Álom, vagy emlék...?

Mostanában sokszor elgondolkozok néhány "furcsa" éjjeli álmomon,
vagy azokon a napközbeni "képzelgéseken", amire a lelkem mélyén úgy igazán vágyok, és amik gondolatok, képek, érzések formájában beugranak, hogy ezek honnan is jönnek?
Régebben jókat mosolyogtam némely álmomon. Aztán ott vannak az egyáltalán nem túl kellemes álmok. Azokon ugyan már nem szórakoztam olyan jól, de valamiért mégiscsak megmaradt bennem ezekből is néhány kép.

Persze arra, amit éjjel az agyunk produkál, számtalan hivatalos, nem hivatalos, és abszolút tudományos magyarázat is létezik. El is fogadom ezeket, hisz nagyon szakszerű, és logikus magyarázattal szolgálnak.
De! Igen, itt van a de. Valami, valamik mellett mégsem tudok elmenni. És azok a megérzéseim.
Valahogy ez nem hagyja nyugton a lelkemet, mert a tudomány mögött létezik valami megmagyarázhatatlan, valami megfoghatatlan dolog is.
Ezt pontosan tudom, vagyis, inkább pontosan érzem. Gondolok például a visszatérő álmokra, amibe racionálisan belegondolva, semmi értelme sincsen. Hiszen ott, ahova rendszeresen "elutazok" álmomban, na ott még sohasem jártam a "valóságban". Mégis pontosan tudom, hogy merre kell menni, ahogy tökéletesen ismerem az ott elő embereket is.
Aztán itt vannak a nappali, időről-időre beugró "képek".
Ez a kétféle cselekvés, vagy történés, teljesen más körülmények között történik, érzésben mégis nagyon is hasonlít rá. Pont olyan, mint amikor egy távoli, vagy közeli emléket felidéznél, vagy valami, vagy valaki miatt felidéznéd. Annyi a különbség, hogy ezekről biztosan tudod, hogy ebben az életedben történtek. De mi van azokkal a képekkel, érzésekkel, hangokkal, vagy személyekkel, amikkel, vagy akikkel még biztosan nem találkoztál az elmúlt "x" éved alatt? Azok honnan jöttek? Csak a képzeleted kreálta őket?
Persze tudni nem tudom, és nagy a valószínűsége annak, hogy nem is fogok erre rájönni.
De ennek ellenére nem hagy nyugodni.
Kicsit néha úgy érzem magam, mintha lenne még egy párhuzamos dimenzió, ahol szintén élnék, vagy néhány álmomnál úgy érzem, ezek már megélt "életek" voltak.
L.I. :)
Nektek mi volt a legfurább álmotok, amit álmodtatok, vagy "képetek", amit láttatok ébren???

Címkék:

HozzászólásokKedves Burguca!

Én mindig álmodom,mindenki az álmaimban futkos.....:)Kedves Burguca!

Az álmoknak jelentésük van.
Van aki álmodik van aki nem.
Én mindig emlékszem az álmaimra általában fel riadok,fel ébredek és szinte átélem...
De van amikor csak délután ugrik be egy egy kép....
Sok furcsa álmom volt már,erről inkább nem beszélnék most...

Kellemes estéd neked!Szia! :) Kicsit költői kérdés

Szia! :)
Kicsit költői kérdés volt...:)
Nyáron volt két hetem, mikor végigjártam az "ismerőseimet", minden éjjel mást, ezekkel az emberekkel, helyszínekkel már találkoztam az álmaimban régebben is, de ez a 2 hét, nagyon intenzív volt. Azt hiszem lerendeztem mindenkivel, amit le kellett...:)
Tegnap azt álmodtam, hogy álmodok..., és fényképeztem vkit, és mindig megjelent mellette egy világító emberi alak. Kicsit ijesztő volt.., de csak kicsit. Találkoztam már "istennel" is, álmomban átölelt,hihetetlen érzés volt. Rendszeresen járok "otthon" is, bár még mindig nem tudom, hogy az hol is van...:)
Kíváncsi lennék sok mindenre, de sajna minden ilyen igen sokba kerül, így csak halogatom...
Köszi azért, pusziiiiiSzia Ildi.
Ezeket hívják párhuzamos életeinknek.
Más idősíkban történnek. MOST.
Illetve lehetnek előző életbeli, vagy egy jövőbeli életkép, vagy egy jövőbeni lehetséges élethelyzet, pillanatkép.
Az elmúlt hetekben (és még a következőkben is) olyan energiák jönnek, amik ezt nagyon intenzívvé teszik.
Karmikus és ezéletbeli oldások, stb.
Nekem is volt olyan álmom, ami bár különböző időben, más-más helyszíneken és más-más szereplőkkel történt, azonban az alapmotívum, amit meg akart mutatni, az azonos volt. Ugyanazt a dolgot mutatta meg, más "körítéssel".
Amióta tudom, hogy mit akart megmutatni, azóta nem álmodtam ezzel.

Lehet, hogy nálad is hasonló lehet a háttérben, vagy a kollektív tudatalattiból "merítesz" képeket.
Érdemes lenne ezeknek utánanézni. Persze csak ha érdekel.

Én így látom-gondolom ezt.
Ölellek.
Ági