Vonzás, álom, realitás

Rég írtam, de ez most nem fontos. A címmel kapcsolatban ragadtam most billentyűt. Már sokan írtatok erről a témáról, és úgy hiszem, nem én leszek az utolsó. Kérd, és az univerzum teljesíti… azért ehhez lenne egy kis hozzáfűzni valóm, mert ezt sokan félre értelmezik, kissé. Nyilván lesz olyan is, aki megnyeri a lottó ötöst… de azért maradjunk egy kicsit a realitások talaján. Ha valaki azt hiszi, hogy minden úgy megy, mint amikor Aladdin kívánt a Dzsinn-től, hát igen a mesék azért vannak, hogy legyen miről álmodnunk.

Hozzáteszem ez most talán kicsit túl realisztikus volt, de azért nem akarok senkit sem elkeseríteni. Egyet fontos, hogy megosszak veletek, és igazából ezért kezdtem bele ma ennek a kis szösszenetnek a megírásához. Történetesen, a vonzás létezik, DE… ugyanennyire igaz az is, ami a kiegyenlítődésről szól: „Ki mint vet, úgy arat”

Itt csak annyiról van szó, hogy amennyit teszel azért, az álomért amit be kívánsz „vonzani” a jutalom mértéke is azzal arányos lesz, tehát ajánlom, hogy emeld meg a segged! Főleg, ha nagyot álmodtál. Az álmodozás a hercegnők reszortja. Ha jön egy lehetőség, ami elvihet az álmaidhoz, cselekedj, mert az univerzum se egy jótékonysági egylet… Amit el tudsz képzelni azt meg is tudod valósítani. Ezt kérlek, vedd komolyan. Ahhoz, hogy teremthess, cselekedned is kell: elfogadás, elengedés… Ha felkészültél, hogy valóra váljon a kívánságod, a lehetőséget is meg fogod kapni, hogy elérd… Egyet tudj, nem mindenkinek a lottó ötöst dobja a „gép”… lesz, akinek az ölébe hullik… lesz akinek keményen meg kell érte dolgoznia, de ha elég erős a vágy, a jutalom nem marad el, mert legyen bár kissé rögös is az utad, te mindent meg fogsz tenni annak érdekében , hogy valóra váljon amit a megálmodtál.

Légy nyitott, sokszor a legegyszerűbb dolgok visznek előre. Lehetőségek garmadája áraszt el minket nap- mint - nap, a kérdés az, felkészültél-e rá???Ha nem, el fogsz menni mellette, nem fogod látni... mint ahogyan eddig is elmentél már megannyi mellett.

Csak azért, mert egy út nem sima és akadálymentes, még nem biztos, hogy járhatatlan…

Nyújtsd mindig a tőled telhető legjobbat!
Meglátod, az univerzum nem hagyja figyelmen kívül!

HozzászólásokMiért kellenek a célok ??

Ne viccelj már, ha nincs célod az tragédia, szerencsétlenség, szégyen és bűn - a film szerint. Meg sok okos írás szerint. Én hülye meg elhiszem :)))) Na de komolyan: igen, igen valóban nagyon jó az, ha van cél, amiért érdemes... de hát mit csináljak ha nincs ? Hiába tűzöm ki, célul, hogy megismerem Tolsztoj összes művét, mikor uram bocsá' baromira nem érdekel :( Ami meg érdekel az a jelen életem. Ezt élem (jól - rosszul), igyekszem együtt forogni a földdel, és szeretném hinni, hogy eközben éppen olyanná formálódom, amilyenné kell. Na megyek filmet nézni :)...a tragédia abban van, ha nincsenek céljaid.

Ezen én is elgondolkoztam. Miért kell, hogy legyenek céljaid? Őszintén megmondom, hogy el is akadtam.
Én olyan sokszor olyan jól elvagyok a MOST-ban - minden cél nélkül. És persze olyan sokszor nem vagyok el, de ennek éppen az az oka, hogy a múltamban kotorászok, vagy éppen a jövőmön aggódok.
Ha már ennyire benne vagy a mozizásban, akkor nézd meg ezt is:

Imádom Wayne W.Dyert. Remek film...Köszönöm az újabb ötletet !

Kedves, bájos film (eltekintve a gyerekét lepasszoló ...-tól)

Idézek a filmből:

" Az élet tragédiáját ne az el nem ért céljaidban lásd, a tragédia abban van, ha nincsenek céljaid.

