Belépekide blogja

A kezdetek

Általában, mikor elkezdek naplóbejegyzést írni, hirtelen feltörő érzelem vagy bármilyen más behatás végett teszem. Nos, most egy kicsit más a helyzet, ez a téma folyamatosan foglalkoztat és folyamatosan érlelődik bennem. Mindig azon gondolkodom, hogyan adhatnám át másoknak is, azokat a tapasztalatokat, gondolatokat, amik bennem motoszkálnak. Mert hát, sosem tudhatja az ember fia, mikor és kinek segít egy szó, egy gondolat….
Sok könyvben olvastam már, HA SIKERES AKARSZ LENNI, tölts minél több időt sikeres emberek társaságában… Tovább »

Sikerolimpia

Ezúttal egy 3 napos rendezvényre invitállak titeket. Az előadások témája a siker, egészségmegőrzés. A konferencia meghívott előadója Chad Hymas. Chad világszerte tart szemináriumokat melyek részvételi díja megközelítőleg 3000$

A Sikerolimpián számos más sikeres ember is tart előadást a fenti témákról. Tovább »

Csoda

Az, ami folyamatosan történik velünk, hidd el, mert én mondom, most itt könnyes szemekkel írom e sorokat, neked, hogy te is tudd. Itt ülök a szobámban, és neked írok! Reggel felkeltem. Eszembe jutottak a tegnap történtek és az elmúlt pár nap és hét. El kezdtem kutatni, a sikeres emberek titkát, hogy miért? Mert mindenki ezt akarja tudni? Mi az, hogy siker? Itt nem csak a pénzre kell, hogy gondolj, én is csak most értettem meg! És most el akarom mondani neked is! Tovább »

Címkék:

Magamban magammal

huuuhuuuhúúú Reggel, amikor felkeltem, fáradtnak és fásultnak éreztem magam. Egy földön csúszó szerencsétlenségnek. Megtettem a reggeli rutin dolgaimat aztán elindultam a dolgozóba…a dolgozóba? Igen oda. Oda ahova nem akarok menni, ahol már nem sokáig akarok lenni. Az hogy van egy kép bennem, mit szeretnék? Egyenlőre csak álmodozom, bár leírtam és célnak tekintem, de egyenlőre csak álom…de térjünk csak vissza, oda hogy elindultam, fontos egy fél óra volt, ami útközben történt. Tovább »

Vonzás, álom, realitás

Rég írtam, de ez most nem fontos. A címmel kapcsolatban ragadtam most billentyűt. Már sokan írtatok erről a témáról, és úgy hiszem, nem én leszek az utolsó. Kérd, és az univerzum teljesíti… azért ehhez lenne egy kis hozzáfűzni valóm, mert ezt sokan félre értelmezik, kissé. Nyilván lesz olyan is, aki megnyeri a lottó ötöst… de azért maradjunk egy kicsit a realitások talaján. Ha valaki azt hiszi, hogy minden úgy megy, mint amikor Aladdin kívánt a Dzsinn-től, hát igen a mesék azért vannak, hogy legyen miről álmodnunk. Tovább »

Van-e titkos recept?

Megint akadt egy témám, vagyis volt az eddig is, csak rossz szokásomhoz híven halogattam. Igen ez az egyik a sok dolog közül, amiről le kell szoknom. No, de most nem ezért ragadtam billentyűt :)

Szóval visszatérve a címhez, recept van és közel sem titkos. Bárki hozzá férhet. Biztos vagyok benne, hogy már jó páran olvastatok a témában legalább egy könyvet, hallottatok valamit róla, vagy voltatok olyan előadáson, aminek ez illetve valami hasonló volt a címe. Én is voltam előadáson, és könyvet is olvastam. Tovább »

Sokadszorra, mert mindig kérdéses...

Ezúttal egy könyvből hoztam nektek egy részletet. Úgy gondolom ez a téma örök, mert ugyan végtelenül egyszerű, mégis sokunk számára elég nehéz dologról van szó. Ez a jól és egyszerűen megfogalmazott írás, nekem nagyon megtetszett. Remekül megragadja a lényeget. Remélem segít valakinek.

Részlet:
Jon Kabat-Zinn
Bárhová mész, ott vagy című könyvéből Tovább »

Célok

Szombaton részt vettem Elric Feeman vonzás törvénye tréningjén. Bár konkrét elképzelésem nem igen volt arról, hogy pontosan miről fog szólni az egész napos előadás, de mégis teljesen más volt, mint hittem. Úgy értem, nem a titokról és a vonzás törvényéről szólt. (Arról is, de nagyon kevés szó esett róla)
Tulajdonképpen az életről szólt az előadás. A valódi életről, a vonzás törvényének és a tudatosság aspektusából. Tovább »

Címkék:

Nem adom fel...

Pfúúúú… Ha vissza tudnám nektek adni azt az agymenés sorozatot, azt a viaskodást, küzdelmet, ami nap, mint nap lejátszódik magam és magam között… és mivel rendelkezem némi öniróniával én is csak nevetek rajta néha, bár cseppet sem olyan vicces mint ahogyan én azt elbagatellizálom… Megörülök? Vagy megörülök saját magamtól. :D Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a filmekben a főhős egyik vállán az angyal, másikon az ördög és mindkettő mondja a magáét. Tovább »

Címkék:

Félelem 2

A múltkori okfejtésem a félelemről piskóta ehhez képest. Az csak a felszín harmatgyenge karcolgatása volt.
Ma igen rosszul indult a nap. Nem tudom mit álmodhattam vagy, hogy álmodtam-e egyáltalán, de amikor felébredtem az ébresztő óra első csörgésére rettenetes félelemérzés lüktetett bennem. Most nem társult mellé semmilyen álombéli történet, de még ébrenléti gondolat sem… Semmi, csak maga a félelem volt. Rettentően mély félelem. Rettegés. Tovább »

Katyvasz

Szóval az van, hogy úgy döntöttem ma írok. Igazából nem is tudom még mi sül majd ki belőle, meglehet az is, hogy semmi. Ez amolyan késztetés vagy nem is tudom. Nem. Inkább sugallat. Valami nyomaszt. Nem tudom pontosan mi lehet, igazából nem érzem magam se rosszul tőle, se jól. Olyan feszítő érzés, de mégsem kellemetlen. Azt hiszem, inkább nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget neki, ha fontos a miértje előbb vagy utóbb megmutatkozik. Tovább »

Függőségeink

Magával ragadott egy könyv... Talán mondanom sem kell a címét, de aki mégsem tudná, miről van szó: Anthony De Mello - Ébredj tudatára (sokat idézek tőle)
E könyv vezetett rá sok-sok dologra, többek közt arra is, hogy mennyi mindenről nem is tudunk, melyhez kötődünk, függünk tőle. Ha azt gondolod, arról beszélek, amik valójában szükségesek az életben maradáshoz, akkor tévedsz. Nem, nem az ételről, nem a levegőről, nem a vízről és egyéb ilyesmikről van szó, a pszichikai vagy érzelmi függőségekre gondolok. Tovább »

Címkék:

Palackba zárt szellem

A mai nap lustán kezdődött, és javarészt pihengetéssel telt. Estére programom volt és ez az, amiért most írok.
A spirituális kutakodásaim során rábukkantam egy oldalra, ami a kvantumszemléletről szól. Olvasgattam róla és el kezdett tetszeni, bár ha pontosabba akarnék lenni már az előtt tetszett, hogy magát az oldalt megleltem, egy film kapcsán. („mi a csudát tudunk a világról”) Szóval az oldalon találtam egy könyvet, illetve először csak annak részleteit. Egyik nap úgy döntöttem megvásárolom ezt a könyvet, személyesen mentem el érte. Tovább »

Félelem

Még csak nem régiben kezdtem foglalkozni a vonzás törvényével és általa mindenfélével, ami hozzá kapcsolódik, mint pl. spiritualitás is.
Oly sokat és sokszor emlegetik ezt a szót a különféle önismeretről illetőleg a tudatos életről szóló könyvek,cikkek... Ma reggel kicsit mélyebben elgondolkodtam ezen, mármint mi az, hogy félelem, milyen érzés is ez... eleinte nem tudtam felidézni magát az érzést. Tovább »

Címkék:

Miért?

Haladok az utamon...haladok az utamon és szeretem olvasgatni ezt az oldalt, de még mindig tele vagyok előítélettel nem tagadom.
Már szándékosan kerülöm az olyan bejegyzéseket, ahol csak a gyanúja felmerül, hogy az Istenhívők betették oda a lábukat. Pedig lehet maga a bejegyzés ill. egyik másik hozzászólás tanulságos lehetne vagy csak jó érzést adna. Tovább »