bumfurdi blogja

Vagyok aki vagyok

vagyok aki vagyokKi vagyok én?
Mondd ki vagyok én? És ki vagy te? Te én vagyok, és én te vagyok?
Napok óta, hetek óta ezen gondolkodom. Vagy évek óta? Vagy amióta megszülettem? Ki mondja meg nekem, hogy mióta keresem a választ? Ha nincs idő csak most és itt, akkor a mostban állandóan kutatok, keresek. Kaptam én rá választ, de ki adta? Én vagy te? Netán ő vagy ők? És kik azok az ők? Egységben az erő? Ja!! De mi az egység, és mi az erő? Tovább »

Címkék:

mert a lét csodálatos

Hűs forrás, dús liget, havas csúcs, oly ragyogó,
Csak képzeld el és látod, tárd ki a fénynek lelked,
Hogy te is felfedezhesd, mind-e csodálatos világot.
Minden táj titkot rejt, ott, hol élt már ember,
Átok vert és áldott sorsok,
rég volt boldog ősök,
És nem csak fényes hősök, névtelen békés dolgos milliók,

Az élet szép az élet minden, Tovább »

Címkék:

idézet a szeretetről

"Az igazi szeret próbája egyedül az, hogy nem fél a másik ember szeretetétől, hogy elegendő benne a szelídség, a türelem és az alázat ahhoz, hogy elfogadja azt." Pilinszky János

Címkék:

Sokaság, kettőség, egység, Istenség

sokaság és egységJeleket kaptam, mostanában egyre többet. Valaki SMS-ben küldte meg, hogyha nem haladok befelé, kívül rekedek. Aztán a következő levél végén nem értettem mit keres ott az a jel, egy boríték kérdőjellel. Mi lehet az, mit jelenthet, aztán valaki rám meditálhatott és azt írta a nevem mellé, hogy Isten szeme. Én vak. Nem értettem eddig a jeleket. Voltatok már vele így? Voltatok már vele így. Aztán jött a megvilágosodás, Ki tudja hogy miért akkor és ott, de ez már nem is fontos összeállt a kép, kinyitottam a borítékot, én vagyok a kérdőjel, magam nagy kérdőjele. Nekem egy kisgyerekre való visszaemlékezés adta össze ezeket a dolgokat. Aki nagyon megnézett valahol egyszer. Csak nézett rám ártatlan szemeivel és nem is tudom mit láthatott. Megkérdeztem magam és azt kaptam válaszul, hogy engem, Önmagam. Tovább »

Címkék:

Mese 2 A piros üveggolyó

A nagy depresszió évei alatt egy dél idahoi falucskában laktam. Tovább »

Mese + tanulság

Egy 60-as éveinek elején járó házaspár, 35-ik házassági évfordulóját ünnepelte, egy csendes, meghitt kis étteremben...

Egyszer csak egy gyönyörű tündér jelent meg az asztaluk mellett és azt
mondta:
"Mivel ennyire különleges házaspár vagytok, és hűek voltatok egymáshoz ez alatt a hosszú idő alatt kívánhattok tőlem egyet-egyet, én teljesítem kívánságotokat!" Tovább »