Nem az a szerencsétlenség, hogy meghalnak az álmaid beteljesítetlenül, hanem az, ha nincsenek álmaid.

Nem az a szerencsétlenség, ha képtelen vagy példaképeidet követni, hanem az, ha nincsenek példaképeid, akiket kövessél.

Nem az a szégyen, ha nem éred el a csillagokat, hanem az, ha nincsenek csillagaid, amit elérjél.

Nem kudarc. De az alacsony cél az bűn."

Ezzel tökéletesen egyetértek. De mi van, ha nincs cél ? :(A mű (The Opus)

Nézd meg ezt, sok mindent megértesz belőle:

Jó szórakozást hozzá!
Arnoldnem tudhatod

Asszalamu aleykum!

.........nem tudhatod, hogy ajandek vagy "ajandek" .............ezen kar filozni......Isten utjai kifurkeszhetetlenek! :)
Elhamdulilleh.

:)azt hittem értem :)

most próbálgatom...gondolok rá, mint ajándékra, és nem mint vágyra... másnak is ilyen nehéz különbséget tenni ? :)
hiszen én eddig is az "ajándékra" vágytam :)) bocs ez már csak a poén volt ( még ha rossz is)iker

Asszalamu aleykum!

2. lepes, elengedem az nem = az elfelejtemmel, nekem. Idonkent eszedbejut, de nem mint vagyott targy-auto- hanem mint egy ajandek, ami mar uton van, insaAllah. :)
A vagyat engedd el, "lesz ami lesz!" alapon. :)kösz :)

Kedves Arnold !
Köszönöm, hogy eszembe juttattad ezt a könyvet, egyszer már elkezdtem olvasni, talán most nem hagyom abba félúton :)
Üdv.:
Ikerelengedés a gyakorlatban

Kedves Rita !
Az elengedés szónak is több értelme van. Amiről te írsz, az elengedni pl egy ragaszkodást. Amiről én kérdeztem a következőre vonatkozik :
"Első lépésben vess el egy gondolatot, majd hagyd magára. Vizualizáld a megvalósulását, a meglétével együtt járó érzelmeidet. Második lépésként engedd le."
Továbbra is a második lépés gyakorlati oldalára vagyok kíváncsi. Gyakorlat... Elmélettel már tele a padlás.
Üdv:
IkerElengedés

Kedves Iker!

Én nem azt írtam, hogy többet eszedbe sem jusson! Sőt éppen ellenkezőleg! Nyugodtan gondolj csak rá! ÉRZELEMMEL! Mert az érzelmek teremtenek, nem a gondolatok!
"A gondolatok addig nem manifesztálódnak, amíg érzésekkel fel nem ruházod őket."
Amit el kell engedned, az Aggódás, a Félelem, amelyek éppen úgy érzések, csak éppen nem visznek közelebb a célod megvalósulásához, hiszen hiányból fakad a vágyad.
Egyszerű, de nem könnyű!
Úgy vagyunk kondicionálva - tisztelet a kivételnek - hogy sokkal könnyebben vagyunk képesek a negatív dolgokat elképzelni és feltölteni érzésekkel, mint a pozitívakat.
Szóval eszedbe se jusson "megtiltani" a jó érzéseket! :)
András nem értene velem egyet, tudom, de én akkor is azt mondom, hogy az Ő elengedés tanfolyama az
Esther & Jerry Hicks féle Ábrahám tanításokon alapszik. Az egyik legnépszerűbb könyvük a Kérd és Megadatik. Javaslom szerezd meg!
Isten áldjon: ArnoldEnergia

Szia!
A megjegyzésem inkább arra vonatkozott, hogy eddig abban hittünk, hogy izzadságos munkával kell megteremtenünk a jóléthez szükséges anyagi javakat. Az elmúlt időszak tapasztalatai viszont sokkal inkább arról szólnak, hogy elsősorban a tudatunkban kell rendet tennünk, ha úgy tetszik a gondolataink között.
Talán az energia nem változik, hiszen az örök, hanem a megközelítése. Azért mert fejlődünk és a tudatosság folyamatosan emelkedik a földön.
Nem biztos, hogy az én megfogalmazásom helyes volt, de a 2012-es változásokat nagyon sokszor energiák változásaként írják le.
Hogy őszinte legyek, az én fejemben elég nagy a káosz a változásokkal kapcsolatosan. Annyi mindent olvasni, hogy talán a legjobb, ha csak a belső hangodra hallgatsz és azt követed. Persze sokszor ez is nehéz...
Szép napot neked!
ArnoldKedves Iker! Ez az elengedés

Kedves Iker!

Ez az elengedés kérdés sokaknak nehéz megérteni, nekem sem volt egyszerű. Itt az oldalon nagyon sok cikk van ami az elengedésről szól, nekem is van egy :)
Biztos vagyok benne, hogy meg fogod érteni. A témában kiemelkedő Palacskó András, az ő írásai többnyire az elengedésről szólnak.

További szép napot!

RitaHogy is van ez ?

Kedves Arnold !
"Első lépésben vess el egy gondolatot, majd hagyd magára. Vizualizáld a megvalósulását, a meglétével együtt járó érzelmeidet. Második lépésként engedd le." -írod. És írták már milliószor, de valahogy mégsem világos.
Nézzünk egy konkrét példát. Szeretném lecserélni a kocsimat. Elképzelem milyen lesz az új, átérzem milyen érzés abban autózni, majd elengedem. Akkor többször eszembe se jusson ? Ez képtelenség, hiszen ez a tervem. Egyáltalán.. hányszor, meddig, hogyan képzeljem el az elengedés előtt ? Én nem tudom, más hogy van vele, de ha átérzem milyen jó ha már megvan, akkor azt az érzést szeretem újra és újra átélni. Ha sokszor átélem, sokáig, akkor nem engedem el. Ha már elengedtem "tiltsam meg" magamnak ezt a fajta jó érzést ?
Üdv:
IkerArnold

Asszalamu aleykum!

Kedves Arnold,

"...Ez a régi energia, amely változóban van..."-irtad.

Az Energia valtozik vagy a mi felfogasunk az Energiarol valtozik?
Hogy ertetted?
Koszonom a valaszt.Kedves Arnold!

Ki mondta, hogy kizárólag a cselekvésre vonatkozik az, hogy ki mint vet úgy arat? Ha te ezt olvasod ki belőle akkor ez csak neked szól így...

Ez a cikk azoknak szól, akik leragadnak ott, hogy elég valamiről álmodozni...de ha elég lenne, akkor ezen a földön nem lennének mások csak boldog emberek...sajna én elég keveset látok...:(

Örülök neki, hogy megosztottad velem az Univerzum titkait :)

Napsütéses csodás délutánt neked!

RitaKérd és megadatik!

Kedves Belépekide!
Amit leírtál azzal nagyon sok mindenben egyet tudok érteni, de...
Ki mint vet úgy arat - írod. És ha ez nem a cselekvésre, hanem a gondolatokra vonatkozik? Azaz amilyen gondolatok vannak az elmédben, olyan lesz a fizikai realitásod. A mai gondolataiddal teremted a holnapodat.
Én hiszem, hogy szükség van cselekvésre is, de ha ez nem a belső vágyadból és a lelkesedésedből fakad, akkor csak izzadság lesz belőle. Éppen ezért nem igaz az sem, hogy az álmodozás a hercegnők reszortja. Szerintem az első lépés a manifesztáció felé az álmodozás, a vágyott dolog elképzelése, megélése, mintha már ott lenne előtted!
Igen is az Univerzum úgy működik, hogy Kérd és Megadatik és nem úgy, hogy Cselekedj és megkapod.
Ez a régi energia, amely változóban van.
Első lépésben vess el egy gondolatot, majd hagyd magára. Vizualizáld a megvalósulását, a meglétével együtt járó érzelmeidet.
Második lépésként engedd le. Ne akard a megtörténtét, mert az akarás a vágyott dolog hiányából fakad és mint tudjuk a hiányból való teremtés is hiányt eredményez. Az univerzum éppen korlátlan számú formában képes neked bőséget teremteni, miért akarnál valamit a Te korlátaidnak megfelelően elérni.
Harmadik elemként legyél befogadó és nyitott a lehetőségekre. Itt lép be a képbe a cselekvés. Tekintettel arra, hogy fizikai világunkban nem működik másként - bár lehet, hogy ebben a kijelentésben az én korlátaim is benne vannak! De hangsúlyozom még egyszer, hogy ez a cselekvés már a cselekedni akarásból, a lelkesedésből fakad és nem a vágyott dolog hiányából. Óriási különbség van a kettő között.
További szép napot kívánok neked!
Arnold