Saját démonaim

Üdvözlök mindenkit.

A depresszió és az érzés miatt kialakult betegség folyamatok a jelenlegi magyarország lakosságára sajnos fokozottan igaz. Egy olyan könyvet szeretnék itt bemutató szintjén közzétenni, amely pont a depresszió gyermekkori kialakulásának okait próbálja megfejteni.
Én magam is egy olyan környezetben nőttem fel, amelyet nem kívánok senkinek.

Expozé

A könyv elsődleges célja segíteni az olyan lelkileg sérült embereken, akik hasonló életkörülmények között nőttek fel, mint amely a könyvben leírtak szerint történt.
Saját életemben történt múltbeli eseményeken keresztül mutatom be a pozitív gondolkodásra, életszemléletre való „átállást”.
Minden fejezet amely a könyvben szerepel ad egy bizonyos alap történést, melyből kielemezve következtetetéseket vonok le, így változtatva meg saját nézetemet és ezáltal elősegítve lelki fejlődésemet.
Ezek a fejezetek mutatják meg az egyik járható utat a pozitív világkép kialakításához, és azt, hogy lehetséges minden rossz történés ellenére a jót is észrevenni az életben.
Továbbá nagyon fontos dolognak tartom azt, hogy ezáltal betekintést nyerek az emberi lélek megnyilvánulásaira, és az emberi kapcsolatok kialakításának sokszínűségére.
A könyv valamennyire pszichológiai jellegű mű is, mivel egy egyén lelki fejlődését, átalakulását mutatja be különböző élethelyzetek hatásának bekövetkezése esetén.
A célközönség emiatt eléggé tág fogalom ebben az esetben, mivel főképpen azokat a lelkileg sérült embereket célozza meg, akik már felnőttek, de valamilyen negatív esemény mély nyomot hagyott bennük.
Ezek az emberek éppen emiatt szociálisan eléggé ki vannak szolgáltatva abban az esetben, ha a múltbeli események valamilyen szempontból ismét hasonló körülmények közzé sodorják, ezáltal újabb sérülést szenvednek, vagy a múlt emlékeinek hatását nem képesek megfelelően feldolgozni.

Információkat találhattok ezzel kapcsolatban:

Tisztelettel: Nagy László

Saját démonaim /2

Egyenesen a sötétség maga…

Az hogy az óvodában mik történtek velem, sok mindenre nem emlékszem vissza. Azonban arra már elég világosan vissza tudok gondolni, hogy az iskolában milyen események határozták meg életemet.

Valami oknál fogva a földön levő élőlények olyanok, hogy ha egy közülük kirívó, más tulajdonságokat mutató egyed jön létre, akkor azt a többi élőlény kitaszítja magából. Ez a kitaszítottság érzése. A Biblia szintén leírja ezt, és utat mutat erre is.

Az, hogy az egyed pontosan miben különbözhet a többi egyedtől, gyakorlatilag mindegy. Lehet ez egy külső jegy, lehet egy igen apró eltérés fizikai megjelenésében, de lehet akár a lelki belső más jellegű felépítésében is.

Ekkor jelentkezni fog az egyik Démon: a kitaszítottság Démona.

A gonosz ezer arca közül az egyik. És ha megjelenik, akkor vonzza magához a többi Démont is! A kitaszítottságot követi a harag, a haragot a bosszú, a bosszú társa pedig a bánat…

A HARAG-DÉMON:

„…Beköltözik szívembe, fekete űrt teremt maga körül, mert ő azt akarja, hogy ne lássunk semmit, és nem vesszük észre a helyes irányt…”
Bizony a mindennapi élet is tartogat éppen elegendő helyzetet ahhoz, hogy szívünket harag töltse el, és a legtöbb esetben nagyon nehéz megtalálni a helyes irányt.
Jelen világunkban az emberek eltávolodtak egymástól, és bizalmatlanok a másikkal szemben, még azokkal szemben is, akik a közvetlen környezetükbe tartozik.
A harag-Démon lassan terjed a szívünk és lelkünk mélyén, nem engedi a megbocsájtást, nem engedi a szeretet megnyilvánulását, nem enged semmit.
Ezt saját magamon tapasztalom meg.
A haragot legyőzni valóban nagyon nehéz! És nem fog egyből sikerülni, nem megy egyik pillanatról a másikra, ez komoly lelki munka, és hit eredménye.
A harag sok mindenből eredhet: ezt mindenkinek saját magában kell megtalálnia! Az igazi okot, mert ha ez sikerül, akkor el lehet kezdeni azon munkálkodni, hogy a harag a szívünkben háttérbe szoruljon, és helyette valamilyen egyéb érzés keletkezzen: nyugalom és szeretet.
Ha valaki képes az életét jobbá tenni, akkor az az ember saját maga! És ez bizony tényleg igaz!
A harag iszonyatos erőt jelent! A harag szinte erősebb, mint bármi más az életben! A harag képes nyomorba dönteni az emberiséget, képes oktalanul elvenni mástól, ami nem neki jár, de nem képes egyvalamire: nem tud adni!

A Saját démonaim - könyvet letölthetővé tettem az oldalon. Akit érdekel a könyv, látogassa meg a weboldalt:

HozzászólásokNos igen.. :)

Hát , valóan eget verő hiba, kijavítom!

Üdvözlettel: LászlóBocsáss meg Arlen

Benéztem a készülő oldaladra. Amit láttam, tetszik. Gratulálok neked ehhez!

Annyi jelzést kérlek fogadj el tőlem, hogy az email címed Gmailos részét javítsd ki kérlek, mert nem gmail, hanem gamil, vagy amgil, nem is tudom most :) Sajnálom, ha nem jut eszembe:)!

Barátsággal: Anikó