Ati blogja

Olyan szívesen

aludtam volna 10-ig, de anyukám az én nevemmel bejelentkezve mentette el az írását, és most nem tudom kitörölni. Elnézést a kellemetlenségért, ezt a bejegyzést tekintsétek nem létezőnek.

Címkék:

Gyöngyöt a disznók elé

kismalacEgyszerűen bosszant az, hogy értelmes, értékes, rendes emberek vesznek el a saját maguk által keltett negatív örvényben.
Az olyan emberekre gondolok, akik az időjárásról beszélve mindig csak rosszat tudnak mondani: ha meleg van az a baj, ha hideg, akkor az, ha fúj a szél az, ha nem, akkor meg miért ilyen állott a levegő? Tovább »

Címkék:

Merjünk hinni!

Merjünk hinni és akarni!
Merjünk új álmokat álmodni!
Merjük elővenni a régi, a szekrnyben porosodó vagyainkat!
Küzdjük le a bűntudatunkat, aki azt hajtogatja: neked ez nem jár, a te sorsod más, te nem teheted. Miért? Xy megteheti? Mert ő annak született? És a te feladatod, hogy "túléld" az életet? Dehogy!
Képzeld el, hogy bármit megtehetsz. Bármit. Mit tennél? Tovább »

Címkék:

Csak egy játék

battlefieldCsak egy játék. Ez a cím a jelenlegi írásomra, ugyanakkor az egész életre igaz. Ha valamihez kétségek nélkül állunk hozzá, és úgy fogjuk fel, hogy nincs tétje, miért ne, akkor nagy valószínűséggel az sikerülni fog.
Ehhez most le is írok egy példát. Kicsit furán fog hangzani, de szerintem nagyon jól példázza a dolgokat. Mostanában szoktam játszani egy számítógépes játékkal (Battlefield 1942). Lövöldözős játék, a lényeg, hogy egy megadott számú ellenfelet lelőj, mielőtt ők lövik le a társaidat. Be lehet állítani a nehézségi szintet 1-100%-os skálán. És 25%-onként névvel is el vannak nevezve. A 100% mondani se kell Tovább »

A paraszt és a csacsi

A paraszt és a csacsi

Egy nap a csacsi beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni mit is tehetne.
Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a szomszédait, Tovább »

Címkék: