai tapasztalatomat meg szerettem volna osztani veletek.

Van egy ismerősöm, aki eddig folyamatosan panaszkodott nekem. Én pedig együttérzően mindig meghallgattam. Sajnos... Tovább »

A megfelelő stratégia

Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel:
„Vak vagyok.
Kérem, segítsenek.“
Arra ment egy újságíró és látta a kalapban alig van pénz, csak pár fillér.
Lehajolt, dobott a kalapba pár koronát, s anélkül, hogy megkérdezte volna, elvette a táblát és a másik oldalára írt egy mondatot. Tovább »

A békák példázata

Volt egyszer egy csoport béka, akik versenyezni akartak. Egy nagyon magas toronyba akartak feljutni. Sok néző gyűlt össze, hogy figyeljék a versenyt és bíztassák a békákat.

Elkezdődött a verseny. DE… a nézők közül senki nem hitt abban, hogy a békák közül egynek is sikerül feljutni a torony csúcsára.

Ilyeneket mondtak:

Ohhh! De fárasztó! Tovább »

A bátorságról

- Szóval szerinted bátor vagyok? - kérdezte az asszony.
- Mi az, hogy!
- Meglehet, de csak azért, mert volt kitől tanulnom. Elmesélek egy esetet.
Jó pár évvel ezelőtt önkéntes ápolónőként dolgoztam a Stanford Kórházban. Ott ismertem meg egy Liza nevű kislányt, aki ritka és súlyos betegségben szenvedett. Tovább »

Új ajándék az Univerzumtól!

Kedves Barátaim!

Megjött az újabb ajándék az Univerzumtól. Épp ideje, hogy felírjuk egy gyönyörű lapra, hogy miért is vagyunk hálásak. Letölthető a www.atitok.hu -ról.

Jó munkát mindenkinek!!!

Millió puszi!

A zenélő ékszerdoboz

Kedves Mindenki!

Én is csak Ágicához tudok kapcsolódni. Egyszerűen hihetelen az az érzés, és az a sok pozitív erő, amit ez az oldal nyújthat bárkinek. Ezt a csapatot (mindenki aki itt van) egy olyan különleges dolog vonz, melytől ez a világ "legtisztább" oldala. Tovább »

Ajándék - elgondolkodtató

A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
Karácsony volt és a másnap a kislány egy ajándékot adott át az apjának, ezekkel a szavakkal: „Ez a tiéd.”
Az apa először nagyon zavarba jött, aztán mérgelődött, mikor meglátta, hogy semmi nincs a csomagban. Tovább »