A legnagyobb Verseny...

Egy film a küzdésről, kitartásról, hogy ne mondj le az álmaidról, mert nincs lehetetlen.
A Forrás Alapítvány e filmmel szeretne hozzájárulni Laura gyógyulásához és Pál Alexander céljainak eléréséhez. Bízunk benne, hogy sikerül végigmennie a versenyen, hogy beteljesül álma, és reménye valósággá válik.

Fél a víztől, de Ironmannek készül

Ritkán lehet olyan szerény és szociálisan érzékeny emberrel találkozni, mint Pál Alexander. A pécsi sportember egy agydaganattal küzdő kislányon szeretne segíteni egy nem mindennapi akcióval.

A harminchat éves Alex ugyanis a fejébe vette, hogy elindul a július végi Ironman-versenyen, ahol pénzt szeretne gyűjteni Laura rehabilitációjára. Az ultramaratont már önmagában is embert próbáló feladat teljesíteni - hát még akkor, ha az erre készülő a megmérettetés előtt fél évvel még úszni sem tud.

- Nem bírom a mélységet, a hideget és félek a víztől, szóval számomra óriási kihívást jelent ez a verseny. A napokban kezdtem el úszni, egyik barátom, Borza Richárd segít nekem, most tanulom a gyorsúszás technikáját. Emellett egy körülbelül ötezer forintos biciklivel készülök a száznyolcvan kilométeres kerékpározásra. Azt mondták, hogy ezzel is sikerülhet, persze egy jobban felszerelt, hosszabb távú versenyzésre készített bringával könnyebb lenne – nyilatkozta lapunknak Pál Alexander.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. természetesen a megkeresést követően rögtön a nemes ügy mellé állt, Alexander segítőjével együtt a Hullámfürdőben készülhet a nyári megmérettetésre.

A sportoló számára sem ismeretlenek a betegségek: korábban három gerincbalesete volt és jelenleg is küzd egy autoimmun betegséggel.

- Tizennégy hónappal ezelőtt az egyik közösségi oldalon láttam a hírt a kislányról. Tíz hónapos korában már nagyon kevés esélyt láttak az orvosok arra, hogy javuljon az állapota. Azóta több műtéten és kemoterápián van túl, viszont a szülőket anyagilag nagyon megterhelték ezek a kezelések, nincs elegendő pénzük a további kúrákra. Pedig a speciális gyógytornára, a megfelelő higiéniai környezetre és a gyógymasszőrre égető szükség van – foglalta össze Laura történetét a sportoló, aki minden nap olyan öltözéket visel, amelyen megtalálható a kislány kedvenc színe, a piros.

- Épp egyik barátommal edzettem az egyik konditeremben, amikor megláttam egy újságot az Ironman versenyekről. Ő azt mondta, képtelenség, hogy ezt valaha is teljesítsem – ekkor tűztem ki célul, hogy ezzel a megmérettetéssel szeretnék a kislányon segíteni, ahogy csak tudok – mesélt a múltról Alexander, aki azt tervezi, hogy az ultramaraton céljába egy hazai vagy külföldi sztárral fut be, hogy minél több támogatót tudjon maga mellé állítani.

A sportoló heti három úszással, konditermi erősítéssel, biciklizéssel és futással készül a nem mindennapi kihívásra. Szerencsére sok segítője akad, hogy elérje a nagyjából négymillió forintos álomhatárt, amely már elég lenne a kislány javulásához.

Hozzászólásokjakke dame norge er fortsatt

jakke dame norge er fortsatt under dette programmet så sent som 1939, i de fleste stater de undersøkelser ble gjennomført tidlig i 1935. Statistikk i juni 1934 viser ,jakke dame norge,at 20.000 kilometer med nivellering, 1.200 kilometer med triangulering, og 14.000 km på tverrbjelken hadde vært gjennomført som en del av prosjektet.i en av mange lignende forsøk på å ansette kontrollører land under den store depresjonen, Georgia bestilt en stor-skala spørreundersøkelse som førte til den første gang i statens historie som alle i la,parajumpers jakke dame,ndet og grenser ble målt og monumented. Det Wisconsin Land økonomisk lager, ofte referert til som 'Bordner undersøkelsen,' er et annet eksempel på senkning-epoken oppmåling prosjekter. Målet med dette prosjektet var å lager Wisconsin's land ressurser. Feltet arbeidere, vanligvis foresters, jobbet med land kontrollører,dame vinterjakke dun, til kart gjeldende land bruk over hele staten. Hvert kart er opprettet som en del av Bordner undersøkelsen dekker én undersøkelse township.De fleste spørr