Most kapaszkodj! Tisztulást hozó Telihold és Tízmilliószoros nap 2018.03.02.

2018.03.02. ismét egy különleges nap 2018-ban: egyszerre következik be a Tisztulást hozó Telihold és az idei első Tízmilliószoros nap!
A Telihold mindig különleges alkalom, hiszen ekkor a legfényesebbek az éjszakák (kiváltképpen ha hó borítja a földet). Ahogy a Nap bevilágítja a Holdat, úgy, mivel a Hold a lélek jelképe, bevilágítja a Lelkünket is. A 2018.03.02-i Telihold péntek éjjel 01:32 órakor következik be.
A Tízmilliószoros nappal együtt igazi csoda-idő köszönt be!
A buddhista tanok szerint az első tízmilliószoros nap a ཆོས་འཕྲུལ་དུས་ཆེན་ (Chötrül Düchen, azaz “A vajmécsesek ünnepe”, és ismert még བཅོ་ལྔ་མཆོད་པ་, azaz Chonga Choepa néven is). Ez az az időszak, amikor sokszorozottan tér vissza Hozzánk minden, amire a figyelmünket fordítjuk.
[caption id="attachment_24499" align="aligncenter" width="640"] Most kapaszkodj! Tisztulást hozó Telihold és Tízmilliószoros nap 2018.03.02.[/caption]
Kép forrása: guruling.org Az első tízmilliószoros nap mindig az első holdhónap 15. napjára esik, ami 2018-ban március másodika. Ez rendkívüli jelentőségű nap. A Csötrül Düchen onnan kapta a nevét, hogy ilyenkor a buddhisták Tibetben és Nepálban jakvajból készült mécseseket készítenek és a virág-, madár- vagy fa alakú lámpásokat meggyújtva emlékeznek meg Buddha csodálatos tetteiről.
Mire készüljünk a 2018.03.02-i Telihold alkalmából?
A legfontosabb, hogy tartsunk önvizsgálatot: vajon miként szeretnénk Önmagunkat megmutatni? Mi az, amit tényleg meg akarunk valósítani? Azért is nevezzük megtisztító Teliholdnak, mert kiváló alkalom arra, hogy megtisztítsuk Önmagunkat minden kételytől, aggódástól és más visszahúzó, gátló tényezőtől. Ideje, hogy visszanyerjük önbizalmunkat! Tartsunk testi-lelki-szellemi megtisztulási rituálét, mert most, a márciusi Telihold időszakában 03.01. estétől – 03.04. estéig nagyon intenzív hatással bírnak a meditációk, az imák, a spirituális-mágikus szertartások.
Meditáljunk három napon keresztül
Érdemes három egymást követő estén egy-egy meditációt tartani.
03.02. A tisztító meditáció
Március másodikán, pénteken a Telihold fényében tisztítást, böjtöt tartsunk, amikor kitakarítjuk a testünkből, lelkünkből, szellemünkből a mérgeket, gátló tévhiteket, blokkokat. Meríts a Telihold fényéből tisztító erőt!
03.03. A rendrakó meditáció
Március harmadikán, szombaton a Nap 17:00 óra körül nyugszik le, amikortól bármikor végezhető a Telihold-meditáció. A második napot szenteljük a belső rendrakásnak és lelki-szellemi lomtalanításnak!
[caption id="attachment_24501" align="aligncenter" width="640"] Most kapaszkodj! Tisztulást hozó Telihold és Tízmilliószoros nap 2018.03.02.[/caption]
Meríts a Telihold fényéből letisztázó erőt.
03.04. Az üzenő meditáció
Március negyedikén, vasárnap este is napnyugta után meditálj, lehetőleg a szabad ég alatt, a természetben. Ezúttal Tenmagadra figyelj, és várd a megérzéseket, üzeneteket, tanácsokat, amik lelked mélyéből, vagy Szellemedből fakadnak. Ha semmi sem érkezik, meglehet, érdemes még többet tisztítanod a tudatod, és még inkább megtanulnod, hogyan lazítsd el az elméd és válj képessé az intuitív üzenetek fogadására.
Emlékezz a bőségmantrára!
Emlékezz 2018 bőségmantrájára: Áramlás és bőség kísérjen az utadon      
Forrás: spiritan.hu Ezoterikus közösségi oldal. Spiritan Magazin az ezoterikus magazin.