Minden egy - helyett minden együvé tartozik

"Minden egy" tartja a modern ezotéria, holott ez tévedés. Aki először tapasztalja meg az együvé tartozást, azt annyira elvakítja a valóság ragyogása, hogy törvényszerűen félreérti azt, ami van.
Ősi, közös tapasztalat: létezik elkülönülés
Minden ősi vallás és hitvilág közös tapasztalata, hogy az itt és az ott közötti távolságot megfelelő térben és időben, megfelelő lépésekkel lehet áthidalni. Bárki, akinek valós tapasztalata van a mindenség felépítéséről, pontosan tudja, hogy még annál is több dimenzió/létsík létezik, mint amennyi életek egész során át bejárható. Ezen létsíkok pedig lehatároltak, elkülönülnek, úgy, mint a sejtek a testben: van átjárás, ám ettől még önálló egységek.
[caption id="attachment_22392" align="aligncenter" width="640"] Minden egy - helyett minden együvé tartozik[/caption]

A minden egy hatalmas tévedés
Annak a félreértése, hogy minden együvé tartozik - ám ez az egység nem jelent se azonosságot, se egy homogén masszát. A máj és a gyomor együvé tartozik, de nem egy. A főnév és az ige együvé tartozik, de nem egy. A szeretet és a harag együvé tartozik, de nem egy. A létezők együvé tartoznak, de nem egyek.
A helyes válasz a holonizmus, azaz a teljesség eszméje
A holonizmus írja le ezt a legtisztábban: minden önálló egész és rész egyszerre. A szőlőmag és szőlőhús egyenként is önálló egészek, ám együtt alkotják, részként, a szőlőszemet. A szőlőszem önálló egész, ám együtt alkotják a szőlőfürtöt. A szőlőfürt önálló egész, ám részként, együtt alkotják a szőlőtőkét. A tőkék önálló egészek, ám részként, együtt alkotják a szőlőskertet.
[caption id="attachment_22393" align="aligncenter" width="640"] minden önálló egész és rész egyszerre[/caption]
A régi korokban mindezt érezték, de nem tudták, egy egészen parányi kivétellel, néhány tudót leszámítva. Ők pedig világosan leírták, aztán szimbólumokba csomagolták: Minden egy helyről származik és egy helyen van és egy helyre tér vissza, de nem Egy! Sokféleség az egységben.
Aki megtapasztalja az együvé tartozást, először azt hiszi, minden egy
Mert a tapasztalás ereje úgy borítja el a tudatát, mint árhullám a szigetet. Aztán letisztul a kép és a vakító ragyogásban látni kezd. Meglátja a hálózatot, a kapcsolódási pontokat, az élő szerkezetet. Meglátja azt, hogy fraktálisan épül fel a multiverzum. Megérti azt, hogy minden együvé tartozik, és majdan minden egyé válik - de akkor már semmi sem lesz a Forráson kívül.
[caption id="attachment_22394" align="aligncenter" width="400"] Iszet és Uszir kígy formájában[/caption]
Kép forrása: isiopolis.com Egyiptomban ezt világosan leírták: a világ végét követően csak Atum és Uszír marad és ők kígyóvá válva térnek vissza Nun őstengerébe.
Aureion
Forrás: spiritan.hu Ezoterikus közösségi oldal. Spiritan Magazin az ezoterikus magazin.